Mine juleønsker 2018 - ROCKPAPERDRESSES
Mine juleønsker 2018

Vi har just aftalt, at vi ikke giver hinanden klassiske gaver, mine forældre og os imellem. Vi tager i sommerhus. Sgu ikke alle sammen sammen. Det kan vi godt skyde en hvid pil efter i vores lille skilsmissefamilie, hehe… Men vi giver hinanden en weekend i det danske land, en tur med far og dén familie og en tur med mor og dén familie, og det glæder jeg mig til.

Og så er der jo kærestegaverne tilbage. Hvad skal jeg give Adam, og hvad giver Adam mig? Ja, det er ikke den store succes, vi har på den front, jo (nogen mindes en gammel sovsekande). Sidste år aftalte vi fem hundrede kroner – max. Og det overholder Adam selvfølgelig. Han går ud og køber en kop fra Flora-stellet – til mit nye kontor er tanken. Egentlig meget sødt. En pæn kop, han ved, jeg vil værdsætte, til 399,95. Dut. Spot on på budgettet. Uden dog at mindes den ringe porcelænserfaring, han har. Der var vist engang, jeg tænkte “FORHELVEDALTSÅ! DETERSGUDAENMORMORGAVEOGIKKEENKÆRESTEGAVE!” – om porcelænsgaver, (unge) ægtepar imellem. Og jeg hvislede vist lignende ud mellem tænderne, som dog syntes at være gået i glemmeren (det lidt ekstra-fjollede var, at han fire dage inden juleaften stod og åbnede præcis samme kaffekoper nede på kontoret – jeg havde selv købt et par uvidende om hans lille julegave til mig. Men han gad ikke ubelejliges ved at finde på noget andet kort før jul).

Jeg derimod startede også med en gave on point med budget. Men den 23. december kunne jeg alligevel ikke dy mig, da jeg fandt den smukkeste frakke i Soulland (og han manglede (og gør stadig)). På to sekunder var budgettet sprængt til atomer, og jeg glææædede mig til at se ham åbne, hvad jeg mente, var den perfekte frakke. Klip til at han juleaften skal tvinges til at prøve den på – så lidt entusiastisk omkring den var han.

Jeg bliver dybt skuffet over, at han overholder aftaler, haha! Og han kan aldrig lide det, jeg køber. Så skulle vi ikke bare spare tiden og pengene?

Jo. Og nu er aftalen, at vi giver hinanden “kunst eller kultur”. Vi ønsker os noget smukt til væggene. Det er en fælles glæde. Og så ønsker vi os oplevelser med hinanden. Det kan være alt fra en middag ude på en restaurant, vi virkelig drømmer om. En weekend i sommerhus. En rejse. Eller en tur i Tivoli med det hele.

Så måske er jeg faktisk derhenne, hvor jeg slet ikke får nogen gaver at åbne af nogen? Måske er denne her lille ønskeseddel blot til mig selv – men det er måske også meget fint at få målrettet mine køb en smule frem for impulskøbene.

 1. Oplevelser. En tur i tivoli, zoologisk have. En ‘staycation’ på et hotel I København.
 2. Skammel i gananvendt plast, set hos Yume
 3. Opfølgeren til Morten Papes Planen; Guds bedste børn
 4. Lanterne til tagterrassen, fx fra House Doctor
 5. Halstørklæde (eftersom Adam har hugget mit yndlings), fra Arket (reklamelink)
 6. Amme-bh’er til natten, som er rarere og blødere end mine almindelige, som jeg sover med nu, fra H&M (reklamelink)
 7. Vi er blevet kæmpe tedrikkere, og med et nyt sofabord vi gerne vil passe på, så tænker jeg en smuk skåner under tepotten var en fin idé
 8. Vi begyndte forrige jul at ønske os potter og pander uden tefal-belægning, som vores gamle begyndte at stå af. Nu er det tid til en ny kasserolle, fra Eva Trio
 9. En fastvikle – vi er kun knapt halvanden kilo fra at være for tunge til strækviklen, åh åh! Fra Didyimos
 10. Bæredygtig, lækker strik fra Aiayu
 11. Nu vi talte så meget om bækkenbundstræning på story i forrige uge; bækkenbundskugler til at træne med!
 12. Fugtmåler til planterne – ret genialt lille værktøj, så jeg ikke er i tvivl, fra Greenify
 13. Økologisk gødning til planterne, både ude og inde, fra Greenify
 14. De smukkeste knager til tøjet, som nærmest er kunst på væggene, skabt af Sally Xenia

rockpaperdresses, ønsker

24 kommentarer
 1. Guds bedste børn er fabelagtigt! En af de absolut største læseoplevelser i år (den, der gjorde mest indtryk på mig, er dog stadig – og ubetinget – Sara Omars Dødevaskeren). Hvis jeg ikke lige havde lånt den ud til min far, måtte du gerne have lånt den.

