Hverdagsglimt - ROCKPAPERDRESSES
Hverdagsglimt

translations below by Camilla

Godmorgen <3

Endelig starter jeg ugen ud med at være med, hehe… Hverdagsglimtene er hyggelige at udgive mandag morgen, ligesom en fin afrundingen af den forrige uge. Men ofte når det at blive tirsdag, før indlægget udkommer, og det springer jeg op og falder ned på. Men det nu lidt hyggeligt at servere jer det til morgenkaffen mandag morgen.

Vi har talt lidt om, hvordan man kan lave denne her slags indlæg – når man ikke har en blog. Altså, hvordan kan man sidde og mindes de gode stunder i den forgangne nu? Det er den bedste og rareste øvelse, for på mærkværdig vis tvinger jeg hjernen til at huske det gode – og skrotte det dårlige. Bevares, det er der jo hver uge, men man gider ikke nødvendigvis slæbe rundt på det.

En idé kunne være at lave en privat instagram-konto, kun til sig selv, hvor man ikke skal gå op i filtre eller vinkler, men bare lægge billederne op – måske med en lille note. Det kan også være en idé at give sine yndlingsbilleder fra ugen hjerter løbende, og så tag 20 minutter i sengen søndag, hvor man flipper igennem alle billederne under “favoritter”. Har man en iphone kan man også lave nye albums og tilføje dem der, måske under sine egne “hverdagsglimt”.

Jeg har fire planer i dag, et lægetjek, en træning og en masse arbejde at indhente – men først en morgenmad på kontoret, nu alle kontormus er hjemme på engang. Det er sådan noget, man har på kontorer, ikke? En morgenmadsordning en gang om ugen. Hvorfor ikke starte ugen sådan? Bedste start <3

Må I få en fin ny uge!

Good morning <3

Finally, I’m starting off the week all caught up, haha… I like publishing Everyday Glimpses on Monday morning, as a nice way of wrapping up the week that passed. Quite often, nonetheless, Tuesday rolls on before the posts are there, which I usually don’t worry too much about. But it is nice to serve them for you along with your morning coffee on Monday. 

We’ve discussed how to create this kind of post – when you don’t have a blog; reflecting on the good aspects of the past week. It’s such a nice practice; strangely, it forces the brain to recall all of the good stuff – and ditch the bad stuff that’s there every week but not necessarily desirable to carry around. 

One idea could be to set up a private instagram account, just for you, where you don’t have to worry about filters or angles, but just post the photos – maybe with a small note attached. It could also be an idea to give your favourite photos a heart on the go, and then, in bed on Sunday, take 20 minutes to flip through your ‘favourites’ album. If you have an iPhone, you could also make your own ‘Everyday Glimpses’ album.

I have four plans today, one doctor’s appointment, one exercise class and then a lot of work to catch up on – but first, breakfast at the office, now that all of my office buddies are in-house simultaneously. That’s the kind of thing you have at offices, right? A communal breakfast once a week. Why not start the week like that? Best start <3

May you have a fine week!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Fisen… Jeg ELSKER, når hun bliver passet, haha! Altså, at have sin fuldkomne frihed og i et par dage skide højt på indeling af dagen i de sædvanlige tre intervaller; morgen-tisse-tid, eftermiddags-tisse-tid og aften-tisse-tid – det er så fedt. Jeg elsker det, haha! Jeg forestiller mig, det må være lidt ligesom, når ungerne bliver passet og man står med en hel weekend – al den frihed og egen tid! Men ligeså meget, jeg elsker et par dages frihed, så er det også den største lykke at få fisen hjem igen. Det kærlige blik kun hun kan sende, den insisterende kradsen i madrassen om morgenen, når hun er sulten, og jeg er for sløv. Hun er bedårende og har hele mit hjerte i sin hule pote.

