Top

B.A.R.C.E.L.O.N.A

25.04.2014
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

 photo barca_col1_zps6d66405b.jpg

Godmorgen friske 🙂

Jeg skal sove tre gange til, og så rejser jeg til Barcelona, jaaaa! Den største forbindelse med Barca, jeg har haft i mit liv er den HER. Jeg har aldrig været der, men altid drømt om det: 1) Arkitekturen skulle være SUBLIM og jeg elsker huse med historie (giver næsten sig selv efterhånden, ikke?). 2) De har gjort det til normalen at leve af ost og pølse og andre snackerier aka. tapas! Et folk, spanierne efter mit hjerte. Barcelona er også en by, lidt ligesom New York, hvor folk tillader sig at udbryde et skingert; “HAR DU IKKE VÆRET DER???”. Det skulle åbenbart være en del af almen dannelse.

SÅ NU tager jeg revanche. Jeg kunne med hjælp fra Vueling overrække en invitation til min kæreste på Valentins Dag; tre dage i det spanske. Vi flyver mandag formiddag og er hjemme onsdag eftermiddag. Lidt af en lyntur, så vi skal vist planlægge lidt, hvis vi skal nå at se noget!

Og så er det jeg tænker; jeg har en vis procentdele af Danmarks omvandrende “Turen går til” hængende ud herinde – det er altså jer! Så let me know! Hvad skal vi se? Hvor er den lækre kaffebar (faktisk ret essentielt tip, jeg har hørt, at spanierne er ret dårlige til det med kaffen)? Hvor kan man se fodbold og snacke den imens? – Min kæreste VIL se Real mod Bayern-München tirsdag, og snacksene er så til mig. Hvor shopper man bedst? (Den angår mest mig). Anything you know! Både klassiske mustsees og små ukendte perler. Jeg vil sende digitale møssere af sted til jer for hvert et tip!

Jeg kvitterer med at lave en miniguide til romance i Barcelona, så snart jeg er retur

Hav en skøn dag – sommeren er lovet i weekenden, tyve grader!

39 kommentarer

 1. Louise siger:

  Da jeg var der, lejede vi cykler og cyklede så rundt for at se byen – hvilket var en rigtig god måde at se byen på da man kommer lidt hurtigere rundt end gåben. Shopping foregår mest omkring en gade (kan ikke huske hvilken) der ligger parallelt med ramblaen (til venstre når man kigger på vandet) og så derimellem. Rigtig god tur

 2. Ib siger:

  I skal helt klart tage til restaurent Silvestre i Gracia-kvarteret. Fantastisk mad til gode priser. God service og lækker vin. http://restaurante-silvestre.com/. Min varmeste anbefaling.
  God tur.
  KH Ib

 3. Maria Thea siger:

  Hej Cathrine.
  Det er vist mere end velfortjent med en dejlig rejse efter jeres flytning.
  Barcelona er en fantastisk by! Især restauranten AQUA som ligger helt ned til vandet er et besøg værd. Vi fik den bedste mad og vin til rimelig penge – alt med en skøn udsigt. Min kæreste taler stadig om den kulmule som jeg fik.

 4. Vivi siger:

  Jeg var på studietur til Valencia i 2.g, men vi var en enkelt dag i Barcelona.
  Ramblaen er fyldt med butikker – både dyre, billige, charmerende, knap så charmerende mv. 🙂
  Park Güell har jeg ikke været i, men det skulle være noget så smukt – og helt perfekt til dig, hvis du er vild med arkitektur 😉
  Tag forbi La Sagrada Familia – kirken der er færdig i år-who-knows… 😉 DEN er pæn!!
  Og find en tapasrestaurant (der er mange). Meeega lækkert jo! Og generelt er der mange hyggelige cafeeer, hvor man kan drikke øl, kaffe mm. og spise lækre kager!
  Rigtig god tur (nu vil jeg også afsted!!) x

 5. Laura siger:

  Der er et spansk mærke, der hedder Kling, som jeg faldt over, da jeg var i Barcelona. De har en lille butik i det gotiske kvarter, som var så fin med en sofa skåret ud af et badekar og vandhaner som lamper. Tøjet er meget feminint og cute, lidt over meget måske, men jeg er helt vild med det.
  Du kan kigge på tøjet på hjemmesiden her: http://www.kling.es/ og så skrev jeg et indlæg om butikken på min gamle blog her: http://vidunderfuld.blogspot.dk/2012/02/cute-barcelona-kling.html
  Det gotiske kvarter på en af siderne af Ramblaen er i øvrigt et virkelig fint kvarter med masser af små, kringlede gader og specialbutikker.
  På den anden side af Ramblaen er der et madmarked der hedder Boqueria Market, som er ret kendt, og hvor de har masser af frugt, kød, chokolade og alt muligt. Dét er lækkert!

