Top

Aarhus city hack på seks timer

12.11.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — AnnonceEmily og jeg var inviteret på togtur i tirsdags. Vi måtte selv bestemme, hvor vi skulle hen, og vi talte om en tur på Vejle Fjord, en tur til Malmö – men vi var ikke sene til at bestemme os for Aarhus. Måske Danmarks smukkeste by? Uden tvivl en af dem!
Emily er blevet en af de kvinder, jeg virkelig nyder at have i mit liv. Professionelt ser jeg op til hende – jeg synes, hun gør det så hamrende godt. Hun er konsistent, hun har lagt en stil, både visuelt og indholdsmæssigt, som hun holder sig til men heller ikke er bange for at udvikle. Jeg er aldrig i tvivl om et Emily-billede eller et Emily-indlæg. Hun holder niveauet og formår at genopfinde sig selv kontinuerligt. Jeg sparrer rigtig meget med hende – især efter jeg selv forlod DR i foråret. Derudover er hun så god og rar og kærlig. Vi har mange fællesinteresser (hund, rejse, alt fransk, lyserød, hvordan man bliver allergi kvit (Emilys mand og jeg er begge mega allergikere). Og så har hun dødflot hår. Jeg indrømmer blankt og ærligt, at jeg er dødmisundelig på hendes altid gyldne teint og det pokkers pæne hår. Sådan er det! Hun er også lidt misundelig på min højde – som I kan læse lidt længere nede. Jeg er nemlig på nogle punkter Emilys drømmemand, haha!
Jeg fik både glæde af omsorg, sparring og synet af det flotte hår under enhjørning-huen en hel og lang dag på farten. DSB ville gerne give os to Orange-billetter, for at sætte fokus på at de har sat en masse Orangebiletter til salg af fra den 4. november til den 17. december (måske I skal booke togtur hjem i julen?), og vi ville presse så meget Aarhus ind, vi kunne på en seks timers city visit. Det var meget, og jeg var helt udmattet i toget hjem!

annonce i samarbejde med DSB

Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Vi mødtes klokken 08.00 på Hovedbanegården. Som I måske så på instastory, så brændte vi de første mange penge af på godter, haha! Sådan må det være med to snackere på tur. Donuts, croissanter, kaffe, lidt vand. Alt til at holde os kørende. Det er noget af det jeg holder ved rejser, store som små, at snacke, finde det rigtige blad. Og når man kommer ombord at indrette mig godt og grundigt. Havde jeg gidet at slæbe sutsko med, havde det passet mig fint at have dem på.
Jeg elsker at køre i tog. Jeg vil til hver en tid hellere tage tog end bus, som jeg synes er skidestressende, ofte al for varm og køresygefrembringende, og jeg har brugt store dele af min ungdom på Kystbanen, som på en eller anden måde føles som “mit tog”. Ind til min mors arbejde, hjem til Adam da vi begge boede hjemme, til Helsingør på Club Retro og ind til Købehavn for at ose. Der er en ro over at køre med tog, jeg godt kan lide. At være et sted hvor jeg intet andet kan gøre end at slappe af. Jeg kan ikke skynde mig, speede eller træde hårdere i pedalerne, jeg kan bare være. Og jeg kan lave noget, mens jeg kommer frem. Læse, arbejde, sms’e, høre podcasts. Det kan jeg lide.
… Og så var der et par af jer, der var bekymrede for, om der nu var brugt ressourcer på ekstra personale og “fri bane” hele vejen til Aarhus, så vi kom hurtigt frem, hehe…
Det var en hel almindelig togtur, kan jeg fortælle jer, uden 1. klasse og med en larmende 2. klasse fra Prins Henriks Skole ombord, der kastede med sølvpapirskugler – men det var faktisk hyggeligt. De skulle på lejrskole og talte fransk (apropos de to frankofile ombord). Og ja, så fik vi et holdt undervejs på 30 minutter pga. tekniske udfordringer – men modsat at sidde i bilkø, hvor jeg stresser, fordi jeg intet kan gøre, hverken frem eller tilbage eller tage mig til noget andet, så havde vi jo snacks ombord, jeg kunne fikse mails, svarede et par kommentarer. Vi grinede og snakkede, og togturen gik hurtigt alligevel!


