Top

BALI GUIDE: Sanur, Candidasa, Ubud, Seminyak, Canggu + Gili Air

27.03.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

På onsdag rejser vi igen! Så går turen til Marokko, og jeg er så småt begyndt at kigge i mine guidebøger. Men jeg har lige et hængeparti – jeg har nemlig gerne ville lave en samlet Bali-guide, sådan helt i punktopstilling, som I kan tage med til Østen, hvis I skal derud.

Jeg sendte et postkort fra Bali, og så lavede jeg jo en guide ovre hos Yaneeda, som vi rejste med. Vinklen var hvordan en bryllupsrejse fungerer på Bali. Det kan jeg sige ganske kort – det fungerer glimrende! Det er billigt, det er smukt, du kan være aktiv; surfe, trekke, cykle. Men du kan også dase og spise. Vi gjorde begge dele og kom rigtig godt rundt på øen men stadig med følelsen af, at vi har mere at opleve derude.

Jeg vil især anbefale stedet til jer med børn. Set bort fra meget lidt klapvognsvenlige fortov, så er balineserne det rareste folk. Du føler dig aldrig utryg, og du kan få masser af virkelig god mad. Der er så mange oplevelser i vente. Det var en virkelig fed tur. Balinesere er ikke ligeså pushy og i hælene på dig, som i andre asiatiske lande, jeg har besøgt. De er mere afslappede men økonomi er generelt også bedre pga. turismen. Og den er altså rimelig omfattende!

Hvis vi lige tager fat i den negative side: Luftfugtigheden er HØJ. Det kan man jo ikke gøre noget ved, men vi havde altså nogle krisesituationer, hvor Adam blev utidig, når jeg var i ose-humør – det havde han altså ikke tålmodighed til, når t-shirten var gennemblødt kort efter, vi var trådt ud af døren. Man skal være til varme og ikke være sart med sved, hah! Det der med at holde i hånd, kramme, kysse med sved på overlæben – det kan der måske godt blive lidt mindre af, hehe… Men altså, det generer ikke mig med høj luftfugtighed.

Så er Bali altså også bare super turistet. Ligeså lækkert det er at spise økologisk acai-bowl og drikke cortado, ligeså kedeligt er det på en måde også, når man ligeså godt kunne være gået i Torvehallerne for det samme. Bali er for australiere, hvad Mallorca er for os. Et hurtigt weekend-get-away, og det er klart godt for deres økonomi. Men det kan også presse det autentiske. Og så er der virkelig meget skrald alle vegne. Ikke så slemt som hvad jeg har set i Indien. Men stadig. Det er trist at se affaldsposer smidt i rismarker.

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Bali Guide, Gili Air

^^^Gili Air

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

^^^Canggu

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

^^^Seminyak strand

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Crate Café, Bali Guide, Café Organic, Seminyak

^^^Café Organic, Seminyak

 

SEMINYAK

Byen er SUPER vestlig og har klart viben af expat – alle restauranterne er ret smarte, der er yoga studios over alt, god shopping etc. MEN det er meget lidt “ægte Bali”. Et godt sted at akklimatisere og ikke alt for langt fra lufthavnen. Det var vores første stop.

Bo

Vi boede i Grand Akhyati Villas, som var ret lækkert og med egen pool. Det har vi aldrig prøvet før. Det var ret vildt, og hver morgen kom en kok og bad om morgenmadsønsker, som han så serverede i vores lille gårdhave. Super lækkert, MEN. Det tager en halv times tid at køre i taxa ned til Seminyak-by, så det ligger altså rimelig langt ude.

Spis

KILO (Jalan Drupadi 22)- Vores allerførste måltid efter vi kom sent frem, indtog vi på Kilo. Det kunne ligeså godt være en restaurant i Californien med sin udendørs loungemusik, kæmpe palmer, betonlook og coolness. Køkkenchefen var vist også australier, som vi endte med at hænge ud med og dennes svenske kæreste, der lige havde smidt alt fra sig hjemme i Sverige for at satse på kærligheden. Det virkede ikke som et super stabilt forhold med lidt for meget drinks and drugs, MEN, det tager intet fra maden, som var SÅ lækker. Sådan lidt østen-møder-vesten. I weekenden vendte den søde svenske pige plader, og så var der fest. Ret cool sted med virkelig god mad og cocktails.

