Top

28 år: The best is yet to come

22.05.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Juhu! Jeg er nået til mine slut-tyvere! Otteogtyve år. Syvogtyve har på en eller måde en kedelig klang. Både fordi det er ulige og derfor ikke særlig pænt (med mine taløjne), og fordi det er forbundet med så meget mystik, tragedie, qua Klub 27. Har I hørt om den? Absolut ikke en klub man står i kø for, den tæller blandt andre Amy Winehouse, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain. De har alle taget billetten i det 27. år. Lev stærkt, dø ung. På den måde er otteogtyve mere afrundet, blødt – flot tal på papiret (har I også æstetiske favorittal? Eller er det kun mig, der er sær?). Og så er 8-tallet jo en form for evighedstegn, bare lodret. Det kan jeg sgu lide.

Jeg bliver som oftest rimelig sentimental og eftertænksom på min fødselsdag. Mere dén dag end til nytår fx. Jo, jo, et nyt år, men jeg er jo den samme før og efter midnat. Til min fødselsdag, der sker jo noget, på papiret i hvert fald. Men det er ikke en dårlig ting. Jeg har ingen panik i ledene, ingen hænder der ryster. Jeg synes, det er federe og federe, livet altså. Jeg synes faktisk, jeg skrev om det meget fint sidste år (det er min fødselsdag, så jeg kan sagtens slippe af sted med citere mig selv, ikke? Hah!).

Det er gået op for mig, at jeg føler mig lige nøjagtig, ligesom jeg gjorde for ti år siden. Bare hele tiden en lidt forbedret version – lidt klogere, lidt smartere, lidt blødere – og her taler jeg afrundet og ikke med håndtag. Man vågner ikke op og tænker, NU er jeg voksen. Det er sådan en følelse, der kommer listende. Et ansvar, en realistisk tilgang til fejl – det er ikke nuttet længere, når jeg dummer mig. Og jeg kan heller ikke tørre fejlene af på nogen. Jeg bestemmer selv, hvad jeg vil spise og bruge penge på (sådan næsten i hvert fald – der er også noget, der hedder (almost) married life og “to til tango” dér)

Et par af jer skrev til indlæggene fra sidste uge (det her og det her), refererede gamle indlæg, hvor jeg engang skrev, om jeg nu også kunne bære mavebluser osv. Det var jo lidt selvmodsigende at stille spørgsmålstegn ved den slags, når jeg preachede, at vi skulle skide hul i andres meninger. Men de indlæg er jo gamle, og jeg bliver klogere. Det er bittersweet at have alle meninger og alle tanker liggende på skrift på denne her måde – jeg kan blive holdt op på, hvad jeg skrev for to, tre, seks år siden, men samtidig kan jeg også selv se, hvor jeg udvikler mig. Hvor klogere på mig selv og livet jeg bliver, hvor mere lig min farmor jeg bliver; “Spring op og fald ned på det”. Og jeg er ikke engang i mål.

Jeg har været meget mere klar på konflikter, krig, konfrontation for ti år siden, end jeg er i dag. Jeg havde også enormt svært ved at give ting fra mig, bede om hjælp osv. I dag orker jeg ikke ballade, jeg gider ikke opsøge eller starte det, hvis jeg kan blive fri. Det tenderer nærmest at være konfliktsky. Og jeg er heller ikke bange for at give opgaver fra mig, bede om hjælp osv. Jeg har simpelthen fundet ud af, mit liv bliver så meget federe, hvis jeg får en håndsrækning. Hvis jeg kan sparre. Jeg skal ikke være bange for andres hjælp eller idéer. Det gør ikke min egen dårligere.

Jeg er ikke wonder woman. Og jeg bliver klogere og klogere på mine egne begrænsninger. Det handler ikke om at sælge mig selv short, ikke at tro på mig selv eller være selvkritisk. Det handler om at prioritere min tid og mine kompetencer, hvor de er allerbedst brugt. Og i øvrigt ikke knække nakken undervejs.

Here’s to kun at blive en bedre version af os selv, som tiden går. Det er rigtigt nok, hvad de siger – the best is yet to come. Og DET er da spændende! Tænk hvad jeg dog kan nedfælde af klogere ord, når jeg bliver 29?

Pssst… Hvis I vil læse mine eftertænksomme ord, da jeg blev 27 år så tjek her, da jeg blev 26 år så tjek her, da jeg blev 25 år så tjek her, da jeg blev 24 år så tjek her.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

31 kommentarer

 1. Yasmin siger:

  Jeg har det også sådan med tal – dog skal tal for at se perfekte ud helst være ulige og gerne med et 7-tal involveret 😃 Så glæder mig til at runde 27 om et par år 😉

  1. Yasmin siger:

   Og selvfølgelig skal der lyde er STORT tillykke med fødselsdagen! 🇩🇰🎂

   1. Cathrine siger:

    Haha, det er altså sjovt hvordan vi er forskellige på det punkt! Og tak! KH

 2. Sara siger:

  Jeg synes virkelig at du håndterer lidt kritisk stillingtagen til dine indlæg på så fin en måde, og uden at have behov for at “svine” kritikeren til i et indlæg efterfølgende. Det er efterhånden standarden hos bloggere, at hvis man ikke er enige med dem eller der stilles kritiske spørgsmål, så er læserne bare nogle røvhuller der skal smutte. Så kæmpe ros til dig for at du godt kan håndtere lidt mere nuancerede tilbagemeldinger på dine indlæg – det er så dejligt og noget af det der gør det til en glæde at følge med herinde. Så TAK, mange bloggere kunne lære lidt af din måde at være på – også på dette punkt. ☺️❤️

