Hvad skal jeg pakke på festival? - ROCKPAPERDRESSES
Hvad skal jeg pakke på festival?
The Perfect Festival Gear, translated by Camilla

Festivalsæsonen startede nærmest allerede april med SHOW OFF og SPOT i maj – og den sæson strækker sig over et halvt år indtil oktober, hvor noget af det sidste er PHONO i Odense. Vi er et af de lande med allerflest festivaler pr. indbygger. Og der er lidt for enhver smag; jazz, kirkemusik, rock, pop, elektronisk og alt der måtte gemme sig derimellem.

Jeg har efterhånden været på de fleste store; Distortion, Wonderfestiwall, Musik i Lejet, Northside, Tinderbox, Roskilde, Smukfest, Heartland – alle ad flere omgange. Og jeg har sikkert også glemt et par stykker – mon Grøn Koncert egentlig tæller med? Hehe…

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Roskilde

Hver sæson spørger I mig – hvad skal man have med? Som newbie på festivalfronten, hvad skal med i tasken for at få den bedst mulige festival? Og det synes jeg faktisk kunne være sjovt at høre jeres idéer og tanker omkring, så vi får lavet et indlæg med et genialt kommentarfelt fyldt med alle MUST KNOWS på festivalfronten.

Der er så mange geniale hacks; makrel på dåse, vådintimservietter, vanddunke der er bløde og kan rulles sammen (mange festivaler harfået vandposter efterhånden, så man kan refill’e i stedet for at købe vand). Jeg ville selv pakke intimvådservietter, makeupservietter, solcreme og hånddesinfiktion.

Hvad pakker I i festivaltasken? – og nu hvor I kommer med gode råd, fortæl lige, hvilke festivaler i frekventerer? Skal I på festival i år?

Måske vi også skal have lidt tips til, hvad I gerne ville have vist før jeres første festivaloplevelse? Nogle do’s/don’ts/musts? Jeg siger ananasdrinken på Roskilde – man har ikke været på årets Roskilde før man har fået ild i ananasen på Gringobar og en sang serveret samtidig med. Jep, det er sådan den serveres. Ild og sang fra personalet.

Jeg havde én dag på Heartland i år – takkede nej som konferencier i år pga. polterabend (og voksende mave). Og så skulle jeg have været på Roskilde – havde købt armbånd til hele ugen, men eftersom Adam ikke gad med, ingen af mine nære skulle, ja så har jeg besluttet mig at sælge. Den røg på 30 minutter! Det er måske også lidt meget for kroppen på nippet til 3. trimester at stå op i fire dage uden en at støtte sig til. Og så kan jeg ærgre mig over ikke at skulle opleve Eminem. Men måske chancen kommer en anden gang! Han aflyste sidst, jeg skulle have set ham… Hm…

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Roskilde

The Danish festival season started already with SHOW OFF in April and SPOT in May – and lasts until around about October, when one of the final ones is PHONO in Odense. Denmark is one of the countries with most festivals per capita. And there’s something to most tastes; jazz, church music, rock, pop, electronic and everything that could possibly hide within that spectrum. 

I’ve been to most of the grandest festivals; Distortion, Wonderfestiwall, Musik i Lejet, Northside, Tinderbox, Roskilde, Smukfest, Heartland – several times. And I probably forgot a few – wonder if Grøn Koncert counts? Hehe…

Every season you ask me – what to bring? What belongs in a festival newbie’s bag? In this context, it would be interesting to hear your ideas and thoughts so we can create an awesome comments section full of all MUST KNOWS festival-wise. 

There are so many genius hacks; canned mackerel, intimate wet wipes, foldable water bottles (many festivals have got water posts these days, allowing you to refill your own rather than buy plastic bottles). As for me, I’d pack intimate wet wipes, makeup tissues, sun cream and hand sanitiser. 

What’s in your festival bag? – And now that you’re offering your advice, please make sure to also mention which festivals you frequent? Are you attending any this year? 

Perhaps we also need a few tips on what you’d have liked to know ahead of your first festival experience? Any dos/don’ts/musts? I’ll say the pineapple drink at Roskilde – you haven’t been to Roskilde until you’ve had a burning pineapple at GringoBar, with a song on the side. Yup, that’s how it’s served. Fire and a song from the staff.

This year I spent one single day at Heartland – said no thanks to being an MC due to a hen party (and growing bump). And then I was supposed to have been to Roskilde – had purchased access to the entire week, but seeing as Adam wasn’t keen on going and none of my close friends were going, well, I decided to sell my ticket. Which took less than 30 minutes! I figured it might be a bit too much for a body entering third trimester to stand up for four days on end without anyone to lean on. A bit gutted I won’t be experiencing Eminem but maybe I’ll get the chance some other time! He cancelled the last time I was supposed to see him… Hm…

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Roskilde

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Roskilderockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Roskilde

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Roskilde

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Roskilde

28 kommentarer
 1. En god festivals life hack kommer her: find et sted og grav dine dåsetun, dåsemakrel eller hvad du ellers har medbragt på dåse ned i jorden. På den måde kan det holde sig godt køligt så du ikke skal spise teltvarmt dåsemakrel til frokost<33 Dette kan selvfølgelig også gøres med dåseøller, men jeg synes næsten de er for værdifulde hvis nu gemmestedet blev fundet af andre tørstige festivalsgængere!