 6. Stine K. A. siger:

  Jeg har boet i Barcelona, og lavet lidt tips og tricks til, hvad der skal(/kan) opleves og besøges (og shoppesteder! 😉 ). De er lige her:
  Opleve-delen: http://www.6400happimess.com/2013/06/pa-eventyr-i-barcelona.html
  Shoppe- og generel info-delen: http://www.6400happimess.com/2013/06/tips-og-tricks-til-barcelona.html
  Og hav så lige en god tur, hvad? 😉 Er ikke spor misundelig… :p

 7. Emma Nathan siger:

  åhhh hvor jeg misunder dig!!! Barcelona er den bedste by – jeg var der sidste sommer 🙂 Med hensyn til dårlig kaffe er det ikke sandt. De laver fantastisk kaffe, man skal bare gå ind på de cafeer der ikke ser ud af noget (dette gælder også maden generelt) og hvor de lokale sidder 😉

 8. Agnete siger:

  Omend billetten er liiidt pebret, så skal skal SKAL du eller I se Gaudis hus ” Casa Batlló”. Det er noget nær det smukkeste og vildeste byggeri, jeg nogensinde har set. Jeg var helt beruset af det eventyrlige univers med alle sine små detaljer. Og husk at smutte op på taget til “dragen”. 🙂

 9. Johanne siger:

  Ej hvor er du heldig at du skal til Barcelona :D. Var der for 5 år siden (hold da op) og det er en af de bedste byer jeg har været i. 🙂 Jeg går ud fra at du skal se en masse gaudí arkitektur, så det vil jeg ikke tippe så meget om. I stedet vil jeg tippe om et helt fantastisk marked som ligger i en overdækket hal midt på La Rambla. Det er et super lækkert sted, hvor man kan få alt hvad hjertet kan begære – jeg smagte bla. Lilla kiwi og spiste generelt min morgenmad der, da det hotel jeg boede på, serverede noget værre sukkerstads. Ellers kan byens gotiske kvarter anbefales – selvom det er lidt af en labyrint af smalle gader. Mirò museet kan også klart anbefales. 🙂 og så ved jeg at der er mange fodboldfans, som godt kan lide at mødes på Plaza Real (en plads parallelt med Ramblaen), og varme op inden de skal se fodbold. Dog mest når Barca selv spiller. 😉

 10. Ida siger:

  Åh, glæd dig. Barcelona er en klar favorit! Fantastisk by.
  Lidt tips. Der kommer sikkert en trilliard til dig 🙂
  Hop on and off-bus:
  Hvis vejret er til det, så er det faktisk rigtig hyggeligt at hoppe på en af de der on and off-turistbusser. Så kan man stå af, når man føler for det, og hoppe på, når man mener, at det tid til det igen. En god måde at se flere ting, en stor del af byen – og selvfølgelig: La Sagrada Familia. (Lad være at gå ind – der er altid usandsynligt lang kø).
  NB: Man må ikke kaffe med i busserne.
  Gå en tur på stranden og i Barcelonetta (det gamle kvarter tæt på vandet)
  Besøge ‘bubo’ (søg på “barcelona bubo”), der laver alverdens mest udsøgte og smukkeste kager. Det er kræs, virkelig kræs – både i smag og udseende.
  Cafe Princesa 23 (link: http://www.mercatprincesa.com/) – billigt og godt, da jeg var der sidst. Virkelig god sangria.
  De har også en strandbar langs stranden.
  Shopping i det gotiske kvarter er lækkert. Og så er der en kæmpe Zara ved Placa de Catalunya.
  No-go:
  Undgå for guds skyld (i hvertfald størstedelen!) restauranterne langs vandet, især ved havnen. Maden er generelt ringe, og priserne skyhøje. De mange tapassteder i det gotiske kvarter er langt at foretrække.
  Og tyl for dælen da noget af alt deres billige, dejlige Cava.
  Nyd det, og husk at kysse!

