Glædelig weekend - ROCKPAPERDRESSES
Glædelig weekend

I dag er en af den slags dage, hvor jeg har foretaget følgende opkald:

“HVORNÅR er du hjemme?!” (KAN DET BLIVE NU?!)

Til Adam, selvfølgelig. Fordi jeg har en ulykkelig baby, og jeg er dødtræt. Det har jeg ikke gjort før, for det er lidt sådan, at den, der har barslen, har baby, synes jeg. Men i dag; min ryg er træt, mine arme er trætte, mit hoved er træt. Jeg har været skrantende hele ugen med mega ondt i halsen og er bare udkørt. Jeg glemmer lidt, at man altså også påvirkes på den lange bane af et stort blodtab. Det kommer til udtryk netop som følelsen af at være ‘mat’, træt i lemmerne, i kroppen, sådan lidt ved siden af sig selv. Og det boner altså ud i dag.

Men hvor er det lykkeligt, at weekenden er om hjørnet! For katten. Nej, jeg får ikke mere søvn af, at det er weekend, men jeg får på magisk vis et ekstra sæt arme. You women, der gør det alene – al respekt til jer. Hvor jeg håber, I har et stærkt netværk og en ekstra hånd inden for rækkevidde. Det har man brug for.

Hvad er planerne så? Jeg trænger lidt til kærestetid, kan jeg mærke. Ikke uden baby, men bare lidt mere kvalitet i dagen end “shit baby sover! SÅ skal vi vaske tøj/rydde op” osv. osv. At vi laver noget rart sammen, gerne alle tre. Går en tur, tager i Tivoli eller ud til morgenmad.

Jeg drømte i nat, at Adam havde været sammen med en anden – på min FØDSELSDAG! Kender I den slags drømme, hvor man kan mærke sorgen/angsten helt fysisk. Hvor det føles så virkeligt, at man næsten græder af lettelse, når det går op for en, at det bare var en drøm? Sådan var det. Og jeg er altså ikke spor bange for den slags IRL, men jeg tror, det siger noget om vores intimitet. WAOW, alt er meget praktisk eller sofa-agtigt med en lille. Og det er også helt okay, dejligt faktisk. Lige nøjagtigt den ro, jeg også har søgt. Men det ville også være dejligt med andet end Netflix om aftenen. Lidt mere samvær, se hinanden i øjnene osv.

Det må vi prøve på i weekenden. Først og fremmest håber jeg, at vi kan gå en god tur i dag, når Adam er hjemme. Chris og Chris og Lily kommer til morgenmad i morgen, og det glæder jeg mig så meget til – de er den slags venner, hvor man kan være helt sig selv og slappe så meget af sammen med. Det. er ubesværet! Måske vi lige skal købe det sidste til det, når vi går tur i dag? Og så skal vi ellers være sammen, hånd i hånd. Helst. Min underbevidsthed trænger vist til det.

Hvad har I af planer? Hånd i hånd? Eller høje hæle? Hvor er I på skalaen?

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

21 kommentarer
 1. Kæreste du

  Lige en note på din drøm:
  Jeg drømte også gentagende gange,da jeg havde en nyfødt, at min mand ville skilles. Så ubehageligt. Uden hold i virkeligheden,
  Tror måske det bare spejler, at man er og føler sig SÅ sårbar med et lille nyt liv mellem hænderne. Har også hørt om lignende crazy-ud-af-det-blå-min-mand-forsvinder-drømme hos andre nybagte mødre.
  Tankevækkende. Og så alligevel giver det jo mening.
  Håber du får en skøn weekend og får batterierne godt opladt <3

