Min Karriere: Vibeke Lentz - ROCKPAPERDRESSES
Min Karriere: Vibeke Lentz

Mød en af de kvinder, som jeg har et kæmpe insta-crush på. Hendes æstetik, farver, smukke unger, det simple – og så er hun selv gudesmuk og naturlig. Introducing Vibeke Lentz.

Jeg har nu haft fornøjelsen af at sidde ved siden af hende til to middage, og hun er så fascinerende. Hendes uddannelse og arbejde, som er så langt fra det hun har bygget op på i det visuelle. Det kom lidt bag på mig. Og så har hun så mange hatte på! Alt det hun kan – det skal hun selv få lov at fortælle jer om, take it away, kære Vibeke!

rockpaperdresses, Vibeke Lentz, Iværksætteri, interview, copenhagen notes

Navn: Vibeke Lentz Andersen

Alder: 39

By: København

Beskæftigelse: Sygeplejefaglig chef / Kreativ Konsulent/ Model / yogalærer

Vibeke, du er lidt en vild type – du er sygeplejefaglig chef på en kæbekirurgisk klinik OG instagrammer OG blogger. Hvor ser du dig selv mest?

Jeg har aldrig set mig selv ud fra min arbejdstitel og har heller aldrig kun haft et job. Jeg blev scoutet af Scoop Models til en gymnastikopvisning i 7. klasse, så i den periode var jeg både skoleelev, model og hjalp også til med brolæggeropgaver i min fars entreprenør virksomhed – og sådan har det altid været. Jeg har altid lavet mange forskelligartede ting af gangen. Jeg er nok lidt rastløs af natur og kan godt lide diversitet, som entreprenøropgaver på landet vs modelopgaver i London, og at blive udfordret på alle planer:)

 

Hvis vi lige tager first things first, hvad har du studeret?

Jeg har en bachelorgrad som sygeplejerske, en yogalærer uddannelse, samt en påbegyndt Can cur

 

Fra at have læst sygepleje, hvordan kom du så ind kæbekirurgien?

Jeg har lavet mange forskellige ting som sygeplejerske, men på et tidspunkt underviste jeg i hygiejne på Panum. Her mødte jeg en kæbekirurg som jeg havde et godt samarbejde med og som stod for at skulle omdanne sin klinik til et privathospital, og manglede sådan en som mig

 

Hvad fascinerede dig?

Arbejdsmæssigt fascineres jeg af folk der er dygtige og engagerede, uanset om det er sundhedsfagligt, i modebranchen eller lignende – og det var også det der fascinerede mig da jeg gik ind i Kæbekirurgien.

rockpaperdresses, Vibeke Lentz, Iværksætteri, interview, copenhagen notes

Du er lady boss by day og kreativ ildsjæl by night. For undervejs har du også skabt instagramprofilen og bloggen Copenhagen Notes sammen med din veninde. Hvordan startede den ide mellem jer? Og hvor har i bevæget jer hen i dag? 

Vi savnede en inspirerende Københavnerprofil, som ikke var decideret Visit Copenhagen, men som var lidt mere dagligdags. Med tiden har profilen ændret lidt karakter, stadig med afsæt i fine steder og oplevelser i København, men også med indlæg om mode, mad og konkurrencer, det vi har fundet ud af at det der er vigtigst for os er æstetikken, som vi ikke går på kompromis med.

Copenhagen Notes giver mange gode råd om restauranter, opskrifter og kulturelle oplevelser. Hvor finder I inspiration henne?

Både Sidsel & jeg er storforbrugere af byen, og de oplevelser her er – så vi tager egentlig bare udgangspunkt i os selv. Derudover har vi i min egen lille familie skabt en fast søndagstradition. Hver søndag skal hele familien ud og gå, helst i et nyt område. Det kan være i København eller timers kørsel væk. Vi skiftes til at bestemme udflugtsmål og det giver en masse idéer til nye posts. Og så er det hyggeligt at selv vores teenager, som ellers ofte fravælger familiehygge, er med og kommer med oplevelser, man måske ikke selv ville have valgt

(… Og hvordan finder I tid til det? Du har jo stadig dit lederjob og tre børn at tage dig af oven i hatten!)

Hvis man er inspireret, så oplever jeg at man kan overskue flere ting, og så vælger jeg nogle ting fra, andre måske bruger mere tid på. Som faste ugentlig fritidsaktiviteter, shoppeture osv.

 

Med så mange jern i ilden må det kræve en vis struktur i hverdagen for at få alt til at hænge sammen. Hvordan strukturerer du din tid?

Da to af vores børn har autisme, har vi efterhånden helt naturligt fået struktureret vores hverdag meget fast – Det betyder også at vores eftermiddage er ret hellige og de fleste dage holder vi ‘siesta’ mellem kl 14-17. Jeg arbejder så ofte meget tidligt om morgenen og igen om aften, men eftermiddagen byder på ro og nærvær.

 

rockpaperdresses, Vibeke Lentz, Iværksætteri, interview, copenhagen notes

I laver også konsulentarbejde, hvad oplever I folk gerne vil vide?

Det er stadig primært i forhold til SoMe opgaver, og en del firmaer synes det er svært at vide hvordan de bedst griber det an og følger med i udviklingen, samt brugen af medierne – og så er det helt almindelige styling opgaver, både bolig og mode.

