Hverdagsglimt - ROCKPAPERDRESSES
Hverdagsglimt

Jeg var så dødtræt i går, at jeg var i seng 21.30. Jeg er stadig ikke helt på toppen efter at have arvet en forkølelse, og det havde været en lang dag tilmed. Så derfor fik I heller ikke meget for den femogtyve øre herinde.

Men det får I i dag, hverdasgglimt nummer 98 til jeres morgenkaffe, hvis det er sådan I kan lide det. Ugen var egentlig ikke så pokkers spændende, for den klingede mest af sygdom. Nuvel, værsgo – og godmorgen til jer <3

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Hele sidste uge gik med sygdom. En baby så syg at vi endte på skadestuen for lige at få en voksen til at tjekke, at han altså overlever. Han havde den sygeste slimhoste, feber, snot – og deraf; kæmpe ulykkelig. Tippet fra lægen var evt. at give ham lidt flaske, så han ikke skulle bruge så meget krudt og energi på at spise. 

Så mig på apoteket og købe for 1100 kroner plastik. Og så igang med at pumpe. På en eller anden måde kunne det også være lidt en lettelse ikke at skulle have en baby i barmen hver anden time. Og hver/hveranden time hele natten igennem. Hvis Adam kunne en hånd her og der. En lille del af mig drømmer om at kunne gå ud til et glas vin med veninder eller bare generelt at være ude af huset i mere end en time. 

Men jeg fik også en uventet og sær snert af jalousi, da Adam sad og gav flaske – den ene vi prøvede med ham. WTF? Det er jo også hans baby, haha! Det kom virkelig bag på mig, at jeg skulle have det sådan. Men jeg er selvfølgelig også vant til at være hans nummer 1. Hm… Vi har ikke kørt flaske siden i øvrigt. Til det der med at gå ud – jeg skal nok komme til det igen. Han er kun så lille i så kort tid – og jeg har tydeligvis svært ved at give den del fra mig. Så det skal jeg nyde!

rockpaperdresses, Hverdagsglimt, Cathrine WIdunok Wichmand

Jeg har glædet mig i næsten et år til at bære den der nederdel – fra H&M Conscious Exclusive 2018. Men der har været en mave i vejen for det i al den tid. Men hvornår er det også, at man lige hiver sådan en nederdel på? Den er meget teatralsk og eddersmuk. Men i stedet for at gemme på de festlige sager, så vil jeg blive bedre til at integrere dem i daglidagsoutfits, og jeg synes egentlig, det var ret skønt at være fin på en tirsdag. Med støvler og grov strik til, så fungerede det da meget godt.

Og så er jeg altså ved at åbne op for sort. Uhh, vilde tider! I know, haha! Men det er som om, det føles lidt voksent? Bare i det små. Lidt her og der. Og nu siger jeg “åbne op for” – jeg har et par gamle sorte jeans (som er blevet mere grå godt nok med tiden og så den der nederdel, hehe… Det er meget i det små, men fin følte jeg mig. 

