Top

2019, kom an!

01.01.2019
Skabt af Cathrine

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

GODT NYTÅR!

Ej, hvor jeg håber, I havde en dejlig, dejlig aften i går. Vores var ærligt talt ret stenet, men jeg havde heller ingen andre forventninger. Vi var bare Adam og jeg nytåret 2015, relativt nyforlovede. Dengang var vi færdige med alle retter 20.45, og så var der altså langt til midnat. Nårhmen, brætspil?
I år havde vi diskuteret maden lidt. Jeg ville, at vi gjorde det nemt, for man ved aldrig hvilken dag en baby har. Adam derimod ville gerne lave MAD. Flere retter og lækkert. Og det kan man jo ikke have noget imod. Og så tænkte jeg også, at tiden gik lidt bedre.
Hen på eftermiddagen aftalte vi, at lege nytår efter klokken 20.00, når Eddie var puttet. Og klokken blev nok 20.30, før det faktisk skete. Og pludselig var vi egentlig lidt flade, klokken for mange til fem retter. Så to retter blev skippet. Humøret havde været højt til nytårstalen klokken 18.00 med bobler og kys. Men henad ni, og vi stadig stod i jeans, Adam lige skulle i bad, bordet skulle dækkes… Det var altså bare lidt skørt. Til gengæld passede det med, at vi to minutter i midnat kunne traske ovenpå og se fyrværkeri fra tagterrassen. Og lidt i et lå vi HELT flade i sengen og boblede.
Det var, hvad det var. En lidt flad aften. Adam sluttede året i lidt dårligt humør, fordi det hele ligesom var skredet lidt og føltes mærkeligt. Han havde stået og lavet mad det meste af dagen, og så var han slet ikke sulten, vi var begge trætte… Men altså! Så kan det jo kun gå fremad, når man vågner sådan en første dag i et spritnyt år, ikke?

reklamelinks, items are gifted: kimono & OTHER STORIES trousers & OTHER STORIES top & OTHER STORIES fotos JULIE BJARNHOFF

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
Og vi startede dagen i dag med at gå en lang tur på to og en halv time – allerede klokken 09.30. Eddie skulle have dagens første lur, og så kan man ligeså godt komme af sted. Gaden var fuldstændig øde, vinden rev i kinderne og himlen isblå, solen mild og lun Ingen tømmermænd i miles omkreds. Eller, det er nok løgn, men ikke inden for egen banehalvdel.
Vi gik og talte forventninger til det kommende år. Hvor vildt det er, at man kan starte et år uden at vide, at det bliver et af de mest skelsættende i sit liv – som sidste år. Hvad mon i år byder på? Det er så sindssygt spændende altså!
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Så hvad er drømmene for i år på familiefronten?

Beruselsen af sidste år har på ingen måde lagt sig, og vi er stadig ved at vænne os til at være tre mennesker i husstanden. Og en hund.
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg har meget lidt overskud til Frida. Når jeg sidder alene hjemme og prøver at få en baby til at sove i mine arme, og Frida gør ad fjernsynet, og jeg ikke kan gøre hverken fra eller til, og hun vækker ham – jeg er lige ved at gå op i limningen. Hun kan virkelig irritere mig. Jeg skal være så meget for Eddie; hans madpakke, hans omsorg og praktiker. Jeg giver ham så sindssygt meget, helt naturligt og af mig selv, selvfølgelig, men så er der ikke meget mere tilovers, når jeg også skal være en kæreste og kone til Adam, til Frida. Jeg ønsker mig virkelig, at hun finder sin plads igen – at vi tager hende ud på en lang tur hver dag, nu Adam er på barsel. I parken, om søerne. Noget der glæder hende. Det fortjener hun. Det er ikke nemt at blive storesøster. Og jeg er sikker på, jeg nok skal finde mere luft til hende. Eddie bliver en gladere og gladere baby, for hver dag der går.
Det helt vilde og anderledes for os er selvfølgelig, at Adam går på barsel. Han gik egentlig fra lige før jul, men han er nødt til at tage på kontoret den kommende uge og afslutte ting. Og så er han sådan set ikke tilbage før slut-august. Det betyder også, at han overtager mig, og jeg slutter barsel nu. Det er selvfølgelig den blideste afslutning forstået på den måde, at jeg ikke går på kontoret før efter sommerferien, for jeg agter at fortsætte med at amme indtil seks måneder, om alt går vel. Og så er jeg i øvrigt på INGEN måde klar til adskillelse. Men jeg er klar til at være lidt mere koncenteret, når jeg arbejder, og lidt mere koncentreret, når jeg har fri.
Jeg drømmer om, at vi kommer på en eller to rejser som familie. Ikke længere væk end Europa. Måske med fly, måske med tog. Og så taler vi om at leje et sommerhus på Samsø eller lignende i juli/august. Vi skal ikke langt væk, pointen bliver samvær. Uden vasketøj og andre sure pligter.
Vi skal også få lagt en boligplan. Det er faktisk noget, vi taler sindssygt meget om pt. Mest ansporet af at vi skal til at lægge nye lån. Hvor længe har vi her på Fabrikken? Vil vi lave køkken? Hvad er vigtigst, albuerum i hverdagen? Eller luft under vingerne i weekenden? Ja, vi taler om, om vi får brug for mere plads de næste par år eller om vi hellere skulle spare sammen til et sommerhus fx.
Og så ønsker jeg mig mere tid med min familie og min svigermor. Jeg ønsker mig, at vi tager i sommerhus sammen, lader Eddie forelske sig ligeså meget i mine forældre og svigermor, som jeg har været i mine bedsteforældre. Det er mit ansvar at lade dem få plads – og det er også deres ansvar at tage sig den plads. At ville ham.
Og så skal vi også tale om, hvordan vi gør med næste barn. Hvorfor vi allerede taler om det, det skal jeg nok fortælle om i et indlæg inden længe.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Og hvad drømmer jeg om på businessfronten for 2019?