CAFÉ ORGANIC (Jalan Petitenget 99 X) – MEGA smart café, som klart er stedet at spise morgenmad; en acai bowl, en cortado og en grøn smoothie. Folk sidder med deres laptops og ser smarte ud. Endnu et sted ejet af en vesterlænding, men det er altså ret godt. Vi fik super meget mad og drikkevarer for 178 kroner.

NALU BOWLS (Jalan Drupadi 1 2A) – de har efterhånden et par stykker rundt om på Bali (også i Canggu), og de serverer de smarte acai bowls i flækkede kokosnødder og pynter dem amok i frisk frugt, tørret kokoschips og granola. En meget fin frugtsnack – dog lidt for sukret som morgenmad til min smag.

MEXICOLA (Jalan Kayu Jati 9X) – vi kom aldrig derhen, for jeg var simpelthen så træt, men det skulle være all the hype! En ret kitsch cocktailbar, der spiller genial musik. Forestil jer en bar i alle regnbuens farver.

MAMA SAN (Jalan Raya Kerobokan 135) – jeg fik sådan Buddakan-vibe, da jeg kom ind (den restaurant Carrie og Big holder rehearsal dinner på). Det er et ret stort og dunkelt sted, som serverer GOD asiatisk mad – men smart mad. Det er modern/fancy Asian, men du kan sagtens sidde i dine klipklappere derinde. Sådan er det generelt – dresscoden er ret loose. Vi spiste SUPER meget mad, uden at kunne spise helt op + cocktails for 308 kroner.

CORNER HOUSE (Jalan Laksmana 10A) – ligger på den travle “main street” Jalan Laksmana. Et ret stort sted, som i stilen ligeså godt kunne have ligget i København. Det er højt til loftet og pakhusstemning. Vi fik gode sliders og kaffe. Du kan spise morgenmad såvel som aftensmad derinde.

BABY REVOLVER (Jalan Petitenget 102) – lille bitte kaffebar, der serverer en ret decent kop kaffe. Om du er til cortado eller americano eller latte eller simpel sort, så ved de præcis, hvordan den skal laves.

To do/to shop

BODY WORKS (Jalan Kayu Jati 2) – klassisk sted til massage. Ikke super fancy men vi kom til direkte off the street, hvilket var ret fedt. Det er rimelig stort, og de kan tage fat. Vi fik full body massage i en time i samme rum og betalte 320 kroner. For os begge, altså! Mega billigt.

GOOSEBERRY INTIMATES (Japan Laksmana Oberoi 117X) – jeg fik den BEDSTE manicure + shellac i denne her salon. Det er lidt skørt, men nedenunder er det en lingeributik. Oven på laver de forskellige neglebehandler. Jeg fik fjernet min bryllups-shellac + lagt ny for 121 kroner. Og det var et okay fancy sted.

POTATO HEAD BEACH CLUB (Jalan Petitenget 51B) – SYGT smart beach club, der er absolut umulig at få liggeplads ved, hvis du kommer meget efter klokken 11.00, hvor de åbner. Helst kom før og stil dig i kø. Stedet er super chill, du kan hoppe i havet, hoppe i poolen, sippe verdensklasse cocktails (deres mixolog, Dre Masso, er åbenbart the shit) og spise frokost, eftermiddagssnacks, the works. Man kan sagtens bruge en hel dag på bare at hænge, hvis man gider. Men der er mange mennesker. De har i øvrigt også en butik til, hvor man kan købe designervarer, og der ligger flere små butikker på vejen helt ind til klubben. Du bliver i øvrigt sikkerhedstjekket, når du skal ind, bare FYI.

MAGALI PASCAL (Jalan Laksmana 177X) – ret fin og rimelig dyr tøjbutik. De har masser af lækre silkevarer til os kvinder, og det er meget vestligt i stilen; bar ryg, smukt tryk, blonder. Virkelig nogle gode ting. Det er i øvrigt en kæde, og der er flere butikker rundt om på øen.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

^^^ I Wayan Mukas maskeværksted, Mas, Ubud

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Crate Café, Bali Guide, Mount Batur Trekking

^^^Udsigten fra toppen af Mt. Batur mens solen står op

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Crate Café, Bali Guide, Mount Batur Trekking

UBUD

Nogenlunde i midten af øen og derfor et ret godt udgangspunkt for at udforske resten. Ubud er MEGA turistet og slet ikke så “jungle”-agtig, som jeg havde forestillet mig. Der er folk med dreadlocks, saronger og sandaler over alt. Men det har somehow sin charme. Og hvis du går to skridt til højre fra vejene, så står du pludselig alene på en rismark i stilheden.

