Top

Bali: Postkort fra Paradis

13.09.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpapertravel, bali, rockpaperdresses, cathrine nissen, seminyakIndlæg udgivet i samarbejde med Yaneeda

Asien <3 Det er alt for mange år siden, jeg sidst har været her. Den der helt særlige, nærmest karrykrydrede, sødlige luft, der møder en som en mur, når man træder ud af lufthavnens polartempererede aircondition zone. Jeg elsker det! Det mindede mig om at lande i Mumbai, og derfor også om eventyr.

Jeg har lidt dårlig samvittighed, for da min mor bad om at få en rejseplan fra mig, som hun altid gør inden rejse ? hvor skal vi bo, hvornår rykker vi, hvad skal vi se ? så sagde jeg afslappet; ?det kommer på bloggen, mor!?. Og det skulle det også. Og det kommer den nu ? bare 2/3 dele inde i ferien. Undskyld mor, jeg ved, det giver dig ro i sjælen.

Vi bookede bryllupsrejse i det tidlige forår. På det tidspunkt var vi i øst og vest ? en miniferie den efterfølgende weekend til Paris. Låne nogle bekendtes sommerhus. Hvad med bare at komme væk og til strand? Vi har ikke været på sådan en strandferie i nærmest otte år ? vores allerførste ferie var en all-inclusive til Kroatien to måneder efter, vi blev kærester. Min første udenlandsferie (foruden studieture) uden forældre i øvrigt, da jeg lige var blevet atten år.

Jeg kan huske, at jeg ringede til rejsebureauet, og i spisefrikvarteret var rejsen booket. Vi lovede os selv ikke at rejse all inclusive igen, selv om ferien sådan set var fin nok. Og siden da har vi faktisk ikke rejst med rejsebureau. Vi har selv booket alt, gjort det til en sport at finde de billigste billetter, søge i uger hvis ikke måneder efter passende hoteller. Og så kommer al planlægningen oveni. Hvad skal vi se?

Vi har ikke rejst siden USA-turen sidste år, som indtil videre står som vores livs rejse. Men også den dyreste. Den krævede vanvittig meget planlægning. Aftener på aftener, hvor vi satte os med internettet i den ene hånd og vores fire Lonely Planet-bøger i den anden. Vi startede ud med en liste over, hvad vi ville se, hver især. Derefter gik det store puslespil igen ? køreplanen skulle laves, og derefter skulle hoteller bookes de steder, hvor det var svært at finde overnatning.

Det var et stor men også sjovt arbejde. Bare ikke et arbejde, som vi på nogen måde orkede oven i at planlægge et stort og vanvittig detaljeret bryllup. Derfor kom vi i snak med Yaneeda, som jeg i sin tid faldt over hos MM. Det er et lille aarhusiansk rejsebureau, der udelukkende samarbejder med lokale arrangører. I vores tilfælde har det været Domestic Asia, der har sørget for at finde hoteller, en mand her og der til at køre os i bil fra den ene by til den næste. De har sørget for bådtransport til og fra Gili. Alles. Men så I ikke er i tvivl – vi har selv betalt vores ferie 😉

Konceptet fortalte jeg også om HER ? vi har sat et budget og et par destinationsønsker; Marokko, safari i Afrika eller Bali. Og derefter vendte de tilbage med et par planer, der matchede vores budget og drømme. Og derfra; BALI <3

rockpapertravel, bali, rockpaperdresses, cathrine nissen, seminyak

Selv om vi ikke har rejst med bureauer i årevis, så har det været en lettelse oven på bryllupsmenageri. Vi åbnede faktisk slet ikke Lonely Planet før, vi sad på flyet. Aldrig har jeg været så lidt forberedt på en rejse. Men der har jo også været styr på rammerne. Yaneeda har lavet en plan, vi har sagt god for – kort før afrejse ændrede vi første by fra Kuta til Seminyak, og det klarede de også at ændre. De har booket hoteller og fly ? og det er overhovedet ikke med den der pakkerejsefølelse, vi havde back then; vi har ikke været en del af et dansk slæng, eller noget andet slæng egentlig. Vi har været alene rundt, og de eneste danskere vi har mødt, har været dem, der garanteret har set selvsamme Julia Roberts-film og taget af sted på egen hånd.

rockpapertravel, bali, rockpaperdresses, cathrine nissen, seminyak

Jeg kommer med et par tips til hver af byerne, når jeg har lidt mere stabilt net – måske først hjemme. Det er lidt so-so. Men rejseplanen (værsgo? mor) har været:

Dag 1-4: Ankomst til Bali og direkte til Seminyak, Hotel Grand Akhyati

Jeg har hørt SÅ godt om Seminyak fra Rikke. Byen ligger lige nord for Kuta, og den er SÅ cool. Den er fyldt med små seje barer, vanvittigt lækre restauranter og VIRKELIG god shopping, hvis man er til den slags ? hvem er ikke? Udover min mand.