De sidste tre måneder har jeg gjort det, så godt jeg kunne; baby og arbejde. Arbejdet sene timer, hvis jeg endelig kunne få Eddie til at sove. Taget en time på mail her og der. Men det har virkelig ikke været optimalt. Helt som jeg havde regnet med – jeg vidste godt, at det ville være lidt et spørgsmål om at overleve til tider.
Jeg har haft dårlig samvittighed det ene og det andet sted, skiftevis. Nu skal Adam til at tage over i sådan en grad, at jeg kan tage et par timers koncentreret arbejde. Og så være helt fri, når jeg har fri. Det glæder jeg mig så meget til. Både for mit arbejdsliv og mit familieliv.
Jeg kan godt fornemme, at mange samarbejdspartnere antager, at jeg er på barsel. Der er kommet virkelig få kampagner og tilbud ind de sidste par måneder – helt som det også har været for nogle af mine tætte veninder og kolleger, der laver det samme som mig. Jeg tror både, at kunderne vil holde respektfuld afstand og ikke stresse en, når man har en lille. Og så tror jeg også, at det er så meget normen i vores samfund, at kvinder er væk i et år, når de får en baby – det er indkodet, at jeg er off limits. Det skal jeg bruge krudt på at fortælle, at jeg bestemt er – for jeg er ikke på barsel. Jeg har været 75 % på barsel, rent teknisk, de sidste tre måneder. Men nu er jeg 0 % på barsel (selv om vi skal hygge osv. men det er the perks ved at have et fleksibelt arbejdsliv). Der skal lidt mere gang i biksen igen, og der er også lagt lidt pres på, at jeg trækker det største økonomiske læs i 2019, når Adam går over på et dagpenge fra slutningen af marts.
Helt konkret drømmer jeg om en sej beautypartner (og pusler også med en idé sammen med en anden dygtig kvinde inden for netop det felt) og en sej rejse/oplevelsespartner. Jeg synes, det kunne være rigtig sjovt at få oplevelser sammen med Adam og Eddie, om det er Visit Vejle eller Tivoli der ringer. Og så samtidig skabe værdifuldt indhold på det til jer. Det ville være kæmpe win/win.
Flere af jer spørger til flere mor-orienterede indlæg. Hvad skal man have i pusletasken? Hvad er de gode baby basics? Jeg skal klart bruge noget energi på at definere, hvor meget Eddie skal fylde. Hvor meget morlivet skal fylde herinde. Hvordan skal bloggen tegne sig i 2019?
Der er jo det ved det, at hvis jeg skriver en masse mor-agtige indlæg, så er det også de kunder der melder sig på banen, ble-firmaer og hurtig-grød. Modekunderne osv. forsvinder. Det er jeg ikke umiddelbart interesseret i, så det er en balance, jeg skal finde. Jeg vil meget gerne fortsætte bloggen som modeorienteret, rejser/oplevelser og tankeguf.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Mine mål personligt?

