Hverdagsglimt - ROCKPAPERDRESSES
Hverdagsglimt

Jeg har koloenorm hovedpine i dag, så alt går laaangsomt. Super-Ellen kom forbi i morges, så vi kunne arbejde lidt sammen herfra, og efter et par timer måtte jeg kaste håndklædet i ringen og kalde lur. Så gik vi begge, altså baby og jeg, haha, op og lagde os.

Jeg drømmer hede drømme om at få en massage – ryggen og nakken er helt smadret, men det er altså lidt umuligt med en baby. Det skal i al fald koordineres, og så smarte er vi ikke rigtig endnu. Findes der mon massører, der kommer hjem til en? Det ville være genialt. Og garanteret ret dyrt. Det lyder temmelig Hollywood i hvert fald. Men hvad man ikke ville give for lidt mindre pukkelryg.

Sidste uge var så fin – jeg var på skydning med en baby, der sov det hele igennem. Havde et veloverstået fem-ugers-check og en tur forbi babyfysioterapi. Lad os tage et kig.

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Københavns mange farver <3

Jeg får virkelig set København på en ny måde, med friske øjne, på mine mange, lange gåture. Hvor har vi bare den fineste hovedstad altså! Jeg går pludselige ture, hvor det ikke bare handler om at komme fra A til B, men om selve turen for turen selv. Jeg har tid til at kigge op, se på gesimserne, de mange fine detaljer over vinduer, farverne. Jeg bliver både inspireret og forelsket. Se nu farverne på dét billede fra indre by. Gid vi også var så modige på Frederiksberg. Alle de gamle bygninger i regnbuens farver, man glemmer helt regn og trætte ben.

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Et styks baby klar til at blive nusset om hos børnefyssen <3 (han bestod også fem-uger-check med ‘… meget velskabt lille dreng’, YES!)

Jeg har fået virkelig mange spørgsmål til Babytjekket. Vi har haft en lille dreng, som har været så ked af det meget af tiden. Især når han er blevet lagt. Han har ikke kunnet ligge for sig selv, og han har aldrig taget en lur længere end 1-1,5 time i løbet af dagen. Min fornemmelse har været, at der var noget galt, noget der generede ham. Derfor; Babytjekket. Julie er fys og har en helt fabelagtig forbindelse til babyer. Hele den time hos hende var han salig og rolig. Det var ret vildt at opleve, det er virkelig hendes kald. Alle led og knogler blev gennemgået, og han var blandt andet låst i hoften – det giver meget god mening oven på at have ligget i UK det meste af graviditeten. Han havde også små ‘forskubbelser’ langs hele rygsøjlen, og en af pladerne i kraniet havde forskubbet sig en smule – givet på grund af koppen. Har det hjulpet? Den første dag eller to efter var han stadig ulykkelig. Men jeg synes faktisk det hjælper nu. Han kan godt ligge for sig selv for en stund! I weekenden tog han sin første tre timers lur!

Han er uden tvivl en baby, der har brug for nærhed og kontakt, og det er helt okay, men også dejligt at kunne lægge ham i nogle minutter ad gangen uden gråd. Især nætterne har været så slemme! Helt fra jeg har lagt ham på sengen. Selv om vi altså samsover, arm i arm.

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Adult life, haha!

Te til at pleje en træt hals (og ingefærshots) – den manglende søvn sætter sig virkelig på helbredet, og vi er begge skrantende konstant med snot og lidt ondt i halsen. Og så fyldte chokolader, Den store bagedyst og vasketøj til ‘foldning’. Vi er blevet voksne fra 0-100 – okay, måske ikke 0, men så fra 60 til 100, da!

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Vores fineste gode soveværelse. Badet i lys, selv på de grå dage.

