Top

5 beautyfavoritter: Hair protection, eye glitter, brow lighter, lip shine + hand cream

14.11.2017
Skabt af Cathrine

translation below

Ny måned, nye fem favoritter som jeg vist har syltet lidt rigeligt, nu vi snart er halvvejs igennem november. Men nu kommer de altså! Fem favoritter og en lille skør dims, jeg købte i Aarhus.
En minimakeup-pung til dametasken, så jeg snart kan blive en af de damer, der lige frisker mig op i løbet af dagen (i stedet for at se træt ud klokken 15.00). Sådan en dame gad jeg godt være, så nu tænker jeg at pakke lidt i makeuppungen og tage den med på farten. Ikke en rigtig favorit – nærmere en beholder til dem.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, beauty, Paw paw, NYX glitter, Anastasia brow lighterAll the goodies i november. En virkelig god og fugtgivende håndcreme, lidt let og lækkert til læberne, beskyttelse til håret mod solens stråler (not so much the issue these days) og hårstylere og glimmer til øjnene. Hva-be-har!
Let’s get to it.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, beauty, Paw paw, NYX glitter, Anastasia brow lighter
Jeg er altså blevet lidt fan af Nyx (sidste måned havde jeg en lyserød eyeliner med), og i denne uge har jeg efter råd fra en meget makeupkyndig-veninde “investeret” i glimmeren. Jeg havde været ret fascineret af den, den mindede mig om de gamle GOSH-glitterbokse, som har farvet mine øjenlåg i alle regnbuens farver hele gymnasietiden, men jeg turde ikke rigtig hoppe på. Der var engang en glitter-trend (skyder skylden på Sophie Ellis Bextor, hvis I husker hende), og dengang var rådet at bruge glidecreme (seriøst) på øjenlåget for, at glitteren sad fast. Det gør den ikke, skal jeg sige jer! Det betyder glimmer durk i øjnene, og det gør ondt!
Men Sidsel rådede mig og sagde, det fungerede genialt – det kræver altså også primeren til den fine glimmer, og nu har jeg leget lidt med det. Det er faktisk ganske nemt. Har ikke testet dans-hele-natten-igennem, fordi det gør jeg aldrig længere, haha! Men den er super nem og bruge, og min oplevelse er, at det bliver siddende. Og så koster den ikke en formue. Et meget fint ‘something extra’ til den kommende tids julefrokoster.
GLITTER + PRIMER fra NYX (primer kan købes HER, glimmer findes HER, HER og HER, reklamelinks)
(if you’re thinking about going Sophie Ellis Bextor for the upcoming christmas parties, this eye glitter is the thing to buy! I’ve been somewhat reluctant to try do to a glitter malfunction in the 00’s, back when the tip from fashion magazines was – use a lubricant. Well, don’t. It doesn’t stick and the glitter ends up tickling and annoying your eyeballs. But this works – you need both the primer and glitter from NYX but they work and they’re actually easy to apply)
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, beauty, Paw paw, NYX glitter, Anastasia brow lighter
Denne her har fulgt mig i årevis, og ja indrømmet, det er et niche produkt for brow fanatics som jeg. Det er en brow lighter – en highlighter til brynene, som jeg bruger lige under brynet. Den løfter og lysner området, og det giver altså lige the finishing touch. Man kan også sagtens bruge pencilen til at highlighte amorbuen ved læberne og lignende. Der er ikke glimmer i, så den også bruges til at skjule en let urenhed. Sådan lidt et multiværktøj, det er måske konceptet denne gang?
ANASTASIA Pro Pencil (find den HER med sit nye udseende, reklamelink)
(This is niche product but something I really love – and luckily its multi purpose – I use the brow pencil to highlight the skin and open the eyes just below the brow, all the way from beginning to end – it works wonders, and you can use it as a highlighter on the arch of your lips for example too)
Hvis man ikke er så bange for at bruge produkter med petrolatum i, så er Paw Paws tintede læbepomade virkelig fin. Jeg kendte ikke det britiske mærke, før jeg spottede det i Brugsen ved min mor. Det er et britisk mærke, og siden har jeg læst op på all the hype. Selv er jeg blevet glad for den tintede læbepomade til et “your own but better”-look, som ikke kræver spejl eller lignende at påføre, men som lige giver et let friskt, let skinnende look. Du kan også bruge den som en let rouge – den holder ikke så længe, men trænger du til en opfrisker, er jeg sluppet af sted med det på farten.
PAW PAW tinted peach pink balm (skal lige nævnes, at det er en pr-gave, jeg har modtaget for længe siden men først prøvet for nyligt, kan købes i COOPs butikker til ingen penge)
(a real value for money product. A tinted lip balm with softening ingredients. It gives that “your own but better”-look, that I prefer in the everyday life – use it on your cheekbones too as a subtle rouge)
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, beauty, Paw paw, NYX glitter, Anastasia brow lighter
En helt fantastisk håndcreme til tørre hænder – men som også forsvinder ind i huden og ikke efterlader et fedtlag. En af mine favoritter (sammen med Rudolphs håndcreme). Det er det, man får i Cold Cream til hænderne. Den er lille, lige til tasken og er min klare favorit, når hænderne er rigtig tørre – og den tid kommer nu. Både indeklimaet udtørrer, og kulden gør det samme. Det er lidt en tough tid for vores hud de næste måneder.
Jeg bruger den i øvrigt også på fødderne om aftenen, hvis ikke jeg gider fedter med flere produkter (selv om jeg har en særskilt favorit til fødderne, som måske skal med næste gang?)
COLD CREAM “concentrated hand cream” fra Avène fåes på apoteket.
(This is the most amazing hand cream out there, it really is. Perfect for dry hands but without leaving your skin all greased up. It dries up perfectly and leaves the skin hydrated. I have two favorite hand creams (the other is from Rudolph Care) but this gets me through winter)
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, beauty, Paw paw, NYX glitter, Anastasia brow lighter