Jeg må ærligt indrømme, at jeg drømmer om at tune lidt ind ad mod mig selv igen i 2019. Jeg har været så frygteligt fokuseret på at kunne blive gravid, så at holde på min graviditet, at føde og brødføde en lille baby. Det projekt har fyldt enormt i et par år. Jeg er så klar på at gøre flere ting for mig – uden det skal have anden sideeffekt end “umf, hvor lækkert for mig”.. Lyder det skrækkeligt selvcentreret? Næ. Selvfølgelig er det vigtigt at gøre sig selv det godt,  hvordan skal man ellers kunne det for andre? Det er en kliché, men rigtigt.
Jeg glæder mig til at komme tilbage til at træne mere igen, måske starte med at løbe? Det røg jo helt ud pga. fertilitetsbehandlingen. Og jeg skal lige sige – det er ikke i morgen. Jeg har en dreng, der stadig har en vild appetit, og han er min nummer 1. Men om to-tre måneder begynder han på grød, og så bliver jeg også lidt mere fri (og det siger jeg også med en kæmpe tristhed i stemmen, haha, så er jeg ikke længere hans nummer 1, nødvendigvis, stop tiden!). Uden at jeg har travlt med det. Jeg kan ligeså godt sige det; jeg fucking ELSKER at amme. Med mindre jeg får sat mig i sofaen uden remote og vand, haha! Ej, jeg nyder det. Virkelig. For mig er der intet mere livsbekræftende – og det siger jeg med fuld respekt for, at det kan være skrækkeligt for andre eller slet ikke du. Her dur det, og det kører bare. Det sætter jeg enorm pris på.
Men 2019 er jo langt. Jeg vil gerne tilbage til at kunne mærke min krop, være træningsøm i balderne. Han bliver tungere og tungere at bære, min ryg har aldrig været værre. Den er så smadret altså, kronisk øm. Den skal blødgøres og styrkes.
Jeg trænger også til en ordentlig fest. Sådan en med vin og fint tøj. Åh gud, jeg trænger til det. Igen, det er heller ikke nu. Men det bliver det i år. Og jeg glæder mig. Det er lige før, jeg vil sige, jeg ikke har haft sådan en mega fest siden vores bryllup. Det er ikke helt rigtigt. Men det er sgu lige før. Vi har været til bryllupper, men jeg har i flere år passet gevaldigt på alkoholindtaget. Og ja, det vil jeg selvfølgelig gøre længe endnu, både med amning, men egentlig også fordi jeg slet og ret har vænnet mig til at nyde småt men godt, hvis jeg overhovedet skal. Men bare lige én aften med mine veninder, hvor jeg slår til søren. Det drømmer jeg om. Jeg har i øvrigt hørt, at mommys on the loose er de mest uartige, haha!
Det her er helt lavpraktisk – men mindre tid på telefonen og mere tid i virkeligheden. Tak. Og det siger jeg, samtidigt med at jeg øsnker mig at blive bedre til at tage mig af mine veninder og venner. Jeg er dårlig til at svare på sms’er og opkald. For mig er telefonen så meget et arbejdsværktøj, at når jeg endelig slipper den i den sammenhæng, så gider jeg ikke samle den op igen for at sms’e veninder og familie. For så er der risiko for, at jeg falder i arbejdsfælden igen, Hvordan jeg lige løser det, det kan jeg bruge lidt tid på at finde ud af. Tilbage til at sende breve? Og samtidig redde Postnord? Måske ikke en dum idé!

Hvad er jeres drømme og planer for 2019? Både det konkrete, det højtragende og det lavpraktiske?

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

23 kommentarer

 1. Lykke siger:

  Hi K. Hvor lyder det fint 🙃 Tror vi er mange der heller ikke håber, at din blog bliver mere ` mommy` end den allerede er nu ( sagt i respekt ved du ) …. Glæder mig til igen at læse om mode, produkter, træning, rejser, tanker osv. Du skriver forbandet godt og medrivende så please lad det hele ikke gå op i bleer og mos ….. En trofast positiv følger 🤗

  1. Cathrine siger:

   Haha, det lover jeg! Jeg tænker, jeg fortsætter, hvor jeg “slap” og jeg glæder mig så meget til at komme ordentligt tilbage med tid til flere tanke indlæg osv. Det kan du tro! GODT nytår! KH

 2. Anna siger:

  Jeg er spændt på at følge med i, hvilken retning bloggen tager 🙂 personligt vil jeg nok falde lidt fra, hvis der kommer baby-indlæg, men samtidig vil det tiltrække andre. Og spændende med bolig-tankerne! Dem har jeg også selv, oven i tanker om min videre karriere. Så det er bare at springe ud i 2019 og se! 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg tænker business as usual 😀 Hvad tænker du omkring boligtankerne? KH