 2. Det er ved at være nogle år siden jeg sidst har været afsted. Pga småbørn i omgangskredsen har overskedet ikke været til det. Men i år skal jeg på Roskile…ikke hele ugen, men stadig. Og jeg glæder mig for vildt. Da jeg nærmest er blevet nybegynder igen, ser jeg frem til at høre hvilke geniale råd de garvede festivalgængere ligger inde med 🙂

 3. Jeg har billet til hele ugen på Roskilde – men går ind i 22. uge i morgen (who’s counting) og er simpelthen sådan i tvivl om, om det bliver fedt eller træls at tage afsted med stor mave. Jeg har været på Roskilde de sidste 13 år, og denne gang regner jeg med at sove derhjemme og pendle derud, men alligevel.

  Det er forresten virkelig optur at følge dig, og elsker dine graviditetsskriverier, nu hvor vi næsten følges ad 🙂

 4. Manden og jeg skal på Copenhell her torsdag til lørdag. Det bliver så godt! 🤘🏻 Torsdag er også vores 10 års bryllupsdag, så skønt at vi får fejret den i fede omgivelser med fuld hammer på musikken.
  Vi skal også på Roskilde – dog kun en enkelt dag. Glæder mig vildt til vi skal se Eminem, og fremstiller mig at det sender os på den helt rigtige tur down memory lane til 2002, hvor vi mødtes for aller første gang (på en manowar koncert på Roskilde) og den efterfølgende måned hvor vi var pendler kærester mellem Roskilde og Norge, og hørte Eminems “soldier” og “sing for the moment” (og resten af skiven), i bilen på “fjord og fjell” roadtrip i VestNorge ❤️
  Satser på at vi kan klare os med standarduniformen på begge festivals. Aka sort, band tee, sølvsmykker og en kold øl i den ene hånd. Og en travel size anti-bac i tasken :).

  1. Ejjj jeg er så misundelig Bettina, jeg ønsker jer den allerbedste koncert. Det bliver så stort <3 KH

 5. Bæltetasken! Den er en lifesaver, kan have alt det vigtigste og så kan man stadig danse med den 🎉

 6. I tasken: Tyggegummi, håndsprit, solcreme, solbriller, pung, telefonnumre på de nærmeste, powerbank, og så DRUESUKKER, hvis man kommer til at stå for længe uden mad og vand, især i solen.

  Ellers:
  Skiftesko, regnjakke, hat af en slags, to par lange bukser, en strik, en jakke, et tørklæde, sokker, undertøj, og så diverse kjoler/shorts/toppe/t-shirts/langærmede, alt efter vejrudsigten og hvad man føler for/har plads til. Vådservietter, hovedpinepiller, tandbørste, deo, håndklæde, shampoo 🙂

  Synes dog det vigtigste er ja-hatten og en god portion overskud 🙂 så kan man overleve selv dåsemakrel-kvalme, tømmermænd, fedtet hår og våde sko 🙂

 7. Lommeletter med plads i tasken ved siden af håndspritten. Så har man en back-up til når det mangler wc-papir😉

 8. Napper mit 6. år på Roskilde i år og glæder mig helt vanvittigt (også selvom der lige er en mundtlig eksamen der skal overstås på studiet) I år har vi valgt at opgradere og købt Get A Tent så vi slipper for at ligge i kø, perfekt løsning for os – selvom man pludselig lyder 10 år ældre 😅 På min første Roskilde blev jeg rådet til ikke at tage tøj med som ikke måtte gå i stykker – samtlige billeder fra det år ligner jeg og hele campen hjemløse i gamle laser! Den del har jeg da fattet siden hen, at man SAGTENS kan tage noget pænt og lækkert tøj på, bare lad de dyre ting blive hjemme 😍 Ellers kører jeg de samme ting som der allerede er blevet nævnt, inkl. en foldbar tandbørste fra Tiger! Passer perfekt i bæltetasken og når man er på vej hjem kan man lige børste tænder så man ikke vågner med mos 😂

 9. Okay, må jeg bare lige sige -hvor er du flot altså! Jeg har helt glemt, at du har haft langt hår, og nøj hvor det også klæder dig.

  Hilsen,
  Catherine

  1. Hvor er du sød Cath 😀 Det er længe siden! Planen er at få lidt længde på igen, så må vi se, hvor længe det holder <3 KH

 10. Lange bukser og en striktrøje! Det kom bag på mig hvor koldt det egentlig blev om natten, på trods af varme dage.

 11. Vil helt klart anbefale kun at tage lukkede sko med på Roskilde. Lukkede sko er bare bedre til markerne af tis-støv og/eller tis-vandpytter. Og også til koncerter, hvor folk træder lidt på hinandens fødder og smider halv-tændte skodder.

