Top

5 til weekenden – what to do in CPH?

22.11.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Tænk sig, at vi er nået til den sidste efterårsweekend – næste uge er det jul og vinter – og hey så er vi halvvejs mod foråret, haha! (og jeg har fødselsdag om præcis seks måneder – skal jeg begynde at planlægge) Forår snart. Tre, to, en, tjep! Kan I se det for jer?
Men lad os lige blive i tiden her og nu. November og kulde og julen lige om hjørnet. Inde-tid og en weekend om hjørnet. Måske I kunne inspireres. Og hey – har I gode idéer til, hvad vi skal lave i weekenden, noget I har spottet – do share!

 1. Det aller-aller-allersmukkeste spillested i Købehavn (en my foran Vega IMO) er Koncerthuset. Hvis I ikke har haft chancen for at se musik derinde, så skal det på jeres liste. Koncerthuset har flere forskellige sale, og de er alle smukke og særlige men den store sal, Koncertsalen – et under. Akustikken, arkitekturen, de røde velour stole. Det så smukt – jeg kommer til at tippe om julekoncerter ved lejlighed, men her til aften er der koncert med Shaka Loveless, og der er få billetter tilbage. Overvej det lige!
 2. KAGETASTING. Tag forbi Leckerbaer på Østerbro og køb nogle af deres små kager med. Adam købte med hjem fra arbejde i fredags, og det var så hyggeligt at sidde og dele dem og lave en kagetasting, tale om smage og fornemmelser. Han havde købt én af hver, og så delte vi dem alle. Virkelig, virkelig lækkert!
 3. Nogle vil sige, at Black Friday er for åndssvagt og kapitalismen, når den er ondest, andre vil elske et godt tilbud og glæde sig. Either how – det sker på fredag. Illum og Magasin har tilbud (Illum op til 50 % på enkelte varer, Magasin har 20 % på al beauty bl.a.), hos Day Birger et Mikkelsen er der 25 % på alle farvede stykker tøj (ret sjovt, ingen rabat på det sorte), Vero Moda har 20 % på alt, altså masser af tilbud både i KBH og rundt i Danmark.
 4. En af de store juletraditioner falder, når D’Angleterre tænder deres julelys. Det er altid spændende, hvad de har fundet på af nisser og snemænd og glimmer og lys – og det er altså tid til at få det afsløret. Nu på fredag den 24. klokken 17.00 på Kongens Nytorv tændes alle julelysene, og de skulle have valgt et særligt tema i år – en hyldest til en af hotellets stamgæster. Det glæder jeg mig til at se!
 5. En ting som er kommet på min to-do-liste efter vores lille tur til Sverige, så er det en ægte tur til Malmø. Ikke bare et stop til frokost på vej videre. Jeg kunne så godt tænke mig at tage en dag i Malmø, over med toget og så en hel dag på at gå fra kaffebar til kaffebar, spise prinsesstårta og måske en tur Granit. Det gad jeg godt!

Rockpaperdresses, Hverdagsglimt, Cathrine Widunok Wichmand
If you’re in Copenhagen these days, magic is bound to happen – first off every year the grand and luxurious hotel D’Angleterre right on the big square (or, actually giant roundabout) is beautifully decorated in Christmas lights. It’s a whole event when they light it up and it’s happening this Friday at 5 PM. Do a cake tasting – go by Leckerbaer and do the “one of each”, so tiny and good. We are like the Americans, we love a good offer so this Friday is Black Friday here too (though we are missing the most important part, the big feast the night before). Several stores are offering discounts like Magasin and Illum, Vero Moda. Go burn off that money. And if you do have som time leftover take the train to Malmö in our neighboring Sweden – the most pretty old city stuffed with great cafes, trendy shops etc. 

4 kommentarer

 1. Julie siger:

  Jeg vil anbefale, at man skynder sig ud og besøger Copenhagen Contemporary ude på Papirøen! Denne weekend er sidste chance, før de lukker helt ned. De viser 11 versioner af Paul McCarthys Virtual Reality-værk og det er rædi rædi fedt 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det så jeg godt, så sejt og godt tip Julie, tak fordi du deler! Kh

 2. Rebecca siger:

  Jeg vil anbefale, at man tager et smut forbi Amagerbrogade på lørdag, hvor det famøse juleoptog løber af stablen. Det er simpelthen så hyggeligt, at se hele kvarteret møde op og se det fine optog fyldt med julemænd, veteranbusser og diverse foreninger gå hele vejen op af Amagerbrogade.

  1. Cathrine siger:

   Ejj hvor fint, Rebecca, hvad tid? Det tror jeg aldrig, jeg har set! Det lyder alt for fint !KH

Send en besked