Top

8 favoritter: De podcasts jeg hører nu

22.08.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Godmorgen venner,
I spørger mig så tit til podcasts! Hvad hører jeg, hvad kan anbefales? Der er det ved det, at jeg hører ca. 40 podcasts. Ikke hver dag alle sammen, ej heller ugentlig. Nogen hører jeg lidt, glemmer igen indtil en regnvejrsdag, og så hører jeg lidt mere.
Men jeg har også mine trofaste favoritter, som jeg gerne hører ugentligt. Når jeg cykler, når jeg går tur med Frida, når jeg køber ind. Jeg glæder mig til hver ny episode og sluger dem, så snart de er ude.
Podcasts er et genialt medie, et radioprogram on demand, du kan høre det når, og hvor du vil. Du slipper for musik, du ikke orker, for værter du ikke orker. Du kan vælge til og fra og finde noget nyt, hvis du bliver træt af den. Og så er det tilmed ligesom blogs – gratis.
Det er dygtige mennesker, der på hobbyplan eller professionelt plan laver en programserie typisk med et særligt tema. Nogen optager hjemme i stuen, andre i dyre studier. Og fordi du går og lytter til dem med øredutter i, så synes jeg i hvert fald, at man bliver helt intim og venner med dem. Det svarer egentlig meget godt til det den måde gode blogs fungerer. Man bliver lukket ind i andres verden og man er selv i hjemme-intim position, så det kan godt blive følelsen af venner.
Din telefon (er det en iphone i hvert fald) er født med en podcast-store. Det er et lilla icon med en mikrofon på – der kan du søge dem frem. Nu til favoritterne!
VOKSENVENNER – Ane Høgsberg og Jonatan Spang var ikke venner, før de lavede podcasten, men har besluttet sig for at blive det. Og det får vi lov til at høre. Det er faktisk ret fint og sjovt. To mennesker der lærer hinanden at kende, er nysgerrige på hinanden og graver lidt i hinandens skøre voksensider. Liiidt for dårlig lyd, altså, det må de sgu lige fikse! It’s not that cute, når man stadig ikke har ordentlig lyd på anden sæson.
DEN GRÅ SIDE – en af de podcasts der har forårsaget flest næsten-cykelstyrt af den simple grund, at jeg griner og griner. Søren Rasted inviterer forskellige mænd i studiet, hvor de skiftes til at læse erotiske noveller op for hinanden. Det er ligesom at blive inviteret ind i drengenes omklædningsrum og høre drengene høhø’e og hørme. Jeg er vild med det!
EQUINOX 1985 – Et DR Drama, og det er altså en flot produktion. Den minder temmelig meget om Limetown, men stadig en spændende historie. En flok studenter forsvinder på deres vogntur i 1985. Hvor blev de af? Og hvem står bag? Gys gys gys…
FARMÆND – Da jeg var til Emilys bryllup mødte jeg Jasper Ritz. Og han var en helt igennem genial toastmaster. Jeg havde heller ikke forestillet mig andet, efter at have hørt Farmænd i en måneds tid. Han taler om all things mande/børne-related sammen med Martin Høgsted, og det er SÅ sjovt. Deres afsnit om (vist en af de første) at Lalandia faktisk bare er et pissefedt sted – når man har børn.
RELIGIONSHISTORIER – Anders er Cand. Mag. i religionsvidenskab, og al den viden kommer han ned i denne her podcast. I hver episode tager han fat i en ny -isme, en ny religion og det er virkelig fedt at genkalde al den viden, vi får skudt ind i gymnasiet og folkeskolen. Som at have historietime igen – bare spændende og godt fortalt.
VOKSEN ABC – jeg kan godt fornemme et tema, haha! Der er en del “coming of age”-agtige podcasts. Men Rachel, min gamle kollega fra DR, og Cecilie gør det ret fint, når de kommer godt omkring de begreber og ord der følger med at blive voksen. De giver mig tit følelsen af ikke at være alene, og omvendt har jeg også lyst til at sidde og diskutere med, når jeg ikke er helt på samme side.
NOGET OM EMMA – Jeg har næsten ikke lyst til at skrive noget til denne her, fordi man bare skal høre den. Den lægger ikke skjul på, at det er fiktion, men jeg kan stadig blive revet så meget med, at jeg mister fornemmelsen af fakta vs. fiktion. Historien om Emma, som Vitus forelsker sig i og mister.
FRIES BEFORE GUYS – Saving the best for last. Nanna og Jose er mine yndlingsveninder, uden at være mine veninder. Jeg har så meget lyst til at sidde med på en lytter og til tider diskutere med. Pigerne har været veninder i ti år, og deres måde at rumme hinanden på, være nysgerrige på hinanden – det er forbilledligt og inkluderende. Jeg har et ægte girl crush på dem begge. De tager et emne op i hver episode og taler super nuanceret, rørende og morsomt og bringer sig selv i spil. Hver gang. Bare hør episoden om orgasmer og you get my point. Det er lang tid siden, jeg har grint så meget ad og med et medie.

