OOTD: Making up for lost summertimes - ROCKPAPERDRESSES
OOTD: Making up for lost summertimes

ROCKPAPERDRESSES, Fotograf Julie Bjarnhoff, Selected Femme, Værnedamsvej, Outfits

ROCKPAPERDRESSES, Fotograf Julie Bjarnhoff, Selected Femme, Værnedamsvej, Outfits

fotos JULIE BJARNHOFF // annonce i samarbejde med SELECTED FEMME

Glædelig titusinde sommerdag i træk <3

Jeg kan ikke blive træt af kjoler og bare ben. Og den dag magien ophører, bliver jeg møgforskrækket. Det kan man da ikke! Det er jo sådan her, det skal være, altså. Vi er blevet forvente. Jeg er gået direkte fra at pakke vinterovertøj i kælderen til slet ikke at have taget sommerovertøj op – bare fordi der ikke rigtig har været brug for det endnu. Så snyggt!

At jeg så i dag fik en pushbesked fra DR om den varmeste majmåned nogensinde får selvfølgelig alle alarmklokker til at ringe – gennemsnittet på temperaturskalaen har fra 2006-2015 heddet 11,3 grader. I år er den ca. 14,8 grader. Altså en kæmpe forskel. Og en rekord der vipper tidligere vinder af pinden, 13,8 grader tilbage i 1889. Den er da ikke helt god, vel? Men så længe solen skinner, og vi nordboere får sol på kinderne, og lykken strømmer igennem kroppen, så kan man godt komme til at nyde lidt global opvarmning. Undskyld verdensklima. Men vi er nogle, der har frosset i et år.

Det kan jo heller ikke vare ved, og vi ved alle, det er på lånt tid. Så jeg kan næsten få vejrstress. Kender I det? Nyder jeg det nu nok? Burde vi ikke tage mere ud, sidde i solen? Tage i parken? Hvad med grill, griller vi egentlig nok? Hvad kan man ellers grille, alt kan grilles! Koldskål! Og hvad med jordbærrene! En konstant rumlen. Fik jeg set, det jeg ville, fik jeg hørt solen svitse næsetippen af? Jeg er totalt dobbelt, for jeg håber, det fortsætter hele sommeren – men jeg ved også, at det er en kedelig konsekvens af global opvarmning. Alligevel nyder jeg det. Ligesom de mange timer i solariet, da jeg var teen. De mange skåle chips med dip, jeg har kværnet. De mange flasker vin der kunne ryge ned på en god venindeaften. De mange hold i træningscentret, jeg har betalt bøder for ikke at møde op til alligevel. Jeg ved jo godt, hvad der er bedst for mig og for os alle sammen, men jeg nyder lidt alligevel. Undskyld verdensklima.

 

sneakers + dress + knit SELECTED FEMME hat COS heart necklace RPD X TINE LINDHARD

ROCKPAPERDRESSES, Fotograf Julie Bjarnhoff, Selected Femme, Værnedamsvej, Outfits

Så jeg går i den ene sommerkjole efter den anden, hiver alle dem ud af skabet, jeg har købt de seneste par år med tanken om “… at til sommer skal jeg have denne her på og en stråhat” men så blev det ti grader og “sol-bag-sky” (som Adam og jeg kalder det, når vejr-app’en dikterer) hele juni til august med. Making up for lost summer times. Det er fanme lidt rart. Igen. Undskyld verdensklima.

Men jeg nyder det altså. Og de fedtede solbriller. Og at solcreme er dødsnødvendigt. At mine ankler har fået et myggestik. At jeg kan bruge min bøllehat, fordi solen faktisk står ind i øjnene (og ikke bare for at være smart). At jeg sveder mellem lårene. Jeg nyder det lige nu og her, for om lidt er det sikkert forbi. Det kaldes dansk vejrpessimisme, men vi er jo bleven skuffede så mangt en sommer. Lad det vare lidt længere og undskyld på forhånd. Tilgiv mig.

