Top

Aldrig for gammel

15.01.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

ballet_col
Som barn ville jeg bare gerne have et tylskørt og nogle lyserøde benvarmere. For at få det måtte jeg gå til ballet, så jeg startede nede på Fredensborg Skole til ballet. Men tylskørt og satinsko får man ikke på første dag, og så var jeg alligevel for stor en krudtugle til, at jeg holdt. Jeg skiftede til springgymnastik. Der kan man også få benvarmere og trikot. Måske nærmere i neonfarver end de fine douche. Men det tager vi med i 90’erne.

I slutningen af folkeskolen prøvede jeg igen balletten, men droppede det. Jeg var ligesom blevet for gammel og kluntet, synes jeg. Men drømmen har stadig været der – at komme en bodystocking uden på tøjet, at lave pirouetter og plié’er.

Det er sjovt som barn, hvordan man aldrig bliver ramt af et “det kan man da ikke”. Jeg kunne ærligt talt det meste og havde i al fald rimeligt høje forventninger til mit fremtids-jeg. Jeg skulle være hjemmegående menneskerettighedsadvokat med speciale i hjernekirurgi. Så skulle jeg være rig og bo i New York, og blive en amerikansk prinsesse. Der var ingen smalle steder, haha!. Min fars (nu eks-) kone mente, jeg skulle være atomfysiker. Jeg selv vaklede mellem medicin og journalistik og advokat – man kan jo ligeså godt sprede sig, når det bare gælder fantasien.

Men så kommer der et tidspunkt, hvor man tænker “Nårh, så jeg blev ikke astronaut  i dette liv”. Lige pludselig går det op for en, at man har malet sig en vej, og på den måde har man skåret nogle muligheder fra. Det er gået op for mig, at jeg ikke bliver jordemoder i det her liv, som jeg ellers godt gad. Eller nødhjælpsarbejder i den tredje verden. Det er som om, at jeg efter at være blevet voksen, så er jeg blevet ramt af det kedeligste; superrealisme (… selv om jeg stadig ikke altid forstår mit dankorts uransagelige veje, nogle ting lærer man aldrig). Det er som min hjerne beskytter sig selv fra skuffelsen og skærer alle de mange små barnedrømme fra. Ikke prinsesse. Ikke astronaut. Ikke menneskerettighedsadvokat. Nu har jeg taget dén vej, og så er det gerade aus. Det er som om, der forventes en vis realitetssans, når man er voksen. Ad.

Men så må man jo stemme imod. Ligesom ham her havde gjort det på Humans of New York forleden. Så må man skide hul i alder og “bør” og “man”, og så må man gå for det. Okay, jeg kan ikke læse medicin, for jeg har ikke matematik på højt nok niveau – skal jeg gøre noget ved det? Næ… Hvad skal jeg så grave frem af gamle drømme? Amerikansk prinsesse er nok lidt svær at gå efter i en republik. Og jeg er egentlig rimelig bange for uendeligheden og rummet. Så er det godt at tylskørter også fåes til voksne!

Jeg har besluttet mig for at gå for ballerina-drømmen, den er inden for rækkevidde. Jeg er nok ikke Kgl. Ballet-materiale, men altså, jeg kan godt leve med parketgulvet i kælderen på St. Kongensgade. Og jeg har satset så meget, at jeg nu har købt en hel sæson. Hold da kaje hvor er det fedt at skide hul i, at jeg er kluntet, og jeg er voksen og selvbevidst. I dét lokale har jeg en motorik som en to-årig, men når først skørtet er på, så kan jeg næsten høre publikum klappe, haha! Det føles edderfedt at give “bør” og “man” den lange og bare gøre. Så jeg er 25 år, lige startet til ballet. Jeg kan knapt nok følge med, men hold kæft det er sjovt.

… Så havde jeg egentlig planer om liiiige at tage et par gange mere til ballet, før jeg investerede i mere udstyr end skoene. Men nu har jeg købt en hel sæson (til de af jer der har spurgt, så går jeg HER, og jeg har givet 1.700 kr. for en sæson). En hel sæson i mine sweatpants fra H&M er kedelig. Så nu har jeg røvet Stræk & Bøj (jeg har altid drømt om en undskyldning for at kunne købe noget derinde) sammen med Joanna (hende der trænede mig i tre måneder, og som nu er blevet en veninde, som jeg ser mere end de fleste andre mennesker, haha). Og se hvor godt det gør sig? Det skørt, jeg altid drømte om som barn – nu er det der. På mine hofter. Og nu kan det bare vokse – jeg har sat næste mål, og det må være at få sådan et her til samlingen…
ballet_3

 

16 kommentarer

 1. Ballet er den skønneste form for træning – både mentalt og fysisk. Du kommer til at elske det! Jeg har selv gået i 20 år (gik også hos Randi på Fredensborg Balletskole – jeg vidste faktisk ikke, at du også afprøvede det kortvarigt?). Lige nu er jeg dog uden ballet, da jeg ikke kan finde et passende studie i Paris (hvilket virker ret fjollet, når man tænker på, hvor fransk ballet er…). Men det skal nok komme – jeg kan ikke undvære det.:)
  Jeg synes, du er sej!

