Top

6 favoritter: De podcasts jeg hører nu

19.10.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Godmorgen venner!
Det er tid til en omgang nye podcast-anbefalinger! Det er en den bedste ting på en efterårsgåtur. På med høredutterne og lad dig forføre af gode historie og vidunderlige fortællere. Jeg synes virkelig, det er en stærk samling, jeg har til jer i dag. Det er det selvfølgelig altid, men her er virkelig virkelig gode bud. Så igang med at lytte!
Husk endelig at dele jeres favoritter med mig.
Der er mange flere podcast-anbefalinger i arkiverne, tjek evt. også denne her liste.
17 med Signe Amtoft – En ny podcast på markedet. Signe har inviteret særlige danske kvinder til en snak om at være 17 år. Kvinder hun synes har styr på det og virker poweragtige. Har de altid været det? Eller har de ligesom de fleste af os andre også haft en rodet teenagetid med usikkerhed og trods og alt for mange hormoner? Kan næsten ligeså godt afsløre, at det er et ja. Men hvornår fik de så styr på det? Og hvordan? En virkelig fin og nostalgisk podcast podcast om at være 17 år. Signe dykker ned i deres historier med fine greb, som at få dem til at beskrive deres teenageværelse og få dem til at forholde sig til store begivenheder i verden, der skete, da de var 17 år. Der tegner sig et klart billede af, at jeg absolut ikke er den eneste, der har haft hovedet oppe i egen røv, haha!
Song Exploder – En klassiker! Er du den mindste smule musikinteresseret, så skal du høre Song Exploder. En amerikansk podcast hvor musikere inviteres i studiet for at forklare og fortælle om, hvordan et af deres hits er blevet til. Du får lov at komme helt tæt på. De tager alle lydsporene med, hvor for sig, så du er med til at pille et helt nummer fuldstændig fra hinanden for at sætte det sammen igen. Undervejs forklarer og fortæller de, hvordan idéen til nummeret opstod, hvor lydene kom fra, hvad de ønskede sig, da de stod i øveren. Virkelig interessant – start evt. med afsnittet med Solange. Kæmpe scoop!
In the Dark – En sand historie om Jacob Wetterling. En lille dreng, der bliver kidnappet for 28 år siden i USA. Første episode starter ved fundet af hans knogler, men hvorfor har det taget 27 år at finde dem? En true crime podcast om en ganske forfærdelig hændelse, der er præget af politiets uduelighed og manglende kompetencer. Denne her sag kunne være opklaret noget hurtigere, end den blev. Det her er dybdeborende journalistik på højeste plan, og de er dygtige. Du får lov til at følge hele processen og masser af interviews med alle involverede. Er du til Serial, så skal du høre In the Dark.
Ludermanifestet – Indrømmet, jeg har været sådan liiiidt mæt af Nikita Klæstrup, Twerk Queen-Louise og Ekaterina Krarup Andersen. Der er mange måder at tale kvindesag og feminisme, og jeg har ud fra mine egne normer dømt dem lidt på al den bare hud og glemt, hvad de nødvendigvis har at sige. Men det er en skam, for de her tre kvinder har noget op hjerte og masser mellem ørerne, og de tør. Jeg må kaste mine hænder i vejret og hylde dem for at turde tage stilling til selvtillid, orgasme, samfundets brug af ordet luder og skønhedsidealer. De tester fordomme, og jeg føler mig til tider ramt. De er så seje. Motoren i podcasten er at få nedskrevet et feministisk manifest; Ludermanifestet, og det giver faktisk mening.
Morten Resen: Startup – Hvis man er en startup’er, så kan man ikke komme uden om Morten Resens Startup-podcast. Resen har forladt sit trygge og måske også lidt trivielle job som vært i Go’morgen-fladen. I stedet vil han dedikere al sin tid, energi og økonomi til sit projekt GoLittle. En form for Tripadvisor-app til børnefamilier; hvor er den nærmeste gode legeplads? Hvor kan vi spise med vores unger? Men hvordan fa’en gør man, når man ikke selv kan kode men i virkeligheden “bare” har en god idé. Hvordan får man den ud over stepperne? Hvordan skaffer man økonomi? Og hvad med partnere? Hvad skal man afgive af sit firma, hvis man skal have andre med ind som investorer. Alle de spørgsmål får vi lov til at følge med i jagten på svaret. Det er super inspirerende for en startup’er som mig, og rigtig interessant måde at få lov at følge en proces på.
Når fars pige er til piger – Er der mon nogen af jer, der læste med hos Katrine Krøjby i tidernes morgen? Da hun havde en blog? Katrine har uddannet sig til journalist siden og arbejdet på forskellige projekter både i DR og nu med en podcast udgivet fra 24SYV. En rigtig fin historie, Katrines egen, om hvad jeg forestiller mig er noget af det sværeste – at fortælle sin familie, at man er homoseksuel. Og det er ikke engang noget, jeg behøver at forestille mig – jeg kan høre det. Det her er det sværeste. Og jeg føler mig derfor både enormt heldig, at jeg får lov til at være med Katrine, når hun skal tale det igennem med sine forældre og sin lettere konservative far, og ret taknemmelig for at få et kig ind i en verden og samtale, jeg aldrig har taget. Den gør mig klogere og mere rummelig. Så smukt og stærkt gjort Katrine.
 

