Top

A quiet Sunday morning

29.10.2017
Skabt af Cathrine

rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
Det slog mig først ved frokosttid, at vi da egentlig havde vundet en hel time i nat. Vi fik som sædvanlig tidligt i seng i går. I ægte Halloween-stil så vi Stranger Things sæson 2. Wauw, hva’?! Den er dyster. Om muligt mørkere end sæson 1. Men mega spændende. Vi kunne slet ikke stoppe med at se, haha! Det ene afsnit tog det andet – ægte binge watching. Vi kunne bare ikke komme af karrusellen. Jeg læste faktisk for nyligt at vi danskere er Europa-mestre i bingewatching på Netflix. Vi er i hvert fald dem der hurtigst kværner nye sæsoner inden for 24 timer fra premieredatoen. På verdensplan er vi de tredje bedste, haha! Kun overgået af USA og Canada på førstepladsen. Liiidt crazy. Mådehold og “save the best for last” – det er ikke os.
Og vi blev altså færdige med Mindhunter i fredags – så måtte vi tage hul på den næste; Stranger Things. Det er faktisk ret rart at have ro på et par dage i streg. Hvor vi arbejdede hele sidste weekend, så er det først nu, søndag efter 15.00, at jeg har åbnet den lille æblemaskine. Vi har lavet lidt begge dage uden det har været banebrydende, så har vi haft kærestetid, og det har været så godt, så godt. Som at putte flere plusser på kontoen.
Så ved at være gået tidligt i seng og have vundet en time på uret med vintertid, så vågnede jeg helt igennem veludhvilet 7.45 af mig selv. Jeg ELSKER at vågne før vækkeuret. Og da Adams golfdate med en ven var aflyst, så tjekkede vi op på, hvornår Rist åbnede. Vores stam-kaffebar. Klokken 09.00.
Så vi satte vasketøj over. Begyndte at støvsuge, gik med Frida, og så stod vi der 09.10, fik den bedste plads i vinduet. Jeg behøver ikke de store brunchbuffetter – Mash er smadder lækkert med deres overdådige serveringer og “alt-hvad-hjertet-kan-begære”. Det er lækkert. Men det er også overflod og jeg forspiser mig. Jeg kan egentlig bedst lide de små og simple serveringer. En yoghurt, en kaffe, måske en croissant.
Det fik vi. Så sad vi der og kiggede på folk trille med barnevogne, løbe forbi, gå forbi med bagerbrød. At se byen vågne sådan. Det er mine yndlingstimer på dagen. By far.
Jeg fik tid til at lege med mit nye kamera og min nye optik, som jeg har kæmpe optur over, og da klokken var lidt over 10.00 trillede vi hjem igen, lige rundt om hjørnet og solen stod allerede højt. Som om himlen lige tænkte “ej den får I sgu med i dag, en time ekstra på uret og solskin oven på alle de grå dage”. Det føltes næsten også som en overflod af godt.
Vi kigger stadig på huse rundt omkring. Amager, Charlottenlund, Skovshoved, Valby. Men lige sådan en morgen, at gå ned på vores kaffebar. At have vores kaffebar. Så har jeg ikke lyst til at flytte nogensinde. Selv om der findes andre kaffebarer derude, som også kan blive vores. Så er det jo her vores hjerte har slået i snart ti år. Og det gør det stadig.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
It didn’t hit me until lunch time that we had actually just won an extra hour last night. In Denmark we have summertime and wintertime, it’s a matter of turning the clock an hour back or forth depending the time of year. So this night we won an extra hour in bed. And we even went to bed early last night. Like we always do.
In the spirit of Halloween we watched Stranger Things season 2. Wow! It’s so dark! Darker than season 1 if that’s even possible. But SO exciting.  We just couldn’t stop watching, haha! One episode after the other – true binge watching style. It’s like carrousel you can’t get off, that auto “starting next episode”-thing. They’re clever at Netflix. I actually red recently that we here in Denmark hold the European record for being the fastest to watch a new season with the first 24 hours from a release date. And we’re third in the world, behind the US and Canada. Not sure wether to feel somewhat or not, haha! Well, it’s a record and we don’t hold a lot of those! I’ll take it! We finished Mindhunter this Friday and therefor had to take on the next. No doubt it had to be that second season of Stranger Things.
I gotta say it’s soo nice to have a few days in a row with next to nothing to do. We both worked all weekend last weekend and this weekend I haven’t as much as touched my laptop till now. 3 PM Sunday. What a relief! That’s the balance I’m searching for! We’re getting there (well, somedays). We’ve done some little things, time to hold hans. Nothing groundbreaking. Just filling up the girlfriend/boyfriend account which seems to be ever in the lows having busy lives.
So by going to bed early, winning that extra hour in bed I woke up by myself. No alarmclock at 7.45 AM. That’s the best! Waking up before your alarm goes off. And when Adam’s golf date with a friend got canceled we decided to check our local coffee bar’s opening hours. 9 AM.
We did som laundry, started vacuming, walked Frida and by 9.10 AM we were down there. No showers, no combing the hair, just us being Sundaylike and ourselves. I don’t need those huge brunch buffets. Even though Mash for example is super delicious with their “whatever-your-heart-desires view on the menu, to me it’s a bit too abundant and I tend to overeat. I prefer the small simple servings. A bowl of yoghurt, a good cup of coffee and a croissant perhaps.
That’s what we ordered. And then we just sat there for an hour. People watching. My favourite! People push prams, out running, getting bread at the nearby bakery. Just watching the street wake up. It’s the best hours of the day. By far
I got some time playing with my new camera, best buy of 2017 and when it was a bit passed 10 we walked slowly back home, just around the corner and the sun was already high in the sky. Like heaven decided that after a week of grey we all deserved that beam of sun – and extra hour in bed. An abundance of goodness.
We’re still looking at houses within 30 minutes of Copenhagen. Amager, Charlottenlund, Skovshoved, Valby. But on one of these mornings, walking around the corner, going down to our local coffee bar, having “our coffee bar” makes me feel like I never want to move. Even though there are other coffee bars out there that in time could feel like hour, this one, this street, this is what get our hearts beating. What’s got them beating for ten years almost. And it still has it’s tricks making us soft in the knees.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmadrockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
 