Vi har faktisk snakket lidt om at bytte rundt – lave stuen oppe på 2. salen i stedet for soveværelset. Vores hus er så mørkt – forbandede baghus, og så i de her dage! Det er lige til at blive ked af altså. Grunden til, at vi lagde soveværelset deroppe, var for at tvinge os til at bruge det rum, så det ikke var en dyr investering, vi aldrig fik brugt. Men nu er jeg deroppe så meget, fordi det er dér i huset, der er lys. Der kunne anvendelsen være noget mere komfortabel med en sofa og en lille stol. Omvendt er drømmen også at lave køkken i stueetagen på sigt, og så er tanken at sofaen skal bo dér. Hm… Jeg ved ikke, hvad vi vil, og indtil vi selv ved det, så forbliver tingene som de er. 

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Ude på tur!

Josephine (Aarkrogh – moderedaktør på Elle) og jeg har en aftale om at tage på mode-visitter sammen. Altså showroom-visitter, hvor vi kan holde os opdaterede på, hvad der kommer de næste sæsoner. Hun har os en lille, og hvis den ene så er lidt ulykkelig, så er al fokus ikke på en, men den anden kan tage over. Smart. Indtil videre er det kun min baby, der skriger, and I tell you, det kan få stresshormonerne til at stige op over begge ører. Så er det faktisk bare federe at blive hjemme – jeg er faktisk lidt gået ind i lidt sådan en angst-periode, hvor jeg ikke har lyst til at bevæge mig så meget ud af hjemmet, fordi han har grædt sådan. Det sætter sig virkelig i kroppen. Det er hverken sjovt for ham eller mig, og så tager jeg konsekvensen og bliver hjemme… Men forhåbentligt er det ved at vende igen. Fingers crossed.

Der er i øvrigt fire dage mellem vores unger, Josephines datter og min dreng, det er simpelthen så hyggeligt. Jeg har en idé om, at de skal være hinandens bedste venner – de ved det bare ikke endnu!

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Min kærlighedsrangering er nu: 1. Baby. 2. Frida. 3. Adam, haha! Hvad kan man stille op overfor hundeøjne og mikrofingre? Adam må få sig nogle flere fede features. Sådan er det.

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Styrtbad har fået en ny betydning. Hvilket minder mig om, at skal jeg have vasket hår, så skal jeg gøre det i aften mens Adam har baby. Det kan man ikke, jeg kan i hvert fald ikke uden ekstra hænder.

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Jeg har en ting for chai! Helst ikke pulver-versionen fra Tiger Spice, eller hvad det hedder. Eller, den er også skide lækker, men hjemmelavet chai er bedst. Og jeg har fundet to gode; Favoritten fra Acacia og andenpladsen fra Sonny. De laver hjemmelavet essens og det er dødlækkert og sprængfyldt med smag. Sonnys er sødere, og Acacias lidt mere krydret – afhængigt af hvad man er til.

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Når man sender en lille klage over, at der går lidt for meget Netflix i den, hehe.. Ostebord på en fredag (dog stadig med Vild med Dans i baggrunden – det elsker vi altså begge). Og helt real life er det med den kæmpe, bøjede tampon af en ammepude og en gammel brugt stofble på ryggen af sofaen. Og nårh ja, en mand der vikler. Goddamnit, that’s hot, haha! Sådan får man nye turn-on’s, når man bliver ældre!

(… og tænk der var engang, hvor man tænkte, at mænd med gråt hår var gaaamle og ‘klamme’ (sagt med teenage-rynket-næse) – i dag er det guf for øjenæblerne, haha!)

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Holdet på tur – med en lille gåburger til! – det er Josephine i øvrigt. Der tager et billede foran en sømand, kan I nok se. Strik og bøllehat!

 

23 kommentarer
 1. Da vores dreng var nogle måneder gammel, overraskede min kæreste mig med en omgang massage derhjemme – ikke af ham, men en massør fra Raskrask.dk. Det var skønt og ikke særlig dyrt. Et lille fif givet videre 🙂

 2. Da jeg var på barsel havde jeg en bekendt, der var næsten-færdig som fysioterapeut og som tilbød hjemme-massage. Så kom han lige der med sin briks og satte op i stuen, og så fik først jeg og så manden en tur, mens vi på skift legede med baby på gulvet. Det var genialt!! Håber for dig, at du kan finde noget tilsvarende.