This one…. I LOVE when she’s with her dog-sitters, haha! I mean, enjoying complete freedom for a few days, forgetting all about dividing the day into the usual three intervals; morning-peeing-time, afternoon-peeing-time and evening-peeing-time – it’s so nice. I love it, haha! It must be the equivalent of having a kids-free weekend – all of that freedom and you-time! But, as much as I love it, nothing makes me happier than reuniting with her. The loving glance that only she can give, the insisting scratching of the mattress when she’s hungry in the morning and I’m too slow. She is adorable and has all of my heart in her paw.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Jeg startede med slet ikke at shoppe i New York – lige indtil tirsdag, hvor jeg havde en halv alene-dag, og det pludselig kriblede i fingrene. Mig af sted – jeg gik fra 29. gade/Broadway og helt ned til Glossier, som måske lyder af ingenting, men det er i hvert fald en halv times gang, hvis ikke fyrre minutter – og i USA-tid er det den halve dag, når nu man kan ‘Sarah Jessica Parker’ den i en taxa, som en ægte amerikaner. Jeg tog benene på nakken, og jeg fik ramt Glossier, Urban Outfitters, Opening Ceremony (x 2) og den der træningstøjsbutik – noget med Lemon, hvad er det nu den hedder? … Det står i den ene guide, der kommer! … Og så tog jeg en taxa hjem, de sunde vaner vokser ikke ind i himlen, og when in Rome…

I started out not shopping at all in New York – right until Tuesday, when I had half a day to myself and my fingers suddenly started itching. Off I went – walking from 29th Street and Broadway and all the way down to Glossier, which may sound like nothing, but it’s a half hour walk at least, if not 40 minutes, which in US-terms is the equivalent of half a day, when you could do a Sarah Jessica Parker and take a taxi, like a true American. I walked, and I hit Glossier as well as Urban Outfitters, Opening Ceremony (x 2) and that gym clothes shop – something with Lemon, what’s the name? … It’s featured in one of the guides I’m making! … And then I took a cab home, as the healthy habits have their limits, and when in Rome…

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Måske den lækreste drink, jeg endnu har fået. Streg turmeric lattes – varm rosente med mælk er det nye – og det smager himmelsk. Igen et tip, der kommer i guiden til byernes by!

Maybe the most delicious drink I’ve ever had. Scratch turmeric lattes – warm rose tea with milk is the new thing – with a heavenly flavour. One more tip in the guide to the city of cities!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hvordan overlever man langdistance flyvninger, long haul flights

Når man finder en donut, der matcher båsserne, så slår man til! Adam insisterede på en Dunkin’ lige inden afrejse fra Newark. Så skidt da! Han fik en klassisk glazed og jeg fik en med garanteret giftig blå glaze. Den rette salut som vi gled af på amerikansk jord og tog fart mod himlen.

When you find a donut that matches your trousers – you strike! Adam insisted on a Dunkin just before our departure from Newark. Oh, go on then! He had the classic glazed, while I picked one with guaranteed toxic blue glaze. A proper salute as we left American ground and took off towards the sky.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Før vi tog til New York, var der tåget to uger i streg. Og når man nærmest er så højt til himmels, at man ender over tågen, så er det nærmest deprimerende, for du har ingen fornemmelse af landjorden. Det er som at sidde i en sky – som nu egentlig ikke lyder så ringe endda. Men at komme hjem til så klart vejr, som det har været de sidste par dage – det var ret fantastisk. Og sådan en klar solnedgang, den er til at blive høj af.

Before New York, we had two weeks of foggy weather. Living pretty much above the haze is very nearly depressing, as you can’t really make out the ground below. It’s like sitting in a cloud – which doesn’t sound that bad, actually. But returning to clear skies, like the ones we’ve seen recently – that was pretty amazing. A clear sunset like this one leaves you feeling quite high.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Jeg var knapt kommet mig over jetlag (ærligt, jeg døsede i tre minutter under 1. akt), og så var det tid til min fødselsdagsgave til min mor. Jeg havde helt tilbage i december købt to billetter til Svanesøen i Operaen. Et sted jeg kun har besøgt en enkelt gang på den nassede måde – et glas vin i lobbyen (og jeg husker ikke anledningen). Men aldrig til en koncert eller ballet. Wauw for en oplevelse – og musikken til Svanesøen, det er min yndlings inden for klassisk musik.

Min mor havde hele Tchaikovskys Svanesøen på CD, og jeg har danset og drømt om at blive primaballerina til netop den hjemme på stuens larkerede parketgulv. Men når nu man er for gammel til at blive både prima og ballerina, så må man betale sig fra opleve musikken i levende live, og hvilken oplevelse… Jeg får rigtig brugt det medlemskab, jeg har købt til Det Kongelige! 