20 kommentarer

 1. Julie siger:

  Årh, Morgener i København, jeg kunne ikke være mere enig! Vi er også i dilemmaet herhjemme, skal vi ud af byen, eller skal vi blive boende i vores 3 værelses lejlighed på Nørrebro? Jeg er gravid i 6. Måned, så tankerne begynder at komme. Men lige idag, da vi kunne tage hinanden i hånden, og gå ned til Mirabelle efter en kaffe og croissant, blev vi enige om, at vi hører til lige her på Nørrebro, lidt endnu. 💕
  Cathrine, tusinde tak for en helt fantastisk blog! Altid så gennemført lækkert at læse med hos dig. Fortsat rigtig lækker søndag til både dig, Adam & Frida.

  1. Cathrine siger:

   Det lyder simpelthen så dejligt Julie og også et dejligt område I bor i. Jeg tænker, at vi ikke har travlt. Det hele falder på plads <3 Håber I havde en dejlig søndag! KH

 2. A siger:

  Vent, hvad? Overvejer i at flytte?? Er der en indlæg jeg har misset? Sidst jeg hørte noget om bolig hos jer, var det da at i var et skridt tættere på udbyggelse, men var i tvivl om hvor i skulle investere i huset? 🤔

  1. Cathrine siger:

   Nej, det har du ikke hehe.. Jeg tror også jeg har nævnt før, at vi kigger. Ikke seriøst men mere på, hvad der findes, hvad vi kan få. Hvor kan vi få. Det gør vi stadig. Og det gør vi også selv om vi bygger, tror jeg. Ligeså meget for at orientere os. Men jo, planen er at bygge på 😄 KH

 3. Stephanie siger:

  Cathrine, åh Cathrine. Jeg ELSKER simpelthen dine indlæg, billeder og skriverier. Om det er her på bloggen eller på Instagram-jam. Fineste af det fineste. Jeg håber, at du bliver ved med at dele ud af dine øjeblikke. Det er en fornøjelse at følge med og uanset hvilket blogindlæg eller insta-billede jeg ser, så giver det mig et eller andet. Udefinerbart. Så tak tak tak for det!
  Btw. så er jeg også vild med stille morgener og at se byen vågne ligeså stille. Det gjorde jeg også i morges. Jeg stod hos Brødflov på Christianhavns Torv i morges kl. 07.05 inden jeg skulle være frivillig ved Sparta Løb på Østerbro. Ja det er ingen sag at stå tidligere op, hvis det betyder lækkert brød fra min yndlings bager 😉
  Kram fra Stephanie

  1. Cathrine siger:

   Det gør jeg, søde Stephanie, det kan du tro <3 Tusinde mange, mange tak for de kærlige søde ord.
   Vidste ikke at Brødflov også ligger på Christianshavn, det er nemlig den bedste bager. Det der store brød de har? Et halvt af det - paradis på jord! Og go you for at stå på ruten, det er så sejt! KH

 4. Malene siger:

  Ej vent hvad hov? Huskiggeri? Hvad er nu det? Sikke en teaser 😅

  1. Cathrine siger:

   Altså det har vi gjort længe – det har jeg også nævnt før, især Amager har vi kig på. Men altså, vi kigger os mest af alt omkring og ser, hvad der er 😅 KH