 2. Glædelig weekend. Jeg er også på barsel med en dreng på knap 6 mdr. Han sover et par korte lure og en lang lur dagligt og jeg er meget på når han er vågen, da han gerne vil underholdes. Har i noget tid haft min egen – måske skøre regel. Så snart babyen sover, sætter jeg en alarm på 10 min – der tornado oprydder/sætter vask over, fjerner jeg det værste – og kun det jeg kan nå på 10 min. Derefter slapper jeg, arbejder på min computer eller noget andet rart. Jeg gør det samme med mine større børn, når de ikke vil rydde op. Sætter alarm og laver “tornardo-konkurrence” på 10 min – og de når overraskende nok at rydde deres værelse stort set op på de 10 min 🙂

  1. Haha, så snart min baby sover og jeg sætter vand over til kaffe, er min regel at jeg kun må rydde op indtil vandet koger 😉

  2. Nu har jeg ikke hverken barn eller børn, men Charlottes regel lyder for genial! Dén er skrevet bag øret, til hvis jeg en dag bliver nogens mor! Tak for tip!

 3. Årh de drømme (mareridt) altså – jeg har uden pis drømt at min kæreste var mig utro 3 gange denne uge… og det er jeg på ingen måde nervøs for i virkeligheden. Jeg har også en lille bebs på 5 uger, så tror virkelig også det afspejler sig i at jeg savner vores kæreste-tid – selvom jeg selvfølgelig knus elsker min lille søn.
  Rigtig god weekend til jer 🙂

 4. Åhha. Håber I får i indhentet nogle store nysser og hyggeligheder – mon ikke baby under jer det? Jeg krydser fingre 😁🤞🏻!
  Jeg er på aftenvagt idag og i morgen, men skal heldigvis til brunch med den dejligste barndomsveninde inden i morgen. Søndag står den så på helt fri og dejligt besøg fra KBH, så der skal der kaffe og kage ned, på byens bedste bagericafé, og så bliver det nok til kærestehygge, når jeg engang kommer hjem og han er færdig på stadion 😀💕.

  – A

 5. Praktisk i morgen mens 5 mnd baby sover, op til mine forældre og spise Mortens and, overnatte og så en tur i spa søndag. Baby skal passes første gang og jeg er ved at brække mig af ondt i maven! Føler nærmest jeg begår overgreb mod hende. Men nu skal det være! Jeg har været meget ‘slem’ til ikke at ville give min datter fra mig og det vil jeg gerne ændre.
  Hver gang der går lidt for meget travlhed og praktik i mit og min mands forhold får jeg altid den slags drømme. Det er blevet mit tegn på at hov vi skal vist lige kramme lidt ekstra. Følelsen efter sådan en drøm sidder dog i mig en hel dag hvor jeg enten er bundulykkelig eller stiktosset.

  1. Hej Kamilla

   Bare et lille indspark – fordi jeg får helt ondt i maven af at læse din kommentar <3

   Hvis du oprigtigt er ved at brække dig og har ondt i maven over at din 5 måneders gamle baby skal passes, kunne det så ikke være en idé, at følge den mor-fornemmelse og lade være med at lade hende passe?
   Tænker bare for hvis behov er det at baby skal passes? Det er ikke hendes behov (selvfølgelig ikke) og hvis det heller ikke er dit? Er det bedsteforældre der presser på? I så fald – det er din baby og dig der bestemmer, husk det.

   Jeg ved godt at alle forældre er forskellige og har forskellige behov og hvis behovet er tidlig pasning, så er det sådan. Men det er ikke det jeg læser i din kommentar, og jeg synes bare det er så ærgerligt hvis man lader sig presse ud i noget, fordi man tænker at det bør man. Det gør alle andre agtigt. Kan du følge mig?

   Det er helt normalt ikke at ville give sin 5 måneder gamle baby fra sig, virkelig – så du er slet ikke slem. Slet ikke.