Bo

Vi boede på Hotel Bhuwana i udkanten af Ubud – det tog 15-20 minutter at gå ind til de større gader. Men det var 15 minutter i deres lille shuttlebus downtown. Ellers pænt hotel med stor pool.

Spis

TUKIES (Jalan Raya Ubud 14) – laver frisk kokosnødeis hver dag – og den er ikke til at overse, da de tømte kokosnødder hober sig op ude på gaden.

LOCAVORE (Jalan Dewi Sita 1) – ville vi så gerne have spist på, det skulle være Michelin-værdig mad og primært plantebaseret. Det ser sindssygt lækkert ud på billeder.

LOCAVORE to go – som vi hoppede på i stedet for, næsten over for den orginale, da der ikke var plads på den anden. Vi fik ret lækre burgere derinde, og de har både morgenmad og frokost i den casual men lækre ende.

PICA (Jalan Dewi Sita) – VIRKELIG lækker sydamerikansk køkken og i øvrigt en rimelig lille restaurant, så man skal hoppe på, hvis man får et bord.

ROOM 4 DESSERT (Jalan Raya Sanggingan)  – en ren dessertrestaurant, som ligger godt ude fra Ubud centrum. Vi tog en taxa. Det var super lækkert, og vi talte en hel del med kokkene, som var vildt søde. Den ene havde været i lære i Paris og lavede derfor verdensklasse macarons. De var selvsagt vilde i varmen, da de hørte, vi kom fra Danmark; “NOMA!”.

To do/to shop

UBUD MARKET – Mega farverigt og vildt marked, der sælger alskens rod og ragelse, men også fine sarier og andre gode sager. Det er en drøm og et mareridt på samme tid at fare vild derinde, hehe…

MOUNT BATUR – KLART to do, selv om du skal opklokken 01.00/02.00 om natten for at køre ud til bjerget for at nå til tops inden solopgang, så er det klart på listen.  Du bestiger bjerget for at se solen gå op i horisonten, og det er altså rimelig breathtaking. Vi var nogle af de allerførste til at nå toppen, så vi fik valgt os en bænk med den bedste og klareste udsigt. Du får serveret morgenmad, mens solen står op: En kop varm te, hvidt brød med most banan på og så et hårdkogt æg on the side. På ingen måde en stor kulinarisk oplevelse, men når du ser solen kravle op fra dybet, imens du tygger, så smager det ret okay. HUSK: Varmt tøj. Sådan seriøst varmt. Det er koldt på toppen.

YOGA BARN (Jalan Pengosekan) – hvis du er til yoga, så er det ret meget stedet at dyrke det (sammen med alle de andre vesterlændinge). Det er et ret stort sted, hvor du både kan blive strukket igennem, svede og spise sunde snacks efterfølgende.

KUSH (Jalan Pengosekan) – Vores bedste spa-oplevelse i Ubud. Kush ligger lige bag Yoga Barn, og det er super gennemført og rigtig lækkert. Vi fik begge en Relaxing Abhyanga Masage, der begge startede med fodbad, myntete og total ro.

TEGALLALANG Rice Terraces – der er masser af rismarker, så snart du kommer off the beaten track og de store veje i byen, men Tegallalang er ret pittoresk, og stedet alle tager deres rismarksbillede.

JALAN DEWI SITA – en ret hyggelig gade med en del små butikker og også flere af spisestederne.

MONKEY FOREST – vi tog ikke forbi, men det er ellers en klassiker at besøge. De vilde aber er overalt og stjæler gerne både dine solbriller og dine snacks, hvis du ikke passer på.

MAS – rundt i udkanten af Ubud ligger en masse små landsbyer, der hver har deres håndværksekspertise. Vi besøgte Mas, der er mega dygtige til at masker. I Wayan Muka (Br. Batanancak, Mas) er en af de dygtigste maskemagere, og hans værksted går generationer tilbage.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

^^^Tirta Gangga

CANDIDASA

Ret lille by du ikke kan meget andet end snorkle og slappe i, men den ligger som en meget god overnatning inden, man tager til Gili Air. Alt foregår om hovedvejen Jalan Raya Candidasa.

Bo

Vores fornemmelse var, at vi klart havde det fedeste hotel af dem alle. Det lille Rama Shinta Hotel, lige ved siden af en stor lagune fyldt med åkander. Lille sted, fine værelser og en god, lille pool. Det var klart en perle.