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Adam på barsel. Bland selv. Bog og en mås solidt plantet i sofaen. Det klæder ham! Læg i øvrigt mærke til farveskalaen; te, bland-selv-pose, sofa, sokker og t-shirt. Man skulle tro, vi havde planlagt det!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Jeg har glædet mig så meget til at røre mig lidt igen, at jeg har købte et lille sæt træningstøj i Arket til at fejre det med. Og Birkow-posen med armen parkeret på bøf-måden; de er allerede lidt tonede. Bare af at bære en baby! Det er altså vildt. Men nogle af de smukkeste arme jeg har set, har også siddet på en ballerinaer eller barselsmødre. Lange og slanke muller.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Jeg har gjort et godt udsalgskøb – synes jeg. Med den rigtige 90’er-agtige snude, som mine ballerinaer i sort læder fra Ecco også havde, da jeg var tween. Dengang jeg også gik med sjælevarmer (som er det særeste stykke tøj i øvrigt). Elegante, klassiske og mega mega gode til sommer. Til jeans, til fin hvide kjoler. Jeg glæder mig så meget til at have dem på. Jeg købte dem i øvrigt på Matches (reklamelink), men de ser ud til at være udsolgt.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Jeg er ved at være så træt, så træt. Så træt at kaffen snart har mistet sin effekt. Træt, derfor også uinspireret. Jeg har lyst til en ferie til de varme lande, hvor man bare skal drikke milkshakes og have stor hat på. Og flagrende kjoler. Jeg har lyst til et lille break i trummerummet, så jeg kan få fornyet energi. Det er helt klassisk januar-kedsomhed. Fordi alle andre er på Bali og i Thailand. Så vil jeg også så gerne. Lige nu tænker vi os dog lidt omkring for mange flyrejser, vi prøver i hvert fald, og passer også lidt på pengene. Så det må blive ved fantasien for nu. Jeg må finde inspirationen herhjemme i stedet!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Fx på Louisiana! Søge inspiration på Louisiana, som så mange har gjort det gennem tiden. Dog kan det ikke anbefales at tage weekenden deroppe – sidste weekend med en stor udstilling. Goddamnit, der var mange mennesker! Og varmt! Og larm! 

Men det her skal vi meget mere. Især når vi igen kan bruge ladcyklen. Tage på Louisiana. Tage i Botanisk Have. Tage ud til Refshaleøen og nyde alle de små caféer og hangouts. Adam har givet mig et årskort til Louisiana (selv om jeg sådan set har pressekort) – det skal bruges.

Vi taler meget i de her dage om, hvordan vores næste bolig bliver. Vores ‘voksenhjem’. Det hjem vi tager tyve år i, indtil baby(erne) er blevet stor og flyttet hjemmefra. Om vi skal blive i byen til skyhøje priser eller flytte et postnummer eller to ud. Og hvor langt ud skal vi så? Og hvorfor vil vi blive i byen? Hvad er prisen for det ene kontra det andet? Og noget af det klinger totalt af en romantisk forestilling om byen. Hvordan vi eeeelsker dens mange tilbud. Hvordan vi ikke vil undvære. Men udover kaffebarer, så glemmer vi altså at bruge den. Museerne, parkerne, alt det den kan. Det skal vi så meget blive bedre til at nyde. I hvert fald så længe vi bor her.

28 kommentarer
 1. Gud jeg troede faktisk det var jeres “forever” hjem I boede i. Sjovt som man kan forestille sig noget om en man jo egentligt slet ikke kender. Og blive overrasket når man ikke har ret.. Sådan lidt “ej, det kunne hun godt have fortalt mig”.. Som om vi er best buddies og vi deler alt! Haha 🙂

  Vi er lige flyttet i vores forever-hjem og uha det er fedt. Jeg forestiller mig allerede mig selv gammel og grå i forvejen og fjerne ukrudt og feje fortov og sådan noget gamle damer bruger hele dagen på haha!

  1. Det tror vi ikke, det er… Vi kommer helt uden tvivl til at mangle plads. Og have! Mest af alt. Vores egen have <3 Om det er to, fem eller ti år er svært at sige, men vi kommer nok til at rykke.
   Hvor lyder det sindssygt dejligt, at I har fundet jeres sted! Er I rykket fra by og ud eller hvordan? KH

   1. Vi er rykket 900 meter “væk” fra vores gamle lejlighed i villa – stadig midt i byen. Og 800 meter til mine forældre. Jeg har personligt aldrig været i tvivl om hvor jeg skulle bo. Lige i hjertet af Odense.
    Vi har en frimærkehave – lille nok til at vi gider passe den og stor nok til vi er glad for den. Så forstår godt have-argumentet.
    Og en eller anden dag… så vågner man op og tænker “nu er det nu”. Så ved man det 🙂

 2. Hvis det hjælper lidt på det, så er det ikke alle, der er på Bali og i Thailand. Jeg har til eksempel siddet på mit specialekontor hver eneste dag siden 2. januar, så forstår virkelig godt din trang til at ruske lidt op i januar 😉

