OOTD: Vintage Sonia Rykiel (+ favorit vintagebutikker) - ROCKPAPERDRESSES
OOTD: Vintage Sonia Rykiel (+ favorit vintagebutikker)

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, fotograf Julie Bjarnhoff

Favourite vintage stores in Copenhagen, translations by CAMILLA

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, fotograf Julie Bjarnhoff

Jeg er blevet så sindssygt glad for genbrug de sidste par år. Mit tøj bugner af gamle skatte fra diverse vintagebutikker i København. Det behøver slet ikke at være en ildelugtende, mølbefængt affære at købe genbrug. Jeg er nemlig stor fan af de lidt mere luksuriøse genbrugsbutikker. Der er absolut ikke noget møl og dårlig lugt over dem, skal jeg hilse og sige.

Du får heller ikke noget forærende, men hvis du tænker på, at du kan stå med en gammel Chanel-jakke i hånden til 3.000 kroner (som har kostet det hvide ud af øjnene fra ny), så er det stadig følelsen af at have gjort et scoop. Hvis du altså har de 3.000 kroner…

Mine vintageting er klart dem, jeg får flest komplimenter og misundelige blikke for. At købe noget som ingen andre har, følelsen af en lille sejr, når man står der med en skat i hånden – det er så fedt. Og jeg har virkelig mange gode ting i gemmerne fra genneren. Som denne her pink nederdel (som også var genial til min lysegrønne silkejakke). Eller denne her vintage Versace-silke-nederdel. Eller min lyserøde damejakke med similiknapper fra Courrèges. Så var der jo også min lyserøde silke-kimono-agtige-jakke, som jeg bruger flittigt til jeans! Eller denne her alt, alt for smukke aftenfrakke – måske mit yndlingspiece af alle genbrugsstykkerne? Hvis det da ikke er denne her koralfarvede festkjole! Eller denne her lyserøde-festkjole, som I også elskede – goals! Der var også det uldne striksæt fra Missoni eller min smukkeste kimono, fragtet hele vejen fra Japan med håndmalede blomster. Der er så meget godt i mit skab – og meget mere til end bare det her.

Det er en blanding af designervarer og “no name”. Og jeg elsker hvert et stykke. Alle de historier, der gemmer sig i tøjet; fine cocktailparties, storslåede middage, ligesom de historier jeg selv fylder i dem. Jeg ville aldrig have haft råd til et Missoni-sæt fra nyt eller en Versace-nederdel. Men ved at have hængt hos en anden først, så kan jeg pludselig være med.

Så for at fejre mit seneste gode vintagekøb, den gule Sonia Rykiel-jakke her på billederne som jeg købte i Paris, så har jeg sammensat en lille guide til jer til mine yndlings-gennere. I vil blive så overrasket over, hvor mange gode ting der er. Men glem tanken om at give en 20’er for noget. Det er ikke helt den slags butikker. Vi skal lidt op i stil og stemning.

sneakers NEW BALANCE (reklamelink) skirt DESIGNER’S REMIX (old) jacket SONIA RYKIEL (vintage) top H&M TREND bag GANNI photos JULIE BJARNHOFF

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, fotograf Julie Bjarnhoff

Et tip er klart at følge butikkerne på instagram, så du kan se, hvad der kommer til salg. Folk er sgu lidt aggressive, haha! Du vil hurtigt se kvinder skrive “KØ!” – hvis ikke de var først til at melde sig på tingene. Så finder du noget, du kan lide – tøv ikke. Det bliver revet væk, og man kan ærligt talt godt selv blive revet lidt med, hvis man kan fornemme hypen om et piece.

Luksus-genbrug (ældre sager)

Time’s up (Krystalgade 4)

En klassiker i indre by. En dyr men hamrende lækker butik, der altid har et godt udvalg af især 80’erne med glimmer og pailletter og Burberryfrakker. De har både accessories, sko, tørklæder, tasker, dims og tøj i lange baner. De er dygtige og ved noget, om det tøj de sælger.

Paloma Vintage (Grønnegade 29)

En af de nyere butikker i indre by, som har både Kenzo og andre mærker, men bestemt også et fint kurateret udvalg af vintagetøj uden specifikke mærker i nakken. En fællesnævner er masser af farver og smukke prints. Og så er Ferial selv, som ejer den, helt igennem herlig – en fellow pink fan!