   Da min baby var 5 måneder var vi ude at spise, lige nede for enden af vejen. Vi var væk i alt 2 timer. Da vi var ved at gå fra restauranten, ringede min mor (som passede min baby og som dagligt har set baby) og sagde at nu måtte vi gerne skynde os, for hun var pludselig blevet ked af det, selvom hele aftenen var gået så fint. Da vi kom hjem var hun fuldstændig ude af sig selv. Hyperventilerede. Jeg brugte resten af aftenen på at prøve at få hende til ro. Det var tydeligt, at da hun opdagede vi var væk, der blev hun bange. Følte sig forladt. Også selvom hun var blandt 3 mennesker hun var tryg ved (mine forældre og hendes storebror).

   Min "baby" er nu 15 måneder og hun har aldrig sovet ude og kommer heller ikke til det lige foreløbig – selvom jeg tror det ville gå så fint nu. Måske en gang i løbet af foråret, hvis behovet for en nat uden unger presser sig på..
   Det ved bedsteforældrene godt, og det accepterer de – fordi de heldigvis godt kan se at tiden hvor børnene også synes det er fedt at overnatte ude og hvor det virkelig giver mening (vi har en stor dreng også) kommer.

   Alt det bedste og håber du synes min kommentar er ok – det var blot for at komme med en ny vinkel, som du måske ikke har overvejet.

   1. Emili, den kommentar gav mig ro i maven, selvom den slet ikke er til mig 🙈 jeg kan nemlig godt føle mig lidt forkert nogen gange, fordi jeg ikke har behov for at være væk fra min dreng på 10 måneder. Og har heller ikke haft det store behov for at komme en masse ud til forskellige aktiviteter osv. med ham. Det handler måske også om at sådan var jeg også før han kom, elskede/elsker at være hjemme. Og han udvikler sig helt alderssvarende endda lidt hurtigere selvom han ikke har gået til rytmik, sang, dans, mødregruppe eller lign. 🙂
    Tak for de brugbare ord 😊

    1. Dejligt du kunne bruge det.

     Og åh du er så meget ikke forkert altså. Personligt gik jeg heller ikke rigtig til noget under barslen. Synes ikke det var hendes (eller mit) behov på det tidspunkt. Dog er der nu fuld fart over feltet og rytmik og lignende aktiviteter giver nu super meget mening.

     Jeg må også hellere lige indskyde at min datter sagtens kan passes (og faktisk også puttes) af bedsteforældre nu, ligesom at min søn med glæde tager 3 dage i sommerhus med mormor og morfar – selvom han heller ikke tidligt er kommet på overnatning. Så at man ikke nødvendigvis øver adskillelse når baby er helt lille, har ingen betydning for om de kan det senere.

   2. Hej Emili.

    Tak for din kommentar. Den var rigtig fin.
    Hun blev passet nogle timer søndag mens min mand og jeg var i spa. Og det gik godt. Hun blev passet af min mor og far som jeg har mega meget tillid til. Hun havde spist, leget og sovet så godt. Og jeg havde også kunne slappe lidt af og nyde noget tiltrængt tid med min mand. Og bare være mig!

    Det er svært at forklare men behovet var faktisk mit. Jeg ved med mig selv at jeg skal til at øve mig i at give hende fra mig. Det er svært at beskrive med ord men jeg har aldrig haft det godt med at andre holdte hende og folk skulle også gerne holde sig lidt væk og det var ved at blive en kæmpe hæmsko for mig og egentlig også min mand. Jeg vidste at jeg skulle til at springe ud i at prøve at få hende passet nogle timer, så jeg har øvet lidt efter lidt med min mor at hun sku holde, lege og give lidt grød hver gang de har været på besøg den sidste 1,5 måneds tid. Det var rart lige at få bekræftet hvad jeg inderst inde godt vidste. Jeg overlevede, min datter hyggede sig og alt var godt.
    Jeg er pessimist af natur. Da vi sku ha vores hvalp passet første gang var jeg også ved at gå til af ked af det hed og dårlig samvittig – jeg var dog også gravid på det tidspunkt. Haha.

    Jeg håber min kommentar giver mening. Nogle gange er ord ikke fyldestgørende til at beskrive fornemmelser. 🙂 men alt er godt!