  1. Louise siger:

   Åhh hvor er jeg bare enig Sara! Har faktisk tænkt en del over de sidste par dage, hvor der har været heftige diskussioner hos nogle bloggere og der er man virkelig ikke velkommen, hvis man ikke er helt enig 😔 Her føler man sig altid velkommen og værdsat så længe man holder en ordenlig tone! Så jeg siger også tak Cathrine, du burde være et forbillede for mange for din måde at håndtere ting på 😘❤️

   1. Cathrine siger:

    Hvor er I søde, piger. Så længe tonen og respekten i mellem os er der, så ser jeg absolut ingen grund til at skrue bissen på. Og jeg oplever virkelig ikke, der er andet end rummelighed, kærlighed og omsorg imellem alle herinde. Det er jeg meget taknemmelig for! KH

 3. Cat siger:

  Kæmpe stort tillykke 🎉🎈🍸

 4. Sophie siger:

  Stort tillykke med din dag 🌸☀️🎂

 5. Cecilie siger:

  Kæmpe tillykke med dagen!

 6. Anne siger:

  Rigtigt stort tillykke med fødselsdagen 🙂

 7. Marie siger:

  28 er det bedste tal. Som du skriver, så er det pænt, der er også noget tid endnu til de der 30. Jeg var 28, da vi fik vores første barn (håber sådan for jer, men ellers duer 29 ligeså godt, er jeg sikker på). Jeg var færdig med min kandidat og klar til alt det nye. Voksen, men ikke alt for voksen (-: Jeg kommer stadig til at tænke, at jeg er 28 sommetider, det er snart fem år siden… Gad vide om det bliver ved sådan resten af livet.

  1. Marie siger:

   Hov – og 30, 31 osv. duer ligeså fint…. Mente overhovedet ikke, at 28 er bedste alder til første barn. For filan da.

   1. Cathrine siger:

    Jeg HÅBER, det bliver sådan resten af livet. Jeg synes faktisk ofte, jeg hører folk i 50’erne og 60’erne være begejstrede for deres 40’ere. Det lader til at være det fedeste årti! KH

 8. Helle siger:

  Tillykke med fødselsdagen din lækre labs 😊

  1. Cathrine siger:

   😍😘 KH

 9. Ida siger:

  Jeg kunne ikke lade være med at grine da jeg så det her blogindlæg – min kæreste og jeg er lige blevet enige om i går, at vi er så færdige med 26, og at 27 bare var mere os (jeg blev 27 i februar, min kæreste fylder på lørdag). Det er jo dejligt når vi i rette tempo bliver færdige med et år og klar til et nyt 🙂 Tillykke med fødselsdagen!

  1. Cathrine siger:

   Sådan! Så kører I da helt rette tempo i livet, haha! Pøj pøj med de nye år! Og til lykke til jer begge! KH

 10. Anja siger:

  Tillykke med fødselsdagen 🇩🇰

  1. Cathrine siger:

   Taak! KH

 11. Camilla Kirstine siger:

  Jeg er fuldstændig med på det dér med at ulige tal er grimme. Fylder 25 og det er bare ikke et tal jeg bryder mig om. Men på den anden side, oplever jeg også kun at jeg med tiden bliver en bedre ‘mig’ – på trods af kæmpe nedture og sorte huller. Så mon ikke 25 alligevel bliver et endnu bedre år end 24? Btw; du er nok mit favorit menneske blandt mennesker jeg ikke kender (okay, det lyder weird, men tænker du forstår 😉 ) !

  1. Cathrine siger:

   Hahaha, hold kæft du er sød CK! TAK sgu da. Sikke et kompliment!
   Jeg husker faktisk 25 som et af min yndlingsår indtil videre. Der sker et eller andet der. Som om det er en vippe mod voksenlivet. Stort til lykke på forhånd !KH

 12. Tina KH siger:

  Stort tillykke smukke kloge kvinde:-)
  Hver alder sin charme.
  Nyd det hele!

  1. Cathrine siger:

   Tak Tina 💜 KH

 13. Trine siger:

  Stort til lykke med fødselsdagen – og tak, fordi du deler. Det ser ud, som om du har haft en dejlig dag

 14. You made it! 😀
  Tillykke søde Cathrine!
  – A

  1. Cathrine siger:

   Hahaha JAAA 😅

 15. Line siger:

  Og du stråler mere end end nogensinde!

  1. Cathrine siger:

   Det er slet ikke så slemt at blive ældre 😂 Tusinde tak Line! KH

 16. Katrine siger:

  Håber du havde en dejlig fødselsdag 😊 Hvordan var restauranten Mes?

  1. Cathrine siger:

   Den var super! Jeg kunne godt have brugt en smule mere krudt på smagen men serveringen var sindssygt smuk! KH

 17. Maria Nivi siger:

  HVAD? 27 er megasmukt! Det er mit favorit tal.
  Men 28 klæder dig godt! <3

Send en besked