Top

About: "Hvordan kan du være så fjollet og glad – altid?"

16.09.2012
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

(et af de billeder I livligst har kommenteret, at jeg så så glad ud – det var jeg også, helt ned i maven)

I spørgerunden fik jeg et særligt spørgsmål fra Frederikke; “Hvordan kan du være så fjollet og glad – altid? 😀 “. Og grunden til det spørgsmål blev særligt, er fordi det virkelig fik mig til at tænke. Længe. Her får I et ret så personligt og LANGT indlæg (det gør jeg mig gerne i).

Jeg tror, der er forskel på at være glad og smilende. Jeg smiler rigtig, rigtig meget. Men det betyder ikke altid, at jeg er glad. Et smil er den nemmeste måde at vise omverdenen man er glad, men samtidig er det også den nemmeste måde at skjule ulykke på. Når vi får spørgsmålet “Hvordan går det?” er standardsvaret; “det går godt”. Også selv om det går skidt i visse dele af livet. Og selv om jeg altid vil sige, at den nemmeste vej mellem to mennesker er et smil, så er det absolut ikke alle, der fortjener et smil. Jeg har af en menneskeklog kone (sådan en slags der har papir på, at hun er menneskeklog) fået at vide, at et smil er en gave, som man skal give med omtanke. Det har jeg virkelig taget til mig gennem årene – ved at sende smil helt uselektivt til omverdenen har jeg fået drenge i hælene i byen, også de forkerte slags. Jeg har dækket over sorg, over tristhed, over vrede med et smil. Og det bider en bagi! Men når man er glad, helt ind i sjælen, så skal man smile. Helt op til ørerne.

Jeg har absolut ikke altid været glad. Mine teenageår har været fyldt med mobberi, lav vægt, hjertesorg, alle problemer der kan følge med titlen som skilsmissebarn (dumme forældre-bonus-kærester, lavt selvværd, evig jagt på drenge der kunne fylde selvværdet op = dummeste og mest umulige vej at gå). Og når det var rigtig sort, kørte automatikken i mit hoved; “det er synd for mig”. Det er synd for mig, at mine forældre er skilt. Det er synd for mig, at de andre mobber. At min kæreste var utro (ikke A, don’t worry). At jeg fik blindtarmsbetændelse.

Jeg havde mega travlt med at flytte hjemmefra – to dage efter jeg havde kørt i studentervogn flyttede jeg til et usselt værelse på Nørrebro. Det blev heldigvis hurtigt skiftet ud med en to-værelses i indre by for mig selv. Og så sad jeg der, så ensom og alene. Så ensom som jeg nogensinde har været. Og så gjorde det rigtig ondt. Og hvis I ikke er til cheasy historier, så skal I stoppe med at læse nu. For som jeg sad der i min egen elendighed, så jeg et program – og nu kommer det – Oprah. En guru ved navn Eckhart Tolle var gæst (og nu ved jeg min gamle studieveninder begynder at grine, ham har de drillet mig meget med). Og han talte om at bryde sit negative tankemønster aktivt, være bevidst om sig selv og sin rolle i sit eget liv. Om at gøre noget ved sin situation. Lige på det tidspunkt rykkede det i mig. Jeg købte hans bog, bladrede lidt i den. Så lod jeg det ligge. Men det havde rykket i mig. Rom blev ikke bygget på en dag.

Over årene er jeg blevet mere bevist om mig selv. Hvis jeg vil se en forandring, er jeg nødt til selv at gøre en indsats. Jeg kørte sur i studiet allerede 2. år – mod coutumen søgte jeg en studieplads i Helsinki. Fik den. At jeg samtidig søgte Talentholdet og kom ind der, gjorde så bare, at jeg ikke kom af sted. Men det rykkede. Jeg har sagt farvel til venner mere eller mindre bevidst, som gjorde mig ked af det. Bloggen startede jeg sidste år, fordi jeg følte mig ensom, når A arbejder så meget som han gør i vintermånederne. Jeg prøver selv at flytte mig, hvis jeg er ked af at stå stille.

Jeg har haft sindssygt travlt med at sørge for, at alle kunne lide mig gennem årene. Folkeskolen. Gymnasiet. Arbejde. Studie Og det kræver SÅ meget energi. Og så er det i øvrigt en umulig opgave – for alle vil aldrig kunne lide mig. Og det skal de heller ikke. Den samme menneskekloge dame som før sagde også til mig: “Du afskaffer demokratiet, hvis du tvinger alle til at kunne lide dig. Du gider ikke være diktator hele livet. Du skal være dig selv. Og om folk kan lide dig, er deres eget frie valg. Du kan heller ikke lide alle.” Og det er rigtigt. Spild af energi.

Nu er jeg glad. For min egen skyld. Jeg smiler, når jeg ikke kan lade være. Og man må gerne ikke kunne lide mig. Jeg er ikke altid glad – men når jeg er det, så er jeg det helt oprigtigt. Og selv om jeg synes “fjollet” har en negativ-lalleglad-feeling, så er jeg også det engang i mellem. Ligesom jeg også bliver vred og skuffet og sur. Det skal der til. For balancen, I ved.

137 kommentarer

 1. Ditte siger:

  Åh, C, du er simpelthen så skøn. Og oprigtig. Eller, det ved jeg jo egentlig ikke, når jeg nu kun kender dig igennem billeder og skrevne ord herinde, men ikke desto mindre har jeg ikke tal på, hvor mange gange du har fået mig til at smile eller grine – og det sætter jeg virkelig pris på. Så tak! Mange tak. Fortsæt endelig den smilende stil – den smitter :-))

 2. Y siger:

  Jeg kommenterer normalt aldrig, men nu kunne jeg simpelthen ikke lade være. Jeg døjer selv med de samme problemer, om at ALLE folk skal kunne lide mig, selvom jeg godt ved at det ikke kan lade sig gøre. Fedt med et indlæg der viser at selv den mest smilende og glade pige også har gået med de tanker, og det giver mig virkelig håb om at det er muligt at være positiv på en måde der ikke er lalleglad (det blir nok en smule negativt, det ord), men på en måde der viser at man hviler i sig selv og den man er! Fedt fedt fedt!!!

 3. Karoline siger:

  Kan virkelig godt føle dig i den her fortælling. Det er lidt ligesom at læse min egen historie. Virkelig.
  Det er dejligt med folk der smiler til verden, det er dejligt at smile, men det er også utroligt vigtigt at man lader sig selv være ked af det.
  Du har fået mig til at tænke på hvor godt jeg har fået det, efter jeg stoppede med at tro at jeg skulle være glad hele tiden, og der ikke var plads til sorg og ulykke. Det var først efter at jeg “stoppede” med at være glad, at jeg faktisk oprigtigt blev det.
  Dejligt indlæg!

 4. Nikoline siger:

  Sikke dog et skønt indlæg, med fine, fine pointer 🙂

 5. Jo siger:

  Smadder fint indlæg! Virkelig! (smiler) 🙂

 6. Debbie siger:

  “Hvis jeg vil se en forandring, er jeg nødt til selv at gøre en indsats” – så stærke ord.
  Kan nikke så meget genkendelse til mange af de ting du har været igennem (skræmmende nok). Er selv skilsmissebarn, og har selv døjet med lavt selvværd (gør det stadig til tider). Jeg har haft alle de forkerte kærester, og har haft denne mani med at være en pleaser.
  Den person der dog ændrede det en anelse for mig, være Byron Katie, som i øvrigt er en helt fantastisk kvinde, som jeg stiftede bekendtskab til via min psykoterapeut.
  Jeg er stadigvæk usikker til tider, men jeg prøver virkelig at blive bedre til at håndtere mine følelser. Tage det sure med det søde, selvom der virkelig er dage, hvor jeg bare har lyst til at ligge i sengen i fosterstilling- De dage ender dog altid ud i, at der opstår en vis stædighed i mig, så nedturene gør mig bedre som menneske, har jeg i årenes løb lært.
  Nå, enough about me, for det handler jo egentlig om dig 😉 Men super fedt at se sådan en side af dig – det kan man kun føle sig inspireret af.

 7. Mathilde Johanne siger:

  Et virkelig godt indlæg!

 8. Miriam siger:

  Åndssvagt lækkert indlæg. Jeg døjer også selv med pleaser-genet i helt vanvittige proportioner (á la jeg bliver ked af det, hvis en buschauffør vrisser af mig, fordi jeg sidder i mine egne tanker og kommer til at trykke stop lidt for sent), men jeg kan heldigvis mærke, at jo ældre jeg bliver, jo mere okay bliver det, hvis jeg ikke lige er alle menneskers kop vodka. Jeg kan jo heller ikke lide ALLE, vel?

 9. Laura G. siger:

  Hvor er du sej!

 10. Nana siger:

  Smukt:-) har fulgt din blog siden du vandt “brillekonkurrencen”, og tillykke med det:-) men i hvert fald har du fanget mig lige med det samme og du virker så “virkelig” og “levende” i dig selv!;-) og den med smilet vil jeg tage til mig!:-)

 11. Julie siger:

  Sikke et godt indlæg! Kan genkende meget af det, du siger, men kunne ikke have sagt det bedre selv 🙂 Tillykke med dit jeg, som det er i dag – det kunne mange lære af. Altså at tage lykken i egen hånd!
  Og tak iøvrigt for en rigtig god blog!
  Du er velkommen til at besøge min blog og deltage i en give away om en fin Jane Kønig ring 🙂
  http://www.novaksagenda.dk

 12. Louise T. siger:

  Smukt 🙂

 13. Malou siger:

  Kære Cathrine…
  Mht. mobning: jeg er en meget tilgivende person. MEN lige med hensyn til mobning, så håber og tror jeg karma er en kælling.. SE lige hvor du er med dit liv nu!! Du er, imo, skide succesfuld og skide god til det du gør, om det så er blog eller radio og søster kan jeg fornemme ud fra den bryllupsvideo og A vil sikkert sige kæreste 🙂 IKKE om jeg ville kunne holde masken hvis jeg skulle føre en samtale med ham smileyfyren i radioen i fredags – jeg stod i mit køkken og var ved at tisse i mine bukser af grin, han var sgu original 🙂
  Det er et skide godt indlæg, og en masse kloge ord som kommer ud af munden på en 23 (right?) årig KVINDE vil jeg sige. Jeg tror på, at man lærer mest om sig selv gennem de tider af modgang man går igennem og at der ikke er noget som er så skidt, det ikke er godt for noget. Jeg er glad for du sidder på hesten – bliv endelig siddende og smil og mærk dig selv, vid hvem du er og hvad du står for og NYD for pokker alle de mennesker som kender dig og dem som egentlig ikke gør, kun gennem bloggen, der sender søde ord med på vejen 🙂

 14. Maria siger:

  Du er sej!! Og du får mig til at smile 🙂

 15. Tanja siger:

  … Og vi kan alle lide dig – fordi du er som du er! Lov mig at du bliver ved med det <3 … Du er simpelthen så fantastisk !