Jérôme Vintage (Tullinsgade 12, rykker snart til større location tæt på)

Nok den butik jeg har lagt flest penge i. Pia, der ejer butikken, er fantastisk sød og så hyggelig. Hun rejser rundt i Europa, især i Frankrig, og køber helt fantastiske ting med hjem til butikken. Jeg kan lige forestille mig de franske madammer, der har ejet de smukke ting på bøjlerne. Her er alt fra vintage YSL fra 1950’erne til Missoni fra 1980’erne. Der er også masser af ‘no name’-sager men alle med et personligt og smukt twist.

Luksus-genbrug (nyere sager)

2nd rag (Gl. Kongevej 91A)

En lille men overskuelig second hand-butik med den sødeste ejer. De har altid fine ting hængende i vinduet og mærker er alt fra Gucci til Ganni. Det er heller ikke altid, det er dyre mærkevarer. Det kan også være nogle mere unikke pieces fra H&M etc.

I blame Lulu (Gl. Kongevej og Rosenvængets Allé)

Her afleverer mange ‘mode-kvinder’ tøj, så der er god mulighed for at spare på de allernyeste ting fra Ganni, Baum & Pferdgarten og lignende. Butikken på Gl. Kongevej er stor og har både sko, tasker, beautysager og lidt møbler. Lækker, lys butik, hvor tøjet hænger tæt.

 

Der findes jo også masser af gode loppemarkeder rundt om i Danmark, hvor man kan gøre virkelig gode fund til ingen penge. Klampenborg/Gentofte er en klassiker! Og så er der også tit mange bloggere, som holder loppemarkeder – følg dine favorit-fashionistaer på instagram, og du skal nok se det slået op.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, fotograf Julie Bjarnhoff

I’ve grown so insanely fond of second-hand clothes over the past few years. My wardrobe is full of old treasures from various vintage boutiques around Copenhagen. Buying second-hand isn’t exclusively a foul-smelling, moth-infested thing – I’m a big fan of the more luxurious boutiques, and there’s nothing moth-like or malodorous about those!

They are not exactly the kind of store where they throw things at you for free, but if you consider the fact that you can scoop up an old Chanel jacket at DKK 3,000 (which has cost a fortune from new), it will still make you feel like you made a bargain. That is, if you have 3,000…

Of all things in my wardrobe, the vintage items definitely breed the most compliments and envious stares. To buy something that no one else has, the feeling of a small victory when you have a treasure in your hand – it’s awesome. And I’ve got so much good vintage stuff in my wardrobe. Such as this pink skirt (which also was brilliant with my pale green silk jacket). Or this vintage Versace-silk-skirt. Or my pink lady jacket with sequin buttons from Courrèges. Then there’s also my pink silk kimono-like jacket, which I use with jeans quite frequently! Or, this way, way too beautiful evening coat – perhaps my favourite piece of all the second-hand pieces? If it isn’t   this coral-coloured party dress! Or, this pink party dress, which you also loved – goals! Not to forget the knitted wool outfit from Missoni or my most beautiful kimono with hand-painted flowers and shipped all the way from Japan. There’s so much good stuff in my wardrobe – and plenty more than what I’ve highlighted here.

It’s a mix of designer goods and no name. And I love every single piece. All of the stories hidden in the garments; elegant cocktail parties, lavish dinners, just as the stories I bring to them. I would never have been able to afford a new Missoni outfit or Versace skirt. But because they’ve been hanging with someone else before me, they are now within reach.

So, in order to celebrate my latest good vintage purchase, the yellow Sonia Rykiel jacket in these photos, which I bought in Paris, I’m here presenting to you a small guide to my favourite vintage shops. You’ll be so surprised when you discover how much good stuff there is. But forget the idea of giving DKK 20 for anything. It’s not quite that kind of store. We’re raising the bar a bit in terms of style and ambiance.

sneakers NEW BALANCE (ad link) skirt DESIGNER’S REMIX (old) jacket SONIA RYKIEL(vintage) top H&M TREND bag GANNI photos JULIE BJARNHOFF

A tip is definitely to follow the boutiques on instagram, which will allow you to see what’s on sale. People are a bit aggressive, haha! You’ll quickly see women write ‘QUEUE!’ – if they weren’t the first one to say yes to something. So, if you find something you like – don’t hesitate. It’s flying off the shelves, and it’s honestly a bit difficult not to be carried a way if you sense the hype about a piece.