27 kommentarer

 1. Marie S siger:

  Tak for anbefalingerne, jeg har trykker abonner på 17 og In the Dark og glæder mig til at lytte til dem 🙂 elsker dine indlæg med kultur/underholdnings-anbefalinger, jeg lærer altid om noget nyt og får inspiration. Kender du BBCs Desert Island Discs? Det er en skøn podcast, hvor kendte taler om de otte sange, der definerer eller repræsenterer deres liv, og værten Kirsty Young er super dygtig til at få reflekterede historier. Nogle af mine yndlingsafsnit er dem med Stella McCartney, Marian Keyes, Caitlin Moran og Keith Richards – og jeg glæder mig til at høre Sheryl Sandberg, Rene Redzepi, Alexandra Shulman, Judi Dench og masser af de andre!

  1. Cathrine siger:

   Nej men den skal jeg da mega meget høre !Hvor er det fint et tip Marie. TAK! KH

 2. Endnu en gang tak for anbefalinger. Vil lige byde ind med en selv… Er man til mord og spænding, kan DR’s Tryk play for mord bestemt anbefales. Podcasten er en minikrimi om journalistpraktikanten Esther, der skal lave en rapportage til Aarhus Stiftstiden om mordet på den unge kvinde Simone, hvis kæreste er Esthers ex.
  http://www.dr.dk/radio/special-radio/tryk-play-for-mord/tryk-play-for-mord-1-5
  Og så har jeg lige set, at Erik Menneskesøn-serien ligger frit tilgængelig som lydbog på DR. Den serie slugte jeg i folkeskolen!
  http://www.dr.dk/radio/special-radio/erik-menneskesoen/erik-menneskesoen-14

  1. Cathrine siger:

   Uhhh! Den må jeg høre, tak for tippet Marina, er aldrig nået til den. Tak for reminderen! KH

 3. June siger:

  Yay, tusind tak! Denne guide kommer på et helt perfekt tidspunkt, da jeg tager til Spanien på søndag og havde brug for ny inspiration! Jeg er stadig ny i podcast-verdenen, så derfor er det endnu mere perfekt! Tak, tak, tak søde Cathrine! 👍

  1. Cathrine siger:

   Jaaa, GOD ferie! KH

 4. Linda siger:

  Tak for anbefalingerne! Har du mon anbefalinger til høredutter også? Jeg er blevet ret glad for at lytte til podcasts til og fra arbejde, men apples standard høredutter er bare ikke super gode.

  1. Charlotte siger:

   Jeg har købt nogen fra Bose der sidder “ude” i øret – hvis det giver mening? Bedste investering!!