I’d barely recovered from my jetlag (to be honest, I did doze off for about three minutes during the first act) before it was time for the birthday present I’d given my mum. Back in December, I got two tickets for Swan Lake at the Opera. A place I’ve only visited once before, in the less cool way – a glass of wine in the lobby (don’t recall the occasion). But never for a concert or ballet. Wauw, what an experience – the Swan Lake score is my favourite classical music.

My mum had the entire Tchaikovsky Swan Lake collection on CD, and I’d dance and dream of becoming a prima ballerina along to that exact album on the lacquered herring bone floor of our livingroom. When you’re too old to become ballerina let alone prima, it’s great that you can pay your way to experiencing the music live, and what an experience… I’m really using my Royal Ballet membership! 

Vi har ikke været hjemme og se til byggerodet i et par uge, og tre-to-en, var der sket lidt. Vi har næsten fået et rum – der mangler lidt spartling på væggene, et Kabe-gulv og nogle vinduer og sådan, men det virker næsten som småting!

Og hvad jeg næsten blev mere høj af at se, det var det stykke væg, der var blevet væltet på 1. salen. Undervejs i processen fik jeg idéen om at vælte det stykke mur, så vi fik åbnet mere i 1. planet. Det er måske den bedste beslutning overhovedet, for det har fået det mærkelige stuerum til at hænge sammen med resten – og det har tilmed givet lys ned ad trappen, hvilket er lidt vigtigt, nu vi ikke længere har ovenlysvinduer. Der ligger jo en hel ny etage henover. Tænk sig, at om en måned skulle de være færdige!

We hadn’t seen the construction chaos for a few weeks, and just like that, a few things had happened. We almost have a room now – all that’s missing is a bit of spreading and filling, Kabe-flooring, a few windows and bits and bobs like that, but those details all seem so minor!

And what made me even more elated was seeing the piece of wall that had been turned over on the first floor. Mid-way through the process, it occured to me to remove that piece of wall to create some more space on the first floor. It may be the best decision altogether, as it’s really made the odd living room connect with the rest – just as it has opened up for some light for the staircase, which is pretty crucial now that we lost our skylights to the entire new floor above. To think that in a month they’ll be done!  

En lørdagsmorgenstund i min nye natkjole hjembragt fra New York – som egentlig også er en sommerkjole. Den tid den glæde, men det er klassisk Opening Ceremony og lave sådan noget cross-over-tøj. For nu har jeg den på, når jeg står ud af sengen (sover da med bar røv – det er jo det bedste i verden! Så er man ægte kvinde i eget hus), så må vi se, når sommeren kommer!

A Saturday morning moment in my new nightie brought home from New York – which doubles as a summer dress. That’s still a while away, but it’s classic Opening Ceremony to make cross-over pieces like that. Now I’m wearing it when getting out of bed (of course I sleep with a bare butt – that’s the best thing in the world! If you do that, you’re really the woman of the house), and then we’ll see what happens when summer arrives! 

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Babyshower! Som koncept er jeg egentlig ikke den store fan. Det har jeg aldrig været, men det er heller ikke blevet nemmere af fertilitetsbehandlingen. Men i udgangspunktet er jeg ikke fan af det mega kønsstereotypiske tema, der ofte præger, de fjollede lege hvor al intelligens ryger ud af vinduet, som man sidder med hovedet i en ble og gætter på sennep og nutella som en ny variant af lort (jeg kan også bare lade være med at tage mig selv så seriøst lige der, jeg synes bare, det er… for fjollet).

Men i lørdags var jeg til en ret fin en for min veninde Lærke, hvor legen var en quiz lavet af all time quizmaster, Gyrith, en anden sød veninde. Gyrith der normalt brillerer i fuldskabsquizzer med shots som main event, hun havde nu lavet en quiz om different things kids related, og eftersom hun ikke selv har børn var det virkelig grineren. Vi kom igennem børnesygdomme under kategorien “Det klør” og og både Kaj og Andrea og Beatles under “Venne-musik”. Det var genialt.

