Top

5 til weekenden – what to do in CPH?

15.11.2017
Skabt af Cathrine

Acacia morgenmad, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

^^^Mit svendestykke på Alonas lille photoshop-kursus, hun gav mig i dag, friend to friend (fordi jeg plagede hende). Det ligner da noget! – retterne var også smukke i sig selv på Acacia

Hvad så med den weekend, hva’? Mangler I et par gode idéer til lidt kultur eller oplevelser? For i så fald har jeg støvsuget internettet for mine bedste bud på must-do’s. Husk endelig at tilføjes jeres idéer til kulturelle indsalg eller must-do’s den kommende weekend. Det kan jo være I har en bedre idé til koncerter, biffilmsbud eller lignende? Do share!

 1. Okay – det vigtigste den kommende weekend, som jeg ikke siger helt upåvirket, for jo, jeg har haft en lille (frivillig) finger med i spillet. Men på søndag og mandag er der Danmarks første Podcast Festival i Skuespilhuset. Flere af PODLANDs podcastere er af sted og lave live sessions, og jeg skal også selv deltage i talken Penge i podcasts, som jeg har stablet på benene. Der er så mange fine liveshows og events, både nogen man skal købe billet til og nogen man kan opleve gratis, så tjek programmet ud HER.
 2. Efter at have set I forreste række om balletdanserne på Det Kongelige Teater, er jeg blevet totalt hooked på at støtte den danske scenekunst. I første omgang har jeg købt et årskort til Det Kongelige, og så har jeg købt billetter til i morgen til deres nye balletopsætning Raymonda, der havde premiere i weekenden. Det føles somehow mega voksent at købe balletbilletter (det kunne jeg næsten ikke stave), og meget modent sådan at støtte (“den rigtige”) kultur(en). Ikke bare biffen, hehe… Den har fået mega flotte anmeldelser, så jeg glæder mig. Tjek forestillingen ud HER.
 3. Hvis I er lidt tjeppe, så kan I nå en koncert i aften med Princess Nokia, som jeg oplevede sidste år (eller i begyndelsen af i år?) ude i Nordvest. Hun er så mega svedig altså, kæmpe attitude. Hun stoppede hele koncerten midtvejs, fordi en eller anden fyr havde nappet en kvinde oppe foran på måsen eller sådan noget. Hun er på en mission, og du skal ikke stå i vejen, haha! Man skal være til hårdtslående vred-femi-hip hop, men hun er sååå sej (og lidt bindegal, så er I advaret). Hør fx TOMBOY. Find billetter HER.
 4. På søndag er der DM i glögg i Torvehallerne – seriøst! Det lyder så lækkert (men I kan selvfølgelig ikke, fordi I er på Podcast Festival, hæhæ). Feltet består af 10 gløggologer (sygt ord i øvrigt). Både nogen der dyrker drinken på hobby-plan og nogen der means business. Det er fra 12.30 til 15.00, og jeg vil da tænke mig, at der må være loads of smagsprøver, hva’?
 5. Tag dig selv under armen og en bog – gå på ACACIA og spis morgenmad. Jeg var der i dag med Alona, og det er måske det bedste morgenmadssted lige nu? (har næsten ikke lyst til at dele det, haha!). Vi prøvede også at mødes der i mandags, men der var lukket – selv om google sagde åbent. Men i dag, succes, og det var sååå godt. Virkelig!  Og betjeningen var den rareste jeg har fået, måske til dato? Tag dertil med veninde eller kæreste – eller måske bare dig selv? Jeg tog mig en solo-café-date sidste weekend. Det gør jeg egentlig tit, men det er ofte med computeren under armen og med arbejde som påskud. Jeg tror, jeg vil tage en bog med næste gang alene og unwinde.

***

Are you in Copenhagen for the weekend these are just a few ideas of what you should do (if your plans aren’t already complete). First off there’s a podcast festival in Copenhagen this Sunday and Monday – it’s the first of its kind and yes there are a few shows/talks in English. Being super inspired by a documentary on the Royal Danish Ballet (we have proud ballet tradition with Bournonville as the founding father of Danish ballet) I just bought two tickets for their new show – it’s Russian and called Raymonda. If you’re already in Copenhagen tonight do go to Vega and see Princess Nokia – its femi-rap at its most hardcore but very entertaining. I saw her last year at small gig and she stopped the whole show due to a guy grabbing a girl’s behind. This Sunday in Torvehallerne they’re celebrating Christmas early with the national championship in Glögg, a warm red wine drink we always have for Christmas (though it might sound weird – it’s pretty much the same as glühwein). AND – if you’re searching for the right breakfast spot the best one right in will be Acacia in Frederiksberg, IMO. Semi-healthy and super beautiful dishes.

6 kommentarer

 1. Laura siger:

  Jeg var på Acacia i sidste uge og hold nu op hvor var det lækkert. Og så enig med betjeningen; så jordnær, hyggesnakkende og servicemindede – en slags betjening jeg ikke har prøvet noget andet sted i København. Så dejligt. Og ja, det lækreste morgenmad; drømmer om at spise de der vafler snart igen og og og jeg vil også gerne smage alt det andet på menukortet 🙂

 2. Cecilie siger:

  Virkelig gode kulturtips denne gang – jeg overvejer at købe billetter til både Han duo på podfestival og balletten 🙂

 3. Mai siger:

  Jeg vil gerne besøge den nye foodhall ved Tivoli. Tror den åbner i morgen! 🙂

 4. amalie siger:

  Jeg skal udstille hos Klarlund 70års jubilæum i dag og søndag med min arbejdsplads hos Henriette Hornsleth stensliberi. I aften holder Tag Heuer galla for alle os der er udstiller, og jeg skal have den flotteste Balenciaga vintage kjole på – det er vel unødvendigt at sige at jeg glæder mig!
  Hvis nogen har lyst til at kigge forbi os, og nogle andre udstillere (ahm.. Rolex, Chanel, Cartier, Tag Heuer osv – vi er i fint selskab) kan billetter købes her https://klarlund.safeticket.dk/events også en ret god mulighed for at se Børsen indefra
  I morgen aften regner jeg med at bage Madeleine-småkager igen. Forsøgte mig med denne opskrift (http://www.femina.dk/mad/desserter/gulerodskage-med-citronfrosting) i tirsdags, og da mine veninder kom på besøg blev hele portionen rippet, så det må være et godt tegn… kan være man skal blande nogle birkes eller hvid chokolade i?
  Hov, og så må jeg hellere få skrevet noget Bachelor også 😉

 5. amalie siger:

  hov forkert link – dette var småkagerne! http://www.femina.dk/mad/desserter/madeleinekager

 6. Louise siger:

  Jeg vil rigtig gerne anbefale Det Kongelige Teaters nye (gakkede) opsætning af Holbergs “Maskerade”, hvis man trænger til et godt grin og en pause fra novemberkulden.

Send en besked