Top

Anmeldelse: Veet Spawax

10.05.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

veet1INDLÆGGET ER LAVET I SAMARBEJDE MED VEET

Inden jeg fortæller jer om min skøre weekend med tyve timer på Ibiza, en mors-dags-fejring og ALT for lidt søvn, så vil jeg give jer en lille anmeldelse af min test af Veets Spawax (ret passende med en grov kaktus i baggrunden, ikke?).

Jeg har prøvet det hele! Skraber, hårfjerningscreme/-skum, voks, sugaring – ALLES. Men skraberen, som stadig i dag er det mest udbredte – har jeg ikke brugt i mere end et årti. Jeg har alle dage haft sart hud, og eftersom min mor fik vokset ben, så fik jeg også prøvet det – det er ti år siden (og lidt til), og det er stadig min foretrukne hårfjerning  – sugaring eller voks. Generelt oplevede jeg mindre irritation, mindre tørhed på benene og mindre kløe ved at have droppet barberbladet.

Der er rigtig mange muligheder for at prøve sukker/voks af. Som helt ung tog jeg på kosmetologskolen i Hillerød og fik vokset ben til en billig penge. Senere købte jeg faktisk mit eget hjemme-vokssæt, som jeg brugte i årevis, før jeg så gik over til sugaring for nogle år siden på klinik.

Men en af ulemperne ved at gå på klinik er 1) at priserne er relativt høje, når behandlingen skal vedligeholdes hver tredje eller fjerde uge og 2) man bliver afhængig af andre mennesker – at der er tid til behandlingen, også når man ikke har været i god tid, men pludselig skal til pænt arrangement, der kræver groomed legs. Derfor voksede jeg selv ben i flere år, og derfor synes jeg også, at Spawax var lidt interessant.

Spawaxen er en krydsning af voks og sugaring. I startpakken er både et smeltekar, som kan sættes til stikkontakten, en pakke små “poletter” og en spatel til at smøre massen på benene. De små poletter lægges i karret, låget sættes på, og så smelter de på ca. tyve minutter. Derefter smøres det på som voks, men hives af – lidt à la sugaring – med fingrene.

Nu er jeg vant til både voks og sugar, og jeg har set processen utallige gange. Derfor følte jeg mig også rimelig confident i at få det smurt på og hevet af igen; “easy job!”. Jeg smækkede måsen på toiletbrættet, det ene ben op på håndvasken, så igang. Massen blev rimelig levende og var lidt ligesom smeltet ost på en pizza – det trak nogle lange tråde til karret. Men det blev smurt på. SUCCES! Først i lange baner, men det var ret ineffektivt og svært at hive af igen, så i stedet i små områder ad gangen. It worked! Og det duftede tilmed lidt af figen – men ret diskret og ikke så kradsbørstigt som andre hårfjerningsprodukter. Og det lille smeltekar lyste fint og pink på badeværelset imens.

Det gik godt på forsiden. På fødderne (på klinikkerne tager de fødderne og tæerne med – jeg gik efter det professionelle resultat og gjorde det samme for at undgå behårede hobbitfødder, som vor herre har skabt dem). Top! Men. Så var det lige, at min krop også havde en bagside. Og selv om de fleste ser mig forfra og sjældent vender sig om, så ville det være lidt rart ikke at have hår på læggene heller. Så lige dér kom jeg til at ønske, at jeg kunne tage mine ben af, så jeg kunne lægge dem på kanten af håndvasken og tage bagsiden med – nemt og elegant. For så længe benene sad på ved knæene, var det altså ret svært at komme til! Jeg smurte på, men kunne ikke helt få de ryk, der skulle til, eller se efter om jeg havde været effektiv nok. Det var liiiidt levende at arbejde med på bagsiden, men jeg kom rimeligt omkring det ved at hive og skubbe til lægmusklerne.

Det gjorde absolut ikke ondt at bruge – og jeg tog endda bikinilinjen med for rigtig at teste – jeg forsøgte mig sågar med at lave en brazilian, men selv professionelle behandlere har altså svært ved at få trukket ordentligt i huden på dem selv, så det gav jeg op. Forleden var jeg så på klinik igen for at få lavet min brazilian, og der fortalte jeg om min test. Hun var imponeret over, at hårene ved nærmere eftersyn faktisk ikke var knækket ved roden, som ellers tit sker – de var kommet hele med ud. At jeg så ikke havde været helt grundig, det var en anden ting.

 

PLUSSER OG MINUSSER VED VEET SPAWAX:

? At det faktisk fjernede hårene, uden problemer og uden at hårene knækkede

? At produktet ikke virkede kradst som så mange andre hjemmehårfjerningsprodukter – selv min hud er sensitiv, så reagerede huden slet ikke.

? Hjemmevoks er dejligt fleksibelt – man skal ikke vente på at en klinik har tid, når man pludselig skal på stranden med en veninde, og karret kan også tages med på ferie.

? Det er noget billigere at anskaffe sig smeltekarret og købe “poletter” end at få behandling på klinik

? Voks/sugaring giver bløde og rare ben i op til tre-fire uger modsat skraberens to-tre-dage.