Og så havde vi jo gode Søren med os. Han filmede, spiste croissanter med os og var rigtig hyggelig at have med på sidelinjen, selv om jeg aldrig havde mødt ham. Han har lavet en virkelig fin film, som emmer af grin, venindetid og kvalitetstid. Vi lærte blandt andet, at jeg i mine sneakers med plateau har den perfekte drømmemandshøjde for Emily, haha! Hun passede lige ind i min armhule, så nu ønskede hun sig Nik blev forlænget til en Cathrine på 174 + plateau.
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Og så følger jo ogå en miniguide til Aarhus – eller halvdelen af den, for Emily og jeg blev enige om at dele den lige over. Jeg har fået al maden – hun har taget sig af kulturen, så tjek hendes blog for tips på den front. I var super skarpe til at få planlagt turen, da jeg spurgte på Facebook.
Jeg havde ting på listen, jeg gerne ville have nået også – Den Gamle By, Kvindemuseet, DOKK1-gåtur, Jægersgårdsgade. Men tiden var, hvad den var, og vi blev enige om at tage tilbage inden længe. Men her følger, hvad vi faktisk nåede, eller det vil sige halvdelen af det vi nåede (resten finder I som nævnt hos Emily).
Frokost på Langhoff & Juul
Vi spurgte insta-lady #1 med Aarhus-blod i årene, Trine, hvor skulle vi spise frokost? “Langhoff & Juul – der er så pænt!”, og det var nøjagtig samme anbefaling, der genlød, da jeg spurgte på Facebook. Jeg havde faktisk været her før, men det var lige godt denne gang. Et økologisk spisehus med madder til frokost, pisket smør på menukortet og et par gode salater. De har den mest fantastiske flisevæg bag baren, som får mig til at sende tankerne sydlands.
Kaffe og kage på La Cabra
Rundt om hjørnet fra Langhoff & Juuls ligger La Cabra, en kaffenørds paradis. I København kan det sammenlignes med Coffee Collective, og de laver altså den blødeste, milde kop-tår-kaffe. Belysningen er dæmpet, baristaerne ser tjekkede ud i læderforklæder og høj koncentration.
Jeg fik en cappuccino og en lille hindbærsnitte – sidstnævnte var desværre bagt alt for hårdt i mørdejen, den var stenhård. Men marmeladen var hjemmelavet! Og jeg tror, den havde potentiale, var den ikke så afbagt (føler mig lidt Blomsterberg, som jeg skriver det).
Briançon vs La Cabra
… Og så var der jo den der croissant, som I aarhusianere himlede op om, haha! Den lavede Emily og jeg en battle mellem, La Cabra versus Briançons. Måske I så den på instastory? Den var både dum og dybt alvorlig, for jeg var ærligt talt lidt bange for, om vi ville blive shunned fra Aarhus efterfølgende…
MEN, lad os tage den i korte træk.
Vi var faktisk ikke rigtig fan af nogen af dem, de var begge to slet ikke croissanter, som vi foretrækker dem. Luftige, flerlagede (nyt ord) – en god croissant skal være sådan, at når du trækker i den ene, så ryger al fyldet nærmest med. Det er smukt håndværk at se den være “forbundet i hjertet” på den måde.
Begge croissanter var tunge og brødede – der var ingen luft i nogen af dem, men efter jeg skrev frem og tilbage med jer på instastory, så har vi vi vist fundet ud af, at her er tale om en hel ny type croissant; Aarhus-croissanten. Den er fast og bestandig – som en af jer skriv “jyderne vil gerne have noget for deres penge, ikke så meget luft”, haha! Det giver mening!
Briançons var Emilys favorit skulle hun vælge – den var den rette gylden, hun mente også, at smørnoten var helt i top. Den, synes jeg, manglede – jeg fik meget mere smør ud af La Cabras, som til gengæld syntes lige hårdt nok afbagt (de må have haft en ovnglad type på arbejde, nu hindbærsnitten også var helt død).
Men… Der var altså ingen af de to, der rigtig battede, selv om det føles som helligbrøde (pun intended) at skrive efter jeres begejstring.
(Psst… Lige ved siden af La Cabra ligger der en bager, der skulle være helt fantastisk, Nr. 24, de har alverdens lækre brød og nogle to die for brombærsnitter, so I’ve heard)
Aarhus Central Food Market
På vej mod stationen havde vi travlt. Planen var at tage på Fika for en lækker salat to go, men vi var blevet pressede på tid. Jeg spottede Aarhus Central Food Market på venstre side næsten op ved banegården, og så svingede vi forbi.
I København kan den bedst af alt sammenlignes med Westmarket, en rækker overdækkede foodstalls, der dækker de flest tænkelige madbehov. Men modsat Westmarket, der ikke rigtig synes at fungere, så var her stuvende fuldt, selv om klokken kun var 17.40. Folk hang ud, spiste tidlig aftensmad. Der var salater at få, en La Cabra-sattelit, sushi, vegetarisk mad, øl, en bar. Du kunne få det hele, og det virkede super fint.
Jeg købte en bunke vegetar-sushi til toget, det havde jeg somehow cravet hele dagen. Emily købte en salat. Ret hyggeligt lille sted, tæt på banegården skal man have mad til turen.
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES

^^^Langhoff & Juul

Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES

^^^Nr. 24

Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Aarhus is second largest city in Denmark and very much so a city of students, young people, cool cats since it has several universities, amongst is the original school of journalism pulling in people from all over Denmark.
It’s also a dense city, everything is pretty much located within a 30 minute walk – from one end to the other. It’s beautiful, having loads of colorful houses, cobbled streets and old vibe so charming it will knock you off your feet.
We were invited by DSB, the national train company, and got to choose our own destination. We chose Aarhus for its great shopping and even better food (they just chose Aarhus to be the city with the highest number of great restaurants per capita – I’d move, would you?). Going to Denmark – don’t settle for Copenhagen, you must visit beautiful, mesmerizing Aarhus. She’ll knock you off your feet, promise.
We ended up having lunch at Langhoff & Juul, which is an organic insta-spot with the most beautiful tile wall, you can have some of those traditional Danish smørrebrød (or open-faced sandwiches). Then we went to La Cabra for a cup of coffee – they’ve won awards for the brewing skills several times I think. They make an excellent cup and the vibe is cozy (and a tad hipster – but that’s how all the good coffee spots are these days. Next to La Cabra there’s a bakery named Nr. 24 – supposedly one of the best in Aarhus, try their “brombærsnitte”, Danish classic with a twist. We walked around Aarhus shopping, museums, just enjoyed the city, and to pick up dinner for the train we went to Aarhus Central Food Market which is a pretty cool place loaded with food stalls. Anything and everything your heart desires – I brought vegetarian sushi on the train.
Remember Aarhus next time you want to go to Denmark!
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSESCathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES
Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES

^^^I Aarhus Central Food Market

Cathrine Widunok Wichmand, DSB Orange, ROCKPAPERDRESSES

29 kommentarer

 1. Nanna siger:

  Fin guide til vores fine by – må bare lige indskyde, at I vist var på Central Food Market og hente mad til turen til sidst, og ikke Street Food 🙂
  Kh

  1. Cathrine siger:

   Jeg har vist været træt til sidst, selv om det andet navn da også er meget fængende, haha! Jeg har rettet den straks og tak for at hjælpe mig Nanna! KH