 16. Natascha siger:

  Meget meget fint og velskrevet indlæg. Indlæg som disse gør, at din blog adskiller sig så positivt fra mængden, og virkelig får læseren til at skulle tænke, og forholde sig til det du skriver. Tak fordi du skriver så personligt, er sikker på at vi er rigtig mange der kan nikke genkendende til det du skriver!

 17. Cathrine Nissen siger:

  Ditte for katten, tusinde tak fordi du skriver – og i det hele taget følger med! Hvor det glæder mig og varmer mig, at ordene får dig til at smile og grine, det er det ypperste at opnå, når jeg skriver. Åh nu er jeg helt glad! TAK! KH

 18. Cathrine Nissen siger:

  Hvor er det dejligt, Y, at du lige valgte at skrive på dette indlæg. Jeg tror i hvert fald, at jeg får mindre ud af livets potentiale, hvis jeg konsekvent skal bekymre mig om, hvad folk skriver/siger om mig. Men det er en lang og sej rejse. Jeg fik en røffel af vores gamle nabo i går og jeg hjælper hende ellers altid med at slæbe varer i går, så det var ufortjent. Men alligevel kan jeg gå og gumle på det. Hun har sikkert glemt det igen, og det burde jeg også. Synes den med demokratiet er ret fin, den er jeg i hvert fald glad for, at jeg har fået med mig – måske du også kan bruge den. Og nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor gammel du er – men alderen har også gjort sine gode ting for mig, bare fra jeg var 18 år til 23 år i dag. TAK fordi du skrev, og hav en dejlig dag!
  KH

 19. Cathrine Nissen siger:

  “Det var først efter at jeg “stoppede” med at være glad, at jeg faktisk oprigtigt blev det.”
  Hvor er det fint skrevet Karoline! Og det er helt rigtigt, jeg har det på samme måde. Det kræver for meget negativ energi at skulle prøve at læse, hvad andre nu tænker om en. Og du har helt ret – man skylder ikke nogen et smil – man må også gerne være ked af det og endnu mere gerne vise det, hvis man har behov for det.
  Tak fordi du skrev, K! KH

 20. Cathrine Nissen siger:

  Tak Nikoline, hvor er jeg glad for du skriver – dejligt du kunne lide at læse det.
  KH

 21. Cathrine Nissen siger:

  Hvor er det dejligt Jo, tusinde tak – det bedste er, hvis jeg kan få et lille smil frem. Det glæder mig meget.
  KH

 22. Cathrine Nissen siger:

  Hvor er det bare fedt, du skriver Debbie! Det lyder som om, vi er to alen ud af samme stykke. Derfor er jeg også nødt til at kigge lidt nærmere på Katie – måske hun kan inspirere nærmere?
  Jeg bliver helt klart stadig usikker – især sammen med visse mennesker. Og jeg kan også ramme et sort hul – så ringer jeg altid til min mor; ældre er jeg ikke blevet 🙂
  Stædigheden kan få dig langt tror jeg – så sejt!
  KH

 23. Cathrine Nissen siger:

  Tak Mathilde Johanne – hvor er jeg glad for du skriver! Det glæder mig, du kunne lide at læse mine tanker. KH

 24. RikkeG siger:

  Hold nu op, dér ramte du plet langt inde i mig. Tror lige du fik sat ord på min egen lille “kamp” fra at være pigen der har brugt alle hendes teenageår + en god bid af voksenårene på at give alt for mange smil til alt og alle for at tilfredsstille alle andre end mig selv. Tak fordi du er en fantastisk blogger og åbner op for din verden!

 25. Cathrine Nissen siger:

  Åh jeg kender det alt for godt – min gamle nabokone gav mig i går en røffel ufortjent, jeg hjælper hende altid med at slæbe varer, tager avisen med op til hende, tømmer køleskabet inden rejser og giver hende en lille proviantpakke. Røflen var ufortjent, men alligevel kan jeg gå og gumle på det. NU smider jeg det væk!
  Alderen har altså også gjort noget godt her – det bliver mindre og mindre vigtigt, hvad andre tænker. Hurra for at vi er kommet længere 🙂
  “Åndssvagt lækkert indlæg” – DET gjorde mig glad at læse! 🙂
  KH

 26. Cathrine Nissen siger:

  Tak kære Laura! Tusinde tak 🙂 KH

 27. Mette siger:

  Åh, hvor var det et smukt indlæg. Og det er helt rigtigt det med at alle ikke skal kunne lidt en, fordi jeg kan heller ikke lide alle og sådan er det bare! Bum. Tak for en smuk blog, især dine indlæg om USA var fantastiske!

 28. Cathrine Nissen siger:

  Tak Nana – nu er det snart brille-rejse-tid! Tiden går hurtigt 🙂
  Hvor er det fedt du hoppede på dengang og har fulgt med siden. Det glæder mig rigtig meget. Hvis du kan bruge lidt af indlægget, så er jeg for det første stolt og dernæst lykkelig. Det er stort.
  KH

 29. Cathrine Nissen siger:

  Åh tak tak tak Julie, jeg er så overvældet af så mange varme kommentarer! Det glæder mig rigtig meget, at du skriver – og tak for lykønskningerne hehe 🙂 Det er i hvert fald det bedste jeg har gjort for mig selv – taget det ansvar for mit liv, jeg kan.
  Har lige læst dine random facts igennem – rigtig hyggeligt, imponerende med en kapgangs-olympist! Og sikke en lækker give away!
  KH

 30. Cathrine Nissen siger:

  Tak Louise, hvor er det dejligt, du kunne lide det!
  KH

 31. Kamilla siger:

  Hej Cathrine!
  EJ hvor er det bare sjovt!!! Eckhart Tolle er min gud, mit lys, mit et og alt, han har (oprigtigt) reddet mig og givet mig et nyt liv. Min far dumpede bogen “En ny jord” ind på mit værelse, fordi han ofte kun kunne høre gråd derinde fra. En dag da jeg ikke længere kunne holde smerten ud længere, begyndte jeg at læse i den bog, der nu havde lagt på reolen så længe. (normalt læser jeg ikke bøger) men jeg kunne altså ikke få blikket væk fra ordene igen. Tolle er så klog – den klogeste mand i verden, synes jeg. Han har virkelig forstået meningen med livet. Jeg har tit tænkt, at det burde skrives i lovgivningen, at det var en pligt at alle skulle læse “En ny jord”. Nuets Kraft er også god, men jeg synes En ny jord er endnu bedre – har du læst den? Blev du nogensinde færdig med den bog du begyndte på? Mit liv var et jalousihelvede i 4 år, hver eneste dag! Men pga. Tolle er jeg blevet taknemmelig, glad og meget meget klog… Og vigtigst af alt, så har jeg lært at leve i Nuet og at tænke: “Også dette vil gå over” i de svære tider. Tak til ham!! 😀

 32. Cathrine Nissen siger:

  Sødeste Malou, du støtter mig altid herinde. Og det er jeg meget taknemmelig. Så af hjertet tak!
  … Og må jeg så have lov til at grine af “karma er en kælling” – det er dælme sjovt! Egentlig tænker jeg, at folk der mobber gør det ud af manglende selvværd og selvindsigt – så jeg håber for dem, at de er blevet klogere og er et bedre sted nu, hvor det ikke er nødvendigt at trække andre med ned. Gud ved at det kræver uanseelige mængder energi at mobbe!
  Jeg får en lille tåre i øjenkrogen af dine ord: “Du er, imo, skide succesfuld og skide god til det du gør, om det så er blog eller radio og søster kan jeg fornemme ud fra den bryllupsvideo og A vil sikkert sige kæreste 🙂 “. Jeg er så taknemmlig for de ord. Tusinde tak, M.
  TÆNK du hørte smiley-fyren i radioen i fredags! Han var så vild! Der skulle jeg lige trække vejret dybt!
  Jep 23 år – og du har helt ret, de største skridt bliver taget i modvind! Det tror jeg også på. Der åbner sig altid en ny dør, når behovet er for det. OG så kan du bande på, at jeg nyder alt omkring mig. Er lige nu så meget i nu’et at jeg stadig ikke er kommet i tøjet. Har siddet ved computeren siden kl. 10.00 i nattøj og gør det stadig 🙂 Malou, jeg kan ikke sige nok tak fordi du følger med.
  KH

 33. Cathrine Nissen siger:

  Hvor er det fedt at læse Maria, det glæder mig rigtig meget! Pas godt på smilet 😉
  KH

 34. Cathrine Nissen siger:

  Du er den bedste – og du ved, hvad jeg synes om dig min egen. DU er til inspiration. Jeg glæder mig til at være sammen med dig i morgen. Har sendt dig en sms – MØSMØS

 35. Cathrine Nissen siger:

  Natascha – tusinde tusinde tak fordi du skriver. Det er så fedt at læse dine ord, og endnu mere, hvis jeg får dig til at tænke over ordene. Det er stort for mig. Så tak til dig, fordi du lægger dine ord her og fordi du følger med. Hav en dejlig dag!
  KH

 36. Cathrine Nissen siger:

  Jeg er så rørt over din kommentar Rikke, af hjertet tak. Det er på tide, vi gør op med vores egen usikkerhed og kamp for at please alle. Du behøver virkelig ikke at smile til alle – alle smiler heller ikke til dig. Vær selektiv med det, så betyder det også mere, når du endelig sender et stort, dejligt og varmt smil 🙂
  KH

 37. Cathrine Nissen siger:

  Kæreste Mette – tusinde tusinde tak! Alle skal bestemt ikke kunne lide en – det hænger også ved mig! Hvor er det dejligt du følger med og har læst USA-indlæggene. Har stadig nogle i ærmet, men jeg har næsten ikke lyst til at poste dem – for så er ferien definitivt slut 🙂
  Hav en rigtig dejlig dag!
  KH