 3. Daphne siger:

  Til problemet med at få svaret på venners opkald og sms’er uden at falde i arbejdsfælden – hvad med at have to telefoner? En privat og en til arbejde? Er klar over, at det koster nogle penge, men min kæreste havde samme problem, og det stressede ham virkeligt meget, men nu, hvor han har fået delt det op, er der ingen stress mere, men mere nærvær og god samvittighed, og det er så dejligt – også for mig 😊 (privattelefonen er væsentligt mindre fancy både i indkøbspris og abonnement end arbejdstelefonen)

  1. Cathrine siger:

   Det havde jeg faktisk også en overgang – to telefoner, men jeg blev skidestresset over at rende rundt med to 😀 Og så havde jeg glemt den ene, eller den anden kunne ikke også være i dametasken. Ja jeg er heller ikke nem, haha 😀 Problemet er ikke rigtig antallet af telefoner faktisk, for det er sjældent jeg får businessopkald – dem tager min agent som oftest. Så det er mest det at jeg bliver træt af at være på telefon, når jeg bruger så meget af min arbejdstid på at være det. Så gider jeg ligesom ikke også hænge på den, når jeg er “off work”, hvorfor jeg er dårlig til at svare folk 😀 Giver det mening? KH

 4. Maria siger:

  Jeg vil lige nævne, at jeg har det ligesom Lykke, så krydser fingre for bloggen ikke ændrer for meget fokus. Dog vil jeg lige nævne, at indlæggene omkring jeres kamp for at få Eddie virkelig har været rørende og inspirerende. Du er virkelig god til at give food for thought!

  1. Cathrine siger:

   Det er jeg temmelig sikker på den ikke gør – jeg tænker “business as usual”, med et ekstra lag på min person selvfølgelig i kraft af at være blevet mor 😀 Det tænker jeg mest af alt kommer til udtryk i tanke-indlæggene mere end “det her er en super ble” 😀 KH

 5. Jannike siger:

  Bliv ved som du gør! Jeg har heller ikke umiddelbart behov for Mommy-indlæg. Dem er der masser af andre steder 😉

  1. Cathrine siger:

   Ja der er så! <3 KH

 6. Daphne siger:

  Det giver totalt god mening 😊 Det strækker sig jo selvfølgelig også ud over mails og opkald, når man har dit job! Men så har jeg ikke flere gode foreslag, haha 😁 Sig til hvis du finder en god løsning, jeg bliver faktisk også tit mega træt af min telefon, selvom jeg ikke bruger den til arbejde, og smider den fra mig og glemmer at svare folk i dagevis 😉

  1. Cathrine siger:

   Hehe, jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste <3 Jeg går lige i tænkeboks. Pt Ringer jeg folk op i stedet. Det synes jeg er skønt, når jeg fx er ude og trille 😀 KH Ikke alt det sms'eri! KH

 7. Nicoline siger:

  Rigtig godt nytår, søde Cathrine! 🥳 Det lyder som en fin nytårsaften I havde taget alting i betragtning. Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at jonglere rundt med det hele, og hvis I på et tidspunkt trænger til at få Frida passet så fokus 100 % kan være på Eddie, så siger i bare til. 😉
  Det lyder også som nogle gode tanker, du har gjort dig om det kommende år, og jeg glæder mig til at læse meget mere fra din hånd. ☺️

 8. C siger:

  Rigtig godt nytår 😄 Jeg fandt din blog i 2018, og har indtil videre været vild med alle dine indlæg. Specielt de helt dybe! Så jeg glæder mig til at følge med i 2019.
  Mit eget 2019 bliver et år med forandringer! Jeg bliver færdig med min kandidat og skal officielt sige farvel til studielivet og træde ud på arbejdsmarkedet og være rigtig voksen. Jeg venter på svar fra Vejle hospital vedrørende en gentest, da der måske/måske ikke løber et gen for brystkræft ned gennem min familie; det er de pt ved at undersøge. Og når det engang er afklaret, så står Horsens hospital og venter på at få at vide, om jeg skal i behandling med almindelig insemination eller ægudtagning.
  Jeg krydser fingre for, at jeg må få lov at være så heldig, at der ligger en baby i min mave og vokser i slutningen af 2019. 😍 Jeg glæder mig til fremtiden og er så klar til alle ups and downs på min vej til at blive en familie på 2; mor og baby 🤰🏼❤️