Luxury vintage (mature goods)

Time’s up (Krystalgade 4)

A classic downtown. An expensive but exquisite boutique that always has a good selection of particularly ’80s items with glitter and sequins and Burberry coats. They stock piles of accessories, shoes, scarves, bags, bric-a-brac and clothes. They do a good job and are very knowledgeable about the pieces they sell.

Paloma Vintage (Grønnegade 29)

One of the newer shops downtown, which stocks Kenzo and other brands, but most definitely also a nicely curated selection of vintage pieces without specific labels. A common denominator is a lot of colours and beautiful prints. Moreover, Ferial, the owner, is absolutely wonderful – a fellow pink fan!

Jérôme Vintage (Tullinsgade 12, about to move to a bigger location close by)

Probably the boutique I’ve left the most cash in. Pia, the owner, is amazingly sweet and kind. She travels around Europe, especially in France, and buy these amazing items for the shop. I can vividly imagine the French madams who’ve owned the beautiful pieces on the hangers. Here’s everything from vintage YSL from the 1950s to Missoni from the ’80s. Plus loads of no name pieces with a personal and beautiful twist.

Luxury second-hand (newer goods)

2nd rag (Gl. Kongevej 91A)

A small and very neat second-hand shop with the sweetest owner. They always have these beautiful pieces hanging in the windows and brands ranging from Gucci to Ganni, not always extremely expensive. Sometimes they even have unique pieces from H&M, etc.

I blame Lulu (Gl. Kongevej og Rosenvængets Allé)

Several women in fashion hand in their garments here, making it an ideal place to spot the newest pieces from Ganni, Baum & Pferdgarten and the like. The shop in Gl. Kongevej is big and stocks shoes, bags, beauty goods and a few pieces of furniture. Exquisite and light-flooded shop brimming with clothes.

All around Denmark, you can also make great purchases at flea markets. Klampenborg/Gentofte is a classic! Bloggers will also often get together to do flea markets – follow your favourite fashionistas on instagram, and you’ll see the markets advertised sooner or later.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, fotograf Julie Bjarnhoff

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, fotograf Julie Bjarnhoff

15 kommentarer
 1. Elsker også vintage! Du mangler Passage 21 på din liste, den tror jeg virkelig, du godt ville kunne lide. Den ligger i Sankt Hans Gade, og de formår at mikse smuk, håndplukket fin vintage med gode priser <3

 2. En af mine favoritter, som dog hælder mere til genbrugssiden, men med stort udvalg og flair for styling er Vintage199 på Jagtvej. Har for kort tid siden haft “tema” med retro bæltetasker. Så fantastisk kikset og rart på samme tid 😊. God på SoMe.

  1. Ejjj den kender jeg heller ikke 😀 Skidegodt Sanne, se nu der. Det her kan udvikle sig til en genial guide! KH

 3. Jeg skulle lige til at tilføje Passage 21! Trois Pommes Vintage er også ret fin. Og til de mere “current” ting, er Muda Nashi altså også helt genial 😄 jeg shopper 90% secondhand, og der har jeg igennem tiden fundet mig en del gode sager, bla. fra Isabel Marant og Ganni. Og online er Vestiaire Collective jo helt fantastisk, både til vintage og luksus. Jeg venter utålmodigt på postbudet, der gerne skulle komme med en lille Proenza Schouler-sag 🙈

  1. Ejjj hvor er I bare gode! TAK Tanja – og ja Vestiaire er GENIALT! Og til lykke med den nye skat 😀 KH

 4. Der er også både Magnolia inde på Købmagergade (lidt dyrere biks) og så lula2ndhandluxery også inde i centrum til mere fair pris. Men genial guide 🤩

  1. Den har jeg vist ikke været forbi – men jeg kender Lula, faktisk! Følger hende på insta og følger med i de gode sager der kommer ind 😀 TAK! KH

 5. Super godt indlæg. Er selv stor fan af Jerome, men vil bestemt også tjekke nogle af de andre ud. Der er for nylig åbnet en ny vintage butik på Vesterbro med meget fair priser og håndplukket tøj. Den hedder Thirdhand Vintage. Hvis du er til Jerome burde du helt sikkert tjekke dem ud 😊

Læg en kommentar