Top

5 podcasts til ferien; mord, singleliv og fødsler

21.07.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, podcastanbefalinger

Det er på tide med flere podcastanbefalinger, er det ikke? Fem stykker til ferien – og de kan hentes ned på telefonen, hvis I ikke er online undervejs.
I spørger jævnligt, hvordan man finder podcasts på telefonen. iPhones har en medfødt, lilla app, der hedder podcasts, søg den evt. frem i finder. Her kan I søge alle podcasts frem. Nogle podcasts (langt fra alle) er også begyndt at komme på Spotify, men det er et fåtal stadigvæk, da man skal ansøge Spotify og godkendes af dem.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, podcastanbefalinger

Et langsomt mord

Adrian mistede sin far som fire-årig. I 1991 blev han fundet død, 27 år gammel. Men hvordan døde han? Var det et mord? Eller en banal ulykke?
Dét år blev 73 mennesker myrdet i Danmark. Tre af de sager er stadig uopklarede. Adrians far er en af dem, og Adrian søger nu svar. Hvad skete der egentlig, dengang han blev efterladt i en halvtom lejlighed? Han får trevlet op i en sag, hvor et menneske er blevet ødelagt lang tid før, han tog herfra. Det her er en historie om grov omsorgssvigt, seksuelle overgreb, stoffer, skumle typer – og Adrians egen nysgerrighed for at opklare, hvordan hans far kom af dage. Og måske en endda i processen at lære ham at kende.
Fantastisk fortalt, det er fuldstændig vanvittigt, at Adrian har modet til grave i en sag med så mange sår og smerter.

The Birth Hour

Apropos om man ønsker at gå ind i et rum med fødselshistorier, hehe – ikke mere diskussion, promise, det er helt okay, at vi er forskellige – thank god faktisk.
Men denne her lille perle af en podcast sætter kvinders fødselsberetninger i fokus – alle dem med komplikationer, dem i kar derhjemme, de helt almindelige fødsler, dem med svære graviditeter (et af de nyere afsnit fortæller historien om en operation i maven på en gravid kvinde med et foster med spina bifida – og det går vel!) og fede fødsler – og omvendt. Alle historier er der plads til, men det ved fede er, at de i en eller anden grad altid er positivt vinklede. Jeg sidder ikke tilbage med en ‘oh no, det skulle jeg ikke have hørt’. Det er mest af alt empowering, synes jeg, og giver mig et rigtig godt billede af, hvor forskellige fødsler kan være. Super supplement til hvad fødselsforberedelse man ellers gør sig. Og rørende – for pokker, jeg vander høns. Og glæder mig til min tur, hvordan end den bliver, bliver det min største rejse i livet indtil nu.

rockpaperdresses, Podcast, anbefalinger

Alt er nu

Ja, jeg havde den også med for en lille måned siden, men wauw for en fabelagtig historiefortælling. Trænger I til at knibe en lille tåre, så skal I høre den både smukke, livsbekræftende og hårde fortælling om Titan og Stines kærlighed til hinanden og livet. Jeg vil ikke afsløre for meget, for jeg synes, den skal høres – uden nødvendigvis at kende udgangen på forhånd.

Hvorfor har jeg ikke en kæreste?

Stine og Rikke søger det, vi vel allesammen søger – nemlig kærligheden. Sådan lyder introen. Men hvorfor kan de to ret skønne og smukke kvinder ikke finde den?
De to kvinder på 35 og 41 år er single, den ene på 10. år. Og de går ind i en en både pinlig, åben, selvkærlig og virkelig spændende rejse for at blive klogere på sig selv og omverdenen – og gøre os alle sammen klogere på både vores generation og os selv undervejs. De er selvudleverende men mega modige, hvor jeg (også i parforhold på 12. år) lærer undervejs, kommunikation, signaler og selvværd. De bruger sig selv, klip fra deres dates og tager en snak med fagfolk om dem efterfølgende.

