Top

Barsel officielt slut: Første dag som hjemmepasser

02.09.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
Jeg havde helt overlagt ingen ambitioner for i dag i forhold til mit arbejde. I forhold til at nå en masse ting. Jeg vidste udmærket, at tiden kunne rinde ud, og det gjorde den også.
Vi havde ellers lagt en plan. Vi stod begge to – eller alle tre – op omkring klokken 06.00, når Eddie vågnede. Jeg skulle skynde mig ned i bad, lægge makeup og få tøj på, altså gøre mig så 100 % spilleklar, jeg kunne. Imens ville Adam sørge for, at Eddie fik morgenmad. Når jeg så var færdig, så kunne vi rotere, så jeg kunne lave morgenmad til de voksne og hygge lidt med Eddie på gulvet, mens Adam gjorde sig klar. Og om alt gik vel, ville Adam være ude af døren 07.30. Det gik sådan nogenlunde – den sneg sig vist nærmere 08.00, men det var fint.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

GUD hvor havde jeg savnet Adam i jakkesæt. Det vidste jeg slet ikke, jeg havde. Men fy fan hvor er det pænt på ham. Og jeg ved godt, det bliver hverdag, og han kommer til at ligne en revisor, men lige i dag lignede han fanme James Bond på mit køkkengulv!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

Nåede også lige at lægge planer for weekenden!

Så puttede jeg Eddie i klapvogn og tog Frida med – med håb og krydsede fingre for, at han ville falde i søvn. Jeg nåede ned til Værnedamsvej. Ned til Skt. Thomas Plads (der med sine tusinde brosten plejer at levere søvngaranti). Helt op til Frederiksberg Have nåede jeg – ingen lukkede øjne. Til gengæld havde Frida bakket ud af sit halsbånd otte gange – når hendes forældre glemmer seletøjet i sommerhuset, tsk tsk….
Vi nåede også hjem igen og sov ikke. Så var vi på den med mad igen – forfra. Mad, vand og så en tur i slyngevuggen. Og hurra for en fest. Jeg fik bouncet ham i drømmeland, og så fik jeg tid til computeren. Meeen skulle lige stene lidt instagram. Lige knalde ud et øjeblik efter et mas med de to. Jeg nåede at svare på et lille interview til To the Moon, Honey og betale to regninger, og så var tiden oprandt. Vågen baby. Mere mad (og fik jeg sagt, at han blev 11 måneder i dag?!). Og imellem tiden havde jeg fundet sådan et kuglebad mage til dem, jeg husker at have kastet mig i som barn, når man blev parkeret i IKEAs babysitterum, på Reshopper (genial app, hvis I ikke kender den – baby-Trendsales på Jodel-måden, hvor du kan se ting til salg i din nærhed). Bare minus bakterierne. Hej, hej yndlingstjans til nye medarbejdere på McDonald’s, da jeg arbejdede der. “Tager du lige legeland?”. Fuck altså. Sådan et boldrum/kuglebad/hvad det hedder – jeg kan love jer for, at der ligger god grums sådan et sted. Jeg havde fundet et brugt mini-et i monokrome farver (#rockpaperboldrum – selvfølgelig pænt) i Valby, så så snart frokosten var overstået – af sted med os.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
En flot parkering, en IKEA-pose med løsgående kugler og en halvstor grå skumbadering med bund senere og vi var på vej mod Frederiksberg igen. Balancerede yndigt både baby og levende boldindhold i posen hele vejen hen til bilen og var tilfreds over niveauet. Ingen babyskrig i bil, alt godt. Så kørte vi ud og kiggede lidt på en barnevogn og testede, hvad der kunne være i en mikrobil. Alt godt. Jeg fandt et par babysokker og en sutsko. Stadig all cool.
Men på vej hjem kommer jeg kørende i chill fart, og dunk i nakken og et mindre brag – et bum? – Eddie og jeg var blevet påkørt i siden bagerst. Vi blev simpelthen kørt ind i af en der ikke overholdte sin vigepligt. Og før jeg havde nået at slutte sætningen “HVA’ FANDEN I FÆNGHULLET…” holdte vi begge ind til siden med havariblink på. En ung pige, “Er du også studerende?” var det første hun sagde, og jeg tænkte straks, åh Gud, hun har ingen forsikring. Men jeg fik hendes nummer og navn, noterede hendes nummerplade, to billeder af skaderne – som havde jeg haft en generalprøve forinden på miseren. Alt var cool. Jeg var cool. Jeg bandede ikke. Og så ringede jeg til forsikringen, for jeg havde lidt brug for at høre en voksen, om jeg havde gjort, hvad jeg skulle, havde jeg fået det hele med? Men jeg var nummer 34 i kø, det regnede, Eddie var træt og sulten, og jeg sagde på gensyn – eller gensnak, eller hvad man nu siger i sådan en sag. Og så kørte jeg hjem. Men var egentlig rimelig rystet. Et færdselsuheld er måske så meget sagt, men bilen fik en ordentlig skriger og hænderne snurrede.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
Der er ikke noget, som en skål risengrød ikke kan fikse, og det var præcis en af de ting, jeg har drømt om og forestillet mig, jeg ville dele med mit barn. Glæden ved risengrød (som Adam så absolut ikke besidder) og at dele en smørklat smør og drukne os i kanelsukker. Som sagt så gjort. Og jeg havde tydeligvis ikke lavet nok, for skålen blev støvsuget, og det der med at dele må være tilgode. Det var tydeligvis kun Eddies.
Så op og putte til lur – som varede nøjagtig 30 minutter. Og på de 30 minutter havde jeg nået at sætte hans barnevogn/klapvogn til salg, solgt den og aftalt afhentning. Og så var den mandag sgu da gået. Adam kom hjem og gik straks igang med at lave mad. Og i morgen gør vi det hele igen!
Jeg nåede lige nøjagtig syv mails. Det her indlæg, klokken 22.17. Og at tage et billede til instagram for en Storm & Marie-kampagne, som jeg skal poste i morgen. Og så nåede jeg at lege med mit barn, lave sådan rimelig sund frokost (der var også rugbrødsmadder, øllebrød med æblemos og grøntsager på tallerknen) og høre hele Lana Del Rets nye album. Succes! I morgen: Lidt mindre instagramsteneri, når Eddie sover. Lidt mere mail tid. Men hey, det skal nok blive så fint!