 3. Stakkel lille pus, godt I passer på ham 🙂
  Lige det med at pumpe ud, det kan jeg kun anbefale dig at gøre mange gange dagligt, det øger mælkeproduktionen.
  Jeg gav min datter både bryst og udmalket mælk til hun var næsten 3 år.
  Når jeg var på job, da kunne farmand give mælk i flaske og senere blandet i grød med mere og senere i en kop.
  Modermælk skulle jo gavne barnet immun mæssigt resten af livet, så………
  Du har så meget flot og lækkert tøj og den hvide skjorte vil jeg gå efter ved næste shoppetur.
  Pas godt på jer og god bedring til guldklumpen 🙂

  1. Jeg er lidt nervøs for at ‘stjæle’ hans måltider i løbet af dagen – han spiser stadig ca. hveranden time, så der er ikke rigtig rum til at pumpe ud i løbet af dagen, synes jeg. Men du tænker bare at gøre det? Og fortsætte for at holde produktionen oppe, også efter de seks måneder?
   KH

   1. Du kan gøre det 10-15 minutter efter en amning. På den måde karambolerer det ikke med næste amning. Og bare 5-10 min. en eller to gange pr døgn giver også noget – også til fryseren 🙂

 4. I kommer helt sikkert til at benytte parker, museer, biblioteker og legepladser om et år, når Eddie er blevet stor og (mere) nysgerrig. Vi er storforbrugere af byen efter at vores lille dreng på 1,5 år gerne vil med på tur både lørdag og søndag. I søndags var vi f.eks. i Nikolaj Kunsthal og der nød vores lille dreng udstillingen lige så meget som os. Han syntes, det var fedt at løbe lidt frem og tilbage og kigge ud af de store vinduer – og vi nød kunsten. Januar i København er alt andet end kedeligt og uden kultur – man skal bare tage afsted og tage på eventyr. De små er klar!

 5. Jeg ved godt, at I godt ved, hvor det ligger, og ved, hvad det er. Men jeg bliver nødt til at nævne Amager som muligt udflytterkvarter. Priserne er selvfølgelig ikke, hvad de har været. Men hold op hvor er det skønt at have naturen i baghaven (til sin egen baghave) og tyve min på cykel til Kgs Nytorv / Rådhuspladsen – og om et halvt år metroadgang til hele byen. Jeg kan ikke anbefale 2300 nok. Hjemme hos os synes vi, at vi har det hele. Vi har ingen bil men en Babboe Mountain Curve med el – og vi har ikke brug for andet:-)

 6. Jeg går også og drømmer sådan om et lille break fra hverdagen og allerhelst også noget sol og varme. Både økonomi og eksamener sætter dog sine begrænsninger, så i stedet har jeg lovet mig selv en ægte selvforkælelsesdag, når den sidste eksamen er overstået. Noget med lækker mad, gravidmasssage og bare gøre hvad jeg har lyst til.
  Vi taler også meget om vores næste hus. Jeg var faktisk overbevist om, at dette var stedet vi skulle bo forevigt, men drømmene begynder at pege i en anden retning. Gerne noget med et år eller to i et andet land og derefter finde det hjem, hvor vi skal blive gamle. Om det så er i byen eller på landet er virkelig et svært valg.

 7. Vi bor lige ved Søerne med unger på 1 og 5, og man kommer helt naturligt til at bruge byen, når de ikke længere er babyer. Parker, legepladser (Trafiklegepladsen!), museer, arrangementer. Det spiller bare pludselig 😍 Vi har så heller ikke behov for have, men har en stor, aflukket, grøn gård med tonsvis af unger, der leger på kryds og tværs. Vores pige har været dernede alene, siden hun var 3 år. Så råber de store børn bare, hvis der er noget. Problemet er bare, at man aldrig ved, hvor mange man er til aftensmad. Det problem troede jeg først ville komme betydeligt senere 😆