 38. Cathrine Nissen siger:

  Kære Kamilla,
  hvor er det fedt, at du har læst Tolle også! Jeg købte “A New Earth” men bladrede mest af alt i den og læste afsnit her og der. Men det var nok til at rykke i mig. Måske jeg skulle starte fra en ende af? Den står så fint på boghylden, så den er lige til at gå til.
  Hvor er det stort, at det har rykket så meget i dig at læse hans ord. Jeg selv er ikke meget for selvhjælpsbøger, men den herre bog går ud af den kategori. Den er større end den. Det er jo en livsfilosofi. Og hvor er det fantastisk at det er din fars omsorg, der har gjort forskellen i dit liv.
  Det var en dejlig dejlig kommentar at læse, Kamilla, og så er det dejligt at møde endnu en “fan” 😉
  KH

 39. Anne Cathrine siger:

  Åh Cathrine. Hvor jeg beundre dig og dit mod! Og hvor er det fantastisk du deler så meget af dig selv. Jeg kan virkelig mærke dig som person når jeg læser med her.
  Og at du er blevet mobbet, fatter jeg simpelthen ikke – de må ha’ været utrolig misundelige på dig. Dumme kællinger, og jeg håber de læser din blog, så de kan få en rigtig dårlig smag i munden.
  Er selv blevet mobbet synder og sammen i folkeskolen og på efterskole. Det er svært at komme over, og jeg tvivler enormt meget på folks hensigter.
  Jeg har også prøvet på, at få alle til at kunne lide mig – måske er det et produkt af mobberi, at passe ind.
  Og den bog må jeg lige ha’ fat i!

 40. Nanna siger:

  Sikke et godt indlæg. Jeg kender godt det med at smile selvom man inden i er ked af det. Jeg er utrolig ensom og ser også mig selv som et offer og jeg synes det er så svært at komme ud af, og de negative tanker kører rundt dagligt. Men alligevel svarer jeg jo at jeg har det godt når nogen spørger og smiler og er glad når jeg er iblandt andre. Nogen gange tror jeg man bliver nødt til at vise det lidt mere hvordan man har det indeni selvom det er svært. For på den måde vil det nok også få folk til at hjælpe en og snakke med en om det.

 41. Kathrine siger:

  Tusinde tak for at have skrevet det indlæg – du sætter ord på alle de tanker jeg har haft det sidste 1 års tid og jeg kan genkende næsten alt du skriver om dig i mig selv. Jeg blev for et halvt år siden pludselig opmærksom på, hvor trist jeg egentlig var og hvor meget jeg gjorde for at få alle til at kunne lide mig – men så gik min daværende kæreste fra mig, og fanden tog pludselig ved mig; jeg ville ikke være den person som jeg syntes var blevet; trist indeni, men smilende udenpå… Jeg vil være mig selv, være glad og kun gøre de ting, der gør mig glad! Jeg er allerede kommet langt, men man kan altid komme længere. Så hvem ved – måske er du mit ryk til at bryde fuldstændig fri fra mit gamle mønster? 🙂
  Tusinde tak, Cathrine!

 42. J. siger:

  Hvor er det bare et fantastisk fint og rørende indlæg. Jeg fik helt tårer i øjnene – og jeg kan bestemt sætte mig ind i, hvordan du har/har haft det! Og jeg er glad for, at du har fået det bedre med årene 🙂

 43. Bettina siger:

  Dit indlæg er bare rigtig godt skrevet (:
  Jeg har det virkelig også tit sådan at alle folk bare skal kunne lide mig… Meen det behøver de jo slet ikke (: Det er bare svært at lade være med at tænke sådan (:

 44. Sarah siger:

  Det er helt vildt modigt at du deler sådanne ting, det er så sejt. Du virker som en helt fantastisk person, som beriger éns liv 🙂 Selvfølgelig er man ikke altid glad, så lider man i hvert fald af noget, på en blog er det bare meget nemt at censurere de dårlige ting – det er en slags selviscenesættelse, omend ikke altid bevidst. Det er bare ikke alt, der rager andre. Det er nogle gode ting den verdenskloge dame har givet videre til dig, og som du giver videre til alle dine læsere, det er virkeligt vigtigt. Føler at jeg har fået en lille åbenbaring. Så tak for en åbenbaring 🙂 Du er en helt unik person, som spreder gode ting i verden. Tak for det 🙂

 45. Signe siger:

  Dejligt indlæg. Får virkelig en til at tænke over, at man skal huske at sætte pris på alt, der gør en glad 🙂 – og så skal man huske at smile, når man ER glad!

 46. Frederikke siger:

  Kære Cathrine,
  Hvor er det et fint indlæg. Helt unikt og totalt tankevækkende. Jeg stillede spørgsmålet i sin tid, fordi jeg misunder dig, fordi du overhovedet KAN se så glad ud hele tiden – jeg ved godt, det ikke er hele sandheden vi får her på bloggen, men alligevel kan man sagtens danne sig et billede af dig som person…og hvor er jeg glad for, at du skriver, at det faktisk også kan være hårdt, når man faktisk slet ikke er særlig glad, fordi jeg ved godt, hvordan det er. Og jeg er rigtig dårlig til det, fordi jeg er sindsygt god til at vise, hvad jeg føler, og kan slet ikke skjule det, hvis jeg er rigtig ked af det.
  Jeg synes, det var rigtig dejligt, du ville dele noget af din historie med os, selvom det ikke har været særlig skidesjovt at blive mobbet, at forældrene bliver skilt og så videre. Jeg ved det, fordi jeg har selv en hel masse ting i mit liv, der hver dag gør mig ked af det.
  Jeg ved ikke helt, hvor jeg vil hen med det her – eller mit spørgsmål, men du skriver, at du har haft rigtig travlt med, at alle kan lide dig, og naturligvis er det langt mere attraktivt at være smilende og glad, end deprimeret og ked af det. Jeg synes bare, det er så skide vigtigt at kunne være ked af det, når man er det, og ikke skulle lade som om hele tiden. Jeg har/har haft nogle personlige problemer (spiseforstyrrelse og depression) og derudover nogle alvorlige psykiske sygdomme i min tætteste familie, som hænger mig over hovedet konstant, og mine veninder kender til det, og de er forstående, når jeg har en dårlig dag eller en dag hjemme fra skole – efter jeg har fortalt dem om situationen. Det er så lettende, at man ike behøver at skrue et smil på og komme med en masse forklaringer på, hvorfor man ikke lige orker at smile.
  Kærlig hilsen Frederikke

 47. Ditte Mehner Kristiansen siger:

  Smukt! 🙂

 48. Maj siger:

  Kære Cathrine.
  Du gav mig tårer i øjnene, da jeg læste dit indlæg i morges, lige inden jeg skulle ud af døren til en grå mandag.
  Dine ord ramte plet. De ramte plet lige derinde -lige på det punkt hvor jeg var allermest usikker. Og jeg vidste det ikke engang.
  Nu har jeg givet mig tid til at genlæse dit smukt skrevne og ærlige indlæg.
  Tak!
  Det har været en øjenåbner for mig og en inspiration til at acceptere at man ikke hverken kan eller skal bruge uanede mængder af energi på at hele ens omverden kan lide en.
  Nu skal det være slut. Jeg vil leve i nuet, stoppe med at please, stoppe med at spekulere, stoppe med at føle mig usikker og blot stå på sidelinjen og kigge uforstående på det i virkeligheden lykkelige liv der suser forbi mig.
  Tak for at du er som du er, og deler det med os andre hver dag.

 49. Madeleine siger:

  Ih, det var et godt indlæg! Og damn hvor jeg kender det selv.
  Har altid gerne villet please folk og være venner med alle, men det er sgu hårdt som du selv skriver. Folk er utrolig lede og dominerende overfor folk som er meget tolerante:( Jeg synes i hvert fald selv at mange udnytter det faktum at jeg ikke kan sige dem imod. Jeg har bare så svært ved at sige nej og være “den dumme” engang i mellem.. Men hvis du kan, så kan jeg også!:D Fra nu af vil jeg sige fra og nej noget mere:)
  Kram!

 50. Emilie siger:

  Hvor er det bare en fint og modigt indlæg 🙂
  Det er rigtig rart at mærke, at der sidder en rigtig pige, med rigtige følelser ude bag bloggen.
  Jeg er glad for, at du har fået det rart med dig selv og har taget nogle gode beslutninger. Jeg håber virkelig, at du kan inspirere nogle piger (eller fyre, hvis der også er nogle af dem, der læser med), der har det svært til at ændre på deres situation.
  Du er min yndlings blogger – fortsæt det fantastiske arbejde. Du er skøn!

 51. Simone siger:

  Årh wauw… når jeg – udover selv at følge med i hvad du går og laver og vil dele med os – også falder over blogindlæg omhandlende dig på andre blogs, kan det da kun være endnu et bevis på, hvor mange vi er, der hygger os med at læse din rare, dejlige og smilende(!) blog! Tak for det og tak for at gøre opmærksom på at vi er flere, der ikke blot vil gøre alle tilfredse, men også gerne vil være vellidt hos alle – det er livet nu engang for kort til. Ordet “nej” har for eksempel tit ligget godt gemt i mit ordforråd, men det er en fejl og det er jeg også ved at ha’ lært 🙂
  Så ja: jeg ku’ ikke dy mig for at smide en kort(…) kommentar og for at rose dig for din blog – som er en af mine absolutte favoritter!
  Kærlig hilsen Simone

 52. signe lucie siger:

  smukt, ærligt og tankevækkende. alle de bestanddele der gør at jeg læser med ved dig, selv de dage hvor jeg må droppe resten af min bloglovin liste. og så er der selvfølgelig også det med, at jeg altid smiler af dine indlæg 🙂

 53. Anna-Amalie siger:

  Sikke et skønt tankevækkende indlæg! Den menneskekloge dame’s citat sætte ord på en masse jeg ikke selv har kunne formulere – tak!

 54. Pernille siger:

  Dejligt tankevækkende indlæg.

