OOTD: Det perfekte (jule-) stretchy glimmersæt - ROCKPAPERDRESSES
OOTD: Det perfekte (jule-) stretchy glimmersæt

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

fotos JULIE BJARNHOFF – I samarbejde med SELECTED FEMME

Findes det egentligt bedre? Et blødt, stretchy sæt MED GLIMMER! Det må være det oplagte julesæt. Plads til mad. Mulighed for at sidde nede ved gaverne under juletræet – uden at kappe blodtilførslen i benene. OG glimmer der. Og en lille dyb ryg ej at forglemme. Blødt OG festligt. Det er alt jeg ønsker mig af julen i år.

Er I ved at være på plads inden julen?

Det begynder at snerpe til med dagene, og selv om jeg kan have nok så meget styr på indkøb, gaver osv. så kan det alligevel stresse gevaldigt at vide, at butikkerne lukker.

Men lige nu har jeg vitterligt ikke styr på noget. Jo, mine niecers gaver. Men indkøb til juleaften – vi skal have lagt en stor bestilling på Nemlig eller Coop. Oh yes, vi springer altid over, hvor gærdet er lavest. Eller smartest. Det er sgu da genialt at købe ind hjemme i køkkenet. Det skal gøres.

Og så skal jeg have Adams gave på plads – den giver lidt trængsel i mit hoved. For selv om vi har skåret gevaldigt ned for gavegiveri  – og ditto køb, så har vi aftalt at give hinanden noget. Men noget andet. Noget særligt – forstået på den måde at det skal være en oplevelse. Eller kunst. Kunst eller kultur. Så jeg afsøger pt. nettet for fine gallerier, der kunne sælge kunst for menneskepenge, og jeg er lidt hooked på at finde et litografi. Et værk lavet i få antal – og så signeret. Det kan man godt få for rimelige penge i forhold til original kunst – også af kunstnere som Tal R, Husk mit navn, Cathrine Raben Davidsen osv. Det er stadig dyrt, så jeg skal ligesom også være sikker på, at han kan lide det, ikke? Det skal jo hænge på væggen for os begge at kigge på til evig tid og minde. Og nyde. Adam var lidt sej og fandt et kunstværk i morgengave til mig – som jeg var så vild med, men som vi faktisk fik lov at bytte til et andet, da det mindede meget om et andet værk vi også fik i bryllupsgave. Samme kunstner og samme serie. Så det kan måske lade sig gøre – at bytte, falder det helt viden af.

Hm… Vi er ikke helt i mål endnu – og den anden mulighed er jo også ‘kultur’. En oplevelse, en rejse, en hotelovernatning. Noget i den dur – som vi alle tre vil nyde godt af. Men det kræver begge mine hænder. Og de er temmelig optagede pt.

reklamlinks: blouse (SALE) + trousers SELECTED FEMME sneakers ADIDAS ‘FALCON’ (gifted) blazer STELLA NOVA (old)

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Men i stedet for at miste pusten over alle gøremålene, så trækker jeg vejret dybt og tror på, at det hele finder på plads. Jeg har endnu tilgode at opleve en jul, hvor der manglede. Hverken mad eller gaver. Og med ambitionerne sat lidt ned i år på gavefronten fx og smarte løsninger oveni som en webshoppet and (jeg har bestilt en nordjysk lykkelig øko-and fra ODC), så skal det nok blive jul.

I stedet for at nå så meget på så lidt, som julemåneden ofte bærer præg af, julefrokoster, juleafslutninger, klippe-klistre, havekøb, madkøb, Lucia og alt der imellem, så burde vi bruge årets mørkeste, tætteste måned på fordybelse. Burde vi ikke? Uden at ‘burde’ skal blive endnu en dårlig samvittighedsfaktor. Men der burde være mere fokus på at se indad. Nærhed, nærvær. Det lægger vejret og det manglende lys også op til, ikke? Tage fat i den bog på natbordet, som har ligget der siden sommerferien (for så sluttede ferien, og så kom vi ikke videre). Tage sig tid til at se tilbage på, hvordan året forløb og få gemt de bedste stunder. Om det er på den mentale fotorulle, eller om det skal ud IRL og ned på papir. Måske tage sig tid til at samle alt det gode og værdsætte dem på et fotoalbums sider. Det gør man aldrig mere! Eller jeg gør ikke. Gør I? Får lavet fotoalbums. Fremkaldt minderne? Jeg gør det selvfølgelig ugentligt på sin egen facon i ‘hverdagsglimt’-indlæggene. Men et album til reolen? Nej. I stedet har jeg 25.000 billeder på min telefon! Og det er egentlig lidt en skam, ikke? Så er der jo ingen der ser dem, sjældent mig selv heller. Måske det skal være en ambition – også for at Eddie har noget at flippe igennem, som han bliver større. Det har jeg da elsket. Min mors ringmapper fyldt med plastiklommer og blegnede billeder.

Jeg gad godt at få endnu mere analogt ind i 2019. Flere bøger. Flere gåture. Flere stunder uden anden underholdning end hinanden. Det må være ønsket – men uden at slå mig selv oveni hovedet, når jeg falder i Netflix-fælden.

PS: Jeg købte Morten Papes ‘Guds bedste børn’ med hjem fra Thiemers Magasin –  en julegave fra mig til mig!

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected FemmeCathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

Cathrine Widunok Wichmand, Thiemers boghandel, Tullinsgade, rockpaperdresses, Selected Femme

21 kommentarer
 1. Jeg fremkalder billeder og sætter dem i albums. For mig virker det mere “rigtigt” og umiddelbart end en fotobog jeg har brugt uendelige timer på og som jeg kender ud og ind inden den kommer med posten. Ligesom dig har mine forældre og bedsteforældre også altid haft albums stående på hylden, så det vækker minder. Dog har jeg lavet en fotobog fx fra barnedåb osv. Men så er det sådan med et tema.