 3. Mht det med at trænge til massage, så snakkede jeg med en i går, der fortalte at de får en massør ud til mødregruppen. Så kigger de andre efter babyen, mens mødrene får massage på skift. Det er da smart (og måske værd at undersøge)

 4. Av, det lyder helt identisk med min lille kop-datter for 7(hold da op!!) år siden. Genoplever det lidt når du fortæller.
  Hun sov kun i rullende barnevogn. Også om natten.
  Det er hårdt at blive forældre, når baby er ulykkelig. Hos os var det de magiske 3 måneder der gjorde det nemmere. Og kaffe. Og takeaway. Og reglen om, at hvad man siger til sin partner om natten ikke gælder i dagslys.

  Jeg håber snart skyerne letter hos jer! Kh

 5. Vi fik besøg af en massør til mødregruppe. Hun havde en briks med og masserede os på skift, mens vi passede børn og drak kaffe i stuen 🙂 Men baby skal nok være lidt ældre, før det går…

 6. Kære Cathrine.
  Først og fremmest tillykke med søde Baby.
  Jeg gik til et efterfødselshold hos Yoga Vesterbro, og fik der en ret vild thai massage af en meget dygtig og sød massør, som også gerne kom på hjemmebesøg. Hun var mester i ømme ammeskuldre/nakke og en træt lænd. Hun hedder Line Bangsbo, så du kan prøve at google hende 🙂
  Kh Thea

 7. Jeg fik en tur hos RaskRask i julegave sidste år – vildeste oplevelse. Du booker, og så kommer der en massør hjem til dig med briks og hele molevitten. Du skal selv finde et lagen frem. Af sti af sted på raskrask og book en tur, du fortjener det! <3

 8. Det lyder fuldstændig som min lille søn på snart 6mdr! Han græd også ret så meget da han var på din søns alder! Man bliver som mor usikker på at man gør det godt nok – men det gør man! Man gør sit aller bedste! For mig hjalp det at acceptere, at vi “bare” skulle være hjemme og ikke drøne rundt til babyrytmik, svømning, cafe latte osv..
  Jeg tror det handler om et umodent nervesystem og det eneste der virker er masser af nærhed, kys og tryghed!
  Det vendte stille og roligt, da han blev 4,5mdr og idag er han det mest veltilpasse barn der er nysgerrig og tillidsfuld 😀

 9. Min dreng kunne heller ikke lægges ned uden han skreg i starten, sov meget lidt og kun ved amning og vi kunne ikke gå fra ham når han sov, og om dagen sov han kun i en rullende barnevogn. Han lavede en flitsbue bagover med nakken og kunne bare ikke slappe af. Det vendte for os ved de klassiske 3-4 måneder. Og en ting vi forsøgte var mælkesyrebakterier. Det vendte da vi gav ham det ift søvn. Måske et tilfælde, måske ikke 😀 det anbefales vist ikke af læger.

 10. I forhold til massagen så kører søde Malene fra https://zone-care.dk ud. Mener hun tager 100 kr. i kørsel.
  Allier dig med en veninde, din mor eller Adam, så kan du få 1- 1 1/2 times massage og evt. zoneterapi, mens en anden vågner over den lille. Det er guld værd! Malene er i øvrigt så sød og nem at være i hænderne hos, og hun kan sågar trykke lidt under lillemandens fødder inden hun går, hvis han skulle have brug for lidt zoneterapi også.

 11. Vores søn havde det samme. Døgnet var delt op i 3 timer ad gangen. Super hårdt for mig, vores søn og forholdet generelt. Hold ud ! Det skal nok blive bedre 😆 Pas på hinanden !!!!