 55. Mette DP siger:

  Rigtig dejligt indlæg! Jeg kan nikke genkendende til rigtig mange af dine pointer. Jeg har gennem det meste af livet kæmpet rigtig meget med mig selv – for jeg har jo efterhånden fundet ud af, at jeg selv, er den, som planter alt tvivlen og alle de dumme negative uduelighedstanker!
  Jeg er helt klart blevet klogere og bedre til at se bort fra det negative, og fokusere på det positive – men selvfølgelig er der stadig dage, hvor det hele falder lidt fra hinanden, og hvor jeg glemmer at holde af mig selv. Men heldigvis er det mere undtagelsen end det er reglen.
  Jeg tror på, at positivitet er en af de bedste egenskaber man kan tilegne sig selv – det kommer man langt med! 😉
  Puha, det var en seriøs smøre jeg fik fyret af. Men når det er sagt – så nyder jeg virkelig at følge med på din blog. Jeg synes den er tilpas skør, skæv og fjollet – og jeg synes altså ikke de ord er spor negativt ladede! 😉 Keep up the good work!

 56. Frøken Jensen siger:

  Endnu engang formår du at inspirere og røre noget dybt inden i mig. Du er intet mindre end fantastisk.
  Er selv midt i en proces hvor jeg netop forsøger på det samme – at prioritere mig selv højere, tage hensyn til hvad JEG har lyst til.
  Det er en rigtig dårlig vane som jeg har haft så længe jeg kan huske og som desværre i vinters resulterede i en depression.
  Jeg er på vej ud i livet (igen).
  So wish me luck – og tak for en fantastisk blog (læg mærke til det fine rim 😉 )
  Jeg ved i hvert fald at jeg er på rette vej 🙂

 57. Kamilla siger:

  Jeg synes helt sikkert, at du skal starte på den igen og læse den helt færdig 🙂 Og hvis du ikke har tid nu, så tager du helt sikkert fat i den næste gang, livet føles uretfærdigt og så vil jeg love den hjælper… Ja, det ved du jo, at den gør 🙂 Men tak for verdens bedste blog! Jeg tror, at jeg taler på alle dine læseres vegne, når jeg siger, at jeg tænker: Årh, hvem der bare havde hende som veninde! Du er jo bare NICE!

 58. Helena siger:

  Sikke et dejligt indlæg, Cathrine! Hvor er det bare smækfyldt med vise ord, følelser og helt dybdegående oprigtighed, det var en fornøjelse at læse og jeg måtte flere gange stopppe op klø mig på hagen og nikke anerkendende til min computerskærm – jeg er vild med det og det har givet mig en del at tænke over.
  I modsætning til dig spørger folk ofte “er der noget galt? er du ok? er du sur?” fordi jeg faktisk sjældent smiler – det betyder dog ikke, at jeg ikke er glad, vi har det tydeligvis på samme måde, bare modsat. Gennem mit liv har jeg oplevet mange ting som gør, at jeg sparer på mine smil, gemmer dem til dem der virkelig fortjener det, men hvis nogen “er så heldige” at få et smil af mig, så er det fordi jeg virkelig bryder mig om dem og fordi det er ganske ægte, det kommer aller længst indefra. Jeg mener det, og jeg mener det kun godt. Jeg har ofte banket mig selv oveni hovedet over mit “manglende smil”, men samtidig kender jeg mig selv til at vide godt nok hvorfor. Desværre opfattes jeg ofte som sur, men det er slet ikke sådan det er, der skal bare (desværre?) meget til at få mig til sådan virkelig at smile, helt indenfra. Sådan er vi jo så forskellige, men dit indlæg har bestemt fået mig til at tænke over det endnu en gang 🙂

 59. Debbie siger:

  Det kan hun bestemt. Byron Katie og Debbie Ford (min navnesøster, de er nogle utrolige kvinder! 🙂
  Ja, det er meget sjovt, at vi er ens på ret mange punkter.
  hehe, ældre er jeg heller ikke blevet, men uanset hvor gammel man bliver, så er mor altså bare den bedste. Far er praktisk, men mor er den bedst 😉
  Stædighed er det vigtigste. Uden stædigheden, der lagde man jo bare og pillede nullermænd ud af navlen. Heldigvis er vores sandhed en anden – go os 😉

 60. Vanja siger:

  Hej… kender dig ikke, men dit indlæg har gjort at jeg har fået lyst til at læse din blog:) rigtig fint indlæg!

 61. Alexandra siger:

  Kære Cathrine,
  Du fik mig jo nærmest til at græde i toget. Jeg har i rigtig mange år vidst at jeg var en person man enten ku’ li’ eller ikk’ ku’ li’. Og mit grin og smil har også altid vist, når jeg mente min glæde oprigtigt.
  Min familie og jeg har været igennem rigtig mange dumme ting, men vi har formået at komme positive og smilende ud af situationerne. Min far har dog lige fået konstateret uhelbredelig kræft, og så er det svært at smile. For selv om man lige har fået denne nyhed og man tænker: “Fuck, hvor meget mere skal vi igennem?” – kan man ikke undgå, at man smiler eller griner af noget i hverdagen, og det er der, den dårlige samvittighed pludselig kommer. For hvordan kan jeg tillade mig selv at være glad, når min far er så syg?
  Men dit indlæg fik mig til at huske på, at man skal græde når det presser på, men man skal fanme også huske at smile og være glad, når man mener det oprigtigt. For det var jo de smil og grin, der fik os igennem de andre dumme ting, og det er helt sikkert de smil og grin der er behov for i dette forløb.
  Så tusind tak for at huske mig på det, og få mig til at græde OG smile i toget 😉

 62. Trine Lykke siger:

  Smuk og personligt indlæg. Man er sin egen lykkesmed 🙂

 63. chris b siger:

  Hej Cathrine – jeg har aldrig læst din blog før, men faldt over Kia’s indlæg på bloggen og blev nødt til at se what the fuzz was about 😉
  Synes simpelthen dette indlæg er så fint og ærligt, og jeg synes det er rigtig fedt at du tager bladet fra munden, for man kan nemlig godt smile og være glad selvom man har været meget igennem.
  Det er helt klart ikke sidste gang jeg er herinde!
  Chris B

 64. Frederikke siger:

  Sikke et fint indlæg, du har formuleret. Jeg kan genkende mange af de følelser, du skriver om. Jeg tror, der er mange piger i dag, som gerne vil virke som om, de er glade og har styr på livet, men i virkeligheden kæmper med problemer indeni. Hvor er det dog en trist tanke. Man må huske at lytte til sig selv og omgive sig med mennesker, man holder af og stoler på. 🙂
  PS. Jeg elsker dit smukke smil! 😀

 65. M siger:

  FEDT indlæg! Er så glad for at der ”endelig” er en blogger der tør stå frem og sige hvordan hun egentlig har det aller dybest inde! (Ikke at der er andre der ikke gør det – men det her giver stof til eftertanke – ihvertfald for mig)
  Jeg sidder med tårer ned af kinderne lige nu, det har virkelig ramt – på en god måde. Er lige startet på studie og har en eller anden følelse af at jeg vil have at alle skal kunne lide mig – det er jo umuligt! I know! Men det er jo bare sådan en rar følelse. TAK fordi du skrev det her indlæg – tænk at jeg ikke er den eneste der går rundt/har gået rundt med en sådan følelse – man føler sig jo helt alene nogen gange..
  Tak tak tak!!! 🙂

 66. Cathrine Nissen siger:

  Tak for tippet, dem må jeg altså se på!
  Hvor er det skægt; “far er praktisk…” det er så sandt som det står skrevet. Far er praktisk, holder hovedet koldt. Genial til arbejdskonflikter. Men når det gør ondt, så er mor den bedste. Gid hun aldrig blev ældre (men at jeg aldrig blev ældre end hende, hvis det kan lade sig gøre, tak).
  KH

 67. Cathrine Nissen siger:

  Det vil jeg gøre, og så må alle andre fra studiet grine – jeg tog ham med til Indien på en rejse, men skamgemte den i rygsækken. Hvilket er åndssvagt, for manden ved hvad han taler om. Og flere burde læse hans ord – det koster ikke noget at blive klogere.
  Kamilla, for faen, jeg fik lidt vandede øjne, da jeg læste dine sidste ord. tak for det. Tænk sig engang, at dette indlæg skulle røre så meget hos jer og hos mig. Tusinde tak!
  KH

 68. Cathrine Nissen siger:

  Det er så svært at komme sig oven på mobberi. Det er så modbydeligt og tarveligt og småt. Og det gør ondt meget længere end de 3 minutter munden kører på mobberen. Men her tror jeg måske, du vil blive glad for bogen? Det var i hvert fald lige præcis her, jeg rykkede. Jeg er kommet sindssygt langt fra at ville “hævne” – jeg havde behov for at vise, at jeg var kommet videre, havde det godt, var livsglad. Men i virkeligheden er deres sandhed af mig fløjtende ligegyldig. Jeg står kun til regnskab over for mig selv og min familie. Jeg håber, at bogen kan rykke lidt hos dig også? Han har skrevet flere, og den jeg har læst i hedder “A New Earth”.
  Det er mig uforstående at du er blevet mobbet – jeg følger jo din blog, du er smuk, intelligent og glad. Men det er jo netop det, man kan være misundelig på, hvis man ikke ved bedre.
  Jeg håber, at ordene måske kan hænge ved dig, ligesom de har gjort ved mig?
  KH

 69. Cathrine Nissen siger:

  Kæreste Nanna,
  det er så afsindigt svært at vende den tanke. Det tog mig år før jeg overhovedet kunne se mønstret. Men du lyder som om, at du kan se det allerede. Så har du også magten til at ændre det, hvis du vil.
  Jeg tænker, at man ikke skylder nogen der skinbarlige sandhed i forhold til, om man har det godt eller ej. Men som du selv siger – nogen gange har man behov for at dele. Det skal man gøre. Med nogen man stoler på, nogen som vil en det godt. Det bedste man kan gøre er at snakke – og så være så bevidst omkring ens rolle i ens eget liv, som det lyder som om, du er.
  Det har i hvert fald hjulpet mig. Der er ingen andre end dig, der skal være scenemester i dit liv. Bum.
  KH

 70. Cathrine Nissen siger:

  Kathrine, hvor er det dejligt du skriver tilbage på indlægget. Tænk sig engang, at vi er så mange, der kæmper om hinandens gunst! Det er for fjollet.
  SÅDAN! Det lyder som om du allerede er klar til at bryde mønstret. Det er sådan en vild proces du har startet – og det tager så lang tid at komme hele vejen igennem, men hvor der er vilje er der vej. Gør det for din egen skyld. På sin vis viste det sig måske at være godt, at din kæreste gik fra dig – for det fik dig til at mærke dig selv? For mig var det ensomhedens klamrende hånd, der gjorde mig klar til en luftforandring 🙂
  Det er så stort, K. Rigtig, rigtig stort.
  KH