 2. Eva siger:

  Ej, du er fin! Og sej!! 🙂 gid det var mig!

 3. Det er jo det er fantastisk med livet at selvom man måske så småt har formet sin karriere. Ja så kan man jo fylde på i sin fritid og blive udfordret der. Jeg startede til ballet i september 14, jeg har aldrig danset før i mit lange liv. Det er så sjovt og hårdt på den gode måde.

 4. Lenette siger:

  hvor er det edder sejt, at du følger en gammel drøm! du inspirerer og sætter tanker igang hos én, alle burde nok overveje at optage/genoptage en gammel drøm inden det er forsent!! og som den tøs jeg nu er, så kan jeg heller ikke vente til du får investeret i det nye skørt, og indvier os med en masse dejlige billeder 🙂

 5. Sabrina siger:

  Hold kæft hvor er du lækker som ballerina! Du ligner jo den real deal 😀
  Det er noget sjovt og egentlig også lidt sørgeligt noget – det med at droppe alle sine drømme når man bliver voksen, fordi de måske ikke er de allermest realistiske og opnåelige, når man istedet kan gøre præcis som dig, og bare modificere drømmen lidt. På den måde kan det meste jo gå i opfyldelse! Jeg skal altså også være bedre til at droppe “man” og “bør” og i stedet bare sige fuck at det ikke er det mest realistiske men nu prøver jeg fandeme alligevel!
  Tak for opsangen <3

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahaha TAK Sabrina – det ser sgu ret godt, så længe jeg bare står stille 😛 Det er jo det – vi skal droppe det der “man/bør” og gå lidt mere efter lysten! <3 KH

 6. maja siger:

  Hvor er det sejt gået! jeg kunne godt tænke mig, at vide hvor højt niveauet er? Er der ‘plads’ til nybegyndere? (altså. at man føler sig velkommen selvom man starter fra bunden?) og er det sko med hård spids du træner i? 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   TAK Maja 🙂 Nej vi er endnu ikke i tåspids men jeg har købt sådan nogle bløde læder-nogen, de klassiske 🙂 Jeg går på et begynder/letøvet hold og det er ret perfekt! Det er jeg super glad for 🙂 Jeg er på ingen måde trænet – jeg var der kun en håndfuld gange som barn! KH

   1. Siri siger:

    Du er jo så sej 🙂 Det var et meget inspirende indlæg.
    Hvad hedder stedet du går?

    1. Cathrine Nissen siger:

     Du er sød Siri TAK 🙂 Jeg har købt en sæson hos Frederiksstadens Balletskole – den ligger Store Kongensgade 77. KH

 7. Lisbeth siger:

  Åååh, noget af det jeg ærger mig mest over i dag er, at jeg blev nødt til at stoppe til standarddans som barn. Jeg havde ellers den rigtige begyndelse – startede før jeg knapt nok kunne tale, vandt guld til et af mine første stævner og alt det der. Havde jeg fortsat, kunne jeg jo have været én af dem, der var profferne i Vild med Dans i dag haha!
  Desværre er det en hundedyr sport, og mine forældre havde ikke pengene. Øv altså. Drømmer stadig den dag i dag om, at starte igen. Eller også må jeg bare blive semi-kendt, og blive inviteret med til Vild med Dans xD
  Glæder mig helt usigeligt til at se dig i sort tylskørt med mega-strut haha

 8. Mille siger:

  Du er så sej, yndlingsblogger! <3

 9. Tine KJ siger:

  Du er simpelthen så herlig og fantastisk at følge <3 Mega mega godt indlæg, som giver stof til eftertanke! Tak for det 🙂

 10. PM siger:

  ÅÅÅH din blog er fantastisk 🙂 Men dette indlæg var virkelig virkelig godt, og fik mig til at tænke at nu skal jeg da også stoppe med at begrænse mig selv, bare fordi jeg har voksen job, et lille barn og hus. Kæresten siger det tit, men nu kan jeg se, det kan lade sig gøre. Så violinen er fundet frem igen, og planer om det, jeg aldrig nåede, er klargjort, så jeg kan få noget af det gjort om end ikke lige med det samme så i løbet af 2015, hvis alt går vel 🙂 1000 tak for inspirationen.

 11. Hvor sejt, go for it girl! 🙂

 12. StyleStories siger:

  Sejt, ser meget prof ud!

Send en besked