#Blivhjemme - 60 feel good film til dig - ROCKPAPERDRESSES
#Blivhjemme – 60 feel good film til dig

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Jeg GLÆDER mig til endnu en #rockpaperpyparty i aften. Er I med? Vi vælger en film, ser den #sammenalene, og jeg vil se pyjamasser, snacks og gråd undervejs. Hvis det altså er den slags film. Er det den slags film, vi skal se?

Jeg er simpelthen så meget i tvivl om, hvad vi skal se… Jeg ville gerne finde en film, som er tilgængelig for flest mulige, billigst. Hvorfor Filmstriben, som er bibliotekernes (gratis) filmdatabase, var SMART! Men de har ikke så mange Feel Good-film, som klart er det mit humør længes efter. Kærlighed, grin, et lille bitte åndehul en søndag aften, før kaos begynder igen i morgen. Jeg skrev med deres redaktør sidste weekend, om de havde mulighed for at udvide med lidt Clueless eller Legally Blonde. Men det er ikke sådan lige til at håndplukke film –  man køber ligesom nogle pakker fra filmselskaberne, når man er Filmstriben (typisk også sådan TV køber film, husker jeg rigtigt).

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Så nu er spørgsmålet lidt fra mig, er I cool med at skulle leje en film? ELLER, I primært HBO eller Netflix brugere? Der er jo også mange gode film at finde, jeg synes bare, flest muligt skal have mulighed for at være med.

Men dernæst; hvad skal vi se? Jeg brainstormede film i fredags, og herunder finder I alle mine YNDLINGS hav-det-godt-film.  Jeg har set dem alle. Hver og en! Og nogle af dem flere gange (som fx Juno, Chocolat, Den eneste ene, La la land, Bridget Jones, Mean Girls, SATC, Grease for at nævne et par stykker).

Hvad har I lyst til at se?

I kan også printe og hænge listen op på køleskabet og tage dem fra en ende af. Vil næsten garantere good vibes og godhed i kroppen.

Jeg har lidt lyst til Den eneste ene, Clueless, Legally Blonde eller 10 things I hate about you. Hvad siger I? Ingen af dem er dog på filmstriben, så de skal lejes, streames andre steder – eller findes i DVD-samlingen, hehe…

Vi ser i øvrigt film under hashtagget #rockpaperpyparty, og jeg deler det hele på min story, så det næsten er som at være sammen. Ret hyggeligt, det var det i al fald i søndags, hvor valget faldt på The Notebook…

Pssst… Har du mod på flere film, så er CPH:DOX, københavns dokumentarfilmfestival i den ulykkelige situation, at de har lukket  hele festivalen i år fordi den lå netop nu. Men de er faktisk lykkedes med at få et hav af film online i stedet. Der er altså over 60 dokumentarer online nu plus debatter og talks. I kan finde det hele HER.

 

Chocolat Notting Hill Den eneste ene
La la land Amélie Da Harry mødte Sally
Silver Linings Playbook Juno Lady Bird
Bridget Jones Diary Toystory Sleepless in Seattle
Det bliver ikke bedre 27 dresses Erin Brochovich
Forgetting Sarah Marshall The Notebook Clueless
Bring it on Mrs. Doubtfire Legally Blonde
Agent Catwalk Grease En vild pjækkedag
Mary Poppins Toy Story –  dem alle sammen Vild med Mary
How to loose a guy in 10 days Crazy Stupid Love Breakfast at Tiffany’s
Forrest Gump Niceville De Urørlige
Pretty Woman Captain Fantastic Sex and the city – The Movie
En kort en lang The Proposal (500) Days of summer
You’ve got mail Wonder Tootsie
Prinsesse eller ej Alene hjemme 10 things I hate about you
Bridesmaids Good will Hunting The Holiday
The Never-ending Story Mens du sov Mean girls
The Devil Wears Prada Wall-E Its a wonderful life
Call me by your name Hidden Figures The Shawshank redemption
Eat Pray Love Moonrise Kingdom Easy A

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

42 kommentarer
 1. Uhh jeg ville bare så gerne at det er en med et killer soundtrack.. som Bridget Jones hvor man kan få skrålet og danset lidt imens.. søndagsfæst 🥳

 2. Jeg har intet imod at leje en film eller se den på en streaming tjeneste (vi har Netflix, HBO og Amazon Prime herhjemme). MEN jeg ville sætte pris på at det er en engelsk film, sådan at min kæreste også har lyst til at være med 😄

  1. I er godt kørende Emma 😀 Hvis vi ser Den eneste ene en dag, så må han altså se den med undertekster – den er jo så vigtig for den danske kulturskat, han skal se den 😀 KH

 3. Jeg så “Call me be your name” for første gang i går – fantastisk. Sidste søndag så jeg “The Talented Mr. Ripley” med SMUKKE Jude Law. I dag ville jeg vælge min ultimative feel-good-film “The Holiday”!

 4. Go’ liste – den må jeg have under lup.

  Vi så “Piger i Trøje” (gotta love Dirch Passer) her den anden dag, og igår fandt vi “Mordet i Orientexpressen” – dén var altså også go’, på den der klassisk-mordmysterie-måden💪🏻..
  Jeg drømmer lidt om at Mulan, Guardians Of The Galaxy og Charlie & Chokoladefabrikken bliver de næste på listen i løbet af næste uge, hvis jeg skal se noget der, for det er mine yndlingsfilm, og har ikke set dem længe💗.

 5. Den eneste ene er den ultimative feel good film ! Så helt klart en stemme på den. Også selvom den skal lejes

 6. Terminalen og As good as it get er altså også klassikere indenfor feel good genren, og så er de ovenikøbet begge to på Netflix!

 7. Ellers er Brittany runs a Marathon verdens bedste feel god movie og tilmed super sjov. Den kan ses på Amazon prime som er gratis i starten (kan ikke huske om det er 14 dage eller en måned) og herefter koster det kun 25,-. Den er bare så mega god, og det er sådan en, få har set!

 8. Breakfast at Tiffanys!! Har LÆNGE gerne villet se den, kunne være så hyggeligt at dele oplevelsen med alle mulige andre❤️

 9. Stemmer på Breakfast at Tiffany’s, La La Land eller Silver Linings Playbook, som alle er fundet frem fra filmreolen herhjemme 😊. Og tak for et super godt og positivt initiativ i denne til tider svære tid ❤️! Det var super hyggeligt sidste søndag 😊🎦🍰.

 10. Jeg vil anbefale dokumentaren “Krigen der splittede min familie” på dr2. Mega smuk, rørende og indsigtsfuld doku, hvor barnebarnet snakker med sin farfar og farfarens søskende om, hvorfor de har været uvenner siden 2. verdenskrig, hvor de blev sendt i KZ-lejr. Jeg har set den to gange nu og blev så rørt og trist og glad begge gange!

  1. Hvor fint, Sofie, den må jeg se. Selv om det lyder til at være en doku jeg skal se på den anden side, hehe.. Kan næsten ikke klare krig og sorg pt 😀 KH

Læg en kommentar