Spis

VINCENT’S (Jalan Raya Candidasa) – her spiste vi flere gange, for maden var rimelig, de havde en meget hyggelig patio, og så havde de stabilt internet, så vi kunne være lidt connected med verden. Vigtigt, når man rejser længe, hehe!

ARI HOT DOG SHOP (Jalan Raya Candidasa) – super sært, nærmest lille skur. Men australske Gary, som i dag er en ældre herre, har slået sig ned her med et par håndmalede skilte, og så serverer han (eller hans piger bag disken) burgere og hotdogs. Konceptet er “rice free zone”. Og burgeren er faktisk ret udmærket!

To do/to shop

TIRTA GANGGA – meget smukt vandtempel, som du må bade i, hvis du vil. Husk badetøj! Der er flere bassiner, store koi karper og de smukkeste stenfigurer. Kom tidligt – det er ret magisk at være der uden selfiestænger, hehe…

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

Bali Guide, Gili Meno, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

^^^Gili Meno

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Bali Guide, Gili Air

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Bali Guide, Gili Air

GILI AIR

Gili – men Air, Meno eller Trawangan?

Trawangan (Gili T) er den mest veludviklede men også mest party-uartige. Til gengæld har den flotte strande og ret mange skildpadder at spotte.

Air er også godt på vej med udviklingen, og der er også masser af dreadlock-stemning også. Dog mere lavmælt og familieorienteret end T. De smukke sandstrækninger er desværre korte, da man har bygget helt ud til vandkanten.

Meno er klart den mindst udviklede, mest Crusoe agtige. Færre acai bowls, hvis overhovedet nogen. Til gengæld, by far, de smukkeste strande af de tre.

Man kan sejle mellem dem på en halv times tid/tyve minutter.

Det kan være en ret rough sejltur derud, FYI. Sørg for at tage de store både derud! Aldrig hop på de små både, der er hurtige og billige og som tilbyder sig i havnen. De kan være rimelig wreckless! En kollega af mine, vi mødte derude tilfældigt, var blevet påsejlet af sådan en lille båd på vej til Gili. De var heldigvis i en stor båd, men den lille båd sank på stedet og ombord var to turist-piger, hvis ejendele så lå spredt udover havet. De kom ikke til skade, men det var en voldsom oplevelse for alle. Vi oplevede voldsom søgang med en båd, der tog vand ind og mig, der desværre fik et angstanfald efter at være skyllet over af en kæmpe bølge i toppen af båden – hele den oplevelse havde været endnu værre i en lille båd. Få dage efter vi forlod Gili, sprang en af de små bådes motor i luften, og en tysk kvinde mistede livet mens andre kom til skade.

Overvej evt. at flyve til Lombok og sejl derfra til Gili Øerne, hvis I ikke er søstærke eller er med børn. Det er en noget kortere rute.

Bo

Vi boede på Gili Air på et lille sted, der hed Turtle Beach. Ret fint og simpelt og den rolige ende af “hovedvejen” (der er ingen biler). Hvis man fortsætter lidt længere ud, kommer man til en meget fin sandstrækning.

Spis 

COFFEE & THYME – ligger nede ved bådeankomsten. Den “smarteste” café på øen, der laver en ret decent kaffe og udmærkede kager.

GILI BLISS – det ligner lidt Nalu Bowls. De laver acai-skåle med frisk frugt, avomadder og frisk juice. Meget fint lille sted og rart at få andet end omelet og toast til morgenmad, som er standarden på de fleste hoteller.

SUNRISE RESORT – et rimelig slidt og stort hotel (vistnok et af de første på øen), men som har en meget fin terrasse ud mod vandet, hvor de serverer alt fra burgere, salater og mere traditionelle indonesiske retter som beef rendang (den var i øvrigt super lækker her)

To do/to shop

MANDALABLUE YOGA – mega fint yogasted med havudsigt. Du kan både lave SUP yoga, som er ret sjovt – selv Adam gad pludselig yoga, og så kan du lave helt almindelige hatha, flow og andre typer. Ret skønt altså.