 71. Cathrine Nissen siger:

  Søde J. Jeg er så overvældet af al denne her respons og alle de tanker. Tusinde tak fordi du skriver. Det gør mig så glad. Det er så vildt at mærke, at mine ord bliver modtaget derude. Tusinde, tusinde tak.
  KH

 72. Cathrine Nissen siger:

  Nej lige præcis Bettina – du kan heller ikke lide alle 😉 Så længe du kan lide dig selv, og din familie og venner elsker dig (også nogle gange på trods, det skal de nemlig 😉 ), så op i måsen med “alle”. Det er alligevel ikke dem du skal sidde til middag hos eller feste med eller sove i ske med 😉
  Tak B, jeg er glad for du kan lide mine ord.
  KH

 73. Cathrine Nissen siger:

  Wow, Sarah. Hårene rejste sig på mine arme, da jeg læste din kommentar. Og så sad jeg helt alene i sofaen og smilede helt op til bege ører – det er ægte og rigtig smil. Tusinde tak for det!
  Det er så svært med sådan en blog – for det nemmeste er at censurere det sure væk. Tit er det sure jo heller ikke så vigtigt – det går jo over, og så gider man ikke smide det på bloggen.
  Tak fordi du skriver – det betyder alverden, at du synes, jeg er modig, og at de kloge ord måske også fæstner sig hos dig. De er i hvert fald for gode til at gemme sig hos mig.
  Jeg er meget stolt over, at jeg har sådan en dejlig blog i kraft af dig og jer, hvor vi sammen kan skabe stærke kræfter og dele tanker. Tak for det.
  KH

 74. Cathrine Nissen siger:

  Tak Signe! Smile når man ER glad og også lade mundvigerne hænge, når man ikke er det. Vi skylder ikke nogen noget. Man er ikke til “besvær”, fordi man ikke smiler hele tiden 😉
  KH

 75. Cathrine Nissen siger:

  Kære Frederikke,
  først og fremmest hvor er det dejligt at du hænger ved og vender tilbage. Og dernæst TUSINDE tak for dit lille spørgsmål. Tænk sig engang hvor meget du har sat i gang – er det ikke fantastisk?
  Det lyder som om du gør det helt rigtige – du er dårlig til at skjule, hvad du føler, det skal du heller ikke 🙂 Du må gerne vise når du er trist. Så virker glæden også endnu større.
  Pas rigtig godt på dine veninder – de lyder som om, de vil dig rigtig godt. Og veninder kan være ligeså godt som en familie. Min veninde siger altid “venner er den familie, man selv vælger”. Det er der altså noget om.
  Vi har alle sammen en baggage med os i livet – nogen er bedre til at fortælle om den end andre. Men vi har den alle. Men der hvor vi vokser, er når vi deler den, så vi ikke skal slæbe på den hele selv. Ligesom du gør.
  Jeg håber, at den kloge kones ord kan hænge ved dig, og måske inspirere?
  Igen tusinde tak fordi du fik mig sådan til at tænke.
  KH

 76. Cathrine Nissen siger:

  Tak kære Ditte 🙂

 77. Cathrine Nissen siger:

  Kæreste Maj – jeg sidder tilbage med våde øjne over dine ord. Tusinde tak fordi du giver så meget tilbage.
  Jeg er så hamrende beæret over, at du læste ordene og at de ligefrem rykkede hos dig. Rykkede med dig.
  Det er så sejt, hvis du kan gøre så stor en indsats for dig selv. Det fortjener du. Det er dit liv, og du skal gøre alt, hvad der der gør dig lykkelig. Ikke hvad der gør andre lykkelige.
  “Jeg vil leve i nuet, stoppe med at please, stoppe med at spekulere, stoppe med at føle mig usikker og blot stå på sidelinjen og kigge uforstående på det i virkeligheden lykkelige liv, der suser forbi mig” – sådan, Maj! Jeg håber dine ord læses af andre. Det er stærkt.
  KH

 78. Cathrine Nissen siger:

  Kære Madeleine – det er så sindssygt hårdt! Og fuldstændig spild af tid! Der vil altid være nogen der misforstår din hensigt, nogen der ikke kan se det gode i dig, nogen der ikke kan se udover deres egen næsetip. Gør alt det bedste for dig selv – det vil andre også elske.
  Husk at der er ingen andre i livet end dig selv, der passer på dig. Det har jeg selv oplevet mange gange i arbejdssituationer – chefer, jeg troede ville mig det godt. Venner der faldt mig i ryggen. Intentionerne kan være nok så gode men alligevel fejle. Pas godt på dig selv 🙂
  KH

 79. Cathrine Nissen siger:

  Åh Emilie – tusinde tusinde tak, både fordi du skriver så varme ord og fordi du kommenterer. Jeg havde ikke drømt om, at det indlæg ville få så meget liv. Det er fantastisk og det er rigtig stort. Hvis bare nogle af ordene sidder fast hos én, så er mine forventninger overgået. Det er vidunderligt.
  KH

 80. TR siger:

  Du gør det godt…. Rigtig godt!

 81. Elsebeth siger:

  Hej Cathrine,
  At turde være autentisk – at stå ved den, du er – det er det stof, selvværd er gjort af.
  You are on the right track!
  Bisous

 82. Signe siger:

  Hold da op sikke en inspiration her fra morgenen!
  Jeg er i præcis det stadie du beskriver her, i mit liv. Skilsmisse barn, ensom og ofte råb om den opmærksomhed jeg aldrig fik derhjemme!
  Samtidig mærker jeg det med at alle dage ikke kan være gode, og et smil er noget særligt, men også at ha’ for vane at smile fordi det er det nemmeste, så jeg ikke behøver at forklare hvad det helt nødagtigt er der er galt! Smilet er den nemmeste facade!

 83. Anne Veng siger:

  “Designet er inspireret af Marc Jacobs forkærlighed for polkaprikker”
  Tak for hintet – havde jeg selv skullet gætte havde jeg sagt Minnie Mouse 🙂

 84. Cathrine Nissen siger:

  Hov – den skulle vist ikke lande hos mig 🙂

 85. Så inspirende og godt indlæg! Jeg har det samme problem, som du havde med at tilfredsstille alt og alle – men det her er virkelig en stor hjælp og godt skrevet!

 86. L siger:

  Hej Cathrine
  Jeg læste dit indlæg i går og har tænkt rigtigt meget over det. TAK fordi du deler. Jeg tror vi er mange der har det som dig. Jeg holder sabbatår og er startet på arbejde som lærervikar. Som så mange andre vil jeg gerne slå til, så selv når det har været en lortetime og ungerne har larmet og været umulige, så siger jeg til de andre lærere at det er gået fint, fordi jeg er bange for at de synes jeg er en dårlig vikar – og det på trods af, at det kan skyldes mange ting at det har været en dårlig time som ikke har noget med mig at gøre.
  Nå, det var bare et lille sidespring. Jeg vil bare sige tak for at du deler og tak for din blog. I forhold til mange andre bloggere virker du så ægte og autentisk og mega sej, fordi du deler det der også er svært uden at det bliver klynkende og ha’ ondt af mig – men bliver vedkommende og noget man kan spejle sig i. Det er sejt! Tusind tak for det!

 87. Camilla siger:

  Sødeste Cathrine <3 Hvor ville jeg gerne kramme dig lige nu – håber du kan mærke at jeg sender en krammer lige nu!
  At være ensom kender jeg så godt, her sidder jeg lige om hjørnet fra familie og venner, men alligevel er jeg altid alene. Efter at blive afvist alt for mange gange, er jeg begyndt affinde mig med det faktum at jeg åbenbart ikke er værd at være sammen med. Og hold da op, den er ikke rar at slæbe rundt på! Jeg er stoppet med at dumpe forbi folk, da jeg ofte føler jeg kommer ubelejligt, og efter 3,5 år på en arbejdsplads med chikane og mobning af mig som person, er det virkelig svært at finde den positive og glade Camilla frem – for der må jo være noget om snakken(det siger den der dumme fyr på min skulder ihvertfald).
  Nå men nu vil jeg vende mig mod en der elsker mig overalt på denne jord – lille A 🙂
  Jeg er hjemme stort set hele tiden, så når A skal arbejde meget, giver jeg med glæde middag 🙂
  Knus og klem din kusine

 88. Lotte siger:

  du havde ret i at det var et personligt indlæg, men det at tænke efter ting og overveje hvad man kan, bør og skal gøre og hvordan man egentlig selv vil være og hvorhen man vil, er så vigtigt og jeg har også tænkt mange tanker i den retning. det er sådan meget diffust og luftigt men ikke desto mindre ret vigtigt før man kan leve et godt liv tror jeg.
  er rigtig glad for din blog er dukket op for mig midt i junglen – har fulgt med siden du tog til new york, så ikke engang så længe, men øj du fanger

 89. Nanna-Rozalina G. E Jensen siger:

  TAK virkelig mange gange tak..
  Jeg er inde i en mærkelig periode af mit liv, hvor veninder er mærkelige hvor (ex)kæresten og jeg er gået fra hinanden.
  Hvor jeg før havde tusindvis af veninder – til nu hvor jeg har 5-6 stykker som betyder al verden for mig..
  Du fik mig til at trille en lille tåre (hvor cheasy det end er)
  Det er jo det jeg er i gang med, helt uden at jeg vidste det..
  Låner sgu den bog og kommer i gang med at smile til dem der fortjerne det – det gør du..
  Ha en dejlig mandag..

 90. Victoria siger:

  Hold da op en følelse der strømmede gennem kroppen på mig da jeg læste dette indlæg. Ærligt og sendt lige fra hjertet!
  Desværre går jeg igennem de samme “prøvelser” lige nu, men dine ord gav lige mine skuldre en pause fra det pres som jeg føler. Tusind tak for det! Tak for at være så ærlig og dele ting som ikke alle ville turde. Jeg har læst dette indlæg flere gange, og ville håbe du havde skrevet mere! Alt hvad du har oplevet, kan jeg se jeg selv er ved at springe ud i. Tak for at lade mig vide jeg ikke er den eneste. Det er forfærdeligt at tænke på, men det hjælper. Tror ikke det er sidste gang jeg kommer til at læse dette, nogle gange har man vel brug for at blive mindet om.
  Desuden er din blog noget af det bedste jeg har læst. Når jeg mener du er ærlige, er det selvfølgelig ikke at andre bloggere lyver. Men du sender dine budskaber så personligt. Om det så handler om en opskrift, personligt indlæg, eller et outfit. Det er rørende at følge med.
  Alt i alt, tusind tak!