Vi boede på det flotteste hotel ? i egen villa med privat pool. Det har jeg aldrig prøvet før, og det var fanme lækkert, haha! Det kunne jeg godt være forfalden til at prøve igen, det satte i hvert fald den helt rette stemning for bryllupsrejsen. Hver aften vi kom hjem fra byen, smed vi tøjet og skinny dippede. Det var så romantisk og meget honey moon appropriate.

rockpapertravel, bali, rockpaperdresses, cathrine nissen, seminyak

Dag 4-8 i Ubud, Hotel Bhuwana

Fra Seminyak kørte vi til Ubud, som jo er det helt store sted for alternativ tilværelse. Der er yoga på ALLE gadehjørner. Du kan få massage, få læst din aura og nusset tæer. Du kan spise sundt og vegetarisk, få henna på hænderne og generelt bare leve det fodformede liv på en lidt lækker måde.

Da vi nåede Ubud var jeg desværre blevet vanvittig forkølet, så jeg fik ikke det ud af byen, som jeg drømte om, hvorfor vi allerede har besluttet, at vi skal tilbage en dag. Hvad Yaneeda til gengæld havde sørget for at booke ind til os, var en trekkingtur til toppen af Mt. Batur for at se solen stå op, og DET var en så vild oplevelse. Vi vandrede også til toppen af Mt. Kinobalu på Borneo for en del år siden, og det var nærmest mere tough end fedt. Mt. Batur er kun 1/3 af højden, så det var bare all great, men godt nok rimelig koldt på toppen. Vi sad lidt tættere, spiste banana sandwich og drak te, medens solen stod op.

rockpapertravel, bali, rockpaperdresses, cathrine nissen, seminyak

Dag 8-10 i Candi Dasa; Hotel Rama Shinta

Efter Ubud kørte vi til Candi Dasa ? vores længste køretur so far på to timer. Byen er super lille, men vi havde en lille tur ud til Tirtta Gangga, som et meget smukt vandtempel, som I kan se nedenunder. Ellers brugte vi mest tid på det lille og ret fine hotel. De har kun et par håndfulde værelser, så det føles voksent og intimt ? og så havde min veninde Sanne åbenbart også boet der, da hun var i Candi Dasa. Det var lidt sjovt. Det kan klart anbefales! Det ligger lige ved siden af The Blue Lagoon fyldt med åkander, og hver dag så vi solen stå op i baggrunden.

rockpapertravel, bali, rockpaperdresses, cathrine nissen, seminyak

Dag 10-15 på Gili Air; Hotel Turtle Beach

Efter Candi Dasa kørte vi til havnen, hoppede på en stor båd med en masse andre turister og sejlede et par timer fra Bali mod Lombok for at blive sat af på Gili Air; øen tættest på Lombok. Vi blev sat af nede på ?dokken? om man vil ? en mindre bådebro, der slanger sig ude i det turkise vand. Så snart vi kom i land med vores rullekufferter (vi er tydeligvis blevet ældre og mere komfortable og mindre ø-praktiske, siden vi var rundt i Malaysia og Cuba, der dengang var med smart rygsæk), stod den ene mini-hestevogn linet op efter den anden. Det eneste transportmiddel på landjord foruden cykler. Alt er totalt lowkey.

Vi har lavet SUP-yoga, som noget nyt. Det var morgenyoga klokken ni, ude på havet, på store tunge surfbrætter. Stand Up Paddle-boards og smid så lige yoga og downward facing dog oveni. MEGA svært for balancen, og jeg synes ellers, jeg er en rimelig erfaren yogi. Til gengæld er det første gang, min kæreste har kunnet lide yoga – så ud med dem på et bræt, og så gider de godt, de mænd! Vi har snorklet, ligget ved pool og taget det ene billede af palmer efter det andet. Eneste diskussionspunkt for dagene; HVOR skal vi spise, hah! Rimelig perfekt.

rockpapertravel, bali, rockpaperdresses, cathrine nissen, seminyak

Dag 15-19 tilbage til fastland og til Sanur, Hotel Griya Santrian

Efter fem dage på en ø kom vi efter en lettere vild sejlads til fastlandet. Vi er kørt direkte til Sanur, der ligger på den sydlige østkyst. Byen minder lidt om cool Seminyak i mindre skala og lidt mere “beachy”. Herfra påtænker vi at tage en lille tur til Canggu, som jeg også har hørt super meget godt om. Og ellers skal vi bare nyde de sidste honeymoon-dage og slutte med en ægte Uluwatu-dinner; en aftentur ud til Uluwatu-templet, hvor vi skal overvære traditionel hindudans og spise grillmad mens solen går ned, som flere af jer også tippede om.

rockpapertravel, bali, rockpaperdresses, cathrine nissen, seminyak

I vores rejse har hoteller og fly været inkluderet, al transfer som faktisk fungeret ganske glimrende ? uden kontakt til nogen chauffører eller tidspunkter er vi alligevel kommet fra A til B. Og så et par af turene ? som fx vores tur til toppen af Mt. Batur mens solen stod op.