LIZZIE DARLING – lille skør butik med flettede tasker og fine sandaler og andet pigetjams, som ligger til venstre for Coffee & Thyme. Jeg købte nogle små bindebåndssandaler og et armbånd. Bare fordi.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Bali Guide, Sanur

SANUR

En af de ret børnevenlige byer hvad angår strande og badning. Vandet er super lavt hundrede meter ud eller lignende. Det er meget vildt. Byen ligger primært rundt om én hovedvej; Jalan Danau Tamblingan. Den ligger parallelt med strandpromenaden og tager over en time at gå fra ende til anden og har et lidt dødt stykke på midten. Men den er ellers fyldt med små butikker og gode madsteder.

Bo

Vi boede på Griya Santrian, der er meget fint – et kæmpe resort. Det ligger på vandsiden og har både flere pools, nogle af dem nye smukke værelser og en ret lækker spa-afdeling, hvor man kan booke behandlinger. Som et alternativ ville jeg overveje at booke Maya Resort. SÅÅÅ vildt og arkitektonisk prisvindende sted.

Spis

TREE BAR (Jalan Danau Tamblingan) – ligger inde i Maya Resortet, men man kan sagtens gå derind. Så kan man sidde og nyde havudsigt og sippe cocktails.

SOUL IN A BOWL (Jalan Danau Tamblingan 180) – mega lækkert sted både til morgenmad, frokost, aftensmad og cocktails. Og kage! De så flotte ud. Vi spiste der et par gange, og det var masser af grøntsager og god burger.

JALAPEñO (Jalan Danau Tamblingan 102) – seriøst god meximad, haha! Sgu lidt skørt at sidde på Bali og nyde nogle af de bedste tacos, vi har fået. Gode cocktails, gode tacos og gode churros. Vi endte der et par gange til aftensmad, og det blev i omegnen af 310 kroner for både drinks og tacos.

ITALO GELATO (Jalan Danau Tamblingan) – virkelig lækker italiensk is. Sååå fløjlsblød i munden. Det var så godt og den helt rette afkøling i varmen.

BUDDHA BALI (Jalan Danau Tamblingan 95) – serverer økologisk, bæredygtig mad morgen, middag og aften og har også filialer i bl.a. Ubud, hvor vi smager deres lasagne. Ret lækkert og super healthy.

To do/To shop

NOGO (Jalan Danau Tamblingan 104) – meget fin Ikat center, hvor du kan købe deres smukke, håndvævede stoffer med hjem i metervare, som kjoler, nederdele eller kimonoer.

ULUWATU JIMBARAN – tag en dinner tour ud til templet, det skulle være det smukkeste at se solen gå ned over klipperne og templet, mens du oplever traditionel balinesisk dans. Vi endte godt nok med at aflyse vores tour for en ekstra dag i Canggu, men alle har anbefalet det.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bali guide

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Bali Guide, Gili Air

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, Bali Guide, Gili Air

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Crate Café, Bali Guide, Canggu

^^^Crate Café

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Crate Café, Bali Guide, Canggu

CANGGU

Vi endte med at cutte et par dage af i Sanur og smutte til Canggu – surfer’s paradise. Det er altså et ret fedt sted. Grafitti, knallerter, surf boards, cortadoer – det er et rimelig smart sted. Du bliver næsten i tvivl, om du er i Australien eller på Bali. Der er sååå mange surfer dudes og lækre damer, og det afspejler sig virkelig også i antallet af klubber og smarte insta-venlige morgenmadssteder.

Bo

Vi fandt to ret lækre villaer på Airbnb. Den ene lå tæt på vandet og var rimelig nem at komme til. Dog lidt langt fra hovedgaden med alle restauranterne. Men det gik. Den kan I finde HER. Den anden lå lidt længere væk fra vandet men i bil tættere på hovedgaderne. Det var til gengæld virkelig luksus, og de var super søde til at køre os. Den kan I finde HER.

Spis

MILK & MADU (Jalan Raya Pantai Berawa 52) – meeega gode pizzaer og andre snacks. Vi endte både med takeout og at spise der en dag. Virkelig skønt sted, hvor folk også sidder med deres computere og arbejder i løbet af dagen.

OLD MAN’S (Jalan Pantai Batu Bolong, helt nede ved vandet) –  RIGTIG surfersted. De serverer burgere, fritter, kolde colaer, direkte på stranden. Og du kan hænge våddragten på en knage og blive skyllet af inden. Det er også stedet for de vilde aftenfester.