59 kommentarer

 1. Denise Amanda siger:

  Tak for gode nye forslag til hvad jeg kan høre. Er netop selv blevet færdig med Equinox 1985, og vil gerne høre meget mere af denne slags. Skal helt sikkert høre “Limetown”. Men du må simpelthen lige hjælpe mig med at forstå om podcastet rent faktisk slutter ved ved afsnit 9. Og skal det forståes som at hun er død (hende Thea). Forstår stadig ikke slutningen

  1. Kaja siger:

   Tak Denise. Så behøver man da ikke høre den potcast (abe som holder sig for øjnene) lidt øv

  2. Lisbet siger:

   Øv, sikke en spoiler

  3. Denise Amanda siger:

   Ej det er jeg virkeligt ked af! Nogle gange skriver jeg inden jeg tænker. Havde bare lige hørt den færdig, og forstår den ikke. Det er ikke nødvendigvis en spoiler, for jeg forstår den ikke 😉 Vil nu alligevel mene at man fortsat kan høre den.
   Igen sorry! Måske Cathrine kan slette den første kommentar, så der ikke er for mange der ser den.

  4. Marie siger:

   Der er et 10. afsnit, og der sker altså lidt af et vendepunkt der! Så ingen spoiler faktisk 😀

   1. Cathrine siger:

    Jeg synes slet ikke du skal have det skidt Denise! Ingen spoiler overhovedet, historien er jo noget mystisk og kringlet. Don’t feel bad 😄 KH

    1. Denise Amanda siger:

     Ihh tak altså, nu har jeg det ikke så skidt igen 😅
     Så vil jeg glæde til det sidste afsnit. Men er det derinde? Min går kun til afsnit 9.

     1. Cathrine siger:

      Den står til at have ti afsnit men der ligger kun 9 hos mig også. KH

     2. Marie siger:

      Det ligger i min podcast-app. Det hedder “Sprækken” 🙂
      http://www.dr.dk/radio/special-radio/equinox/equinox-1985-10-10

     3. Cathrine siger:

      Hmm, skørt altså! Jeg må høre den over computeren så! KH

 2. Marie siger:

  Kvinden med den tunge kuffert og generelt thirdear kan jeg virkelig anbefale!

  1. Cathrine siger:

   Ringbindsattentatet <3

 3. Katrine siger:

  Tak for anbefalingerne! Jeg lytter lige nu til:
  Mit Livs Sexferie (vanvittigt sjovt med fyrene fra Den Korte Radioavis)
  Homecoming (Også i den der Limetown radiodrama stil, og med David Schwimmer i hovedrollen, virkelig spænende)
  Meget Mere Matador (en diskussionsklub om Matador, der får mit mormorhjerte til at banke)
  Dårligdommerne (ærlige anmeldelser af dårlige danske film. SÅ SJOVT!)
  Englevingen (Hjerteskærende sand historie om en kvinde, hvis datter blev kidnappet til Egypten som spæd og hendes kamp for at få hende tilbage)
  Og S-town, lige på falderebet. For søren. Simpelthen den mest medrivende og rørende podcast om menneskelige eksistenser. Hør den, seriølle)

  1. Cathrine siger:

   Ejj den første lyder så grineren. Den må jeg prøve!
   Dårligdommerne er fantastiske! ELSKER dem! KH

 4. Mie siger:

  Yay, tak for podcastanbefalinger! Det er altid rart at blive introduceret for nye 🙂
  Andre VIRKELIG gode podcasts:
  – Serial
  – Huxi og det Gode Gamle Folketing
  – Fup i Farvandet
  – Stream Team
  – S-Town

  1. Cathrine siger:

   Tjek, tjek og tjek. S-town droppede jeg dog efter et par afsnit. Den fængede mig ikke, men måske jeg skulle prøve at give den et nyt skud! KH

 5. Julie siger:

  Du er nødt til at høre “My Dad wrote a porno”! Det er den sjoveste podcast, jeg har hørt. Jeg har taget mig selv i at grine højt på cykelstien, i Kvickly, på kontoret osv.