 2. Skal du købe litografi kan jeg anbefale Edition Copenhagen på Christianshavn. De har vist også en webshop. De har et KÆMPE udvalg og er meget hjælpsomme 🙂 Har fx også Cathrine R. D., dog ligger hendes ting et godt stykke over de 5000-6000kr så det kan godt blive noget af en udskrivning. Ha en rigtig skøn jul!

  1. I know… Det bliver ikke hende lige foreløbigt, men wauw altså, nogle smukke prints og billeder hun laver. Jeg har også kig på Edition, og ligeledes V1 i Kødbyen og Format Art Space i Nansensgade. Planen er at tage ud og gå i morgen og kigge! KH

 3. Jeg får heller ikke fremkaldt billeder eller lavet fotobøger, men jeg har gjort én ting, som du måske kan finde inspiration i. For hver af mine 3 børn har jeg lavet en fotobog efter deres første fyldte år med billeder fra deres “første år”. Det er for det første så hyggeligt at lave den og endnu mere dejligt at bladre i den, og nu hvor de er blevet lidt større, synes de også selv det er sjovt. Den starter selvfølgelig med at billede af mors gravide mave og slutter med et foto af 1 års fødselaren:-)

   1. Jeg synes, det er så fint med fotobøger – overskueligt og nemme at tage med rundt og vise til bedsteforældre. Jeg kunne dog godt finde på at bestille to eksemplarer af samme bog – en til forældrene og en til barnet selv, når det bliver større og flytter hjemmefra.

 4. Så lige på FB at Huskmitnavn holder julesalg i morgen og torsdag – måske det var noget? https://www.facebook.com/32359447969/posts/10156777717347970/
  Har i øvrigt opgivet at finde ammevenligt juletøj (også bare en bluse) i år. Min krop er stadig ikke som før her fem måneder efter fødslen, og jeg har haft så meget tøj hjemme og prøve, men det sidder helt skidt. Så det bliver julesweater og bukser i år 😅🙄
  Det her sæt ser nu ellers ret rart og blødt ud!

 5. Jeg er så meget med på den analog bølge! Særligt efter at vores søn kom til verden i foråret. Jeg fører analog kalender og skriver og sætter billeder ind 1 gang om måneden i en fin Moleskine… Det er så hyggeligt at få de glittede billeder ud i den virkelige verden og jeg nyder at tage bogen frem og læse de skrevne sider og udfylde nye.

  Og det der med at finde det helt rigtige kunstværk med en baby på armen! Jeg kender det! og godt at mange gallerier mv er på instagram, så man kan orientere sig inden man begiver sig ud på jagt. Jeg kan varmt anbefale Schäfer Grafik i Nansensgade. SÅ enormt dygtige og smukt udvalg!
  Glædelig jul!

  1. Den gik jeg forbi i dag og lurede i vinduerne! – dog før jeg havde læst din anbefaling, så gik blot videre. Men endte med at finde noget super fint ude i Edition. De kan endda bytte og jeg kunne amme i en sofa. Ahmen hurra! SÅ godt – så håber jeg bare, Adam er glad 😀 Den er straks værre, haha! KH

 6. Godt køb 🙂 Det er en stor bog… både fysisk og fortællemæssigt.

  Jeg så lige dit svar til min tidligere kommentar om Dødevaskeren. Det var så lidt 🙂 Det er så til gengæld en bog, der lige kræver lidt mentalt overskud at læse, for den er barsk, helt afsindig barsk.

  Happy midweek!

  Kh. Marina

 7. Så faktisk at Meyers leverer klassisk julemenu ud 🙂 kunne være end idé, hvis middagen stresser. Er selv blevet ret glad for Meyers mad her i hjemmet.

  1. Hej Anita!
   Ved du tilfældigvis hvordan kvaliteten på julemaden er? Bare til en anden god gang. ☺️ Vi fik nemlig Meyers nytårsmenu sidste år og var fælt skuffede – en del ingredienser manglede, der var sendt for lidt og jeg ved ikke hvad, og servicen omkring det var heller ikke til at råbe hurra for. 😕 Så det er meget rart at vide om de er mere heldige med deres julemenu før man måske en dag snupper den løsning. ☺️

 8. Jeg elskede (og elsker egentlig stadig) at bladre fotoalbums igennem hos mine forældre, så for 2 år siden besluttede jeg mig for at lave en fotobog hvert år, med små og store billeder! Især drevet af at jeg ventede mit første barn. Og hvor er jeg bare glad for den beslutning! Så hyggeligt at kigge igennem og lave! For at gøre det nogenlunde overskueligt, sørger jeg for at gemme de bedste billeder i en mappe i løbet af året. Så skal den bare sættes sammen på computeren når vi rammer det nye år!

 9. Jeg kan anbefale koncertbilletter til en oplevelse for jer to sammen. Det er fedt at opleve noget sammen og gøre ting, man begge elsker både på denne side af baby og elskede før baby. Samtidig passer sådan 2-4 timer , som en koncert typisk varer, væk fra baby fint til hvad der er muligt der i starten.

 10. Hej Cathrine!
  Hvor ser du godt ud i det glimmer sæt – det er jo perfekt til både jul og nytår.
  Hvordan er det i størrelsen? Hvilken str. har du, hvis jeg må spørge? 🙂
  Ha’ en dejlig jul og et glædeligt nytår!
  Kh Johanne

Læg en kommentar