 12. Vores datter lyder som din lille dreng. Hun sov konsekvent kun på maven og på vores bryst de første 5-6 uger, hvis ikke længere faktisk – det hele er så grødet i min hukommelse.. Vi gik til kiropraktor kombineret med en osteopat, hvilket hjalp rigtig godt og vi kunne begynde at lægge hende fra os, dog hvor vi stadig skulle ligge ved siden af hende. Efterfølgende går vi nu til zoneterapi, som jeg er overbevist om har givet det sidste skub i den rigtige retning, og vi har nu en glad datter i løbet af dagen og som kan lægges i soveværelset om aftenen og vi kan gå fra hende og hun sover bare. Om dagen kan hun nu sove lure, dog oftest i en rullende barnevogn. Her har voksiposen været fantastisk, da den nærmest krammer hende og giver hende tryghed. Da det hele va værst, troede jeg aldrig det ville vende og blive godt, men nu kan jeg ikke forstå at hun har været sådan en skrigebaby, der skreg dag og nat, og jeg slet ingen pauser fik. Men hold ud! Det værste i hele forløbet, var egentlig, at jeg aldrig havde hørt om, at babyer kunne være som min datter var. Man ser hele tiden de glade mødre, der går på cafe, til træning og hvad dælen ved jeg. Jeg var nærmest i en tilstand af chok og følte mig snydt, da jeg var buret inde derhjemme de første 2,5 måned og på ingen måde kom ud.

 13. Vores datter udtrykte også meget tydeligt behov for tryghed helt fra start (og vi var så konstant angste for om hun havde ondt eller om vi mon gjorde noget galt). Nu i en alder af 15 mdr. er hun trods alt lidt bedre til at være “sig selv”, men hun er stadig meget tydelig omkring sine behov (og vi bærer stadig meget rundt på hende) – og ved du hvad? Jeg er så stolt over at hun kan sætte “ord” på sine behov, at sige fra og udforske de sociale relationer 🙂
  Alle børn er forskellige og det er selvfølgelig ikke sikkert at det samme gælder jeres skønne dreng. Jeg brugte bare selv lang tid på at finde ro i at blive “skældt ud” på daglig basis og acceptere hendes væsen, med egenskaber jeg egentlig kender fra mig selv 😉

 14. Her du overvejet en ringslynge el vikle til bad? Sådan en har jeg. God til både brusebad (hvor baby jo så er med) og en ferie ved stranden. Bare et lille tip 🙂

 15. Hvor er du heldig, at din lille, fine dreng fortæller, når han ikke har brug for flere input, men for ro og nærhed. Og alt det udenom og ude i verden er der stadig, når han er blevet større og mere robust. Han er kun så lille en kort periode – nyd det. Og jeg forstår så godt, jeres behov for at holde ham for jer selv. I skylder ikke nogen noget. Fordi du har været gavmild med dit liv, betyder det ikke automatisk, at du også skal dele dit barn. Pas godt på jer selv og nyd det.

 16. Kære du.
  Jeg ved, at det ofte ikke er hensigtsmæssigt at komme med gode råd, når man ikke er blevet spurgt. Min erfaring er bare, når ens spædbarn er dybt ulykkeligt, ikke kan ligge et øjeblik for sig selv, sover korte lure, så bliver de nybagte forældre også ulykkelige.
  Din beskrivelse af din søn minder meget om min søn – vi prøvede også meget forskelligt. Det der hjalp for os var at kontakte bøvselægen – Thomas Lee Dahm, hvor vi fandt ud af at vores søn havde silent reflux. Blot et peg i en retning, hvis I har brug for det. Hvis I får brug for tips til at give reflux medicin, så kontakt mig endelig.
  Uanset hvad, så er jeg sikker på at I gør det bedste for jeres søn.

  Venlig hilsen fra en mor, som selv har haft en dybt ulykkelig lille fyr<3

Læg en kommentar