My Favourite Murder

Jeg har haft den med i mit true crime podcast starter kit, det er en af de bedste true crime podcasts out there. Karen og Georgia har fantastisk timing, humor, og måden de går til det her vanvittigt tragiske og sørgelige historier – med både omsorg og oplysning og nysgerrighed. Jeg synes, de rammer tonen virkelig godt. De tager et mord med hver i hver episode, og særligt én husker jeg; episode 18 med Mary Vincent, der fik hugget begge arme af (!). Det er en “I survived episode”, men hvordan det lykkedes hende er ret vild.
Hvis I i øvrigt søger en dansk pendant, så er Mørkeland en dansk rip off (det siger de også selv), som også er rigtig interessant, dog har de to værter ikke samme humor og skarphed IMO, som Georgia og Karen.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, podcastanbefalinger

7 kommentarer

 1. E siger:

  Åh, jeg hørte “Alt er nu”, inden jeg faldt i søvn i aftes. Slugte alle seks afsnit i streg. Puha, noget mere barskt og rørende, men samtidig inspirerende og livsbekræftende skal man lede længe efter.
  Samtidig vil jeg virkelig også anbefale, at man hører “Et år uden Anja”. Jeg synes, den har et vigtigt budskab og er en vigtig historie, som mange helt sikkert kunne lære af. Dog skal man nok lige vente med at høre den, hvis man er gravid/nybagt mor og måske i forvejen føler sig lidt sårbar. Men stadig – en varm anbefaling.
  Og af de lidt “blødere” vil jeg anbefale “Hej mor”, som bare er rar og hyggelig.

 2. Lærke siger:

  Jeg elsker elsker ELSKER “alt er nu”. Jeg er igang med at høre den for 2. gang. Og jeg græder og græder. Den er så god og rørende!
  Dog er jeg uenig i anbefalingen af “hvorfor har jeg ikke en kæreste?”. Jeg har hørt alle afsnit og jeg blev ret irriteret på kvinderne. De tager nogle fine aspekter af dating/singlelivet op, men jeg synes virkelig, at det manglet handling vag ordene. De snakker om forandring og ændrede datingvaner, men hænger begge fast og tør ikke tage chancer. Jeg synes, at det gjorde podcasten enormt flad: altså starte et afsnit med: “nå gjorde du det så!” “Neeeej, men det var bare fordi…”. Lidt synd, da rammerne for en god podcast ellers er der 🙂

 3. Caroline siger:

  Jeg lyttede til alle afsnit af “Alt er nu” i toget fra Aarhus til København for nogle uger siden, og den fik tårerne til at trille ned af mine kinder. Av. Den gjorde mig også nervøs. Med god grund – for ugen efter blev jeg opereret for melanoma og fik fjernet tre lymfeknuder. Av.
  Jeg har også skrevet om min oplevelse her – med husk om at vi skal være obs på vores modermærker selv <3
  http://silverstories.dk/2018/07/14/when-life-throws-you-a-major-curveball-malignant-melanoma/

 4. Christina siger:

  Jeg har hørt de to første afsnit af ‘Hvorfor har jeg ikke en kæreste’ og syntes de rammer spot on på mange ting – også ting jeg ellers nødig indrømmer overfor mig selv! Især denne indsigt har ramt mig ‘Hver gang du tjekker om han har skrevet og ser at det har han ikke, så er det ikke ham der afviser dig. Det er dig der afviser dig selv….’ Virkelig et wake up call!

 5. Marie S siger:

  My Favourite Murder er virkelig cool og så anderledes – Georgia og Karen er meget vanedannende! Jeg kan (i true creme kategorien) virkelig også anbefale The Doorstep Murder, den er så fint lavet. I kategorien “hyggelig og optimistisk” kan jeg klart anbefale Ctrl Alt Delete med Emma Gannon om social media/entreprenørskab og Happy Place med Fearne Cotton om mental styrke og velvære.

 6. Stine siger:

  Hvis du er til MFM, men savner en dansk pendant med humor og skarphed, så er der kommet en ny podcast. “Myrdet af Richelsen & Grau”, som jeg klart kan anbefale. 2 mænd, så en helt anden tilgang end på MFM, men samme mængde sjove kommentarer (Grau er komiker og Richelsen er i politiet, så de kommer med hvert sit blik på morderne).

 7. Karen siger:

  Jeg er lige pt i gang med at arbejde mig igennem Politikens “Plus en” sæsoner. Det er helt igennem fantastiske historier om det at få børn, med de udfordringer der kan være ved fødslen til valg om man skal beholde et barn med downs syndrom. Alt i alt nogle rigtig fine emner, som belyser det at blive forældre rigtig godt!
  God sommer 🙂

Send en besked