 11. Ditte siger:

  Barcelona er fantastisk! Glæd jer 🙂
  Lufthavnen ligger ikke langt fra centrum, taxa er ikke dyrt, og der kører også busser ml lufthavnen og Plaça de Catalunya (ca € 6-7 pp, one way).
  Jeg kan anbefale Taller De Tapas på Plaça Sant Josep Oriol / Plaça del Pí, tæt på Ramblaen og Catalunya – rigtigt hyggeligt område!!! Must see 🙂

 12. Kathrine siger:

  Åhh jeg elsker Barcelona, ville ønske jeg selv snart skulle afsted igen. Byen byder på alt fra lækker mad, kultur, shopping, skønne og hyggelige torve og pladser og strand – kan man ønske sig mere:)
  Jeg vil klart anbefale Dos Palillos, en helt fantastisk restaurant, ejet af Albert Raurich som har været køkkenchef på elBulli i 7 år. De serverer autentisk asiatisk mad i topklasse og den har både åbent til frokost og aften, men man kan vist hun reservere bord om aftenen. http://www.dospalillos.com/
  Tickets la vida tapa åbnet af El Bullis chefkok. Det er super lækkert, meget rimelige priser og en lidt sjov atmosfære da det er indrettet som et cirkus. Det er nødvendigt at bestille bord, men den har lige fået en michelin stjerner, så det kan godt være i er for sent ude – http://www.ticketsbar.es/web/
  De har inde ved siden af Tickers også åbnet en helt famtastisk coctailbar 41 degrees.
  Og så må I besøge La Boqueria, det helt fantastiske madmarked. Det ligger i øverste ende af Ramblaen. En kæmpe overdækket hal med madvarer i sirlige rækker, smukt opstillet så langt øjet rakte. Pølser og skinker, frugt og grøntsager, fisk og skalddyr, kød i alverdens udskæringer, nødder, tørrede frugter og chokolader, krydderier, æg og oste.
  Hvis i kommer fordi kirken Santa Maria del Mar, vil jeg klart anbefale et smut indenfor, det er en af de mest imponerende gotiske kirke i Barcelona, og så ligger den i et rigtig hyggeligt område i Barcelona.
  Det var lige et par anbefalinger herfra, husk at nyde det og ikke stresse rund for at nå en masse– I kan altid komme tilbage:)

 13. Rikke Lisberg siger:

  Uuh Barcelona er en SKØN by!!
  Vi var dernede i forbindelse med maraton for tre år siden, så det gik meget af tiden med, men har et enkelt tip til et virkelig godt tapas spisested:
  BAR LOBO, som ligger på Pintor Fortuny 3 tæt ved Ramblaen.
  http://grupotragaluz.com/en/restaurante/bar-lobo/
  Det var vi ret vilde med 🙂

 14. chinavianliving@gmail.com_1 siger:

  Jeg har hverken været i NY eller Barcelone endnu. Ser frem til mini-romance guide når du er hjemme igen 🙂 Kæresten har lovet at vise mig Barcelona en dag, men vil da gerne kunne bidrage med et par tips!

 15. simonekristoffersen@gmail.com_1 siger:

  Barcelona er en fantastisk by, men pas virkelig godt på jeres værdier, for der er rigtig mange lommetyve, både på gaden, men også i busserne. La Sagrada Familia er klart et besøg værd, man behøves ikke bruge hele dagen og hvis I køber jeres billetter hjemmefra, slipper I også for at stå i kø hele dagen, hvilket jo er vigtigt hvis I kun har nogle få dage der nede. For shopping kan det “mall” som ligger nede på havnen anbefales, ellers de små gader omkring La Rambla byder også på en del skatte. For lækker mad og en generel oplevelse kan det anbefales at gå væk fra La Rambla og ind i La Boqueria-markedet, det er crowdet som Harrods food halls, men det er en skøn oplevelse og fyldt med farver, lyde og lugtet.

 16. IDA siger:

  Hola guapa! Den vil du nok høre et par gange dernede. Boede selv i BCN sidste år- det er en dejlig by. Et godt tip: giv jer god tid til at gå ned af de små gader og find de hyggeligste små baggårdscafeer, fx. L’Antis teatre på
  Carrer de Verdaguer i Callís 12 (ligger lige ved Palau de la Musica- som i helt sikkert også skal besøge). Gårdhaven ved Biblioteca de Catalynua er også en dejlig lille oase, hvor der også findes en lille udendørs café der er god for et glas rødvin. Når i vandre rundt i byen, læg da især også mærke til den flotte gadekunst. Hvis i skal på stranden, så fortsæt op ad kysten, der kan i være heldige at finde et mere fredeligt sted, uden alle turisterne og massagedamerne. God tur! Glæder mig til at læse dit indlæg 🙂

 17. Isabella siger:

  Området i den gotiske by del El Born er klart et besøg værd. Der ligger en lille crepe/cocktail bar, husker dog ikke navnet. Et godt sted at gå rundt om aftenen, da kirkerne er fint oplyst.