Baby shower! Not a big fan of the concept. I never have been, but it hasn’t gotten easier with fertility treatment. But as a starting point, I am not fan of the mega gender-stereotypical theme, which often rules, the silly games, in which all intelligence goes out the window, as you put a diaper on your head to think of mustard and nutella as new varieties of poo (I could also just stop taking myself so seriously in this regard, but I just think … it’s too silly).

Last Saturday, however, I attended a pretty nice one for my friend Lærke, where the game was a quiz made by the all-time quizmaster, Gyrith, another sweet friend. Gyrith, who normally excels at drunken quizzes with shots as the main event, had made a quiz with different things kids-related, and as she doesn’t have any kids herself, it was hilarious. We touched upon childhood diseases under the category, ‘it’s itching,’ and classic Danish nursery rhymes as well as Beatles under ‘Friend Music.’ It was brillant.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Jeg var for første gang i næsten et par måneder til træning i går – og hvilken fryd. Konditionen er godt nok drastisk nedadgående, når man både ferierer og ligger syg, så selv en rolig reformer-time knuldrede i benene. Men det var rart. Jeg var bange for at lårene faldt af og ned i hovedet på mig, som jeg lå med stængerne i vejret efter at have lavet syttentusinde små vip med dem. Man kan egentlig godt vænne sig til ikke at træne, faktisk rimelig hurtigt. Men så snart jeg er dernede, så er glæden tilbage tifold. Jeg har gjort noget godt for mig selv, sådan ægte godt, og det var lang tid siden.

For the first time in almost a few months, I had a training session yesterday – and what a pleasure. Holidays and illness affect your shape drastically, so even a calm reformer class managed to kill my legs. But it was nice. I was in danger of losing my thighs to all of the million painful flutters. It’s pretty easy to get used to not working out, actually. But as soon as I’m on it again, happiness is paid back tenfold. I’ve done something good for myself, like, really good, for the first time in a long time. 

18 kommentarer
  1. Der var den – og det er jo det lækreste tøj!! Jeg fortryder helt, jeg ikke købte nogle flere ting 😀 KH

 1. Et lille slag for baby showers 😉 Der er da ingen, der siger, at det skal være sådan et arrangement, som det du beskriver 😁

  Mine veninder og min søster havde arrangeret et mega fint baby shower for mig og “Rejen”, dengang jeg var højgravid. De gjorde det primært for at give mig noget godt med i min graviditet, som havde været alt andet end god. Og den dag i dag er det stadig en af de eneste oplevelser jeg har fra graviditeten, som jeg ser tilbage på med glæde.

  Nå, men der var hverken lyseblå pynt eller ble-lege. Der var boller og en kage og en lille kurv med ting til baby. Vi drak te og hyggede os et par timer, før de gik igen. Mega low key og mega fint. Sådan kan det altså også være ☺️❤️

  1. Jamen det var jo det, jeg erfarede! Det behøver ikke være så stereotypt 😀 Det var faktisk skidehyggeligt! Og bare veninder der samledes – så dejligt! KH

 2. Årh, den opsætning af Svanesøen er så fin! Jeg var også inde at se selv samme opsætning for to år siden. Og Operaen er måske min yndlingsbygning i København. Og Tchaikovsky er helt klart blandt mine favoritkomponister – og som oboist kan man ikke andet end at elske Svanesøen 😊

  1. Ejjjj Liza, hvor er du sej! At kunne spille på et instrument – og godt – det har jeg den dybeste respekt for! Hvor er du sej 😀 Operaen var virkelig en oplevelse i sig selv. Og den opsætning, det der miks af den moderne scene med LED-lys og grafiske miljøer, mega mega smukt til den gamle ballet !KH

 3. Knuselsker også Nikolaj Hübbes opsætning af Svanesøen, den er så smuk. Som amatørballerina gennem adskillige år gør det mig så glad, at Den Kongelige Ballet er blevet så populær de seneste år – det virker, som om de virkelig har steppet deres game op og har fået fat i de yngre teatergængere, vores segment 🙂 Det virker, som om det er blevet lidt trendy! Jeg synes i hvert fald, der er færre gråhårede i teatersalen, end der var for ti år siden.