 2. Ninna siger:

  Selvom jeg har boet i Aarhus i 5 år nu, er det altid fedt med en guide og inspiration til nye steder. Det lyder dog som om i har været i Aarhus Central Food Market og ikke Aarhus Street Food – sidstnævnte ligger lige et par 100 meter derfra 🙂

  1. Cathrine siger:

   Den er rettet 😀 TAK for hjælpen! KH

 3. Evs siger:

  Haha tænkte lige det samme 😉 Ret det endelig, så selv os Århusianere ikke bliver forvirret 🙂
  Kh

  1. Cathrine siger:

   Done deal !KH

 4. Cecilie siger:

  Haha, skulle til at skrive det samme som Nanna, teknisk set kan man vel godt kalde det street food, men da vi har et andet madmarked der hedder Aarhus Street Food, så tror jeg det er bedre med Central Food Market!

  1. Cathrine siger:

   Den skulle meget gerne være rettet – det håber jeg, I kan se, gjorde det med det samme Nanna skrev 😅 KH

 5. Evs siger:

  Og straks fremhæver man fejlen, sorry!! Men det var jo også bare fordi, jeg var nysgerrig på, hvor sushien med den dejlige avocado kom fra 😀 Skøn guide og ikke mindst lækre billeder!

  1. Cathrine siger:

   Haha, det er så fint – det skulle jo fikses, så jeg ikke sendte nogen det forkerte sted hen, haha! Sushien var fra Letz som har den bedste vegetarsushi in my opinion. Den med avocado på toppen er en avocado rush roll <3 Mega lækker! KH

 6. Louise siger:

  Sød lille guide til vores by! 😊
  Næste gang I kommer, så få en “mokost” på Cafe Landmad, og som du selv nævner en brombærsnitte på Nr. 24, eller en af deres kanelting!
  La Cabras kaffe er out of this world, og helt klart min favorit, men skulle I få lyst til at prøve et andet godt sted, så er Great Coffee også fantastisk. Stemningen er ikke helt lige så hyggelig som hos La Cabra, men kaffen er fantastisk og Søren har vist vundet en masse priser for alt muligt! 😊
  Er man til burgere er The Burger Shack værd at tjekke ud – Århus’ bedste, hvis du spørger mig. Og et smut forbi Street Food er heller ikke at kimse ad. Men der er altid propfyldt ligegyldigt hvornår du kommer!
  God søndag til dig! 😊

  1. Cathrine siger:

   Vi skal simpelthen af sted igen, jeg er virkelig vild med Aarhus! Burger Shack nævnte nogen af jer også på facebook – den er på listen. TAK for gode tips, jeg må af sted igen <3 KH

 7. Venterpaavin siger:

  Aarhus er den dejligste by, vi brugte 5 år i streg på at holde efterårsferie der, da vi var yngre☺️

  1. Cathrine siger:

   Det er da en fantastisk idé. Jeg tror også Adam og jeg skal være meget bedre til bare at tage af sted, hoppe på toget. KH

 8. Tine siger:

  Ej, den der La Cabra-croissant ser da nærmest helt branket ud! Det er da vist en ommer for den ovnansvarlige, hva’?
  Men godt at høre, I havde en god tur til min by – den er sgu ret hyggeligt, og det er en skam, at boligpriserne er kommet helt op i Kbh-enden,.
  Kom endelig tilbage snart, så I også kan få oplevet Frederiksbjerg med skønne Jægergårdsgade og M. P. Bruunsgade – eventuelt med en gåtur ned til Tangkrogen og Marselisborg Lystbådehavn 🙂

 9. Marie J siger:

  Skøn video af jer, I er 2 af mine favoritbloggere <3 Hvor må det være skønt at have fået foreviget så dejlig en dag. God søndag, kram 🙂

