Top

About: Beauty of skin

01.07.2012
Skabt af Cathrine

I går så I alle mine hårhjælpere, i dag er det hudens tur! Og Anne har i spørgerunden stillet mig følgende spørgsmål:

Hvordan plejer du dit ansigt og med hvilke produkter? Din hud ser så fin og velplejet ud. Får du aldrig nogensinde urenheder?

Jeg kan starte med at sige: JOW jeg gør!! En gang i mellem får jeg altså en urenhed eller to, men generelt opfører min hud sig meget pænt. Jeg havde en ikke så sjov teenagetid, hvor jeg virkelig havde tendens til bumser ? primært i panden og omkring tindingen. Jeg tror, det er kommet af lidt for tungt pandehår dengang i kombination med voks i pandehåret (for 10 år siden brugte man altså voks alle vegne) og raging hormones, som absolut også drillede mig. I dag hvis jeg får en bums på et ubelejligt tidspunkt ? op til en fest fx ? så gør jeg noget værre fy, fy skamme! Jeg putter nemlig en lille klat tandpasta på natten over, og så synes jeg, at den er faldet i størrelse, når jeg vågner hæhæ? Jeg mener, det er Pudderdåserne, der har sagt at det er fy, fy! Men den gamle vane holder ved hos mig!

Jeg skal ikke gøre mig for klog på hudtyper, og hvad der virker er virkelig, virkelig individuelt. Men det kan være sindssygt svært at mærke forskel på en tør og en fedtet hud for en utrænet hånd – man kan fx let komme til at overbehandle en tør hud, som vistnok resulterer i at huden overproducerer fedt for at passe på sig selv. Det er virkelig vigtigt at kende sin hudtype, hvis man vil passe så godt på den lille (store i virkeligheden) hud som muligt.

Jeg har hos en kosmetolog for mange år siden fået at vide, at jeg har en meget tør hud. Min hud virker stram, når jeg kommer ud af badet, og hvis den ikke er mættet, får jeg tydeligere små fine linjer frem i krydderen. Derfor skal den bare have så meget fugt som muligt. SÅ alle de nedenstående produkter er altså nogen, der er tilpasset mig og min følsomme hud – det er ikke sikkert, I vil være ligeså glade for dem! Men here it goes!

Rutinerne: 

Om morgenen lyder min hudplejerutine således: Renser ansigtet med 1 Facial Cleanser fra Purely Professional. Herefter fordeles serummen fra A Perfect World-serien fra Origins. Når den har “dampet” af i et par minutter (typisk mens jeg børster tænder) så smører jeg A Perfect World SPF 25 også fra Origins. That’s it!

Om aftenen bruger jeg så også en øjenmakeupfjerner inden jeg renser ansigtet. Normalt bruger jeg Matas’ Øjenmakeup Fjerner uden parfume (den der har en mælket konsistens). Men jeg har lige skiftet over til en ny mascara, som skulle holde til lidt mere gråd og regn (bryllup coming up OG en bad ass sommer herhjemme har skubbet mig over til en mere resistent mascara). Så pt. bruger jeg Waterproof Eye Make-up Remover fra Beauté Pacifique. Den er noget dyrere end Matas’. Men jeg køber kun de dyre produkter, hvis jeg får dem på lidt tilbud.

Produkterne:

Rens: Jeg har i årevis brugt rensemælk+tonic fra Matas Natur-serie. Men jeg har for nyligt fået Purely Professionals 1 Facial Cleanser i gave fra PP, som er en skum, der fordeles på fugtet hud og derefter skylles af. Jeg er overrasket over, at min hud ikke føles tør efter brug. Den er absolut god ved selv en tør hud. Og så “glider” skummen ingen vegne, den bliver i hånden, inden den fordeles! Men efter så mange år med rensemælk-derefter-tonic-rutine, så har jeg svært ved helt at vænne mig til en skum. Når denne her er tom, kommer jeg måske nok tilbage til Matas Natur. Selv om der nu er noget rart ved færre trin – man er vel magelig.

… En klog Pudderdåse har også en gang skrevet, at man ikke skal bruge sine penge på det, der alligevel skal skylles/tørres af. Brug i stedet for pengene på nogle dejlige cremer!

Serum: Jeg har fået tudet ørene fulde af, at en serum virkelig vil kunne gøre noget godt for min hud, når den er så tør. En serum lægges under dagcremen og giver en ekstra fugtbeskyttelse. Jeg har længe været meget glad for Origins’ produkter – på trods af prisen – så derfor har jeg valgt at bruge deres A Perfect World Age-defense. Ideen er at den skulle bremse de første ældningstegn – jeg ved ikke helt om jeg tror på det, men den er som silke på huden og meget drøj i brug, så så længe den føles rar og gør huden lækker, så er jeg ligeglad med det der alders-bekæmpelse.