CRATE CAFÉ (Jalan Pantai Batu Bolong 64) – stedet at spise morgenmad. Kom tidligt for ellers får du ikke plads. Et ægte hipstersted, fyldt med folk der lige har været nede på en morgensurfertur. Der er sandstemning og man buns over hele linjen. Men deres mad er også skidepæn og smager ret lækkert – deres “Nom Nom” (som den hedder) er bircher muesli og smager super.

DEUS EX MACHINA (Jalan Pantai Batu Mejan 8) – smartlækker surfershop/restaurant/café/bif-under-åben-himmel. Det er et rimelig happening sted med én fast film-på-storskærm-aften om ugen. Vi så klassikeren Drive og spiste popcorn under åben himmel, som dog måtte pauses efter massiv nedbør. Men det stoppede, og vi fortsatte. Sådan et sted med så smart surfergear, at du ville ønske, du stod på bræt.

LACALITA (Jalan Panta Batu Bolong 68) – stort og åbent mexi-sted med høj musik og stærke cocktails. Stemningswise er vi i den lidt smartere ende, uden at være posh. De laver virkelig gode churros, skal jeg hilse og sige.

To do/shop

BUNGALOW LIVING (Jalan Pantai Berawa 35A) – både café og butik, hvor man kan købe ret fine asiatisk inspirerede ting til hjemmet. Men i den smarte, lidt designede ende. Du kan købe indiske tæpper, puder med pompomer på, smukke fletkurve. Og så lige spise kage og drikke kaffe som en pause midt i oseriet.

Rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Crate Café, Bali Guide, Canggu

 

 

33 kommentarer

 1. Fanny siger:

  Jeg var en måned omkring Bai-Gili-Lombok sidste år, og havde meget af de samme oplevelser. Man skal altså VIRKELIG tænke på hvilken båd man sejler ud til øerne med, vi sad med min far der er garvet sømand og kiggede på hvordan de bare slap benzin ud i havet lige ved båden – en lille gnut fra deres tændte cigaretter og vi ville have været sprunget i luften :O
  Lidt blandede følelser her over stedet – som du siger er menneskerne rare, men jeg syntes virkelig det var hektisk specielt på Bali.

  1. Cathrine siger:

   Shit altså! Det er godt nok trist at høre. Men det kommer ikke bag på mig, der florerede så mange historier derude. Jeg er ikke sikker på, jeg ville tage derud selv med småbørn. Det føltes ret utrygt. KH

 2. Jane siger:

  Tak for en virkelig genial guide. Og flotte, flotte billeder. Hvilket kamera bruger I? Og er de redigeret i et program? Er på udkig efter et godt et nemlig, men jeg kommer nok ikke til at redigere så meget. 🙂

  1. Cathrine siger:

   Her er det en blanding af iphone-billeder og billeder taget med mit spejlrefleks Canon EOS 700D. Har en del objektiver bl.a. 50 mm, 85 mm osv. Og så redigerer jeg ikke kamera billeder andet end kort i photoshop, hvor jeg skruer op for lys og kontrast og farve. Iphone billeder giver jeg til tider filter i VSCO. KH

 3. Som du dog ligner Keira Knightley <3
  Søde Anne-Li fra Gowns and Roses (kender du hende? http://gownsandroses.dk/) skriver også meget udførligt om Bali, særligt for dem der rejser på budget.
  KH

  1. Cathrine siger:

   Haha, synes du? Sikke et kompliment 😄 Super gode guides hun har lavet – og så spændende at være digital nomade! KH

 4. Alice M siger:

  Vi er på Bali NU – pt er der lavsæson og meget få turister, så pt er de ret pressendw og asiater-belastende!
  Vi har to små drenge med – 3 og 5 år – og det fungerer godt, men vi er glade for at vi har klapvognen hjemme i DK 😉
  Vi var på gili air – anbefaler også de store pools

 5. Alice M siger:

  Vi er på Bali NU – pt er der lavsæson og meget få turister, så pt er de ret pressendw og asiater-belastende!
  Vi har to små drenge med – 3 og 5 år – og det fungerer godt, men vi er glade for at vi har klapvognen hjemme i DK 😉
  Vi var på gili air – anbefaler også de store både og officiel billetkontor – mødte flere der var blevet snydt.
  Sunrise resort boede vi på – det er slet ikke slidt på værelserne og poolen er så fin!
  Strandende på nord-vest øen er virkeligt lækre og nærmest ikke befolkede. Med børn kan det anbefales at leje cykler. Nemt og smart – også med børnesæder.
  I candidasa kan bayshore villas anbefales hvis man er til luksus og egen pool 🙂 Australsk ejer med søøøød hund 🙂