 4. Someone beat me to answer “Lululemon” 😉 I live in Montreal so, if you ever need a delivery service, just let me know 😉 Maybe we can trade Lululemon for Ganni or Stine Goya 😉 Have a great week!

 5. Åh, de her indlæg er så hyggelige! Der er sådan en genkendelsens glæde, hver gang du lægger dem op (eller ud?).
  Og faktisk har jeg (på en måde) adopteret din tilgang med at prøve at se det gode i hverdagen; hver aften under aftensmaden siger vi på skift minimum én ting, som har været god dén dag. Altså, min mand og jeg, og vores to teenagere. Vi startede egentlig på det, fordi min datter har været et lidt svært sted humørmæssigt et stykke tid. Og så har hun haft en tendens til at synes, at det kun havde været en god dag, hvis der var sket noget “stort” (biograf, shoppingtur, frokost i byen osv.) Og det sker altså ikke hver dag. Så nu “tvinger” vi hinanden til at se det store i det små (“Jeg synes, det var rigtig dejligt, at du tømte opvaskemaskinen helt på eget initiativ” 😂)
  Og det er smadder hyggeligt! Så tak for inspirationen 😊

  1. Jeg læste lige din kommentar, og jeg synes bare, det er sådan en fin idé at minde hinanden om de gode hverdagsting – og særligt at I gør det hele familien. Det er virkelig beundringsværdigt! Det vil jeg prøve at gøre herhjemme hos mig selv, selvom vi dog kun er min kæreste og mig.
   God aften. Kh Clara

   1. Ej, hvor gør det mig glad, Clara! Det må med på dagens positiv-liste 😊 Det er bestemt en hyggelig ting, selvom man “kun” er to, for selvom jeg egentlig grundlæggende kan være en smule pessimistisk, så gør øvelsen altså de trælse dage lidt bedre, synes jeg. Og det gælder jo uanset hvor mange, man er. Så god fornøjelse! 😊 Kh Signe

 6. Jeg elsker disse indlæg. De er så fine og livsbekræftende.

  Og så lige et lidt mere materialistisk spørgsmål; den olivengrønne top du har på i operaen, hvor er den mon fra?

  Ha’ en dejlig mandag.

  1. Hvor er du sød, Line, det er flotte ord! Den er lidt mere karry/gylden – og den er fra Stine Goya <3 Hav en dejlig mandag! KH

 7. Hej Cathrine

  Jeg elsker at vågne til en opdateret blog. Du er altså på listen om morgenen sammen med de andre medier, haha tal lige om #rockpaperafhængighed.
  Noget helt andet og nu bruger jeg dig rigtig som det store orakel, Sorry. men jeg vil høre, om du kan anbefale en god restaurant med tastingmenu ala Gorilla?
  Og derudover kan du anbefale nogle gode cremer til hverdag?

 8. Fint indlæg.
  Lige til at starte ‘Mon day’ på
  (Mandag = Min dag) Så kan ugen kun starte godt jo..

  Hvor er din jakke fra du har på i New York? Og hvad med huen?
  Er sådan på udkig efter nogle af de der huer med perlepynt, og/eller huer er er snoet sådan foran (lidt 20 agtigt, hvis det giver mening)
  Du må meget gerne kommentere her hvis du har bud på hvor jeg kan lede.

  Tak! ❤

  1. Jaaa, det var en fin tanke; min dag <3 Frakken er en gammel H&M Studio, jeg købte på H&Ms webshop fra min honeymoon på Bali 😂 Huen er fra Heartmade, som jeg købte sidste vinter! Den er så lækker! KH

 9. Er det måske muligt, at du kan ligge den famøse quiz ud? Skal til hele 3!! Babyshowers i løbet af det næste halve år, og jeg gad da herre godt, at være en awsome quizmaster 💥

  1. Åh wauw Emma – var det min, så havde jeg delt den med det samme, men jeg tænker det er lidt synd for min veninde, der har knoklet i mange timer, hvis den bliver delt. Så er den jo hurtigt gættet af gæsterne 😉 Men lav da en, du kan genbruge til de andres 😀 Det må man kunne! Den var lavet som Jeopardy med seks kategorier vist nok. KH

Læg en kommentar