 91. Cathrine Nissen siger:

  Du har så helt ret Simone – livet er for kort til at give sig i kast med at tvinge andre til at kunne lide én. Det er en umulig opgave. Så hellere bruge energien på os selv, så vi selv kan lide os og så vi selv er tilfredse. Når det er klaret, så kan vi sørge for at familien og vennerne også er stolte. Men det er de som regel 😉
  Hvor er det fint du skriver; ““nej” har for eksempel tit ligget godt gemt i mit ordforråd, men det er en fejl og det er jeg også ved at ha’ lært”. Jeg har det på nøjagtig samme måde; “man skulle nødigt såre eller skuffe nogen”. Men det skal jo ske en gang i mellem, ligesom vi også selv oplever skuffelse og sår.
  TAK for alle dine dejlige og smukke roser – jeg er så hammerglad for, du følger med og især fordi du lagde en kommentar på netop det her indlæg. Det betød alverden.
  KH

 92. Cathrine Nissen siger:

  Haha, sødeste Signe Lucie – jeg er så glad for du vælger lige at læse med hos mig. TUSINDE tak 🙂 Og så håber jeg, det er et rigtig, ægte smil, der sidder på dine læber, dem skal vi sprede nogle flere af 😉
  KH

 93. Cathrine Nissen siger:

  Anna-Amalie, hvor er det bare dejligt at du kunne lide indlægget, og måske endda kan skrive ordene bag øret. Jeg har i hvert fald haft glæde af dem mange gange. Tag dem med dig og del dem med dem du holder af, så vi får spredt ordet 😉
  KH

 94. Cathrine Nissen siger:

  Tusinde tak Pernille – det betyder meget for mig, at du kunne bruge det!
  KH

 95. Cathrine Nissen siger:

  Åh dem kender jeg alt for godt, Mette, de dage hvor det ramler, hvor man kun er halvt så stærk. Til gengæld er det fantastisk og ret sejt, hvis der bliver længere mellem de dage, og der bliver flere dage hvor du husker at holde af dig selv 🙂 Jeg prøver selv !
  Så tror jeg også, at vi selv planter usikkerheden ligesom du skriver – hvis vi dog bare gad at åbne munden og fortælle om det. Så ville vi måske opdage, at der er langt flere veninder i vennekredsen ligesom os?
  TAK for den “lange smøre” – det er mig en stor fornøjelse at læse dine tanker. Og endnu større tak fordi du synes min blog er skør og skæv og fjollet, for så er den ligesom, jeg håber, den er 😉
  KH

 96. Cathrine Nissen siger:

  Jaer hvor er det sejt! Det er altså en længere proces end som så, så det kræver tålmodighed med en selv.
  Jeg har lært, at der ingen andre i livet er til at passe på mig, end mig selv. Kun jeg selv ved, hvad der er rigtig godt for mig. Selv en sød chef/kollega/ven kan ville én det nok så godt. Men i sidste ende skal du passe på det fine live, du har, og trække en streg, når nok er nok.
  Du skriver så fint Frøken Jensen (min mors pigenavn i øvrigt, og guderne ved min mor til stadighed kæmper med den samme prioritetsliste som vi to – det ligger vist nærmest nedarvet hos piger), og jeg er meget rørt over, at du ville dele lidt af dine tanker her. Jeg krydser alt, hvad jeg kan for dig og for at passer godt på dig selv. God rejse 🙂
  – og TAK for det dejlige rim, SMUKT 😉
  KH

 97. Cathrine Nissen siger:

  Kæreste Helena,
  FEDT at computerskærmen har givet dig noget at tænke, jeg ser det meget levende for mig, at du har siddet der og nikket til den 🙂
  Jeg synes faktisk det er stærkt, at du “sparer” på dem – du skylder ikke nogen noget. Så længe du giver dig selv al lov til at sende et kæmpe smil, når du virkelig kan mærke glæden i maven – ligesom du skriver 🙂 Man må gerne gøre sig fortjent til et smil!
  Du kan aldrig regne folks opfattelse ud eller prøve at imødegå den – send et smil, til dem du synes fortjener det. Dem der er søde og gode og rare, dem der får dig til at grine.
  Jeg tager mig selv i tit at spørge A, om han er sur. Han smiler ikke i nærheden så meget som mig, men du giver mig lidt at tænke over – tak H!
  Rigtig god aften!
  KH

 98. Cathrine Nissen siger:

  Dejligt Vanja, både at du fik lyst til at læse med og endnu mere fordi du kunne lide indlægget. Det glæder mig. Rigtig god aften 🙂
  KH

 99. Sofie René siger:

  Hej Cathrine wow det vildt at læse dette smukke indlæg, det rammer mig dybt fordi jeg kan kende mig selv i det, jeg er også glad og smiler og griner hele tiden.. Folk kan heller ikke forstå hvorfor jeg kan smile hele tiden, men de ved jo ikke hvad der ligger bag det smil. Jeg fik lige øjene op der, kloge ord virkelig noget jeg kan bruge, tak for det! Og er vild med din blog<3

 100. Cathrine Nissen siger:

  Kæreste Alexandra,
  Først og fremmest, wauw… Tusinde tak fordi du deler så meget af dig selv og din historie. Du fik tårene til at rulle og tankerne til at køre rundt.
  “Jeg har i rigtig mange år vidst at jeg var en person man enten ku’ li’ eller ikk’ ku’ li’” – ved du hvad? Sådan er jeg også! Nogen synes jeg skidesød, sjov andre synes jeg er højtråbende og åndssvag. Og heldigvis for os! For hvis folk ikke dannede sig en mening med os, så ville vi gå i et med tapetet, og det er der da ingen sjov i! Du må ikke bruge for meget krudt på tænke sådan – det er i hvert fald ikke dumt at dele vandene 🙂
  Dernæst er jeg så ked af at læse, at din far har uhelbredelig kræft. Den besked kan ingen mennesker bære. Og far og mor vil altid være de bedste, og nogen vi ikke vil leve uden, selv om vi alle skal det på et tidspunkt. Det er så smukt, hvis I kan græde sammen og grine sammen. Det tror jeg også, din far vil være glad for. Han får behov for et grin, sådan et der planter sig helt nede i maven.
  Jeg mistede min farmor for 5 år siden – han har været som en ekstra far. Og jeg kan huske, at jeg tænkte; “hvordan kommer jeg nogensinde til at grine igen?”. Men det gør man. Livet er sjovt og skal nok få os til at grine igen.
  Jeg håber det bedste for dig, din far og din familie, og så håber jeg du vil lade tårene flyde, når de kommer krybende.
  Det glæder mig helt inderligt meget, at du kunne grine og græde af mine ord. Tak.
  KH

 101. Cathrine Nissen siger:

  Tusinde tak Trine Lykke – det glæder mig meget, at du kunne lide det <3
  KH

 102. Cathrine Nissen siger:

  Haha, Chris – fedt at Kia fik lokket dig, det er jeg hammerglad for 🙂
  Og så er jeg glad for, det lige blev det her indlæg der fangede dig. Det glæder mig rigtig meget, at du kunne lide indlægget og mine ord. Det er så vigtigt at kunne smile, selv om man har skullet skubbe til tunge ting i livet – i hvert fald for mig 🙂
  Jeg vil glæde mig til du kigger ind igen, C!
  KH

 103. Cathrine Nissen siger:

  Du har bare så evigt ret, Frederikke. Livet er for kort til at omgive sig med mennesker, der ikke vil en det bedste. Og det er mig også lidt en åbenbaring, at så mange søde piger skriver på det her indlæg. Det vidner virkelig om, hvor meget vi går og misforstår hinanden. Dejlige ord du giver tilbage Frederikke, tusinde tak for dem 🙂
  Ps: Du er sød, TAK – så sender jeg dig et i smileyform: 😀
  KH

 104. Cathrine Nissen siger:

  TAK M, hvor er det bare fedt, du kan lide indlægget og har læst det med glæde. Det betyder meget. Jeg må indrømme, at jeg også er overrasket over, hvor mange “vi er”.
  Jeg synes også, det var hårdt at starte på studie – og jeg synes stadig det er hårdt. Ikke nok med at alle skal kunne lide én, man skal helst være positiv/udadvendt/smilende/glad konstant – TROR vi. For i de venskaber jeg har opnået, synes jeg først vi er blevet rigtig tætte, når vi har bandet og svovlet og være skide kede af det sammen. Og så har jeg også fundet ud af, at jeg ikke behøver en vennekreds på 20 venner. Jeg kan nøjes med 5 rigtig gode veninder. Resten er bare dejlige bekendte 🙂
  Det er meget stort for mig, at ordene har ramt noget i dig. Så håber jeg, du vil tage dem med dig og huske dem og bruge dem, ligesom jeg gør.
  Rigtig meget god vind med dit studie – du kan jo evt. give den kloge dames ord videre til dine studieveninder, måske det kunne starte en god snak i mellem jer?
  KH

 105. Cathrine Nissen siger:

  Kæreste TR – Tusinde tak, det er jeg meget, meget glad for du skriver!
  KH

 106. Cathrine Nissen siger:

  Sødeste Elsebeth – du er en ven. Altid. Du er god ved mig, sådan en jeg gerne vil have i mit liv. Tusinde tak for det og for mange gode, dybe snakke herhjemme såvel som i Sydfrankrig.
  Kærlige knus

 107. Cathrine Nissen siger:

  Søde Signe, hvor er det fedt, hvis du kan få noget ud af ordene – det vil være mig en kæmpe stor glæde, hvis de kan give dig lidt, som de har givet mig!
  Du har helt ret – et smil er den nemmeste maske at trække på. Men det gør det også umuligt for omverden at vide, hvornår de skal træde til med en skulder, et grin, en hjælpende hånd.
  Hvis alle dage var gode, så ville vi ikke kunne mærke, hvornår de var RIGTIG gode 🙂
  KH