I dag har vi en-måneds bryllupsdag, og indtil videre har jeg booket os en 2,5 timers “couple’s massaaaage” med scrub og bad i mælk inkluderet fra morgenstunden. Hva’be’har! Og så planlægger vi, at vi skal ud og spise lækkert i aften. I vores bog kan det lige så godt være nede på en ret hyggelig lille, afslappet tex mex-bar vi fandt i går; Jalapeno, som det kan være “fine dine”. Lad os se hvor dagen tager os hen – det er det skønne ved nul planer.

Bryllupsrejse er toppen, en god afslutning på en vild bryllupstid. Og den bedste måde at afslutte en rejse på er også at tale om den næste. Drømmene er mange allerede; Japan, Sydstaterne, Marokko… Men for nu nyder vi det sidste Bali.

11 kommentarer

 1. Kan virkelig anbefale restauranten Lilla Pantai i Sanur (https://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g297700-d8021220-Reviews-Lilla_Pantai-Sanur_Denpasar_Bali.html). De har fantastisk lækker mad (både morgen, middag og aften) og hyggelige omgivelser helt nede på stranden. Deres Nasi Campur og Babi Kecap smager himmelsk!

  1. Lars siger:

   Bonsai Cafe er nu også godt i Sandra. Vi boede lige bage ved ☺️

   1. Lars siger:

    I Sanur skulle der stå

 2. Josephine siger:

  Det hele lyder SÅ lækkert! Er selv lige kommet hjem fra Indonesien for en måned siden! Skønt land! Har du skrevet om jeres tur til Borneo? Vil MEGET gerne læse om det, da det muligvis er næste eventyr for mig 🙂

 3. Camilla siger:

  Hvor ser det dejligt ud 🙂
  Sydstaterne er altså virkelig noget i skal undersøge meget grundigt – det er ikke som man tror og har en forventning om fra film osv.. Vores bryllupsrejse gik dertil og jeg syntes bare vi kørte i bil hele tiden, der var langt imellem seværdigheder (de synes at et hus fra 1973 er en seværdighed..jow jow) og ledte efter ordentlig mad haha. Spild af tre uger.
  Japan derimod er helt vidunderligt. Dyrt, men så anderledes og der er stadig ikke turister som andre steder. Og der er VIRKELIG god sushi i Tokyo. Som i “kan det virkelig være rigtigt at det ikke koster mere, når det er über verdensklasse”

 4. Sara siger:

  Det lyder jo helt fantastisk, og sikke smukke billeder. Kommer du til at løfte sløret for budgettet for sådan en rejse?

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Yes! Knap 20.000 for os hver inkl. flybiletter med Qatar og alle nætter i næsten tre uger. Plus diverse ture 🙂 KH

 5. Lisbeth siger:

  Årh, take me there, please? Det lyder virkelig som paradis. Sandstrande, solskin, voksenhoteller og morgen yoga. Jep, that’s all I need… Det er virkelig fedt, at I kan sætte så perfekt et punktum for jeres bryllupseventyr – og så smuk en start for jeres ægteskabseventyr! 🙂
  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 6. Det rene eventyr 🙂
  Fantastiske billeder og dejlig stemning hos jer.
  Nyd hinanden 🙂

 7. Anne siger:

  Hvor lyder det hele bare VIDUNDERLIGT Katrine 🙂 Sikke en fantastisk honneymoon! Er så glad på dine vegne, og selv om vejret herhjemme i Danmark faktisk er total Idian summer, så kan jeg alligevel ikke lade være med at drømme mig til smukke Bali gennem dine Instagram fotos.
  Du har virkelig overbevist mig om, at jeg også skal til Bali (inden for en overkommelig årrække). Kender efterhånden flere og flere der har besøgt øen, og jeg har kun hørt roser på roser.
  Sidste sommer var jeg i Australien (hvor jeg tidligere selv har boet) med min kæreste (som ikke havde været i Asien/Australien før), og da vi begge var/er så vilde med Australien, så planlægger vi allerede en tur derned igen næste år, hvor vi vil holde jul/nytår der. I den sammenhæng har vi snakket om, at stoppe over Asien og besøge enten Singapore, Malaysia eller Bali. Jeg er dog fuldstændig overbevist om nu, at det skal være Bali. Det ligner virkelig et sandt paradis af strande, mad og positiv karma.
  Nyd det sidste af jeres ferie 🙂

 8. Ole Hegelund siger:

  Hej !
  Dejligt at høre I nyder turen til dette dejlige sted !
  Vi har været på Bali hvert eneste år, de sidste 14 år og været hele turen rundt, men trods alle besøgene her, er det en glæde hver gang, især da vi har mange lokale venner derude, som vi hjælper med second hand tøj mv. Det sætter de stor pris på.
  Man skal ikke glemme at man i Sanur bla. Stadig får en times okay massage for ca. D.kr. 30,-
  Og i Sanur, prøv La Playa restaurant direkte på stranden, super mad til fornuftige penge og et must i Sanur er en middag på Massimo, det er italiensk men super ikke mindst deres gelato is i frontdisken, men der er så meget at se og opleve her, så kom roligt tilbage, vi har og rejser stadig rundt i verden og ser mange steder, men vort hjerte har vi tabt til Bali

Send en besked