 18. Netejohannsen@hotmail.com_1 siger:

  Sidder selv med næsen ned i mine Barcelona-bøger – skal dog først afsted om to uger.. Meeen – jeg tager glæderne lidt på forskud. Jeg har været der før – det er fantastisk! Tag et kig ind i Santa Maria Del Mar – den gamle kirke i Born området, den er så flot og har masser af historie. I Born området er der en autentisk, jazzy og lokal feeling, som er helt unik. Her får I masser af lækker tapas og lidt anderledes butikker end dem, man finder på Ramblaen. Jeg ville faktisk ikke sætte særlig meget tid af til Ramblaen, hvis jeg var jer. Det er i gaderne omkring, der er mest at komme efter 🙂 GOD TUR!

 19. Johanne siger:

  Hej søde Cathrine!
  Jeg er selv lige kommet hjem fra lidt over en uge i Barcelona for ikke mindre end fire dage siden, så det er et par dugfriske tips du får 😉
  Ramblaen, som man nok kan sige er hovedgaden i Barcelona, havde jeg opfattet som værende en god indkøbsgade (måske har jeg opfattet forkert – ved det ikke), men i forhold til shopping er der ikke rigtigt noget at komme efter. Eller restauranter for den sags skyld – maden er bare ikke god kvalitet, der er simpelthen for turistet. Den er utrolig flot, og smuk at gå langs med ned mod vandet, hvor der også er virkelig mange sjove gadeskuespillere, men ingen særlige butikker! Dog ligger markedet La Boqueria cirka midt på, og det SKAL i besøge. Det er virkelig kendt, og man forstår godt hvorfor, for hold op hvor er det lækkert og billigt. Vi brugte virkelig lang tid på at gå rundt derinde og smage på alt muligt forskelligt og drikke nogle af de bedste og billigste juicer jeg har fået i mit liv (desuden ligger der i et af hjørnerne ud mod ramblaen et godt lille sted til frokost, ‘wok to walk’ eller noget i den stil, VILDT lækkert!). Prøv det!
  For lige at afslutte det med shopping, er der mange lækre mindre tøj- og kunstbutikker rundt omkring, og især i det gotiske område fandt jeg mange små perler. Det er lidt med at prøve sig frem, men eller er der selvfølgelig altid nogle lidt større gader som går parallelt med ramblaen. Her ligger nogle af alle de store butikskæder; H&M, Zara, Benetton og så videre 🙂
  Med hensyn til mad i Barcelona er der jo alle mulige lækre muligheder for at købe godt brød, ost og forskellige pølser og skinke – fx. på La Boqueria. Men jeg fik lidt indtrykket af, at skal man spise på en decideret tapas-restaurant, så skal man være kritisk. Vi faldt over nogle få som var sindssygt lækre og som også var i den lidt dyrere ende, og over dobbelt så mange som virkelig ikke var noget at råbe hurra for. Så brug mavefornemmelsen når i går forbi et sted, og lyt hvis nogen herhjemmefra har nogle konkrete restauranter at anbefale, vil mit råd være 🙂 Hvis i beslutter jer for en dag ikke at gide det spanske køkken, huser Barcalona altså også, hvis jeg selv må sige det, en af verdens bedste italienske restauranter. Frisk pasta (vil vove at sige, at det bedre end noget jeg har smagt i Italien!), lækre pizzaer med perfekte, tynde bunde, helt rimelige priser og FANTASTISK service. ‘Ginos’ som ligger på Via Laietana 71, ikke vildt langt fra Placa de catalunya.
  Derudover vil jeg bare sige nyd det, for det er en lækker og utroligt smuk by! Som du selv skriver, er arkitekturen sublim – lutter smukke, gamle bygninger. Jeg var solgt i det sekund, vi ankom! Håber vejret er med jer, husk på at selvom solen er fremme og varmer, er der få steder inde i selve byen den når til jorden pga. de høje bygninger, og kombineret med den friske vind der godt kan komme fra havet, skal man stadigvæk lige have en trøje eller jakke med. Det ænder sig så snart i kommer ned til vandet og den brede strandpromenade, for her får solen frit slag, og der er for lækkert, så smut endelig også derned en dag og sæt jer med en drink!
  Nyd det, nyd det, nyd det og tak for den dejligste, ærligste, varmeste og mest livsbekræftende blog. Det er virkelig en perle du har fået skabt dig herinde 🙂
  Varmeste hilsner fra Johanne

 20. GitteS siger:

  Vi var afsted for et år siden, fantastisk by, lækker mad og dejligt vejr 🙂
  Vi tog en gourmet tapas tour, hvor vi bl.a besøgte en restaurant med Michelin stjerne, og det var så lækkert. Egen guide, vi var 4 personer afsted, byvandring, fantastisk mad og super vin, virkelig en oplevelse værd, selv med en knap 3 årig i klapvognen 😉