 10. Laura siger:

  Jeg må indrømme at jeg blev lidt småirriteret da jeg så på instagram at I skulle lave sponsorerede indlæg for DSB. Og lige så meget som jeg synes at både dig og Emily mestrer at vælge meningsfulde samarbejder og skrive sponsorerede indlæg synes jeg at den her er helt off. For det virker lidt nemt for to personer, der normalt ellers aldrig tager toget fordi de har brug for det. For DSB er sgu langt fra den fest som I fremstiller det som. Spørg bare landets pendlere. Og da mine forældre bor på Sydfyn har jeg i de syv år jeg har boet i København også benyttet mig flittigt af toget. Og det har ofte været en træls og dyr fornøjelse. Heldigvis er der begyndt at køre mange busser og dem benytter jeg mig hellere af end DSB – selvom togkørsel jo er en noget mere behagelig rejsemetode…

  1. Cathrine siger:

   Læser du min tekst, Laura? Vi var også forsinkede. Og jeg forsøger at nyde tiden i toget, også forsinkelsen, for det kan man trods alt i toget – modsat bilkø, som jo også kan ramme en. Det var aldrig planen at lave 1:1-pendlerrejse, for det er vi ikke, som du også skriver – men der er også mange andre typer, der rejser med tog end lige præcis dig. Der er mange, der tager toget hjem til jul, på lejrskole, til koncert. Vi fik to Orange-billetter, som jo heller ikke er pendlerbilletter men billigere togbilletter – det kan man vel ikke have noget imod at lave reklame for? At vi begge to er hyggefranser og køber croissanter og juice og et blad – det må vi vel gerne? Jeg kan altså ikke hidse mig op over din kritik, som mest af alt lyder til at bunde i, at du er træt af pendlerlivet. Det kan jeg jo ikke stille noget op overfor, og jeg kan kun forestille mig, det må være træls at blive forsinket i sit daglige arbejde, hvis det er det, det handler om.
   Og – jeg bruger DSB 😉 Igen, læs indlægget. Jeg har brugt DSB i endnu højere grad, før vi fik bil, hver gang jeg skulle hjem. Nu bor jeg i byen og arbejder i byen – så nej, i det daglige bruger jeg ikke toget, men jeg kan altså ikke tage hensyn til alle landets pendlere. Det her var med fokus på en venindetur, og det var det, vi fik – med forsinkelser, sådan er det. KH

   1. Laura siger:

    Jeg er altså ikke pendler. Men jeg har brugt toget flittigt når jeg har skulle til weekend/fejring/jul hos mine forældre. Jeg er helt forbavset over dit svar for min kommentar var ikke ment sur eller som noget du skulle hidse dig op over. Det var bare mine tanker omkring DSB og et sponsoreret indlæg. Faktisk roser jeg både dig og Emily for at være dygtige til netop det. For mig føltes det bare som et glansbillede af DSB, hvilket jeg tror mange faste kunder ikke vil kunne genkende. Og ja, det er fedt med billige orange, men det er jo ikke det eneste DSB er og det var måske bare det jeg ville bringe på bane. Bliver lidt ked af dit negative svar. Jeg lagde den samme kommentar hos Emily og hendes svar er meget langt fra dit og jeg føler mere at hun har forstået hvad jeg mente med min kommentar. Men sådan er det vel med de her skriftlige kommentarer 🙂

    1. Cathrine siger:

     Nu skrev du bare kampagnen er “helt off” og at du var småirriteret – jeg prøver bare at forklare dig, hvad formålet med den var. Altså helt konkret, Orangebilletter, venindetid etc. – jeg synes nemlig ikke den var off. Jeg synes den gav et meget fint billede af, hvad en togtur også kan bruges til – kvalitetstid med en veninde. Der er ikke noget ondt i det jeg skriver – jeg forklarer bare sammenhæng. Nu nævnte du selv landets pendlere, så jeg tænkte, du måske var en af dem, og det er måske ikke lige kvalitetstid for dig at tage toget, hvis du tit er afhængig af det. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i.
     Måske Emily har svaret mere konstruktivt og fint end mit lød i dine ører, men hun har heller ikke lige haft en fem dages maraton-diskussion om sponsorerede indlæg 😅 Jeg tror bare, jeg for en stund er lidt mør af at stå på mål, som jeg føler, jeg har gjort det. Men der var virkelig ikke noget i det.
     Jeg er glad for roserne – både til Emily og mig, jeg prøver bare lige at forklare, hvad pointen var. Alt godt! KH