  Har også fornylig, som 29årig, opdaget magien ved vodka-redbull! Shit, hvor kan man rejse sig fra selv de mest umulige tømmermænd med 1-2 af de bad boys. Kan klart anbefales til lige at sparke sig selv igang på 3. dagen.

 12. Jeg har lige købt den mest geniale ting i Tiger: sæbeark i lille pakning! 50 styk for den ikoniske 10’er. Har af gode grunde ikke testet den endnu, men glæder mig til rent faktisk at have rene hænder (ikke bare afsprittede) på Tinderbox her sidst på måneden!

  Jeg er kæmpe fan af at starte ud tre dage i telt på Heartland (det kan lige overskues, selvom jeg hader at sove i telt…) og så runde af med tre dage på Tinderbox og nætter i egen seng. Jeg hører nok til den magelige type af festivalgængere 😉

  Knus

 13. Den eneste festival, der for alvor har mit hjerte er Wonderfestiwall på Bornholm. Med udsigt til Hammerhus og musikken, der spreder sig ud blandt klipperne, kan det ikke blive bedre. Og jeg tager afsted igen i år for 7 gang. Det bliver kun bedre for hvert år, selvom den bliver større og større. Måske kan man være heldig i år og få en silde-hotdog efter man har badet i Opalsøen. Jeg vil varmt anbefale øen i søen, hvor er der mulighed for både at sove i telt og træ-hytter med strøm. Book en pakkerejse direkte fra Hovedbanegården til festivalspladsen og retur igen når festivalen er slut – det bliver ikke nemmere. 😍
  Nu til det indlægget handler om! Jeg ville ønske jeg vidste, hvor dejligt det er med en regnjakke af god kvalitet. 🙄 Det er en lifesaver.

  1. En lille side-kommentar! Jeg ville elske at modtage tips fra dig til, hvordan man rocker festivalen på outfits-fronten. Du er altid SÅ fin i tøjet, så kom gerne med inspiration! 😍

 14. Jeg skal på Roskilde for 11. gang i år og glæder mig, som altid, enormt. Det er bare min festival, kunne ikke forestille mig en sommer uden. Jeg arbejder hvert år for fonden og det er lige fedt hver gang at være en del af det kæmpe (kæmpe!) hold, der skaber den festival hvert år.

  Husk altid en lille rejseflaske med håndsæbe til (bælte)tasken. Selvom det er muligt at vaske hænder, er lykken sæbe, hvilket Roskilde i hvert fald ikke har ved toiletterne. Ørepropper – også bare til natten, i soveposen, når det er fest omkring dig. Et ekstra lille tæppe i teltet er også godt, nætterne kan godt blive kolde.

  Nu er det en del år siden jeg har spist dåsepostej og makrel, men en lille festival-morgenmads-klassiker i min bog, er klart at købe en pose havregryn og rosiner og have i teltet. Så kan du hugge en lille pose sukker, når du alligevel køber en kop morgenkaffe i kiosken eller kaffeboden, hvor du også altid kan købe en halv liter mælk. Husk så lige en skål og ske hjemmefra, ik?

 15. Ej hvor hyggeligt at du skal til PHONO! Det er en af vores venner, der har været med til at grundlægge den festival. Det var sindssygt nytænkende, da den startede. Han er ikke en del af festivalen længere, men det er stadig en vildt særlig festival og et besøg værd! Også selvom jeg personligt er mere til musikken på Tinderbox og Heartland 😉

  1. Hov – det skal jeg ikke 😀 Jeg nævner den bare som en af de sidste på sæsonen. Det er lige omkring termin, så det er meget optimistisk. Men mega sejt! KH

 16. Hej Cathrine

  Som bornholmer er jeg utolig nysgerrig på, hvad du synes om Wonderfestivall kontra alle de andre? 🙂
  Jeg har nemlig ikke været afsted til andre end den 😀

  1. Det er godt nok mange år siden, så meget kan have ændret sig siden derovre tænker jeg. Men jeg husker det som en rigtig smuk festival. Meget i stil med rammerne omkring Heartland. Dog noget mere ‘bonderøve’ i setuppet. Men det synes jeg er hyggeligt. Hammershus er jo den smukkeste backdrop! KH

 17. Uuh jeg savner Jelling (festivalen). Den kan altså nået særligt. Nok fordi jeg er jyde bosiddende på Sjælland og det er nostalgisk at komme “hjem” til go musik og så søndagen med mormor musik. Var desværre ikke afsted i år, da vi havde et familie arrangement på Sjælland.

  Generelt tip: hvis man synes man (aka mig selv) har pakket nok – så er der alt alt for meget med 😜

Læg en kommentar