ROCKPAPERDRESSES, Fotograf Julie Bjarnhoff, Selected Femme, Værnedamsvej, Outfits

ROCKPAPERDRESSES, Fotograf Julie Bjarnhoff, Selected Femme, Værnedamsvej, Outfits

ROCKPAPERDRESSES, Fotograf Julie Bjarnhoff, Selected Femme, Værnedamsvej, Outfits

ROCKPAPERDRESSES, Fotograf Julie Bjarnhoff, Selected Femme, Værnedamsvej, Outfits

21 kommentarer
   1. Jeg tillader mig lige at kommentere: Handcrafted Anders laver dem også – ved ikke, om der er den store prisforskel – men hvis den skulle være udsolgt hos Julie 🙂

     1. Jeg tror, Anders har lavet dem efter Julies 😉 Men det er jo også en smagssag og temperamentssag, hvad man vil støtte <3 KH

 1. Det er SÅ dejligt med det gode vejr vi er blevet beriget med her i maj måned og du behøver ikke have så dårlig samvittighed over at nyde varmen ☀️ Det er nemlig rigtigt at den gennemsnitlige temperatur i verden stiger, men det er ikke ensbetydende med at det dermed også bliver varmere i Danmark. Global opvarmning bevirker at polarisen smelten, men i takt med at isen på Grønland smelter, vil det kolde vand ændre tempoet i Golstrømmen og dermed gøre den langsommere. Det betyder at det varme vejr der bliver transporteret fra troperne henover Nordatlanten via. Golfstrømmen vil stoppe, hvilket rent faktisk gør at det bliver koldere i Europa, som konsekvens af den globale opvarmning. Se evt. dokumentaren “Before the Flood” på Netflix (omkring 1:18:00 snakker de specifikt om dette) – men hele filmen er bestemt værd at se 🌍

  1. I LOVE YOU JULIE <3 TAK mest for mine (lidt mere) rene samvittighed - og tak fordi du deler guldkorn 😀 Og så øv for det koldere vejr i sigte, haha! Pokkers. Endnu mere grund til at begrænse vores CO2-aftryk! TAK, du er en skat! KH

  2. Det er nemlig helt rigtigt, Julie. Jeg skulle lige til at skrive en lignende kommentar selv, fordi det er en almen misforståelse at den globale opvarmning = højere temperaturer, for det er nemlig langt fra sandheden. ☺️😄

 2. Jeg smilede, da jeg læste dine tanker om sol-stress! Kender det så godt! Har tænkt præcis det samme disse dage: “Jeg burde da sidde og drikke rosé i solen et eller andet lækkert sted i København lige nu” , “jeg har kun grillet to gange!”, “alle andre er ude og lave sjove ting i solen”. Haha! Tror det er en typisk danskerting, fordi vi ved, at det kan slutte anytime

  1. Haha det er jo det – vi er ofre for bitter erfaring. Better enjoy it while it lasts for pokker. Og med det in mente – ud af vagten med os, haha! KH

 3. Wow hvor er den fin den kjole! Hvordan er den i størrelsen? Jeg er nemlig ikke så høj igen (170), men har nogle fine mormor arme som gør at kjoler af viskose sidder lidt stramt på armene, så for armenes skyld tænker jeg at bestille en 42, men ved ikke om den bliver for lang 🙂

  1. 170 cm er da højt Kat 😀 Jeg er 174, så du kan se den går lige over anklerne. Jeg har en 38 så 42 vil måske være en my længere? Det kommer lidt an. Nu ved jeg ikke, hvilken del af armene du er opmærksom på, men hvis det er overarmene, så er de delvist dækkede med det lille ærme. Der er nok også lidt mere ærme på 42’eren <3 KH

  1. Den ene er en studentergave fra min mor, så den kan jeg ikke linke til den. Perlen har jeg fået af kolleger fra P3, da jeg stoppede. den er fra Julie Nielsdotter og hjertet har jeg linket til 🙂 KH

  2. http://www.theaugustdiaries.com er virkelig god til det der med layering af halskæder, og har et par guides til hvor de kan købes, und so weiter.
   Ellers synes jeg af mange af de danske smykkedesignere som Jane Kønig, Maanesten og Line & Jo er rigtig god til at lave små halskæder, i forskellige længder til overskuelige priser!

 4. TAK for at beskrive vejr-stress!! Det er nemlig en følelse jeg har haft de sidste par uger uden helt at turde at sige det højt. For det er jo lidt en fjollet følelse.. Så tak for det og rigtig god weekend 💋

 5. Åh jeg har også så meget klima-guilt, når det kommer til solskin. Jeg elsker jo vejret lige nu! Men det er jo totalt dumt, klimaet får det jo ikke bedre fordi vi har det dårligt over det. Så jeg prøver at nyde det gode vejr, og gøre hvad jeg kan for at mindske mit klimaaftryk, mens jeg sidder og suger vitamin D.

 6. Mit spørgsmål har intet med indlægget at gøre. Jeg vil blot spørge om du på et tidspunkt ikke vil lave et “baby interiør oplæg” ? Jeg er selv blevet mor for 3 måneder siden til en datter, og jeg har slet ikke svært ved at indrette hendes rum. Men du har en så hjernedød god smag, at det ville være Nice at se din stil, når det kommer til baby ting

Læg en kommentar