 

Du er en kvinde med mange talenter, du kan mange ting og er dygtig til mange ting. Det kan egentlig også være lidt sejt at have mange talenter – hvor skal man fokusere. Hvordan sørger du for at vælge det rigtige til og fra?

For mig er arbejdsmiljøet det vigtigste og mavefornemmelsen inden, og så skal rammerne være fleksible, så jeg som sagt kan holde siesta med børnene, men om det er indenfor det ene eller andet arbejdsområde opgaverne skal ligge, har aldrig været noget, jeg har følt det svært eller nødvendigt at vælge mellem – Jeg føler tværtimod at jeg konstant udvikler mig, fordi jeg ikke er fastlåst i en bestemt ramme.

 

Hvad har været din største karrieremæssige udfordring indtil videre?

At være med til at omdanne klinikken til hospital og stå for akkreditering af samme.

 

Hvad er den næste store udfordring, I står overfor i Copenhagen Notes? Og hvad med dig personligt?

Vi er faktisk i øjeblikket i tænkeboks i forhold til hvad vi synes skal være næste step for  Copenhagen Notes, så lige nu kan jeg ikke melde så meget ud, men vi er i en super spændende proces. Personligt har jeg valgt at stoppe som sygeplejefaglig chef ved udgangen af denne måned, fordi jeg netop er nået til et punkt, hvor det ikke længere giver samme mening. Så for en periode får jeg lidt mere tid til det kreative, udover at jeg fortsat underviser læge og tandlæge klinikker i de nationale infektionshygiejniske retningslinier og akkreditering.

 

Du løftede lidt sløret sidst jeg mødte dig, at efteråret kommer til at betyde forandringer i dit arbejdsliv. Kan du komme det nærmere nu?

Sammen med Signe fra bloggen (og instagram af samme navn) Copenhagenkiddo er jeg i gang med at starte Muse Management, som er et moderne eventbureau. Muse Management sætter scenen for dem, der ønsker et æstetisk og vellykket arrangement. Det er alt for mindre receptioner, brand- eller produktlancering, firmafester eller bryllupper, samt diverse grafiske opsætninger – Vi starter for alvor op i oktober og det er super spændende at være i en ny upstartsfase.

 

Hvad er dine personlige businessmål for fremtiden?

Jeg arbejder ikke med businesmål. Der er mange ting jeg har lyst til at afprøve, men jeg ved også at livet er konstant foranderligt og ens egen personlige udvikling, ofte bærer en andre steder hen, end det man ventede.

Vigtigst af alt er mavefornemmelsen og at arbejde i gode, lærerige og sjove arbejdsrammer.

 

Copenhagen Notes lægger stor vægt på æstetik og flotte billeder. Og det gør du også på din egen instagram @vibekelentz – et meget smukt og rent univers. Hvad er dine tre gode råd til at tage bedre billeder?

  1. At man finder ud af hvad man selv synes er mest inspirerende at se billeder af, og selv starter med at tage billeder af samme interesse område, så er det lettere at udvikle sig ud fra det.
  2. At man vælger en stilretning redigeringsmæssigt og holder sig til den, i al fald for en længere periode.
  3. At man lægger tid og redigering i et billede.

 

Lad os gå ti år tilbage i din karriere, hvilke tre gode råd vil du give den yngre version af dig selv, business wise?

Jeg tror ikke jeg kunne rådgive om noget. Jeg synes det vigtigste jeg har lært, er kommet gennem de erfaringer jeg har gjort mig, ved at have afprøvet mange forskellige ting. Så jeg ville kun kunne sige, glæd dig til at prøve dig selv af og lær en masse –  om det er demente fru Pedersens forstoppelse og omsorgssvigt fra sundhedssystemet, jargonen og arbejdsformen på en byggeplads, hvordan man afholder møder med Region Hovedstaden og får sine pointer igennem, agerer som model i Sydamerika eller sætter en stilmæssig retning for et brand. Nyd det, drag læring af det og træk på din egen erfaring og indfølelse.

 

Hvis vi kigger i krystalkuglen og der er højt til loftet, hvor står du så om ti år?

Jeg er enten flyttet til Fejø og praktiserer Simple Living, har fået succes med Musemanagement, er sygeplejefaglig direktør for Rigshospitalet, eller i gang med en helt ny uddannelse

rockpaperdresses, Vibeke Lentz, Iværksætteri, interview, copenhagen notes

6 kommentarer
  1. Jeg vil så gerne høre om det bag det polerede. Jeg har selv et barn med autisme, og jeg synes, det er super interessant at høre om jeres hverdag med tre børn (og endda to med særlige behov) og to karrierer. Det vil inspirere og nære mig. Jeg hepper på et lag dybere.

  2. Vibeke er bare skøn – basta.
    Skønne billeder, fantastsk æstetik, blid og empatisk og super intuition.
    Jeg glæder mig til at følge hende de næste 10 år mere.

  3. Så fedt med en anden tilgang til karriere. De fleste har planer for det hele, men jeg genkender, at alt er åbent i mit arbejdsliv. Og det ender heldigvis altid gode steder.

Læg en kommentar