 21. Anne Engkrog siger:

  Hvis du vil prøve det mest fantastiske tapas på den hyggeligste lille, lokale restaurant skal I tage på “Mirilla” – http://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g187497-d3152063-Reviews-Mirilla-Barcelona_Catalonia.html

 22. Sophie siger:

  Da min kæreste og jeg var der sidst, tog vi en tur rundt med en af de der sightseeing busser – virker måske lidt plat, men var skide godt! Man får stukket at par høretelefoner i hånden og så er det ellers bare at sidde og lytte mens man kører rundt og ser alle de fine ting! Der var rigtig mange steder hvor man ikke selv ville ha opdaget et fint gaudi vindue, en eller anden særlig plads, m.m
  Det gode er jo at man kan hoppe af og på hvor man lyster og se lidt nærmere på seværdighederne og derefter tage en ny bus videre til resten af turen!

 23. Thea siger:

  Ja, de er SÅ dårlige til at lave kaffe – jeg ved ikke helt hvad der er gået galt? Hahah et eller andet må de i hvert fald have misset i oplæringen! Omhandlende Barcelona har jeg ingen tips, er også “én af dem” der aldrig selv har været der 😉 Ha’ en god tur!!

 24. Dots siger:

  Glæd dig, glæd dig, glæd dig 🙂 Har læst og boet i Barcelona for et par år siden.
  Tjek mine guides og tips ud på min blog her:
  http://dortedamgaard.blogspot.dk/p/adventures.html
  Ellers tjek min rejseguide ud på side 106-108 i Woman-bladet, hvor du havde din første klumme 🙂
  = Woman nr. 194
  Håber det kan bruges. Rigtig god tur!!!

 25. Ida siger:

  Hvor dejligt, vi var i Barcelona i 10 dage i November, så vi fik prøver og set en del. I skal prøve den kaffemarinerede laks på El Bitxo med et glas Cava til, superlækkert! Og en kop flydende chokolade på La Nena, som ligger i et hyggelig område lidt udenfor turistsstrøgene(Gracia)
  I nogenlunde samme område ligger Gasterea, tapasbar hvor man sidder langs baren og maden kommer ind på et fad,og så snupper man dem man vil have. Superuformelt og en vild stemning, kan anbefales!
  Mercat de la Princesa var også hyggeligt,innendørs “Madhal” hvor man køber mad fra forskellige boder og spiser på langborde midt i lokalet. Deres Patatas Bravas, samt croquetas kan anbefales:)
  Har man ikke fået stillet den søde tand kan pandekagerne med nutella og jordbær på Chularia anbefales:)
  Håber det var nogle tips der kunne bruges til noget:)
  God tur!

 26. Mathilde H siger:

  Misundelse er en grim ting, jeg ved det, så det behøver jeg ikke at sige mere om. Men jeg var i Barcelona en enkelt dag i forbindelse med en ferie i Spanien sommeren (2012, mener jeg), og det er altså virkelig en fantastisk smuk by! Selvom vi ikke fik set sindssygt meget, og ingen af de oplagte turistattraktioner – ikke engang La Sagrada Familia – kun Ramblaen, nød jeg virkelig bare at gå rundt og se på alle bygningerne og torvene/pladserne. Der er virkelig noget om arkitekturen dernede. For at give dig et godt tip om kaffe (jeg kender ingen små, hemmelige steder), men caffé latte hedder altså caffé con leche i Spanien – derfor gik jeg også rundt mange dage i træk, måtte flere gange på restauranter indse, at jeg ikke kunne få en caffé latte, fordi de alle de steder, jeg kom, ikke kendte begrebet. Til gengæld fik jeg, da jeg kom til Barcelona, på Starbucks den bedste caffé latte i mit liv (ikke at forglemme jeg havde cravet det 4-5 dage i forvejen, men alligevel). Her taler de også alle sammen engelsk, hvilket er virkelig rart, når ens spanske er (var) på 1.g-i-gymnasiet niveau… Ellers vil jeg bare sige, at du skal huske at nyde og ikke mindst at se! God tur 🙂

 27. Sofie siger:

  Husk at du kan bestille billetter på forhånd til La Sagrada Familia – så slipper du for køen ! (og den kan være virkelig lang)
  Kirken er, efter min mening, et absolut kulturelt must. Jeg har været der to gange, men det gør slet ikke noget, da den jo stadig er ved at blive bygget færdig. Der er utrolig mange spændende arkitektoniske, matematiske og historiske ting, man kan dykke ned i, men hvis man ikke lige overskuer at gå rundt med en guide i ørerne, kan man også sagtens få meget ud af bare at kigge på alle detaljerne.. 😉