  1. Cathrine siger:

   Den har jeg aldrig fået hørt, men den har stået på min liste et stykke tid! KH

 6. Sascha siger:

  Jeg elsker podcast!
  Jeg lytter rigtig meget til P1 dokumentar eller radio24syv dokumentar. Det er små dokumentar historier for det meste i 1 afsnit og de passer lige til min køretur på arbejdet 🙂
  P1 radiofortællinger
  Farmænd
  Man kan aldrig vide
  Alle podcast med Krister Moltzen 😂

  1. Camilla siger:

   Ja🙌🏻🙌🏻 Helt enig i din liste – så går ud fra du også har lyttet igennem third Ear? Og også en Moltzen-fan her

   1. Sascha siger:

    Oh yes (selvfølgelig) 😄

  2. Julie siger:

   Helt enig! Alle “Third Ear” med Christer Moltzen SKAL simpelthen høres. Han er den bedste fortæller og der må være lagt SÅ meget arbejde i de podcasts.

   1. Cathrine siger:

    Glem ikke Tim Hinmans ære i det også! De to er fantastiske formidlere! KH

 7. Camilla siger:

  Det bliver så spændende med dit og Charlotte’s podcast projekt! Jeg kan slet ikke vente med at finde ud af hvad Podland byder på! 🙂

 8. Caroline siger:

  Hahaha du har så ret med fries before guys og orgasme-afsnittet 🙂 Love it!
  Tak for anbefalingerne, jeg skal helt sikkert have gang i flere podcasts!

  1. Cathrine siger:

   Det var det dejligste, sjoveste, kærligste, ærligste! De piger <3 KH

 9. Louise siger:

  Jeg er KÆMPE fan af det her indlæg! Tusind tak for god inspiration. Jeg har for nyligt opdaget min kærlighed til podcast – lige præcis hyggeligt, sladrende og informerende. Jeg er vild med det! 😃👏🏻

  1. Cathrine siger:

   Det er det bedste! KH

 10. Mette siger:

  Voksenvenner er min helt klare favorit. Så vanvittig morsom! Den dårlige lyd lægger jeg slet ikke mærke til hæhæ.
  Tror jeg må i gang med Fries Before Guys, dén lyder altså også sjov!
  Jeg er forresten også rigtig glad ved “At Home With…” med Lily Pebbles og Anna Gardner. Den er især god, hvis man er glad for skønhedsbranchen og “You Must Remember This” der fortæller historier om det gamle Hollywood. Især deres serie om Dead Blondes og Marilyn Monroe slugte jeg råt! 🙂

  1. Cathrine siger:

   Du vil elske Fries! At home with kender jeg, men den kommer på listen!
   Har også hørt en del You must remember this! Især den historie om Manson – for sindssyg en fortælling! KH

 11. Camilla siger:

  The Moth! Story slam. Fine historier fortalt af dygtige fortællere. Har grædt og griner og så varer hver enkelt historie typisk ikke så lang tid, hvilket nogle gange kan være en fordel.

  1. Cathrine siger:

   Den hører jeg også – elsker længden til en cykeltur! KH

 12. Mette siger:

  Perfekt indlæg. Vil lige reklamerer for nogle da jeg selv har savner inspiration. Elsker podcast😘”Radiofortællinger”. Så fin en podcast hvor forskellige mennesker fortæller om små dele eller episoder af deres liv. Third ear – ringbindsattentatet og kvinden med den tunge kuffert – så gode😊 Dobbeltmordet👍🏻

  1. Cathrine siger:

   Åhh den har jeg også hørt i et par år. Fantastiske historier!
   Og alt med THird Ear – done and did! KH

 13. Louise siger:

  Dårligdommene 😍😍😍

  1. Cathrine siger:

   Jaa, dem elsker jeg også! KH

 14. Karoline siger:

  Ét ord: Serial!
  Hør den. Nu. Specielt sæson et, som vist er afsnit 1-10…

  1. Cathrine siger:

   Jep, dem hørte jeg også for et par år siden! Særligt 1. sæson – fantastisk og dengang nyskabende! KH

 15. Nina siger:

  Jeg har lige læst dit fede indlæg samt alle kommentarerne og sagt ‘abonner’ på samtlige – endda den som søde Denise spoiler. FEDT indlæg, nu er klar til barsel!