 6. Min weekend står på praktiske gøremål idag og ellers ren familietid. Jeg ser ikke min familie så tit, så det bliver SÅ dejligt med et lille besøg. Jeg glæder mig endnu mere denne gang, fordi weekenden er startet med et positivt svar fra moderkagebiopsi og hele grunden til besøget er, at vi skal fortælle dem om den lille dreng, der gemmer sig i min mave <3
  Jeg håber, I får en dejlig weekend og at der bliver plads til lidt kærestetid 🙂

 7. Jeg har sådan glædet mig til at spørge dig om du kan huske du engang i et blogindlæg sammenlignede et Marathon og fødsler? Hvad mener du mon om det nu? Haha nok lidt et fjollet spørgsmål 😄

  1. Det siger alle – “kan man løbe en maraton, kan man også føde”. Det er to VIDT forskellige ting, siger min nyligt erhvervede erfaring mig, haha! Virkelig. Det er klart, at begge dele kræver stamina udover det sædvanlige, men derfra stopper sammenligningsgrundlaget også, haha! Det gør pishamrende ondt at føde. Maratonet – jeg var sgu mere bare træt. KH

 8. Jeg kan stadig huske tilbage på det selvom mine drenge er 5 og 8 år 😴 det var sygt hårdt især med den første (han havde skæv nakke efter fødslen og græd og var rigtig urolig)
  Men du gør det pisse godt og han har fået præcis den mor, lige præcis han har behov for ❤️
  Jeg havde også stort blodtab efter 1. fødsel og købte Kreuterblut drik for at få ekstra jern bagefter, det hjalp fantastisk på trætheden, bare et tip

 9. Jeg går i seng ved 20-tiden hver aften, fordi min 2 mdr gamle pige sover det længste stræk derfra. Sådan har det været, stort set siden hun blev født. Jeg ved godt, at de der hyggeaftener med min kæreste kommer igen på et tidspunkt, men jeg savner dem godt nok noget…
  Bare en tanke herfra <3 Kan genkende meget af det, du skriver 🙂 Især trætheden!!!!

 10. Hvad er det for noget skønt og prikket du har på? Det ligner jo til forveksling noget man kan amme i! Mangler så meget pænt tøj man kan amme i… God weekend<3

 11. Hej 🙂 de drømme har jeg også haft nogle imens begge unger var ret små. Man skulle snart tro at der er et eller andet ur-agtigt i det når så mange oplever det. Og jeg har ofte snakket med min mand om det Og været lige ved at græde fordi det er så modbydeligt, selvom jeg ved at han ALDRIG ville gøre det.
  Mht afslapning så er jeg da for sindsygt vild med 10-minutters reglen! Jeg har haft en regel, når søvnen er mest sparsom, at i første lur ordner jeg ting (kan aldrig sove om formiddagen), men i anden lur SKAL jeg slappe af 🙂 rart nok med lidt regler..
  kh 🙂
  Ps mht blodtab er det megasmart at spise jernholdigt i laaaang tid efter (men du får jo nok jernpiller med det store blodtab?!!)

 12. Åh ja . Det kan tage djævelsk lang tid med sådan et blodtab , kan jeg skrive under på …
  faktisk var der idag en afløser JM , her en uge inden termin. Det viste sig at hun udover at være JM også fungere som psykoterapeut , og tilbød mig både en samtale inden samt en samtale efter fødsel , hvis jeg skulle føle brug for det.
  Egentlig bare for at sige til dig at dit fødested måske tilbyder det samme 🤷🏼‍♀️ I fald du skulle føle behov for det ..
  Ville så gerne have vist det dengang for 2,5 år siden . Da fødslen og den hårde tid efter med manglende blodtab, faktisk stadig sidder meget i mig. Og slet ikke blev samlet op af hverken JM eller SP ..

  Kærlige tanker , Trine Vejle.

Læg en kommentar