 8. Ville ønske man kunne få dit COVER til telefonen til en almindelig IPhone 8. (ikke plus). Det er SÅÅÅ pænt jo!

 9. Den med jalousien kan jeg nikke MEGET genkendende til. Min datter ville ikke tage flaske, men da hun fyldte fire måneder begyndte min kæreste at presse på, for at vi skulle prøve at give hende noget grød og sådan. Selvom vi havde aftalt fuldamning i seks mdr. trak det i ham også at få lov at føle sig ‘brugbar’. Jeg var SÅ modvillig. Kunne slet ikke affinde mig med at hun skulle til at løsrive sig fra mig 😂. Men hun var bare slet slet heller ikke klar til mad. Vi prøvede og det gik ikke. Så var den ikke længere. Hun udviste først interesse igen ved seks mdr.
  Jeg er for nyligt stoppet med at amme hende, efter 14 mdr og det har føltes helt rigtigt. Ingen tristhed eller jalousi over at far nu endelig også kan putte ☺️. Men selvstændighedsprocessen er hård for både mor og barn 😉.
  PS. Hvis du har mælk nok, vil jeg altså ikke anbefale dig at pumpe ud for at holde produktionen oppe. Det er ikke nødvendigt 😊.

 10. Amning hver/hveranden time om natten lyder helt ubærligt. Kan godt forstå, du er træt. Hvor længe ammer du hver gang?

  1. Det lægger jeg heldigvis ikke helt mærke til, for jeg døser som oftest hen igen efter 5-10 minutter. På den positive side, så er det det eneste, jeg har prøvet. Jeg ved i princippet ikke andet -selv om jeg da godt kan blive lidt misundelig på veninders fleksibilitet. Og da han var helt lille skulle jeg til tider amme hver halve 😀 Så på den måde – fremskridt, haha! KH

 11. Nu vil jeg nødigt være hende der giver et “godt råd” uden der er blevet bedt om det. Men mht. at give flaske, kan der være en risiko for at Eddie vil komme til at foretrække den fremfor brysterne…
  Efter at have ammet min datter et par måneder introducerede vi flaske for hende med min udpumpede mælk i, og de kan være snu de små, for hun fik lynhurtigt fat i at mælken kom hurtigere ud af flasken, modsat det hårde arbejde hun skulle ligge i spisningen fra mine bryster. Hun sagde derfor nej tak til mine bryster og ville pludselig kun spise fra flasken. Jeg pumpede derfor ud et par uger, men påvirkningen fra pumpen er ikke det samme som en sulten lille babymund, så der gik ikke længe før jeg ikke producerede mere mælk.
  Det virker som en rigtig god ide når han er syg og skal spare på kræfterne, og det er ikke for at male fanden på væggen for det kan selvfølgelig være forskelligt fra barn til barn, men hav det i tankerne hvis du har et ønske om at blive ved med at amme jeres skønne dreng 😊

  1. Det samme skete for mig, da min datter var 2 mdr. Vi begyndte at give en “midnatsflaske” for at min kæreste kunne hjælpe lidt med nætterne, men pludselig ville hun ikke spise hos mig længere. Jeg var dog meget stålsat på at holde fast i amningen og kæmpede med hende i et (meget langt!) døgns tid, før hun ammede uden skrig og skrål igen. Siden har hun ikke fået flaske, men jeg pønser på at prøve det igen snart, bare engang i mellem 🙂 Hun er nu 4 mdr.

   1. Jeg kan anbefale Calma flasken fra Medela. Der skal bebserne stadig danne vakuum – og dermed stadig ‘kæmpe’ for maden – for at få mælken/erstatningen ud 🙂

 12. Ej men den slynge/vikle/bæresele (??) du har Eddie i er jeg meget forelsket i og nu har jeg ledt forgæves rundt på bloggen… hvilket mærke er det (og jeg går ud fra at du er glad for den?)….

 13. Hej! Vil også bare lige give mit besyv med og sige drop ekstra udpumpning og alt det der, hvis du har mælk nok nu og I alligevel ikke får brug for flasken. Der er ingen verdens grund til at forstyrre dine brysters egen regulering, hvis den er fin som den er. Hvis Eddie vokser og tisser og skider og du er glad (trods træthed), så er alt godt. Det har du sikkert også hørt fra sundhedsplejersken 🙂

Læg en kommentar