 28. Pia siger:

  Min veninde har boet i Barcelona 1 år og har efterfølgende været på ferie der.
  Hun lavede sidste år en guide på sin blog om hvad der skal ses, hvor der er godt at spise og shoppe. Du kan finde alle indlæggene her: http://dortedamgaard.blogspot.dk/p/adventures.html
  Indlæggene var så populær at hun blev Womans Barcelona ekspert 😀

 29. Pernill siger:

  Du MÅ forbi Imprevist – den lækreste restaurant i BCN: http://imprevist.cat/en/
  Det er billigt og fantastiske lækre tapas!

 30. Anne siger:

  Hej Cathrine,
  Jeg er lige akkurat komme hjem fra Barcelona i onsdags, efter min 3 tur dertil.
  Og det er bare en dejlig by! Og jeg har naturligvis også nogle fifs til både shopping, spisning og serværdigheder.
  Min første tip vil være, fordi i kun har ganske få dage i Barcelona, og det er jeres første besøg, at i en af de første morgener køber billetter til en sightseeing bus. Selvom det var mit 3 besøg i byen, synes jeg de var hyggeligt da vi en af dagene her tog med en bus. I ser alle de ting man skal se, inklusiv de fine bygninger af blandt andet Gaudi, rundt omkring, og så er det dejligt at sidde og nyde en køretur i byen når solen skinder. Og så kan i jo gå af og på som det passer jeg, og billetterne gælder en hel dag (morgen-aften, og altså ikke 24 timer). Der er et godt sted på Ramblaen lige i nærheden af Plads Catalunya og Starbucks hvor man kan købe billetterne. Det er en lille tourist biks, hvor man med fordel også kan købe billetter til en masse andre ting. Med i busbilletten får i også et lille rabathæfte med forskellige rabatter på restauranter og seværdigheder.
  Hvis i gerne vil besøge Park Guel, som jeg også kan anbefale, når du godt kan lide flot og anderledes arkitektur og historie, så vil jeg råde jer til at købe jeres entre billetter hjemmefra, inden i tager afsted. Da de lukker et vis antal folk ind ad gangen og i halvtimes intervaller, kan man risikere at skulle vente i op til 2 timer på at komme ind når man har købt billetten. Man kan købe billetterne online og samtidig spare 1 euro her: https://www.parkguell.cat/en/buy-tickets/individual-purchase/compra-individual/?info=
  Shopping:
  – Der er naturligvis den store shoppegade Passeig De Gracia og indkøbscenteret El Corte Ingles på Catalunya pladsen, og begge steder er helt sikkert fede hvis man er en shoppaholic, men hvis man vil undgå store shoppingstræder så går der også en anden sidegadetil Catalunya pladsen, Av. Portal de l’Angel, tæt på Hard Rock Cafe hvor der ligger mange butikker inklusiv de spanske kæder Zara og Mango. Skokæden Casas er også at finde på den gade, og de har ret mange fine og anderledes sko.
  – Og hvis man er til at sparre lidt på mærkevare, kan jeg også helt klart anbefale det outlet mall der hedder La Roca Village, der ligger lidt uden for Barcelona. Michael Kors, Nike Factory Store, Sandro, Calvin Klein, Addidas, Rayban, Furla, Versace, Armani og Gucci er blot nogle af de butikker man kan finde i det udendørsmall, som er super hyggeligt, og så er der en Stabucks der – Bonus. Den nemmeste måde at komme derud, er at købe billetter til Shopping Express bussen der køre lige dertil på ca. 50 min, selvsamme sted som jeg først nævnte at man kunne købe Sightseeing bus billetter. Med rabathæftet man får med busbilletten spare man desuden 20% på bussen til La Rocca Village, og alle denne bus passagerer får yderligere en kupon med 10 % rabat der kan bruges i alle butikkerne i mallet. Super smart!
  Spisning.
  – En af de sidste aftener vi var af sted nu her, faldt vi faktisk over en tapasbar, der viste fodbold, og de viste faktisk kampen mellem ATL og CHL, så mon ikke de viser Bayern – Real Madrid også 🙂 Baren hedder Bilbao Berria og ligger i nærheden af kirken Santa Maria, som i øvrigt er et super hyggeligt område med små hyggelige gader og butikker. Gaden hvor denne bar ligger på hedder C/Argenteria og baren har nummer 6.
  – I samme område og lige i nærheden kan jeg anbefale Sagardi som også en en Tapasbar med delikate Pintxos (små stykker brød med alverdens pålæg og lækkerier ovenpå). Begge steder fungerer det sådan at man tager selv, og til sidst tæller de antal pinde (der er placeret i brødet) sammen.
  – Og så vil jeg også anbefale restauranten Pura Brasa ved Pl. Espanya, tæt ved den gamle tyrefægterarena, Arena de Barcelona, der nu er shoppingmall, der også severer lækker tapas. her er det dog ikke pintxos, men småretter, som jo også går under navnet tapas, super lækkert! og man kan vælge mellem mange ting, Hvis ikke man er til tapas har de også burger, pasta med mere. Både Pura Brasa og Sagardi ligger i øvrigt flere steder i byen, og i kan se hvor, på deres hjemmesider 🙂
  I det hyggelige område ved og omkring Santa Maria kirken vil jeg også lige nævne kageriet Bubo, som laver delikate, flotte kager, macaroons, chokolade med mere. Selvom man ikke har løst til kage, er et lille kig dog alligevel at anbefale.
  Håber at i kan bruge nogle af mine tips 🙂
  Rigtig god tur!
  Anne
  http://www.blindedbythebigworld.bloggersdelight.dk

