Glædelig jul - og lang ferie til mig - ROCKPAPERDRESSES
Glædelig jul – og lang ferie til mig

Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Jul

Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Jul

Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Jul

Rødkålen er færdig, risengrøden står og bobler svagt. Julepynten kom op i går. Brændeovnen buldrer. Adam hænger lyskæde op i det store, krogede æbletræ. Eddie sover i klapvognen udenfor. Frida indenfor. Juletræet, det skøre, skæve, samaritanertræ, som sælgeren kaldte det, står ude på terrassen og venter på at komme i audiens. Det ligner en jul, og det føles også sådan så småt… Trods regn på ruden og plusgrader.

Vi er taget i sommerhus og holder jul for familien i morgen. Det er tredje år, vi laver jul. Vi laver and, en indbagt nøddepostej, sauce, rødkål, ris a la mande. Min mor kommer med en grønkålssalat og pillede kartofler, så vi kan få lavet os nogle brunede banditter. Min søster tager vin og mandelgave med. Det bliver smadderhyggeligt. Farmor og mormor med. Helt som vi plejer. Og så alligevel lidt nyt og anderledes. I sommerhus, nu med et barn der er helt med på at åbne gaver. Jeg glæder mig virkelig meget.

fotos JULIE BJARNHOFF – hårbånd er en gave, så reklame

Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Jul

I dag skal vi varme op med juleaften hos min far. Helt som det også har været i 25 år. Vi har fejret Lillejuleaften hos min far hvert år, den 23. siden mine forældre blev skilt. Det er nøjagtigt samme trummerum som den 24. And, kartofler, sauce, dans om juletræ. Vi ville dejse om i bilen og enten blive kørt hjem til min mor sent om aftenen eller tidligt om morgenen den 24. Åh, jeg mindes lige følelsen af at vågne med følelsen “I DAG ER DET DAGEN!” – den samme glæde og excitement jeg kunne mønstre om morgenen som voksen på min bryllupsdag, bare julemorgen. Hvert år. Kilder i maven, smil fra øre til øre.

Den samme glæde og spænding kan jeg måske ikke helt mønstre længere, eller i hvert fald ikke de senere år. Vi har rejst og holdt os sikkert på afstand af julen. Både i splittelse over nye familieformer, længslen efter selv at være en familie… Men nu er tiden en anden. Vores tid, og glæden er ved at vende tilbage, og jeg forestiller mig den kun bliver større, som jeg skal genopleve julen gennem Eddies øjne. Tænk at have alt tilgode og opleve julen for allerførste gang, opdage traditionerne. Maden! Dansen! Hyggen! Samværet!

Det vil jeg også dedikere mig helt til de næste dage. Samværet. Derfor holder jeg ferie fra bloggen indtil engang i januar. Jeg kommer til at være lidt på Instagram, som det passer mig og ellers nyde nu’et og tiden heroppe. 14 dage i sommerhus, langt væk fra alt.

Jeg håber, I også er ved at lande blødt i julen. At I har luft, kan trække vejret dybt og langt helt nede fra. At I har mange gode timer i vente, uanset rammerne.

Rigtig glædelig jul til jer alle, hver og en.

Tak for et vidunderligt og vildt 2019.  Tak for at gøre mig klogere på jer – og på mig selv. Tak fordi I engagerer jer og giver lidt af jer selv hver dag. Tak fordi I deler jeres historier, svære som smukke. Tak fordi I tager jer så hjerteligt imod mig og min familie. Tak fordi I er med mig. Pas godt på jer selv, og så ses vi efter en god, lang juleferie.

Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, JulRockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Jul

Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Jul

Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Jul

9 kommentarer
 1. Rigtig god juleferie – det lyder til, det kun kan blive skønt💫!
  Selv har jeg tre dejlige, hyggefyldte feriedage i vente, når jeg får fri kl. 22 i aften og glæder mig også helt vildt 😍

 2. Glædelig jul Cathrine og familie i sommerhuset 🙂
  Så spændende at sønnike nu skal åbne julegaver 🙂
  Tak for i år og alle dine mange gode indlæg og dit altid smittende humør 🙂
  Nyd juleferien og lad julefreden/roen sænke sig.
  Glædelig jul og et super godt 2020 🙂

  1. Tænk sig, han ELSKEDE gaveudpakning – det kommer åbenbart tidligt, haha! Tak for kærlig hilsen Tina, rigtig glædelig jul på bagkant til dig! KH

 3. Hvorfor har du pludselig sløret din søn på Instagram? Han er da ellers blevet flittigt delt på de sociale medier ?

  1. Flittigt og flittigt er nok et smagsspørgsmål, men det giver mening for min mand og jeg lige nu 🙂 Fælles beslutning. KH

Læg en kommentar