  1. Cathrine siger:

   Huraaaa, god barsel Nina! KH

 16. Ina siger:

  Jeg vil gerne anbefale Han Duo, hvis man er film- og serienørd! Perfekt produceret, ganske enkelt.
  Dårligdommerne, hvis man bare godt kan lide at grine! Jacob, Troels og Christopher revser dårlige danske film, og det er så sjovt.
  Tårekanalen, hvor værten og gæsten taler om værker/ting, der rører os til tårer. Så fint 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jaaa, jeg hører begge to 👏🏽 SÅ gode! KH

 17. Sara siger:

  Hvis man er interesseret i true crime, så vil man ELSKE “My favorite murder” – den er en god blanding mellem tragisk og så hylende morsom! Min absolutte favorit og klart et lyt værd!

  1. Sophie siger:

   JAAAAERRRRR!!!!!!!! Stay sexy – and don’t get murdered 🙌🙌

   1. Cathrine siger:

    Den kender jeg ikke 😱 TAK! KH

 18. HK siger:

  Fedt indlæg!
  Men på hvilke side kan man selv lade sig inspirere ved at browse gennem forskellige podcasts? Altså hvilke sider bruger du selv, når du skal have ny inspiration til en ny podcast, og hvad er dine kriterier (ud over “coming of age”-tematikken)? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg kigger altid under “populære” – det er et ret godt sted at lede!
   Jeg hører super meget og forskelligt, så jeg vil sige, jeg har ikke så mange kriterier. Det kommer an på mit humør! KH

 19. Mette siger:

  Perfekt indlæg! Er på udkig efter gode podcasts.

  1. Cathrine siger:

   Der er flere podcastanbefalinger i arkiverne, så prøv evt. at søge i feltet! KH

 20. Marianne siger:

  – This American Life er en klassiker, men alligevel værd at nævne – god historiefortælling, underholdende og også stof til eftertanke – nogle episoder er geniale, andre knap så gode
  – strangers: dybt personlige beretninger, som (be)rører en på den ene eller anden måde
  – the guilty feminist: en slags stand-up/talkshow med en feministisk – og humoristisk – vinkel.

  1. Cathrine siger:

   Check, check, check! Dem hører jeg – alle sammen! KH

 21. Nanna F siger:

  Har hørt godt og vel alle de podcasts, som bliver nævnt, men min favorit er og bliver “Guys We Fucked”. Hver uge inviterer Corinne og Krystina en fyr ind, som den ene eller anden har bollet og så diskuterer de sex, køn, lyster, tendenser, fordomme osv osv. Det er den bedste anti-slutshaming podcast, der findes.
  Ellers elsker jeg “Wonen of The Hour” med Lena Dunham som vært og “How to be a Girl” hvor en mor fortæller om at have en transkønnet datter.
  Nej vent. Streg det første. How to be a Girl er min yndlings. Har både grædt og grint med dem. Jeg knuselsker den.

  1. Cathrine siger:

   Uhhh den har jeg også hørt, den er så grineren, vild og faktisk ret fin!
   Women of the hour har jeg også hørt, men jeg synes, den er liiiidt for opdelt, somehow.
   How to be a girl – DEN skal på listen. Den lyder så fint! KH

 22. Simone siger:

  Hvis man virkelig kan lide sjov, finurlig og pudsig humor, vil jeg klart anbefale Anders & Rasmus Erobrer Filmbranchen.
  To venner, der pitcher fiktive film for fiktive film-bosser!
  Spoiler Alert: Det lykkedes sjældent – til gengæld er det sjovt!

  1. Cathrine siger:

   Ejjj det lyder mega sjooovt! KH

 23. Lea siger:

  Nu du nævner Noget om Emma, så vil jeg anbefale at læse Sigurd Hartkorn Plaetners bog Noget om Vitus. Den ramte i hvert fald mig lige midt i hjertet og maven også.

  1. Cathrine siger:

   Den har jeg godt fået tippet dengang, jeg sendte radio! Tak for at minde mig om det! KH

 24. Marie S siger:

  Skønt indlæg, stod lige og manglede inspiration! Min absolut yndlings-podcast er The High Low med Pandora Sykes og Dolly Alderton, det er de bedste podcast-veninder, jeg kan forestille mig. De diskuterer alt fra kønspolitik til Kardashians (og nogle gange overlapper det endda) med humor og varme. Skal helt sikkert give Fries et skud, det lyder lige som noget for mig 🙂 Af danske podcasts er jeg specielt glad for Bagklog (fra P1), det er altid godt med lidt sund debat, især når det udfordrer mine egne synspunkter, sådan lidt friske pust på perspektiverne.

Send en besked