 9. M siger:

  Familieoplevelser er skide hyggelige at læse om – forstår godt du drømmer om sådan et samarbejde! Men pusletasker? Tre klik på google og der ligger et hav af den type mere eller mindre identiske indlæg. Uden at fornærme andre: Du er dygtigere og dybere end pusletaskeindlæg! 😊

 10. Nanna Rosen siger:

  Shit tiden går hurtigt. Tænk at der allerede er gået 3 måneder og der kun er 3 måneder til “grænsen” for fast føde (uden at skele til de andre tegn som at han kan sidde selv osv selvfølgelig)! Crazy! Og min søn bliver snart et år. Jeg fatter det ikke

 11. Rebecca siger:

  Kære Cathrine
  Først et happy amazing new year til dig og din fam <3
  Second, mht. til indhold. Jeg vil, tror jeg, for evigt læse med hos dig så længe du holder domænet.
  Jeg synes at dit forholdsvis nye liv som mor i en nu 'børne'-familie med spædbarn, fungerer så godt på den måde du gør det nu. Det blender naturligt ind i det bloggen altid har været, uden at være et overhængende tema eller en kæmpe forandring. Jeg kan godt lide det sådan, det er fedt at følge med – as always 😉

 12. Anna siger:

  Godt nytår! Jeg vil bare gerne istemme det Rebecca siger; synes også dine mor-relaterede indlæg blender fantastisk ind. Jeg nyder at læse dem og alle de andre og i det hele taget følge med. Du balancerer det hele fantastisk godt <3

 13. GITTE siger:

  Godt nytår! Jeg er ikke i nærheden af at skulle have børn, så for mig vil personligt vil en mor-drejning på bloggen nok være synderligt interessant. Men jeg står heller ikke og kæmper med at blive gravid, men derfor har det været fantastisk at følge dine skriverier om fertilitet, kærligheden til din mand og til din krop, og alt det andet, der har fyldt det sidste år. Så uanset hvad du finder på, så er her en trofast læser 🙂
  For mit vedkommende har jeg sat nogle økonomiske mål for 2019. Inden året er omme skal der stå et bestemt beløb på kontoen, så drømmen om at skifte lejebolig ud med ejerbolig kan blive en realitet. Derudover er der noget så fantastisk som en solotur til New York på to do-listen (ikke drømmelisten, den her kommer 100 % til at gå i opfyldelse), og en plan om at have én kulturel oplevelse om måneden. Det være sig en tur i teateret, se en ballet eller opera, gå på museum, you name it. Og så har jeg en drøm om slå personlig rekord i bowling, som jeg er begyndt at spille igen efter mange års pause. Så lidt af det hele, men alt sammen noget jeg glæder mig til at arbejde hen imod!

 14. Camilla siger:

  Skønt indlæg! Men elsker nu aller mest dine modeindlæg, du er så mega fashionabel at du kan gøre de fleste af os piv misundelige 😍
  Jeg håber på en fastansættelse på mit arbejde, hvor jeg har et vikariat i min drømmestilling! Og så drømmer jeg (for jeg har droppet alt om at planlægge efter 1,5 års hårdt arbejde) om at få en baby med min skønne mand!
  Men 2019 kan kun blive bedre end et tvivlsomt 2018 hjemme ved os, så jeg er forhåbningsfuld! Og om ikke andet så går turen til Thailand om 14 dage 😎

 15. Jeg tror faktisk tidligere, jeg “har budt mig til” som rejse & oplevelsespartner. Det gælder stadig 🙂
  Godt nytår!

 16. Caroline siger:

  Et “mor-indlæg” her og der ville ikke gøre mig noget – tværtimod. Jeg har nemlig selv en baby på 4 mdr 🙂 Jeg tror slet ikke, der er fare for, at bloggen går op i bleer og mos af den grund. Men du er så god til at skrive om, ja, livet, så jeg vil gerne læse om din vej ind i moderskabet 🙂
  Og btw – jeg synes det er sejt gået, at I blev oppe så længe til nytår, selvom I ikke fik jeres fine middag osv. 😉 Jeg gik altså i seng kl 23, fordi jeg ikke kunne overskue endnu mere søvnunderskud ……..

 17. Kaja siger:

  Flere tanker og Update på babydrengen ville ikke gøre mig noget. ❤️ Indhold af pusletaske behøver jeg dog ikke læse om 😉

Send en besked