 31. Cathrine siger:

  Cava baren Can Paxiano! Der er lyserød cava, ost og pølser:) og fantastisk stemning. Hvis i skal have en smagsprøve så sælger Cava baren i torvehallerne Can Paxiano’s lyserøde bobler:)
  God tur!

 32. Ida siger:

  Hej Cathrine!
  Hvor lyder det skønt med en tur til Barcelona -det kunne jeg godt selv bruge nu! Har dog været der to gange allerede og eeeeelsker den by! Et hus med historie må da helt sikkert være Gaudi’s hus, hvor arkitekturen er så anderledes og skør på den fede måde. Mit yndlingssted i Barcelona er kvarteret Born, som har de bedste restauranter og caféer, shoppingsteder og autentisk spansk stemning. Lov mig at kigge forbi! Og lad være med at bruge for meget tid på Rambla’en, jeg synes personligt ikke at den havde så meget nyt at byde på ift. Strøget, 5th Avenue osv. Brug jeres tid de hyggelige, spændende, spanske steder. Håber I får en fed tur -spis en masse tapas for mig! Kh Ida

 33. Katrine siger:

  Hej Cathrine. Jeg er netop i BCN og igår spiste vi på suculent (http://suculent.com/?lang=en). Den var oprindeligt på anbefaling af Claus Meyer, men nu får du den her fra mig, da stedet klart er et besøg værd! Råvarerne kommer til sin ret, vinen er skøn, og det så ud til at være muligt at få bord uden reservation (vær dog opmærksom på, at de spiser sent, fx åbner de først 20.30). Vi fik “den store rundtur” inkl. vin for 85€ pp (ca. 20 anretninger). Restauranten Tapas 24 skulle også være vidunderlig (og uden reservationer). Rigtig god fornøjelse! 🙂 Kh. Katrine

 34. Anna siger:

  Kære Cathrine
  Jeg kan se at du allerede har fået masser af tips, men som tidligere guide i Barcelona må jeg også lige dele et par (ikke der hvor jeg tog turisterne med, men de steder jeg gemte til mig selv :))
  Barcelona er nok den mest turistede storby jeg nogensinde har været i, og det kan nemt præge ens indtryk. Byen er helt fantastisk, derfor de mange turister, men hvis man ikke søger lidt væk fra horderne, kan man hurtigt føle, at man har gået i gåsegang med andre danskere, japanere og englændere i tre dage.
  Kvarteret Gracia er fantastisk. det ligger lige nord for Diagonal. Her bor der rigtige mennesker og lidt færre turister vover sig herop. Plaza del Sol er fin til en eftermiddagskaffe eller en øl i solen. Det er skønt bare at sidde og hænge ud med de lokale og kigge på livet, der leves udendørs i spanien. Faktisk er det en af mine yndlingsting hver gang jeg er i Barcelona og Madrid. Så husk at sætte dig på de mange dejlige pladser og sug indtrykkene til dig. Og apropos så synes jeg ikke kaffen er så slem. En solo er som en espresse, cortado kender du (dog med lidt mindre mælk end herhjemme) og cafe con leche er som en lillle latte. Og så koster de bare en tredjedel af herhjemme.
  Passeig de Gracia fra placa cataluna og op er rigtig fin til shopping, både highstreet og luksusbrands. Så hvis tiden er lidt knap vil jeg forslå lidt powershopping her. Kvarteret El Born er også rigtig fint til lidt alternativ shopping. Her er også et fint madmarked (som la Boqueria) men mindre turistet og mindre i omfang. Kan ikke huske navnet men det har et sejt psykadelisk tag, der er en oplevelse i sig selv.
  Tag ned på stranden. Noget af det sejeste ved Barcelona er at den forener strand- og storbyliv. Drik hvidvin i solen og spis dampede muslinger og sug solen til dig.
  Hvis tiden er til det, så lej en cykel. En sjov måde at se fx stranden på og kør fx op til Gracia. Tag dog ikke cyklen op til Park Guel. Der er vildt stejlt som et lille bjerg 🙂
  Min bedste restaurantanbefaling er Loncha del Tapas. Fantastisk tapas, mulighed for at sidde udenfor, traditionelle tapas og nogle med et moderne twist. Jeg vender altid tilbage (og har været RIGTIG mange gange i Barcelona :))
  Håber du kan bruge lidt af det.
  Ha en fantastisk tur.
  Anna