 5. Kathrine siger:

  Adam ligner en der har brug for en Krammer, på det første billede 😳

  1. Cathrine siger:

   Haha, synes du? Synes han ser så dejlig eftertænksom ud 🎀 KH

 6. Christina siger:

  Det lyder som en helt igennem dejlig søndag, I har haft jer. Der er vitterligt ikke noget bedre end at vågne helt udhvilet, nå lidt praktiske ting inden turen går til yndlingscaféen for at få morgenmad. Og hvor er det i øvrigt nogle super flotte billeder, man kan godt se der er kommet nyt udstyr til, hehe 🙂
  Synes det lyder så spændende at I kigger på hus, især på Amager.. hehe, hvorfor mon? Jeg er selv indfødt amar’kaner, og absolut elsker at bo her. Og kan fortælle, at hvis I nogensinde skulle komme på disse kanter, enten som husejere eller blot for at kigge, så skulle I unde jer selv et besøg på min stamcafé Ingolfs Kaffebar – så vil I hurtigt blive overbevist om, at I (eller du) sagtens kan få en ny “jeres” kaffebar 😉

  1. Cathrine siger:

   Det er det bedste! En drømmesøndag.
   Vi har kigget på Amager et godt stykke tid, uden at komme det nærmere eller blive mere konkret. Vi har kigget på Eberts Villaby, som jo er så dejligt – og dyrt 😅 Jeg vil gerne blive i København, det vil vi egentlig begge. Tror vi er enige om, at Amager har det hele; natur, muligheden for et hus og by indenfor få minutter. Det kan vi godt se os selv i. Det virker som det letteste kompromis. Ingolfs er faktisk på min liste – den vil jeg så gerne besøge 😄 Hvor bor du på Amager? KH

   1. Christina siger:

    Jeg kan virkelig godt forstå I gerne vil blive i København, sådan har jeg det også selv. Så kan jeg drømme mig nok så langt væk til et kæmpe hus for ingen penge, langt væk fra København – men det er her mit hjerte er 🙂
    Eberts Villaby er også så ganske fin og nydelig, men ja, very expensive. Jeg bor ikke langt fra Ingolfs Kaffebar, en sidegade til Amagerbrogade (Parmagade) i en næsten 100 kvm. lejlighed, som min kæreste og jeg fik gennemrenoveret for lidt over 1 år siden. Vi elsker at vi har 10 min. gang til stranden, 15 min. til byen, hyggelige lokale caféer og butikker lige rundt om hjørnet, og 20 min. til Dragør hvor jeg har min familie.
    Hvis I fortsat vil kigge på huse på Amager, så vil jeg helt sikkert anbefale jer at kigge på kvarteret omkring Ingolfs Kaffebar. Jeg er sikker på stilen er lige jer, da det minder en del om Frederiksberg. Ellers kig på Dragør, som også er en fantastisk hyggelig, tryg og dejlig by 🙂

 7. Nina Skov siger:

  Han er nu en flot mand ham Adam 😉
  Og han har (det der lader til at være) den skønneste kone <3
  Sådan en morgen gad jeg godt at have tilbragt med min mand – det lyder intet andet end perfekt 🙂
  Herhjemme stod den på op kl. 5. Ungerne har ikke fattet, at man vinder en time mere at sove i, ha ha. Tilgængelig var det skønt med noget solskin i formiddags til at lege i haven 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jaaa det synes jeg også – altså han er flot og det med en skøn kone, det tager jeg med 😆 Pis os med vintertid og manglende forståelse heraf 😂 Håber I kom tidligt nok i seng lørdag så til at klare det 💛 KH

 8. Anna siger:

  Du behøver da ikke en fotograf, når du tager så fine billeder selv 😀
  og Adam gør det jo godt som modellen haha

  1. Cathrine siger:

   Du er sød Anna, men så ville det blive en blog kun med billeder af Adam og mad, haha! Jeg mangler nogen der gider at tage af mig, vi kommer altid hjem fra ferier med sygt mange Adam-billeder, haha 😅 KH

 9. Emilie siger:

  Jeg elsker, når du disker op med den her slags indlæg – det får den ellers travle hverdag til at stå stille i et øjeblik. Spændende med huskiggeriet, det er altid hyggeligt at kigge sig lidt omkring.

  1. Cathrine siger:

   Det er jeg så glad for Emilie <3 God mandag til dig! KH

 10. Mille siger:

  Kære Cathrine.
  Tak for en fantastisk blog! elsker at læse med..
  Jeg har prøvet at søge efter hvilket kamera du bruger til alle dine flotte billeder, da jeg snart skal ud og rejse, og kunne bruge et lille fif til et godt kamera.
  Kan du hjælpe..?

Send en besked