Postkort fra Italien - ROCKPAPERDRESSES
Postkort fra Italien

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Lettere forsinket fra København og det første ophold tilbage på La Darbia (som vi også bookede sidste år) aflyst deraf, og direkte af sted mod Toscana i stedet. Vi kom lidt skævt fra start på ferien, men hvad gør det, når vi har tiden foran os og ingen returbillet?

Skulle det være gået nogens næse forbi, så er vores barselsferie – eller bare tidlige sommerferie kunne man også kalde det – startet. Tre-fire uger i Italien og et smut i bil om Cannes og Nice, fordi jeg skal på opgave med L’Oréal.

Det var lidt svært at lande i feriefølelsen de første par dage, nok mest fordi vi siden januar (eller for mit tilfælde siden oktober) har været i undtagelsestilstand og somewhat feriemode med Adam på barsel og mig på pseudobarsel. Det har ikke været den sædvanlige store kontrast af at knokle sig halvt mast op til ferie og SÅ af sted og ENDELIG tid til at holde i hånd. Vi har ikke knoklet os halvt maste – og vi har stadig ikke tid til at holde i hånd, haha! Det føles faktisk mest af alt som om, vi har rykket barselsliv til Italien. Altså, same-same men mere sol end i Danmark, kan jeg forstå. Vi skal stadig stæse af sted med barnevogn og koordinere lur og blende mos og alt det der, hehe… Det er vist rigtigt nok, det folk siger – ferier bliver aldrig det samme igen. Men det er helt, helt okay. Vi har nye rammer at kigge på, og det kan bestemt noget.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Efter en kæmpe kærlighed til Frankrig i årtier (jeg kan nu tale i flertal, my gawd!), som absolut ikke er forsvundet, fik jeg sidste år øjnene op for, hvor vidunderlig Italien er. Maden – selvfølgelig, det har altid været min ultimative favorit. Farverne – jeg er helt solgt. Det er sådan, jeg godt gad se verden – et slightly gyldent skær. Det kan de hernede. Og så siesta. Som er både skidetræls, når man lige tror, man skal have frokost og virkelig genialt, hvis vi skal tale om at vær mindre effektive, mere afslappede, mindre stressede, mindre multitaskende og alt det der.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Vi bor i en lejlighed i 2,5 uger med den tanke, at vi skal heeelt ned i gear og for at kunne have mest muligt fokus på Eddie og ikke rykken rundt, som vi plejer. Og så har vi et par afstikkere – ture til Lucca, Siena måske. Hvad dagsformen kalder på. Vi planlægger absolut intet. Andet end gelato.

Derfor tror jeg også, bloggen kommer til at ligge relativt stille hen, det har den ikke gjort endnu sådan helt, siden Eddie kom til verden. Men nu er vi taget af sted, uden at jeg har planlagt en masse indhold. Hvis jeg får tid til indlæg, så kan det være, der kommer lidt (har et næsten færdigt indlæg om menstruationskoppen, som måske kommer ud). Men det kan også være, jeg ikke rigtig får udgivet noget, og så er det bare sådan. Jeg går ‘with the flow’ – og så er jeg på instagram, hvis I vil følge lidt med.

Arriverderci <3

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

11 kommentarer
 1. Vil klart anbefale en tur til Siena. Sådan en smuk by med et helt særligt lys. Nyd barselsferie og skønne Italien 🙂

 2. Der ligger så mange fine middelalderbyer på bakketoppene i det område! Siena kan godt være lidt hektisk at finde ind i. San Gimignano boede vi udenfor for et par år siden og den er helt fantastisk – især i eftermiddagstimerne, hvor de amerikanske turistgrupper er taget hjem. Der ligger to isbutikker, som konkurrerer om at være verdens bedste – mums. God ferie!

 3. Hej Cathrine, hvor bor i henne i de 2,5 uger? Er selv på udkig, så lidt lejlighedsinspiration ville ikke være dårligt 🙂

 4. Jeg har været på ferie ad flere omgange i Toscana, senest i fire uger i 2016 med vores børn på 5 og 2 år. Jeg ELSKER Lucca og hele stemningen der – køb lidt lækkert hos en delikatesseforhandler, find et skyggefuldt sted på bymuren, evt tæt på en isvogn og hæng ud.

  Er enig i at San Gimilgiano er et besøg værd, ikke mindst for isen. Kan også anbefale Volterra… men min favorit, en lille perle, som vi nærmest faldt tilfældigt over og slet ikke skulle have stoppet i, er Bagno Vignoni. Den er så lille at der nærmest ikke er tale om en by, men den er så smuk, både byen og de fantastiske omgivelser, og der hersker sådan en helende RO. Byen er kendt for sine varme kilder, som udspringer midt i byen i et stort bassin, og som man kan følge ned ad bjergsiden og bade i i de små søer ned af bjergsiden (nok for koldt i maj, med mindre man er lidt ekstra viking ;)). Der ligger et par hoteller med store badefaciliteter udenfor, igen i kurstilen, så ingen baderutsjebaner og badedyr 😉 bare varmt kildevand der skulle indeholder alle mulige sunde stoffer. Jeg var flyvende efter at have badet i sådan et bassin med udsigt ud over det toscanske landskab, og så op og få en cappuccino, lidt lækker pasta og en tiramisu bagefter på en af de gode restauranter, uhm… Ville gerne tilbage! Hvis I er på de kanter, så prøv evt. at kigge forbi.

  Nyd det! Og træk endelig stikket ud og glem alt om bloggen i et par uger.

  Ciao

 5. Ej, perfekt! Har selv planlagt en tur til Firenze, Lucca og Siena-regionen til sommer, så ser frem til at læse din (med sikkerhed fantastiske) guide til regionen, når du en gang er tilbage op pinden 🙂

 6. Off topic: Apropos din tidligere omtale af den klimaangst der er flere og flere der bliver ramt af, seje kvinder og (for min egen regning da politik nok er et farligt emne på en blok) det kommende folketingsvalg, så er der her en kvinde, der måske kunne være spændende at interviewe – sjov valgvideo hun har lavet: https://www.youtube.com/watch?v=5MJuDUVvtNw (Valgvideo 2019 – Theresa Scavenius)

  1. … altså jeg faldt over videoen i mit feed på Facebook, men kunne ikke finde ud af at linke til den derinde – til gengæld kunne jeg støve den op på Youtube, men kan godt se at den ikke har helt så mange visninger der som inde på Facebook 🙂

 7. Hvordan kommer i rundt til de forskelelige byer? Kan det betale sig at leje bil eller tager man tog/andet offentligt transport såfremt man kun er 2 personer uden en baby? 🙂

Læg en kommentar