Top

Årets julegave? Start en kulturklub!

08.12.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok WIchmand
Mit sidste indlæg sammen med Mofibo for denne omgang! Hvor har det været en fornøjelse! Især må jeg sige, jeg er stolt af mit interview med Camilla Lau – jeg fik tænkt lidt ud af boksen og satte personen, jeg lytter til, i fokus; oplæseren. Jeg havde ikke skænket det erhverv specielt mange tanker, og det til trods for at mine ører er fyldt med deres stemmer hele tiden. Hvordan jeg nyder bøgerne og forstår dem tilfalder faktisk virkelig meget dem. Så det var skægt at lære mere om arbejdet gennem Camilla.
Og se så lige en Eddie/mor-dag på stranden – og elastikkerne om hans håndled, wow, det går huuurtigt! Jeg er også blevet klogere før foredrag med god gammeldags faglitteratur (det er altså noget siden, jeg har grebet den slags!).  Jeg har godt nok læst (og mest lyttet) mange bøger i år – mange flere end de senere år (min top 7 er her – og Elton Johns selvbiografi er stadig FABELAGTIG, især oplæsningen på Mofibo!!  Jeg er SÅ glad for, at flere af jer melder tilbage med samme oplevelse).
rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok WIchmand
Nu vi talte sammen om, hvordan man kan give lidt bedre julegaver i år, genbrugsgaver som et eksempel, så tænker jeg også, at kultur er et ret fantastisk bud? Måske endda også en mulighed for at snige sig selv lidt ombord i gaven? Hæhæ! “Koncert – med miiiig”. “Tivoli-årskort +1. – med miiiig”. Kultur er som oftest oplagt og endnu bedre, når man kan dele den med nogen, ikke? Ikke bare for at kunne nasse sig på men for at få mere tid sammen. Som i sidste ende, som jeg også skrev om sidst, er det vi herhjemme ønsker os mest af. God tid, sammen.
Billetter til en forestilling på teatret, en rundvisning på Christiansborg, en hjemmebrygget skattejagt eller picnic i det fri (på med ulden og kakaoen i koppen). Det kan måske godt virke lidt uambitiøst med hjemmelavede gavekort, som om man har glemt,  at gaveudveksling var på tale, men min oplevelse er, at hvis der står en dato i kortet og måske et lille program, så dur det. Så er det en helt legit gave!

Sidste chance for at bruge rabatkoden ‘RPD2019’ til at få 30 dages gratis prøveperiode på Mofibo – i tide til en lang arbejdstager jul (gælder nye abonnenter)

rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok WIchmand
Her kunne man sige, at lydbøger da egentlig er en rimelig isolerende gave – lytter man som oftest ikke alene? Måske endda med lyttebøffer på? Men jeg har en idé til, hvordan man kan gøre Mofibo socialt. For en anden lille idé til veninderne kunne være at stifte en bogklub – helt ligesom Adam har det med sine drenge. De mødes hveranden måned. Debaterer den samme bog alle har læst, spiser noget med æble (kandiserede æbler, æblekage, æbletrifli, æble-whatever!) og drikker whisky (jeg er i tvivl om ratioen, hvad vægter tungest, hehe). Så vælger de i fællesskab en ny bog. Går hjem, læser, skriver noter undervejs i deres små notesbøger. Det er ret sødt. Og en god idé!
Måske en fin idé at starte 2020 med? At starte det nye årti med at gribe fat om vores litterære kulturarv. Lytte eller læse til bøgerne, en for en, på fx New York Times Bestseller-liste? Eller forfatterne på Nobels Litteraturprisliste. Dén gave kunne starte med et gavekort til Mofibo men vil give så meget samvær og hygge efterfølgende. Det er ikke en dum idé,  synes jeg selv, haha! Det bliver en anden måde at være sammen på, nogle andre emner man får talt om – og man bliver tilmed klog løbende.
Man kan give 1, 3, 6 eller 12 måneders abonnement til Mofibo som gavekort – og prislejet er mellem 129,- og  1.548,-. Da egentlig også en meget fin værtindegave fremfor en blomst, en måneds abonnement til et hav af bøger? Eller gaven til “manden der har alt” eller kvinden, for den sags skyld.
rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok WIchmand
rockpaperdresses, Mofibo, Cathrine Widunok WIchmand

4 kommentarer

 1. Tina siger:

  God sen aften og håber I havde en dejlig 2.advent 🙂
  Du ser så fredfyldt ud når du sidder der og lytter med ørebøfferne på 🙂
  God gaveidé, den kan jeg da godt bruge.
  En god ny uge ønskes 🙂

  1. Cathrine siger:

   TAK Tina, det var alt andet, så det er jeg glad for du fik ud af billederne – vi var fisende på vej ud af døren til 3 x åbent hus og juletamtam. En søndag lige i overkanten. Men der var da et par minutter 😀 KH

 2. Paulina Halas siger:

  Rigtig fint indlæg og er så enig mht at vi tænker lidt mere over hvad vi giver i julegave. Kultur er uden tvivl en gave der bliver ved med at give om ikke andet i form af de minder man skaber. Iøvrigt hvor din smukke sweather fra? Knus

  1. Cathrine siger:

   Den er fra H&M – en herrestrik dog 🙂 KH

Send en besked