  1. Cathrine siger:

   Åh hvor irriterende! Vi var der i udkanten af højsæsonen, og de var ikke så pushy. Der er måske ikke ligeså mange at tjene lidt penge på, så de presser på.
   Det med bådene er super vigtigt!
   Som vi også skrev sammen om på Facebook, så fik vi et ret slidt værelse på Sunrise, som vi endte med at smutte fra for at finde Turtle Beach længere nede ad vejen, selv om vi havde betalt. Men det er jo et kæmpe sted, det kan godt tænkes, der er andre der er bedre – som fx jeres ud mod stranden. De så så lækre ud på billeder, godt at høre IRL også.
   Fedt med flere tips, NYD det 💜 KH

 6. Alice M siger:

  Hov – kom til at skrive to gange. Den sidste er den rigtige 🙂

 7. Øj, det ser bare så dejligt ud – vinder jeg i lotto, bliver denne guide et hit 😀 Skal dog heldigvis til Milano her snart, gudskelov, for jeg har sååå meget rejsefeber.
  – A

  1. Cathrine siger:

   Vi rejste i tre uger, men man kunne sagtens gøre 10-14 dage derude. Priserne er ret så rimelig, også for “luksus”. Jeg håber, den der lottomillion kommer snart 💸 KH

 8. C siger:

  Sikke en fin guide 🙂
  Kjolen på dit sidste billede – hvor er den smuk – hvor er den fra?

  1. Tine siger:

   C: Jeg tillader mig lige at svare, da jeg ved det 🙂 Den er fra Birgitte Herskind og er også lavet i en wrap-version ud over den, Cathrine har på – så flot print! 🙂

   1. Cathrine siger:

    TAK Tine, det er præcis, der den er fra! KH

 9. Mathias Bøyesen siger:

  Hvor ser det lækkert ud!
  Har du en guide til Californien?? Du skriver fantastisk!

  1. Cathrine siger:

   Tusinde tak Mathias, det glæder mig! Du kan finde alle USA-guides, jeg har skrevet, lige her http://rockpaperdresses.dk/usa/
   Hvis du kigger i toppen af bloggen er der en række dropdown menuer, der kan du finde rejseguides 🙂 GOD tur, stadig vores bedste ferie nogensinde! KH

 10. Nana Ritz siger:

  TAK TAK TAK! jeg har i sidste uge bestilt en måneds sommerferie til Bali med min kæreste. Så din guide er helt perfekt som inspiration til vores tur 🙂 🙂

  1. Cathrine siger:

   Aiii, det bliver så dejligt! God tur! KH

 11. Charlotte H siger:

  Yay 🙌🏻🙋 så kom der en guide. Den har jeg længe håbet på ville komme.
  Tak for skønne tips, de bliver helt sikkert brugbare når turen går til Bali til september.

  1. Cathrine siger:

   Feeedt Charlotte, det tager SÅ SÅ SÅ lang tid at lave dem, så jeg har liiige skulle tage tilløb, haha! God tur! KH

 12. Karoline siger:

  Super lækker og flot guide – tak for den!
  Jeg skal nogle uger alene til Bali her i juni.. jeg har ikke besluttet mig for hvor jeg vil starte henne, og det er faktisk også første gang jeg skal rejse alene 🙈😬 er der nogen byer, du tænker er bedre for solo rejsende der gerne vil socialisere? 😄

  1. Cathrine siger:

   Der vil jeg tænke, at Ubud er ret perfekt. Gilli og Seminyak kan du også sagtens! Jeg tror, jeg ville droppe Sanur. Der er flere ældre og børnefamilier, hvad angår turister. Men du vil have en fest på Gili Air/T og Ubud. Der er super meget tamtam at tage sig til, yoga osv. Bestil evt. overnatning gennem airbnb så du kommer lidt tættere på folk. Det bliver så vidunderligt, karoline! KH

 13. Bea siger:

  Tak for en dejlig guide! Jeg har været der et par gange nu efterhånden, men jeg ooorker ikke at fungere som Bali ekspert, hver gang nogen spørger mig om tips og tricks. Fra nu af vil jeg helt klart bede dem om at tjekke din guide ud 🙂 Til sommer vil jeg dog selv skifte Bali ud med Færøerne, da jeg har set så smukke billeder derfra. Så hvis du selv har været der, ville jeg være glad for en mini guide 😛 indtil videre nøjes jeg med visitfaroeislands.com