 108. Cathrine Nissen siger:

  Hvor er det bare fedt at læse, Sanne! Jeg håber du kan tage min kloge dames ord med dig – måske endda dele dem ud? Jeg har i hvert fald opdaget, hvor mange andre der går med de samme bekymringer og det evige pres, som jeg også har gjort.
  TAK fordi du læste ordene og fordi du skrev tilbage!
  KH

 109. Cathrine Nissen siger:

  Kæreste L,
  Hvor er det dejligt at læse, at det gav dig noget at tygge på. Det er så overvældende, hvor mange vi er, der bekymrer os unødigt om at være vellidt. Jeg tror faktisk, at de andre lærer ville få en fed oplevelse af, du fortalte dem, hvad der ikke var i orden. Det viser så meget værd at turde fortælle, når noget ikke er i orden og når noget ikke er pærelet. Det viser kun, at man er reflekterende og stiller krav – det er sejt 🙂
  Men det er hårdt i sig selv at starte nyt job – det kræver altid ekstra meget af ressourcerne. Jeg håber det vil gå dig rigtig fint 🙂
  Og så må jeg altså lige have lov til at sige dig et rigtig stort tak for dine søde og varme ord. Det er så fedt med al den positive respons – det er meget mere, end hvad jeg nogensinde havde regnet med. Og det er så fedt for mig at læse, at du kan lide bloggen og ligefrem synes jeg er mega sej – haha! Det fik trukket lidt i mit smilebånd! Tusinde tak for det, L og pøj pøj på arbejdet!
  KH

 110. Cathrine Nissen siger:

  Om jeg kunne mærke den krammer, kære kusine! Tusinde tak!
  Du er absolut værd at være sammen med – for din familie, for A, for din mand – der har valgt dig og ingen andre. Du skal aldrig lade andres humør eller mening smitte af, men fyld dit liv med det du selv synes er godt, som gør dit liv dobbelt fedt. Tag det gode liv.
  Og se så at komme væk fra den arbejdsplads – hvis du ikke allerede er det?
  Der vil altid være nogen, der ikke kan lide en – det skal der være. Og til gengæld er der også dem der ELSKER dig. Bare for dig. Hvis folk er ligeglad, går man bare i et med tapetet – det er heller ikke sjovt.
  Tag det gode liv, som en anden god ven har sagt til mig flere gang, og lad andre hænge i deres sure liv!
  Mange tanker til dig, kusine, du har det smukkeste sind – husk at se det 🙂
  Kærlig hilsen

 111. Cathrine Nissen siger:

  Tusinde tak Lotte – hvor er jeg glad for jeg har indfanget dig her 🙂
  Du har helt ret – det ligger i mavefornemmelsen, det tror jeg også. Og det er vores liv – vi skal få det bedste ud af det. Mærke efter, vælge en retning – også uden om der ikke vil os det godt.
  Jeg håber du hænger på, tusinde tak fordi du skrev, L!
  KH

 112. […] en tidligere studieveninde synes altid jeg var så optimistisk og glad. Men jeg læste forleden dette indlæg fra ROCKPAPERDRESSES, og det satte nogle tanker i gang i baghovedet, som så udviklede så […]

 113. Cathrine Nissen siger:

  Kære Nanna-Rozalina,
  Du lyder til at være præcis det sted jeg var for snart 5 år siden. Jeg kan fortælle dig, at 5-6 veninder er præcis det perfekte antal veninder for mig – det er gode veninder. Det er umuligt at være tæt og kunne stole på et hav af veninder. Så pas på dem du har. Jeg har skilt en del fra frivilligt/ufrivilligt, og dem der er tilbage er “bouillonen” i mit liv, det bedste af det bedste 🙂
  Hvor er det stort for mig at læse, at du blev rørt. Jeg håber, du kan tage den gamle kones ord med dig fremover? Jeg har i hvert fald været glad for dem.
  Læs den bog – eller bladr i den, det vil du ikke fortryde 🙂
  Sov rigtig godt!
  KH

 114. S. S. siger:

  Det er noget af det mest modige og ærlige, jeg nogensinde har læst. Stor respekt for, at du har taget dig tid til at skrive det indlæg. Men at du også giver endnu mere af dig selv, når du svarer på alle kommentarerne, hvor det er tydeligt, at du har taget dig tid til at svare ordentligt tilbage. Det viser, hvilket oprigtigt og omsorgsfuldt menneske, du er. Det har gjort stort indtryk, og fik mig til at smile. Tak for det:)

 115. Cathrine Nissen siger:

  Åh Victoria – hvor det bare glæder mig, at du skriver og fortæller lidt af dine egne tanker. Har du læst de mange tanker, der er kommet strømmende ind? Vi er ret så mange, der kæmper med de samme negative strømme.
  Det vil være så dejligt og stort for mig, hvis du kan bruge ordene og de kan få en betydning for dig, ligesom de har haft for mig. Du kommer til at springe ud – og du kommer også til at lande på begge ben, selv om der er langt ned.
  Du skal bare huske at passe rigtig godt på dig selv, det kan vi ikke kræve andre gør for os. Så mærk efter hvad det gode liv er for dig. Du er sej.
  Og så takker jeg dig fra hjertet fordi du skriver så pænt om bloggen. Det er jeg rigtig glad for. Tusinde, tusinde tak!
  Rigtig meget pøj pøj med springet 🙂
  KH

 116. Cathrine Nissen siger:

  Kære Sofie,
  hvor er det bare fedt, hvis du kan bruge ordene – jeg håber, du vil tage dem med og måske en dag dele dem med andre, der også kan bruge dem!
  Man må også gerne grine og smile meget – det gør jeg – bare sørg for at være ærlig med dig selv. Om det der viser sig i dit ansigt er det samme som føles i maven 🙂
  OG tusinde tak fordi du kan lide bloggen – det glæder mig – helt så jeg smiler 😉
  KH

 117. Cathrine Nissen siger:

  Sødeste S.S – et STORT tak til dig fordi du skriver. Jeg bliver helt stolt og smiler, når du skriver det er “modigt og ærligt”. Det er meget overvældende med alle de kræfter, der nu er kommet i indlægget med alle de tanker og ord fra jer alle sammen. Jer der har oplevet og tænkt dele af det, jer der har fået noget at tygge på, og jer det fik til at smile. Det er da den største ære for mig.
  Tusinde tak fordi du giver mig så store ord med på vejen.
  Sov rigtig godt,
  KH

 118. Anne Cathrine siger:

  Du har så evigt ret! Og ved du hvad? Jeg har allerede bestilt “A new earth” på bibloteket og skal hente bogen i morgen 🙂
  Altså, Cathrine, hvor er du sød, og sikke nogle søde ord! Men jeg var et let mobbeoffer, jeg var overvægtig, genert og ordblind. Og så troede jeg det bedste om folk, og det blev udnyttet.
  Jeg glæder mig virkelig til at læse den bog, og se om den rykker noget ved mig, som det gjorde ved dig. Det har allerede rykket noget ved at læse dit fantastiske indlæg. Jeg har læst det 3 gange nu og.. ja hvad kan jeg sige 🙂 117 kommentare er ikke underligt! Det må være en form for rekort?!

 119. Frederikke siger:

  Ha ha – ja, jeg synes også, jeg kunne kende ét eller andet i overskriften, da jeg læste den… Men jeg er glad for, du har taget dig tid (og haft lyst) til at tage emnet op, fordi jeg synes, det er ret vigtigt, så det hele ikke ender i nyt tøj og mode… 🙂
  Den kloge dames ord kan klart hænge ved – ofte tænker jeg på, at man altså også bare skal være glad og leve livet, og det hjælper altså én rigtig godt på vej.

 120. […] så har jeg for nylig skrevet indlæg (se der HER)om det at være glad – helt nede i maven – og slippe behovet for at gøre alle glade i en […]

 121. Signe siger:

  Tusinde tak for det svar. Ærligt så hjalp netop dette indlæg i din blog netop denne dag til at blive god, at smile fordi jeg havde lagt lasten bag mig og stoppe med at tænke over alting, men mere bruge tid på det fornuftige.
  Måske har det nok også reddet mit forhold, et forhold der hang i at vi blev sure på hinanden over de små ting der gik os på, men som egentlig ikke burde gå os på, vi burde kunne ligge bag os og glemme, sådan så når der endelig var noget der virkelig brænder på så er det vigtigt at snakke om det! Ja jeg ved ikke så meget, mere bare at det for mig pt er vigtigt at læse netop dette indlæg hver dag, huske at alting ikke har en betydning og tage en dag af gangen, så alting ikke bliver så forhastet og hverdags agtigt.

 122. Anne siger:

  Altså Cathrine – endnu engang hatten af for dig og dit mod! Så tror man lige, at bloggen er så skide personlig, som den kan blive, og så topper du lagkagen med sådan et indlæg!
  Jeg kan som mange af de andre, der har kommenteret, genkende mig selv i mange af de tanker du har haft. Dét med at ville være alles bedste ven og skulle leve op til forventninger fra andre eller i største grad én selv. For mit vedkommende har det sat skub i tankerne omkring den overflod af muligheder, der giver mig en frygt for at gå glip af noget. Jeg vil så gerne nå det hele og samtidig være succesfuld og smilende mens det sker. OG selvfølgelig please alle. Jeg vil med andre ord være wonderwoman, men guess what – hun er fiktiv.
  Jeg har fulgt med på indlægget siden du postede det, fordi det er så skideklogt skrevet og fordi det har været alt for spændende! Og så er det så fint at læse, hvormange tanker du har sat gang i hos dine læsere. Dét er en ting, som du kan og som du gør på din helt egen måde. Og det gør dig til en helt speciel blogger og til en af mine absolutte favoritter! Du er SEJ, er du! 🙂 Masser af virtuel kærlighed herfra!
  – Anne

 123. Stine siger:

  Tak for at du kommenterer på ‘karma er en kælling’ – jeg synes bestemt ikke man skal sidde og ønske andre mennesker smerte. Som du selv skriver kommer mobning højst sandsynligt fra et ustabilt selvværd, og hvor svært det end kan være, burde man prøve at se på mobbere som mennesker der nok har det skidt og har behov for anerkendelse og bekræftelse. Der findes ikke ét menneske på jorden der er bedre end et andet uanset hvad hvad man gør.
  I øvrigt dejligt indlæg – jeg har så mange tanker omkring det at dele personlige ting på blogge – gør det selv – og jeg synes det er dejligt når der er nogen der gider stå ved dem selv, og stå ved at der findes en masse lort i livet. Ville dog ønske alle ville være endnu bedre til det, droppe forestillingerne om perfekt selvværd, stærkt måske – og forhåbentlig – men der er ingen der er fri fra usikkerheder og mindreværdsfølelser engang imellem, og nok snarere ofte.
  Jeg kunne blive ved, jeg stopper bare her.