 

? Det var svært at fjerne al hår, fuldstændig grundigt, fordi produktet var relativt levende at arbejde med – og fordi det selvfølgelig er svært at tjekke bagsiden af benene. Og når produktet først er størknet, så er der kun én vej – det er at hive det af. Derfor skal man altså kun gå igang med den Brazilian, hvis man ved, hvad man laver (ahem!).

? Den smeltede masse kom på mit toiletbræt, og det er stadig ikke lykkedes mig at få af til trods for rengøringsmidler og skuresvamp. Man skal altså være ganske forsigtig og have dækket gulvet under sig ind.

? Det tog en times tid at have fjernet hår på begge underben, tiden skal lige være til det.

 

TIL SLUT:

Alt i alt er det altså lidt omstændigt at give sig i kast med, hvis man er vant til skraberen, men for sådan en som mig, der har forsaget skraberen i årevis, så giver det fleksibilitet i forhold til klinik. At gøre det selv, hjemme, kan dog aldrig sammenlignes med en professionel behandling af uddannet personale – i sidste ende får man, hvad man betaler for, selv om lidt øvelse gør mester. Det er bare svært at få det helt “clean” hele vejen rundt – men det gælder al slags hjemmevoks. Det er stadig et meget bedre alternativ til at bruge skraberen, der er så hård ved huden, og de bløde ben holder noget længere med voks.

Læs evt. også Costumes anmeldelse her.

Produktet kan købes flere steder, men smeltekarret er pt. på tilbud hos Matas til 299 kroner frem for 399 kroner. Ekstra “poletter” kan købes for hundrede kroner. Jeg brugte ca. tre-fire af stykker til to underben inkl. knæ. Det betyder en “behandlingspris” på ca. tres kroner – op mod 250 kroner for en professionel voksbehandling.
veet2

^^^Det lille lyserøde smeltekarveet3

^^^Poletterne smelter til en plastikagtig masse på ca. tyve minutters tid
veet5^^^Som I kan se er produktet ret levende og hurtigt ud over det hele, så sørg for at dække underlaget ind

12 kommentarer

 1. Eva siger:

  Jeg sværger til skraberen – det er så hurtigt og nemt. Jeg har også prøvet forskellige hårfjerningscremer fra Veet – afløbet i badet lugtede af produktet i måneder! Epilatoren er i mine øjne spild af tid og smerte – hårene kom hos mig hurtigt tilbage.
  Jeg har overvejet en voksning her til sommer, men jeg har altid tænkt, at voks var upraktisk, fordi hårene skulle have lov at vokse en del mellem behandlingerne? Men det passer måske ikke? Jeg har meget mørkt hår (og meget lyse ben 😉 ), så jeg sværger til det glatte hårløse look.

 2. Lisbeth siger:

  Jeg blev virkelig omvendt sidste sommer. Har altid svoret til skraberen, da diverse forsøg med hjemmevoks og hårfjerningscremer som teenager fejlede grumt! Og det der med professionel behandling var bare ikke en mulighed. Men med hårvækst som en mands skæg på benene kunne selvtilliden altså hurtigt lide en smule på stranden eller sammen med kæresten, hvis skraberen ikke blev nået HVER dag. Stramt.. Men da jeg prøvede Vests roll-on dims, som var det store nye sidste år, fandt jeg endelig noget der virkede (jeez, det her begynder at lyde som en salgstale fra tv-shoppen). Jeg kan nøjes med at behandle en gang om måneden, og får kun fine bløde hår ud undervejs, som ingen kan se. Det er lidt af et mirakel for mine ben (:
  // http://www.moonlitmadness.dk

 3. Maria siger:

  Kære Cathrine
  Har du mon er bud på en god klinik i Københavnsområdet, der kan klare den slags? 🙂 Jeg har selv overvejet det, men er lidt en nybegynder på det område. Så hvis du har nogle gode tips til et godt sted, så jeg er i hvert fald et skridt videre 🙂

  1. Maria siger:

   Hov, er jeg, selvfølgelig 🙂

  2. Cathrine Nissen siger:

   Hvis du ikke selv har mod, så vil jeg foreslå Beauty Avenue 🙂 Der er jeg kommet i flere år! KH

   1. Maria siger:

    Mange tak for svar, det må jeg prøve 🙂 Kh

 4. Benedikte siger:

  Jeg har også prøvet dette kit, og største minus for mig var klart, at der skulle MANGE flere poletter til, end Veet anbefaler. Jeg brugte alle dem, der fulgte med, og det var ikke nok til to underben. Rigtig ærgerligt!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg synes faktisk, jeg holdt mig inden for de anbefalede poletter – men som Costume også skriver i deres anmeldelse bliver resultatet letter 2. og 3. gang! KH

 5. Sabina siger:

  Jeg har nu prøvet voksen fra veet, og er ikke særlig tilfreds med det. Jeg smører voksen på, lader det tørre og river det af. Men voksen knækker og jeg kan derfor ikke rive det. Gør jeg noget forkert?

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg trak det også af i stykker, ca. 2×5 cm afhængig af hvor på benet, så jeg tror, du gør det rigtig nok! KH

 6. Signe siger:

  Fandt dit indlæg på google. Da jeg er ved at undersøge mine muligheder for voksbehandling der hjemme. Tak for den super fine anmeldelse.

Send en besked