Glædelig weekend - ROCKPAPERDRESSES
Glædelig weekend
Happy weekend, translations by Camilla

Jeg håber, I er vågnede helt udhvilede og friske. Jeg er vist egentlig sluppet for jetlag, tror jeg. Jeg vågnede lige torsdag morgen 03.50, men i går sov jeg til klokken 09.00, så måske var det det? Noget nemmere end efter New York-turen. Men jeg endte også med at sove hele vejen hjem fra Chicago. Selv om det ikke var overvældende mange timer. Hurra for at jeg brugte en formue på at opgradere min flybillet. Tilsyneladende alle pengene værd, eftersom jeg sov så meget (hallo, man får et vattæppe og en decent pude og mulighed for at lægge pænt ned (nej, det er ikke Hästenspuder som på businessclass – så giga fråds, haha!)).

I dag er planen vist en tur på Hollybelly her i Paris, som ligger dejligt tæt på. Et virkelig godt morgenmadssted i yndlings-Marais. De laver mini-croque monsieur! Men køen kan være massiv, så vi må hellere komme ud af fjerene og stille os op. Sidste gang stod der en virkelig aggressiv og fuld mand og væltede rundt i køen, gik ind på Hollybelly, spyttede på gulvet og væltede ud igen. Bye bye! Det var så absurd og mærkeligt, haha! Der er mange spøjse skikkelser i Paris – det er der vel sikkert alle vegne, hovedstæder er ingen undtagelse.

Vi har ikke så meget på agendaen i de her dage, men eftersom der i morgen og mandag ser ud til at komme regn, så tænker jeg at tage Adam med på Louvre og Musée de l’Orangérie. Der har han ikke været, og det skal man på et tidspunkt i livet. Det første sted bærer (blandt meget godt) på Mona Lisa. Det sidste; Monas åkander. Det er det vildeste breathtaking syn. Et helt ovalt rum dækket af åkander. Næsten. Det er så smukt. Og ellers da bare gøre som vi plejer. Trisse rundt, kysse lidt, drikke kaffe. Adam; lidt chablis. Mig, postevand. Og duften af chablis! Det er slet ikke så dårligt.

I det tilfælde I ikke har planer endnu for hele weekenden, men godt kunne tænke jer at Frenche den lidt op, så kan jeg anbefale følgende lille program:

 1. Køb croissanter på frys med hjem fra Letz Shop (Gammel Kongevej 72) og læg et par i ovnen. Luk øjnene og nyd duften af smør sprede sig i lejligheden – og lad som om du er à Paris. Nyd en café au lait on the side, og start dagen helt rigtigt, comme les Français.
 2. Tag en formiddagsudstilling på Glyptoteket. De har en permanent fransk udstilling med Manet, Monet, Gauguin med flere – og der er rig mulighed for at indtage fransk storhed på lærrederne. Allez les Bleus!
 3. En lille frokost kunne fint blive indtaget hjemme (eller hvis vejret tillader det – på et tæppe i en park. Det er måske ikke Les Tuileries men Kongens Have lugter lidt derhenad). Med i picnickurven (eller på frokostbordet hjemme) skal du have en mousse du canard, des saucisses et des fromages og et godt på at købe dem er hos Le Gourmand på Værnedamsvej, som jo er “Lille Paris” i København. SELVFØLGELIG skal du have et klassisk baguette til – et af dem uden for meget gods. Må jeg foreslå Lagkagehuset, Det Franske Konditori (H. C. Ørstedsvej) eller Meyers?
 4. Lidt eftermiddagsshopping kunne snildt komme på tale. Ingen grund til at få pulsen for højt op, men lidt har også ret. I Illum er Maje for nyligt åbnet, Iró ligger på Ny Østergade (begge to af mine franske favoritter) – og kigger du efter børnetøj og synes, du har alt for mange penge, så er BonPoint (Vognmagergade 7) også en mulighed!
 5. Slut dagen med en cigaret – streg det – et glas chardonnay og et blad – enten fransk Vogue (som kan købes fx i Cherry Kiosk på Værnedamsvej (man kan altid bare bladre billeder) eller danske Elle på en fortovscafé i en Maison Gatti-stol. Dem der står på på gaden foran enhver fransk fortovscafé. Du finder sådan en stol og gadehjørne med vin fx på Les Trois Cochons på Værnedamsvej (og for flere tips til Værnedamsvej, tjek min guide her).

À bientôt mes amis! Hav en herlig lørdag og pas godt på hinanden!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Paris guide, where to eat, sleep, shop in Paris

I hope you woke up well-rested and fresh. I finally got rid of my jet lag, it seems. On Thursday, I woke up at 3:50am, but yesterday I slept until 9am, so perhaps that was it? A bit easier than after the New York trip. But I ended up sleeping on the entire leg from Chicago. Even if it weren’t overwhelmingly many hours. Hurray for spending a small fortune on upgrading my ticket. Apparently, it was worth it, seeing as I slept that much (hello, they give you a blanket and a decent pillow and the option to lie down completely (no, it’s not Hästens-pillows like on business class – too much, haha!)).