Dagcreme: Jeg skifter mellem to; en om sommeren og en om vinteren. Dog fra samme mærke og samme serie. Om vinteren skal den være ekstra fed, om sommeren må den gerne være lidt lettere og til gengæld have SPF 25. Det er den sidstnævnte, jeg bruger pt. Jeg har i 1,5 års tid brugt Origins’ A Perfect World i dagcreme-version, og den er altså virkelig lækker og fugtgivende. Det er virkelig en luksus for mig at bruge denne her sag. Eneste minus er, at den kommer i en krukke – den bliver altså fyldt med bakterier hver gang man stikker grabben i den. Og så taber de gode ingredienser også deres virkning efterhånden, som den får kontakt med luften. Jeg håber, Origins snart finder på en bedre indpakning – en pumpe-sag ligesom deres serum!

Natcreme: Jeg har engang fået fortalt, at så længe man kun er på fugtcremer (altså ingen anti-wrinkle-effekt) så er det lige meget med en dag- og en natcreme. det er bare fugt fugt fugt! Men jeg er alligevel hoppet på at bruge begge dele. For natcremen giver altså meget mere fugt, så huden kan komme sig om natten! Min er igen fra Origins, High-Potency Night-a-Mins. Den er mere cremet og tyk i konsistensen end dagcremen.

… Til det her med cremer skal det lige siges, at jeg har været igennem en del – jeg er startet med meget billigere mærker. Fx Dr. Hauschka (eller hvad det hedder) fra Matas – jeg hævede op som en fodbold i krydderen, den kunne jeg absolut ikke tåle. Matas Natur 24Hour fugt-creme – ikke fugt nok. Så nu jeg endelig har fundet noget der virker, og som min ømtålelige hud kan lide, så holder jeg fast, trods pris. Jeg køber dem med hjem fra lufthavnen, ønsker mig dem i gave, køber dem når Magasin har tilbud osv.

Bodylotion: Den kan i ligeså godt få med nu det handler om hud! Jeg er nemlig mega glad for A-Derma, som kan købes på apoteket. Igen skifter jeg fra en mere fedtet creme til en lettere lotion fra vinter til sommer. Dog fra samme serie og ud fra samme principper – ingen parfume eller parabener. På denne tid af året hedder den Exomega Face and Body Lotion for Dry Skin. Det er en stor dunk – og den er super drøj. Jeg har ikke haft i nærheden af så meget eksemskidt i haserne og andre steder på kroppen efter jeg har skiftet til A-Derma. Hvis du har sart hud, så skal du klart ned på et apotek og have fat i nogle af de her produkter.

… Det var lidt om hudplejerutinerne! Thilde spurgte så også i spørgerunden:

… har altså længe spekuleret over hvordan pokker du holder dine tænder så pæne hvide?

Haha, fantastisk spørgsmål! Jeg tror egentlig ikke, jeg gør noget særligt – i hvert fald ikke med henblik på at gøre dem hvidere! Men ganske kort kan jeg sige, at jeg aldrig har røget end ikke prøvet. Jeg drikker ikke kaffe (til gengæld mega meget te). Og så bruger jeg tandtråd hveranden dag – og så bruger jeg Zendiums Fresh Mint-tandpasta, den er ret almindelig, og jeg køber den i Rema1000. Så jeg er måske lidt heldig med tandsættets farve, jeg gør i hvert fald ikke noget ekstra for det.

… Jeg har en lille make up video klar til jer i starten af ugen – så skal I se mine makeup-rutiner, dem har I også spurgt til!

 

3 kommentarer

  1. baysen siger:

    Nu hvor du alligevel er inde på hudpleje… Du skrev for noget tid siden, at du havde købt Bio-Oil og skulle i gang med at teste. Så jeg er egentlig bare nysgerrig efter at høre din dom – havde den nogen effekt?

  2. baysen siger:

    Nu hvor du alligevel er inde på hudpleje… Hvad var dine erfaringer med Bio-oil? Du skrev jo om den for noget tid siden, så jeg kunne egentlig bare godt tænke mig at høre, hvad du synes – havde den overhovedet nogen effekt??

  3. Jeg har et lille indlæg oppe i ærmet omkring netop Bio-Oil, så stay tuned. Inden ugen er omme 😉 KH

Send en besked