 2. NØJ hvor er de farvede glas-knager bare drøn fine! De ryger direkte på min ønskeliste også (men nok mest bare så jeg selv kan købe dem til vores “snart” nybyggede hus) Men hvor kan de købes, synes ikke det er muligt på dit link? <3
  Rigtig glædelig jul til jer!

  1. Det er så træls- hun har nemlig ikke butik online. Men hun kan besøges på Islands Brygge. Det har jeg stadig tilgode 😀 KH

 3. Jeg vil anbefale at du ikke starter med en fastvikle i hør. De er sværere end fx bomuldsvikler at få til at sidde ordentligt. Derudover er striber fin ven i starten når du står med 4+meter stof og utålmodig baby, jeg brugte min elskede Ali Dover. Virkelig meget i starten. Tag evt til en gang vikle grams , du er ogy velkommen til at komme forbi mig på ydre Frederiksberg og prøve. Har dog kun et lille udvalg.

  1. Hør kan være helt vildt godt, hvis det er den rigtige vikle og i et godt blend 🙂 men er helt enig ift grams! Det gør en kæmpe forskel at have haft fingrene i en fastvikle inden man køber 🙂
   Du er også meget velkommen i Vanløse. Har et ok udvalg af forskellige slags vikler og er rimelig velbevandret i den verden efterhånden 😛

   1. Jeg tager på bærefestival til februar, så køber ikke nyt før da – så kan jeg prøve lidt af hvert af 😀 Tak for besyv! KH

 4. Hej C,
  Virkelig dumt førstegangsfødende spørgsmål – men sover man med bh når man ammer?
  Er det noget med mælken eller foretrækker du det bare?
  Kh cille

  1. For mig er der mælk ud over det hele, hvis ikke jeg sover med bh og ammeindlæg. Når man ammer på det ene, så kan det også stå ud af det andet, så for ikke at fedte rundt i det, så sover jeg med bh. Nat-bh’erne er smarte fordi de ikke har lukning bag på, så de er bløde og gode og nemme at hive til siden, når man ammer liggende. KH

   1. Perfekt! Tusind tak for svaret – der er så meget, som ingen får sagt, selvom man lærer om babyer hele tiden 😉
    Dette var sådan et spørgsmål, jeg aldrig ville vide, hvor jeg skulle stille 😉

    1. Hehe, det er helt sikkert også forskelligt fra ‘fabrik’ til ‘fabrik’, men min produktion er virkelig høj og til tider griset 😅 Kh

 5. Jeg kan anbefale noget kunst af Johanne Rued Lindegaard. Kunst er selvfølgelig altid en smagssans, men jeg så hendes malerier på en udstilling hos OK Corral på Frederiksberg og blev helt betaget af hendes teknik!

  God kunstjagt

  1. Super spændende Astrid! Du lyder også til at have fingrene lidt på pulsen i forhold til udstillinger! Det synes jeg er svært at opdage 😀 KH

 6. Tefal er vidst mærket, men tror alle er med på du mener Teflonbelægning🤪 Vi er heldigvis mange der ammer bag tasterne😁 Og AV fine knager! Sjovt som mænd skal være så svære at købe til – er i enige om indretningsstilen?

  1. Haha, sgu da! Du har ret. – om det er en ammefis på hjernen eller autocorrect er jeg ikke sikker på 😀 Og sådan i grove træk er vi enige i indretningen. Meeeen klart mig der tager initiativ og køber. Tror aldrig Adam selv er kommet hjem med noget til hjemmet. Er I? KH

   1. Hej Cathrine
    Jeg sidder lige nu og ser en dokumentar på DR2 om virksomheden DuPonts giftige teflonkemikalie, C8, der mod bedre vidende blev udledt direkte i naturen i Parkersburg, West Wirginia (“Den bitre smag af teflon”/”Djævelskab i drikkevandet”). Det skadede dyr og de mennesker (herunder misdannede fostre) der arbejdede med dem. Kemikaliet findes i 99 % af alle amerikanere. Det findes i mange vandafvisende og olieafvisende produkter, både beklædning, biler, pizzabakker, madpapir og popcornposer. Jeg kom til at tænke på hvad baggrunden er for jeres fravalg af teflonpander?

 7. Hej Cathrine. Hvis du har meget mælk i overskud, vil jeg opfordre dig til at donere det til hospitalerne. Du får penge for det og mælken går til for tidligt/syge børn. Du må ikke have ammet for længe. God jul.

 8. Min mand er rigtig god til det med gaverne, men jeg blev så ked af ddt vores første jul som forældre. Jeg havde gjort mig mange tanker og havde fundet den fineste gave, som var “fra” vores dreng. Men der havde han tanker slet ikke været, hvilket jo er helt forståelig, men af en eller anden grund betød det virkelig meget for mig.

 9. Seriøst den historie med sovsekande står så tydeligt i min bevidsthed, for jeg er satme bange for at sidde i samme situation, hahahah lidt fjollet måske 😀 Men så er det fint at kæresten og jeg kan holde jul hver for sig, og han ikke ser mig når jeg åbner gaven fra ham, effektiv problemløsning, hahah!

Læg en kommentar