Today, the plan is a trip to Hollybelly here in Paris, which is conveniently close to where we live. A very good breakfast spot in favourite Marais. They do mini croque monsieur! But the line can be massive so we’d better get going and queue up! Last time we were there, a very aggressive, drunk man was swaying around in the line, entered the cafe, spat on the floor and stumbled out again. Bye, bye! It was so absurd and strange, haha! There are lots of quirky characters in Paris – similar to all other places, I guess, capitals are no exceptions.

Our agenda is pretty open these days, but seeing as it’s gonna be rainy tomorrow and Monday, I’m planning on taking Adam to the Louvre and Musée de l’Orangérie. He hasn’t been there, and at some point in life you have to. One has (among many goodies) the Mona Lisa. The other; Monet’s (Han blev også til Mona i originalen) water lilies. It’s the most breathtaking sight. A completely oval-shaped room covered in water lilies. Almost. It’s so beautiful. Other than that, just the usual stuff. Meandering around, kissing, drinking coffee. Adam; a bit of chablis. I; tap water. And the smell of chablis! Not too shabby.

In case you don’t have any plans yet, but would like to French it up a bit, I warmly recommend this little program: 

 1. Buy frozen croissants from Letz Shop (Gammel Kongevej 72) and put a few of them in the oven. Close your eyes and enjoy the fragrance of butter spreading throughout your flat – and pretend you’re in Paris. Enjoy a café au lait on the side, and start off your day totally right, comme les Français.
 2. Do a morning tour of Glyptoteket. They have a permanent exhibition featuring  Manet, Monet, Gauguin etc. – making it an ideal spot to take in some French splendour on the canvas. Allez les Bleus!
 3. A small lunch at home – or, if weather permits, on a blanket in a park. It may not be Les Tuileries, but Kongens Have smells a bit like it. In your picnic basket (or on the lunch table at home) you need a mousse du canard, des saucisses et des fromages, and a good tip is buying them at Le Gourmand on Værnedamsvej, which is ‘Little Paris’ in Copenhagen. OF COURSE, you need a classic baguette on the side – one of the fluffier ones. May I suggest Lagkagehuset, Det Franske Konditori (H. C. Ørstedsvej) or Meyers?
 4. Some afternoon shopping wouldn’t be a bad idea. No need to drive the pulse up too high; a little goes a long way. Maje just opened in Illum, Iró is on Ny Østergade (both are French favourites of mine) – and if you’re looking for kids wear and think that you have a little bit too much money, BonPoint (Vognmagergade 7) is an option!
 5. Finish off the day with a cigarette – cross that out – a glass of chardonnay and a magazine – either French Vogue (which they carry in Cherry Kiosk on Værnedamsvej (you can always enjoy the photos) or Danish Elle on a cafe with outdoor service in a Maison Gatti chair. The ones you see all over the streets of Paris. You’ll find a chair and street corner with wine e.g. at Les Trois Cochons on Værnedamsvej (and for more tips on Værnedamsvej, tjek min guide her).

À bientôt mes amis! Have a lovely Saturday and take good care of each other! 

 

 

12 kommentarer
 1. Eiiij mega hyggeligt weekendsindlæg 😁🇫🇷🥖💋🥐 Jeg tankede heldigvis fryseren op med frosne croissanter fra letz shop i torsdags 😍 Glæder mig til morgenmad nu!

  Nyd Paris!

 2. Oh my!!!!! Jeg har aldrig været i Paris i mit voksenliv og har egentlig ikke været så meget for Frankrig som jeg er for Italien. Men de der stole!?!? Neeeeej de er dødsens fine! Helt ude af proportioner.

  1. i knoooow, og de er så tæskedyre – jeg fatter det ikke helt. Det må være transport og import! Men de er SÅ fine. Og hernede står de på ethvert gadehjørne! KH

 3. Jeg vil lige tippe om la patisserie du meurice – nogle vilde kager, de har næsten lige åbnet af en eller anden dygtig gut (det er min mand, som er mad-nørden, så jeg kan ikke lige forklare nærmere 😄). Vi har ikke selv været der endnu, men tænker også at tage derhen en af regndagene.
  Ps hvad sker sker der for vi begge var hos samme bager og falaffelsted i går, ku jeg se på insta senere 😄 nyd dagene!

  1. Den ser så vanvittig ud! Det er jo de vildeste desserter altså! Du må forbi – og giv lige dit besyv med, om det er godt!
   Selvfølgelig måtte vi være det – det er musts à Paris 😜 KH

 4. Det er vildt så meget der er sket på Værnedamsvej siden jeg voksede op der i 80’erne/start 90’erne. Dengang lå der bl.a. 2 slagtere, 2 grønthandlere og 2 bagere. For ikke at glemme 1 antikvariat, 1 kinagrill og ikke mindst Norsk Fars😉👍

  1. I know! Det er lidt ærgerligt, at der ikke længere er en slagter. hvis jeg skulle savne noget. Men der er stadig en kinagrill, eller noget der kommer tæt på 😄 KH

Læg en kommentar