^^^lille sød makeuppung købt i H&M ved banegården i Aarhus

rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, beauty, Paw paw, NYX glitter, Anastasia brow lighter
Denne her er en gammel kending herinde efterhånden – den vender jeg tilbage til. Protection til håret fra Purely Professional, som jeg bruger inden fladejern, hårtørrer og på solskinsferier for at beskytte håret mod solens UV-stråler. En “hårfare” jeg først sent er blevet bekendt med. Men håret har brug for beskyttelse fra solen, ligesom huden. Solens stråler er slidsomme, men denne her bandit beskytter altså både mod varme fra solen og dine hårstylere. Og grunden til jeg bliver ved med at købe den – den fedter ikke håret, selv om jeg bruger den på tørt hår. Dog lader jeg den lige “dampe af”, inden fladejernet kommer i kontakt med håret, så jeg ikke “svitser” det.
2 Protection fra Purely Professional (kan købes HER)
(You need to protect your hair from heat if you use stylers – hairdryer, straightening iron, if you make curls. And the sunbeams UV concentration’s actually harmfull too. This protector does both and without leaving it greasy. I use it in both wet and dry hair – but I always let it dry off if I use my straightener, so I don’t burn the hair while wet. This has been a go to product for years)

13 kommentarer

 1. katrine siger:

  Åh den er SÅ god den brow ligther, uden tvivl den der giver det sidste touch, når jeg lægger makeup. Kh Katrine

  1. Cathrine siger:

   Den er nemlig mega god – altså virkelig nichet, men et fantastisk touch! KH

   1. Sara siger:

    Må jeg spørge om hvilken af farverne I vælger jeres brow lighter i – bare den lyseste? Det lyder som noget der må herhjem at bo. ☺️

    1. Cathrine siger:

     Jeg bruger den lyseste <3 KH

    2. katrine siger:

     også den lyseste her. Den er SÅ god.

  1. Cathrine siger:

   I’m so happy, thank you! Xo

 2. Lene siger:

  Kan du måske lokkes til en dag at lave en guide til hvordan du bruger den brow lighter?? Det lyder vildt spændende, har aldrig selv stiftet bekendtskab med sådan en?.

  1. Cathrine siger:

   Det er også lidt et nicheprodukt, eller meget et nicheprodukt 😅 Den er faktisk så nem at jeg bare tegner en lidt bred streg hele vejen under brynene – og bruger fingeren til lige at “smushe” den lidt ud. Det er så nemt! KH

 3. Den lyder ret genial, den Pro pencil, især fordi den også kan bruges til at dække små urenheder og som primer under øjenskygge. Hvilken nuance har du den i?

  1. Cathrine siger:

   Ja den kan lidt det hele – men altså de små urenheder, den er jo let i dækkeevnen, så det er ikke meget, den kan. Men lidt her og der. Jeg bruger den lyseste af dem! KH

 4. Liza siger:

  Det med glidecreme og glitter virker altså! Jeg var i gymnasiet i maks up-gruppen til skolens musical, og der blev brugt masser af glimmer med glidecreme under for at få det til at sidde. Om den var vand-eller silikonebaseret husker jeg ikke, men jeg mindes, at det vist nok skulle gøre en forskel. Et enkelt år afprøvede vi andre produkter mere specifikt egnede til glitter, men vi vendte tilbage til glidecremen, da det bare virkede bedre. Men det kan da godt være, at det kan være lidt en udfordring netop på øjenlågene, som jo lidt er en anden hudtype. Men jeg vil garantere for resultatet med glidecreme og glimmer i resten af ansigtet 🙂

  1. Cathrine siger:

   Måske er det øjnene, der er problemet – det er simpelthen for risikofyldt et område 😂 KH

Send en besked