  1. Cathrine siger:

   Haha, du sender dem bare link – og så håber jeg, den stemmer overens med dine oplevelser derude 😆
   Færøerne har jeg ikke besøgt, men det gad jeg så godt! KH

 14. Frida siger:

  Hej Cathrine <3 hvor er din smukke badedragt fra? den med noget hav-agtigt og gennemsigtigt på ryggen… tak for dejligt indlæg, man får da helt lyst til at pakke en kuffert og tage væk :))
  Hilsen Frida

 15. Sofie siger:

  Tak for brugbar og detaljeret læsning. Vi (min veninde og jeg på hhv. 26 år) skal afsted om en uge og vil helt sikkert benytte os af dine tips.
  Vi har begge rejst meget i Asien og boet på filippinerne, Så Indonesien er helt nyt for os. Hvor længe rejste i rundt på/ved Bali og har du en ca økonomi?

 16. Katrine siger:

  Hvilken model er din Mulberry taske?

 17. Nina siger:

  Hej Cathrine. Du nævner at du har været i Indien – var det mon før bloggens tid, eller er jeg så heldig at der findes et indlæg om det? Jeg synes ikke der dukker noget op, når jeg søger. Jeg arbejder på at overtale min kæreste til en rejse dertil, det er ikke nemt når man er sammen med et luksusdyr! 😄

 18. Trine siger:

  Hej Cathrine!
  Min veninde og jeg har lige planlagt vores tur til Bali her til sommer, og lige nu er vi i tvivl om vacciner og så videre. Vi har fået flere forskellige informationer nemlig.
  Hvordan var I beskyttet – så at sige? 😀
  Tak for DEJLIG blog.

 19. Liza siger:

  Fin blog omkring Bali….Jeg har dog et meget andet syn på Bali.
  Synes ikke det er et sted at rejse for mindre børn, og balineserne er meget flinke, men hold nu op, hvor er de udspekulerede og mangler så meget situationsfornemmelse….Folket er efter min mening lige så falske flinke som Bali ser smuk på overfladen.
  Synes det er vigtigt alt fortælle folk, at Bali er utrolig forurenende mht. scootere og biler overalt og skrald ved kysterne og i naturen. (Selv i lavsæsonen, tør sket ikke tænke på højsæsonnen)
  Synes også det er vigtigt at fortælle folk, at man er meget afhængig af at have med balineserne at gøre i form af at køre med en chauffør rundt, og at det kan tage timer pga. den voldsomme trafik af køre fra A til B, selv i korte afstande.
  80 km kan tage op til 4 timer….Og man skal høre på chaufførerne, som er så søde så søde, men i virkeligheden er der en undertone af, at de vil have noget fra dig hele tiden.
  Bali er smuk på overfladen, men der er en del slanger i paradiset, som jeg desværre synes folk virker sky for at oplyse om…Jeg ved ikke hvorfor folk, som har været på Bali ofte har svært ved at være kritiske overfor Basis livsform mm., det er som om, at Bali er noget helt vildt, og lyder så eksotisk, at man glemmer at man faktisk sender folk afsted med en del falske forhåbninger desværre. (Men det finder man så ud af når man selv lander der)
  Bali har sine begrænsninger, som man som familie med børn kan få i en langt bedre kvalitet, hvis man vælger hvilket som helst andet land i Asien.
  Mærkede I sket ikke noget af det jeg beskriver, eller var det blot så “sukkersødt og smukt”?
  Hilsen Liza.

 20. Andrea siger:

  Hej Cathrine,
  Faldt lige over din super nice guide! Jeg skal på en længere rejse til sydøstasien, hvor vi blandt andet skal et stop til Bali i 10 dage. Vi er fire piger på 19-20, der bare skal slappe af og have det sjovt. Kan du komme med en anbefaling til noget must see? Alt lyder så fedt – vi er dog bare begrænsede af tiden… Vi ville sætte pris på, hvis du kunne komme med nogle anbefalinger! 🙂

 21. Simon siger:

  Tak for en rigtig god guide, der er godt nok mange tips at tage med sig. Nu er det ikke lige tiden til at rejse i øjeblikket, men når det bliver, står Bali helt klart højt på min liste.
  Og kan se at man spiser godt på Bali, med alle de spisesteder der anbefales! 🙂

Send en besked