   1. Linda siger:

    Måske 🙂 Er det denne type https://www.bose.dk/da_dk/products/headphones/over_ear_headphones/bose_oe_wireless_headphones.html#v=bose_oe_wireless_headphones_triple_black eller denne typehttps://www.bose.dk/da_dk/products/headphones/earphones/soundsport-in-ear-headphones-apple-devices.html#v=soundsport_ie_headphones_ii_apple_charcoal

   2. Cathrine siger:

    Jeg har købt AirPods, som jeg er glade for. Skal jeg lytte og vil have god lyd, så bruger jeg mine gamle Sennheiser, som jeg også brugte som radiovært. De lukker helt af, så du skal ikke cykle med dem fx. Men de er fantastiske. KH

    1. Linda siger:

     1000 tak for svar 🙂

 5. Lika siger:

  17, må jeg høre. Og måske den sidste også – jeg husker tydeligt Katrine K, så det kunne måske være meget interessant at lytte med 🙂

  1. Cathrine siger:

   Håber, du kunne lide dem! KH

 6. Malene siger:

  Ih perfekt timet med ferien.
  Og sjovt med Katrine K – hun havde vist faktisk et blogindlæg om dig da du stadig var på Talentholdet, som var sådan jeg opdagede dig. Kan det passe?

  1. Cathrine siger:

   Haha, jooo det kan der vist godt være noget om! KH

 7. Jeg vil anbefale The heart of it – med Esteé Lalonde. Den er ny men fantastisk. (Hun er også youtuber). Det er meget relevante emner som fx feminisme 🙂

  1. Cathrine siger:

   Spændende, Mia! Den kender jeg slet ikke! KH

 8. Caroline siger:

  Katrine er mega sej og modig – og jeg er helt på røven over, hvordan podcasten er klippet sammen. Det er SÅ fedt!

  1. Cathrine siger:

   Den er bare så mega fin. Eneste problem – den er for kort, hehe… KH

 9. Tak for anbefalingerne. Tror jeg skal høre In the Dark når jeg triller tur med Liv i barnevognen.
  Jeg kan anbefale denne her: http://thirdear.dk/podcast/
  Fortsæt endelig med at komme med anbefalinger!

  1. Cathrine siger:

   Jaa Third Ear er fantastisk dygtige, dem har jeg også hørt helt vildt! KH

 10. Nina siger:

  Kan anbefale Voksenvenner. Vildt hyggelig snak mellem Jonatan Spang og Ane Høgsberg om alt muligt. Har lige binge-lyttet alle de allerede udgivne afsnit og føler nærmest de er blevet mine venner 😉

  1. Cathrine siger:

   Jaaa, den er også fin – den blev også anbefalet sidste eller forrige gang. KH

 11. Isabella siger:

  Eeeeeeelsker dine kulturelle anbefalinger! Keep them coming 😉
  Jeg er mega fan af podcast og må lige give Politikens Poptillæg en anbefaling, som tager forskellige emner fra populærkulturen op til diskussion. Emner som “it”filmen, SKAM, 13 reasons why, all-right bevægelsen, feministiske Disney Prinsesser etc. Hvis man kan lide kultur og især populærkultur er der virkelig meget at binge på 🙂
  Derudover “Man kan aldrig vide”, Englevingen, Third Ear’s Kvinden med den tunge kuffert og selvfølgelig Equinox blandt favoritterne ..

  1. Cathrine siger:

   Jeg har kun hørt Poptillægget et par gange – den skulle jeg måske give et bedre skud! Tak for reminderen. KH

 12. Kirstine siger:

  Tak for de fine anbefalinger. Jeg elsker podcast! Jeg smider “Programmet om ingenting” i puljen. Det er en hyggelig og munter podcast at have i ørerne, hvis man gør rent, går tur med hunden eller lign. En kendt er i studiet og bliver spurgt om random ting 🙂 Yndlingskage, yndlingsfilm osv. osv. Det er bare om at gå tilbage i feedet og finde dine yndlingspersoner.

  1. Cathrine siger:

   Uhh ja den er også god! Den har jeg også hørt en del – dejligt interviewformat og tanke at det ikke må handle om noget seriøst 🙂 KH

Send en besked