 124. Maja siger:

  Kære Cathrine.
  Tusind tak for at rørende og nærværende indlæg – elsker skam også alle de i indlæg der handler om mode, bryllup og musik, men det her rørte mig rigtig meget og har nu læst alle kommentarerne og indlægget igennem igen. Og ka mærke dine ord helt herom på den anden side af skærmen. Har selv en (dum) tendens til at please andre og ALTID sige ja til en arbejdsopgave, en kaffeaftale eller en middag jeg egentlig hellere ville sige nej til, men vil jo bare gerne være hende de andre i lide.. Er begyndt at tænke mere over at være bedre til at mærke efter hvad jeg vil og tage hensyn til det fremfor hvad andre forventer – og det er svært nogle gange, men dit indlæg gav mig mere gå-på mod på at blive ved!! for det er langt vigtigere at være glad selv end at andre synes godt om en!
  Tak for en skøn blog ( som er den FØRSTE jeg har sat mig til at læse igennem her efter en 2 måneder lang ferie, hvor der ikke var tid til bloglæsning).

 125. Cathrine Nissen siger:

  Hvor ER det godt – og spændende – med bogen. Jeg håber, du kan få lidt godt ud af den, som jeg gjorde.
  Det er helt vildt med så mange kommentarer – det havde jeg ALDRIG drømt om, hvor er det bare en kæmpe støtte både til mig – men faktisk til os alle sammen synes jeg. Det bliver til støtte for os alle sammen.
  KH

 126. Cathrine Nissen siger:

  Jamen det er helt rigtigt – hvis man har lyst til at gå lidt ud af “formen” og har noget på hjerte, så skal man dele det. Kender heller ikke nogen bloggere, der ikke også tænker/bekymrer sig om andet end nye køb og gode neglelaksfjernere 🙂 Tak igen Frederikke – du har sat noget i gang!, 126 kommentarer and counting 🙂

 127. Cathrine Nissen siger:

  Hvor er det bare dejligt at læse Signe!
  Og ja ALTID snakke om tingene. Det siger min farmor også, er det bedste råd (hun er den eneste, der har været gift én gang og hele livet med min farmor, i min familie). “I skal altid tale om tingene – I er på samme hold” og så siger hun også, “man må aldrig lade solen gå ned over sin vrede” – sørg for at blive gode venner inden man sover. Det er fine råd – noget det lyder som I alle prøver at leve efter 🙂
  Pas rigtig godt på dig selv, S! KH

 128. Cathrine Nissen siger:

  Kære Maja, hvor er det dejligt, at du har kunnet mærke mig og alle andre, der også har haft en del i det her indlæg, på den anden side af skærmen. Du må passe på dig selv – ikke sige ja til mere end du har lyst til. Du skylder ikke nogen noget. Kun dig selv det bedste af verden har at tilbyde 🙂 Det er nemmere sagt end gjort, jeg arbejder stadig 🙂 Hvor er det godt, hvis du kan mærke efter i maven og i kroppen – det er en kunst i sig selv at kunne og turde mærke sig selv 🙂
  Det er rigtig stort for mig, hvis du kan bruge indlægget og hvis det har rykket lidt hos dig 🙂
  … 2 måneders ferie lyder VIDUNDERLIGT 🙂 Tak fordi du læste min blog og fordi du har skrevet så mange fine kommentarer – også på de gamle indlæg! TAK.
  KH

 129. Josefine siger:

  Kære Cathrine.
  Jeg opdagede for første gang din blog, da Kia linkede til dette indlæg. Og hold nu fast, det indlæg var så ekstremt rammende og velskrevet, at det fik mig til at græde (og ja, jeg ER måske også lidt for sentimental lige for tiden, men hvor kan jeg bare relatere til det hele! Og hvor er det bare også vigtigt at have med i baghovedet, når jeg lige er startet på studie og nærmest føler, at jeg dagligt får en mavepuster over alle de nye mennesker, der skal gøres indtryk på). Jeg har haft den mest åndssvage præstationsangst – for hvordan er det nu lige, man tidligere har fået venner? Og hvordan er det nu helt præcist, man ser ‘sig selv’ overfor folk, der ikke aner NOGET om dig? Det er jo åndssvagt! Jeg ved jo, at jeg har en masse venner, der kan lide mig med alt, hvad det nu indebærer. Lige for tiden har jeg bare svært ved at huske, hvad det egentlig er, jeg er god til.
  Men det, jeg egentlig vil frem til i denne kommentar, er, at jeg har brugt hele aftenen på at læse mig igennem brøkdele af din blog, og jeg har været solgt fra start. Jeg har grædt og grint af dine indlæg (og himlet med øjnene af mig selv over mine reaktioner…), og jeg bliver bare simpelthen nødt til at fortælle dig, at du er helt sindssygt inspirerende! Jeg er personligt selv rigtig træt af hardcore modeblogs med lidt for lidt selvironi og lidt for meget selvhøjtidelighed. Din blog indeholder alt det, der gør en blog værd at læse. Du er sjov, du er ærlig, den er æstetisk flot, og så kan man virkelig mærke, at der sidder en ægte person på den anden side af skærmen! Hvor er det bare dejligt! Det blev langt det her, men jeg blev bare nødt til lige at dele min begejstring! Jeg vil helt klart hænge ved fremover 🙂
  Godnat

 130. Kan genkende en del af det du skriver i mig selv, bortset fra at det kom lidt i en anden rækkefølge eller måske mere delt over to gange. Blev nemlig skilsmissebarn som 10 årig, så det med at få de forkerte kærester har jeg aldrig prøvet. Tilgengæld blev jeg efterfølgende mobbet, og de sidste 11 år af mit liv har min mor kun fortalt dårlige ting om min far. Samtidig var jeg den ældste af en flok på 5, så når mor ikke var hjemme, stod jeg jo med hele ansvaret. Men på trods af alt dette var jeg faktisk altid glad og smilende, og venner spurgte altid om hvorfor jeg var så glad, men jeg kunne ikke give et svar, det var jeg bare. Tilgengæld tog mit liv en ordentlig drejning da min mor blev varetægtsfængslet, det kom jo som et chok at hun havde været kriminel i hele mit liv, og at alt vi havde i huset, nok stort set var noget hun havde stjålet. Det betød jo så også at jeg måtte lave en tvangs hjemme fra flytning ned til kæresten, og var utrolig ked af det i rigtig lang tid, men det var jo noget jeg gemte, og det gik jo ud over kæresten når boblen så sprang. Men det er jo også derfor at jeg er anonym blogger, min mor kan jo finde mig på nettet hvis hun vil, men når jeg ikke snakker med hende, ville jeg ikke både kunne blogge og kunne styre hvad hun fik at vide. Til jul er det 2 år siden, og jeg er ikke helt kommet over det (sider da og får en klump i halsen her nu), men også i hverdagen har det påvirket mig. Det er især når der sker store ændringer at det kan mærkes, som nu når vi er flyttet til Randers og begyndt på en uddannelse, jeg lader mig nemmere gå på af ting, bliver irritabel eller ked af det. Prøvede det også sidste år. Og det er jo vildt trælst, for jeg ved jo ikke hvorfor det sker, det gør det jo bare. Tilgengæld ved jeg jo nu at det kan gå galt, og derfor skal mønstret brydes, hvilket kæresten og jeg er begyndt at arbejde på, men kunne også rigtig godt tænke mig at vide hvad bogen der hjalp dig hed? Jeg er ikke ensom, jeg har jo en masse venner og familie, og kæresten og bloggen, men nogle gange kan man godt føle sig ensom, kender ikke nogen, som ikke er vokset op i en kernefamilie uden problemer, så det er rigtig dejligt at læse om folk, der også har haft en trist periode i sit liv, men som er kommet over det. Tak 🙂

 131. Cathrine Nissen siger:

  Kæreste Josefine,
  Først må jeg lige sige, at jeg er så hammer glad for at teksten og ordene har ramt dig. “…for hvordan er det nu lige, man tidligere har fået venner?” – det er altså et ret fint spørgsmål. For jeg kan huske, jeg selv har tænkt lidt det samme, da jeg startede på studiet. Når man starter i folkeskolen, lærer man ligesom over tid at holde af folk og venskaberne opstår af årevis sammen. Men som voksent menneske at skulle danne et venskab – den er svær. For der skal man jo ligesom vælge hinanden til! Der er ingen tvang, som der på sin vis er med gamle skolekammerater. Men så drikker man en øl sammen, bruger tilpas nok tid sammen – 3-2-1 og et nyt venskab opstår.
  Tusinde tak for dine meget flotte ord til bloggen – det gør mig så glad, at du kan grine, græde og himle med øjnene over mine ord. Og tusinde tak fordi du har taget dig tid til at kigge arkiverne lidt igennem 🙂 Velkommen til J og rigtig meget pøj pøj med dit nye studie og kommende venskaber.
  KH

 132. Cathrine Nissen siger:

  Kæreste du,
  wauw sikke en fortælling, hvor er det stort for mig at få lov at læse den. Det lyder som om, du er på rette spor og får god opbakning fra din kæreste. Det kan kun have været traumatiserende at opleve en sådan omvæltning – og så fra ens forældre, som jo er dem, der skal være voksne og ordentlige og passe på en. Det er så grimt, når den ene forældre taler grimt om den anden – det er så egoistisk og tarveligt og unødvendigt. Til gengæld kan vi håbe på, at vi selv er klogere end det og har lært noget af det. Så har det da i det mindste givet det.
  Bogen hedder “A new Earth” og er skrevet af Eckhart Tolle – måske den kan bidrage med ny støtte og tro på hele sammenhængen?
  Rigtig meget god vind V, du lyder til at være en rigtig stærk kvinde.
  KH

 133. Tak 🙂 Ja hvis jeg ikke havde kæresten og venner til at støtte mig, så ved jeg ikke hvor jeg var endt. Og tak for bog tippet, vil skynde mig at få den bestilt hjem 🙂

Send en besked