 35. Kristina siger:

  MILK er suverænt det bedste morgenmadsted med pocherede æg med bacon eller spinat og sauce hollandaise. Den er sikker hver gang, jeg er i byen! De har også en fuldstændig vild steak sandwich, som i den grad kan anbefales til frokost eller aften. http://www.milkbarcelona.com/
  Ciudad Condal ligner en turistfælde, men det er en absolut favorit hos de lokale. Det er rigtig gode tapas til gode penge. http://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g187497-d1059712-Reviews-Ciudad_Condal-Barcelona_Catalonia.html
  Hvis I er foodies vil jeg også tippe om Alkimia. Det er en Michelin (*), hvor man kan få en frokostmenu til EUR 39, og det er altså en ægte oplevelse. De ligger lidt afsides, men det er det værd. Deres aircon virker, så hav en trøje med! http://www.alkimia.cat/carta/?lang=en
  Bar Lobo er et super trendy sted lige ved Ramblaen; højt til loftet, funky møbler, fresh produce. Rigtig gode priser og meget internationalt kort. Det her er også et must, når jeg er i Barcelona. http://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g187497-d907765-Reviews-Bar_Lobo-Barcelona_Catalonia.html

 36. Jeanett siger:

  Åh alle de tips og gode ideer! De er selvfølgelig sikkert alle gode, men helt ærligt det bedste tip i kan få er ikke at planlægge noget hjemmefra! Tag derned og lad jeg opsluge af gaderne, menneskene, arkitekturen, de små hyggelige pladser og alle de fantastiske mad markeder hvor de serverer tapas! Barcelona er den by som jeg drømmer mest om at vende tilbage til og synes faktisk det er helt synd at i har så få dage! Er sikker på i vender forelskede tilbage ( i byen altså)!

 37. sofiemv@hotmail.com siger:

  På min studietur for godt et år siden, boede vi en gade ved Ramblaen der hedder Ferran, Ciutat Vella, 08002 Barcelona. Når man kommer fra Ramblaen ligger der på et hjørne til endnu en sidegade til venstre en lille, åben falaffelbiks. Seriøst, de fallafler! Oh my! Og de fritter til! I’ve never tried anything like it. Jeg er EKSTREMT påpasselig med mad, men de laver alting selv og der er så mange muligheder for at sammensætte salater og pitaer. Men altså, oh my, those fries.
  Går man lidt længere ned ligger der en stor, pæn restaurant på højre hånd, hvor de serverer den absolut bedste sangria. Lidt før det er der en passage ind til en plads, Plaça Sant Jaume. Her finder du hjertet af Barcelona.
  Man kan selvfølgelig altid se Gaudis palæer, men turistmæssigt ville jeg nok foretrække La Sagrada Familia. Den skal bare opleves. Udefra er nok, det er det mest storslåede jeg nogensinde har set.

 38. Malene siger:

  Barcelona er en skøn by! Deres shoppingmuligheder er desværre ikke overvældende, synes jeg. MEN! Hvis du er interesseret i at finde lækre(!) vintageforretninger, SKAL du finde gaden Riera Baixa. På den gade ligger der en hel del vintageforretninger. De har alt, hvad er pigehjerte kan begære, og priserne er oftest rigtig gode!
  God tur 🙂

 39. Sigrid siger:

  Jeg sidder i skrivende stund i Barcelona og her er virkelig dejligt!
  Solen skinner og folk er glade! Her er mange ting at se men det bedste er at gå og snuse lidt rundt i de gamle kvarterer – særligt Born er fantastisk – og tage en slapper på det grønne græs i en af de fine parker – park güell eller park de la ciutadella som begge er smukke og fulde af liv!
  Nyd det helt vildt meget!
  KH

Send en besked