     1. Cathrine siger:

      Sorry, hvis jeg lød spids – det var virkelig ikke min mening 😅 KH

     2. Laura siger:

      Det er helt i orden. Helt off er måske en overdrivelse, men det var med den tanke at sådan to piger fra København og omegn jo ikke på samme måde har været afhængige af DSB. Og småirriteret er vel netop en smule ellers havde jeg jo skrevet vildt meget irriteret 😉 Det var som sagt ikke ment som et angreb eller i forbindelse med den øvrige debat som jeg nysgerrigt har fulgt. Det var virkelig bare en kommentar om mine tanker. Reklamen skal jo tale til de positive følelser hos modtageren og for mig gav det bare et naturligt mismatch fordi jeg har haft så mange negative oplevelser med DSB. Nå, men nu har vi vist også begge fået forklaret os og forstået hvad hinanden mente. Og så vil jeg altså bare sige at jeg virkelig holder af din blog og har fulgt med fra dengang den kun var et par måneder gammel – for du er god til både fritids- og fuldtidsblogging 👏🏼

 11. Louise siger:

  Rigtig dejlig Aarhus guide og fin video! Fedt samarbejde mellem mine to favorit bloggere – det må I gerne gøre igen, hvis muligheden byder sig 🙂

 12. Trine siger:

  Der skulle eftersigende være surdej i La Cabras croissanter – det er nok det, som gør dem tunge. Men kan os aarhusianere, som kun har smagt den tunge, aarhusianske croissant, ikke få et tip til, hvor man får “den rigtige vare” i København? 😀 I øvrigt en rigtig dejlig video, som næsten giver “driving home for Christmas”-associationer <3

  1. Cathrine siger:

   Jeg vil sige Mirabelles (som vist også er på surdej?) og Democratic coffee i København er to rigtig gode bud! Sidstnævnte vandt en croissantpris for halvandet år siden eller så, haha! Den er også god! KH

 13. Kamilla siger:

  Ih, nu længes jeg helt tilbage til Aarhus, hvor jeg boede da jeg tog min bachelor. Det er så fin og hyggelig en by, ligesom København er – men på en helt anden måde. Jeres lille reportage mindede mig om den tid, som var virkelig god – tak for det 🙂
  I øvrigt så synes jeg det er helt vildt som byen ændrer sig lige nu og har gjort det siden jeg boede der for 5-7 år siden. Mange af mine venner fra studiet er også flyttet til Kbh eller udlandet så er måske tilbage et par gange om året nu, og hver gang er der SÅ mange nye steder, cafeer og bygninger. Så føler man sig rigtig gammel når nogle af de gamle steder er væk når man vender tilbage, haha!

 14. Michala siger:

  Lige en mørdejs-nørde-kommentar: Hvis mørdejen i hindbærsnitten var for hård, skyldtes det nok nærmere at den havde været æltet for meget end at den var for hårdt bagt. En mørdej skal kun lige samles, hvis man overælter den bliver resultatet hårdt og kedeligt. Hvis en god mørdej bliver bagt for hårdt bliver den bare brændt, ikke hård. :o)

 15. Louise siger:

  Den ultimative hindbærsnitte anbefaling må være Moccacity. Deres hindbærsnitter er dyre, men de har den rigtige mormor smag med hjemmelavet syltetøj og sprøde bunde. Det er i hvert fald en af de ting jeg SKAL nå, når jeg er på besøg hjemme i Aarhus.

  1. Cathrine siger:

   Ejjj det lyder alt for lækkert – jeg må tilbage! KH

Send en besked