12 kommentarer

 1. Siff siger:

  You go, girl! 🙂
  Hvorfor solgte I barnevognen/kpapvognen? Brugte den for lidt eller dårligt køb…?

 2. Lidt har også ret! 💪🏻 Der er jo langt fr 0 til 7.
  Og hey, at installere klammofrit kuglerum i ægte McD style, må da også tælle for en form for arbejde, gør det ikke? 😁

 3. A siger:

  Jeg synes, du har nået meget! En klog kvinde, jeg er så heldig at kende, fik et dejligt råd af sin mor, da hun selv blev mor til en meget for tidlig født dreng “hvis du bare når en ting, om det er et bad, lave frokost til dig selv, vasketøj, bare en ting stor som lille, så er det nok” … det har hjulpet en del at huske på.
  Nå, men egentlig ville jeg spørge lidt til barnevognen, jeg har den nemlig selv, super glad for bevægelsen i den MEN jeg gad da godt høre dine tanker om en ny barnevogn, hvis I da skal have sådan en.

 4. Maria siger:

  Ej, det her indlæg er dejligt! Man kan læse i det, at det er skrevet hurtigt, og det synes jeg kan noget – det bliver dejlig umiddelbart. Glæder mig til at høre om flere hjemmedage (;

 5. Cæcilie siger:

  Du. Er. Frickin’. Badass! Så sejt gået!

 6. C siger:

  Super hygggeligt indlæg, med sådan lidt hverdagsglimt stemning over det 🙂
  Jeg ville bare skrive et ønske om, om du ikke vil lave et indlæg med tanker/billeder af indretning af et børneværelse.
  Jeg skal til at indrette vores kontor/børneværelse/fordybelsesrum og kunne godt bruge lidt hjælp til at skabe en varm og hyggelig stemning.
  Vh Ceci
  Ps. elsker storm og marie <3

 7. A siger:

  Har barnevognen ikke fungeret? Står og skal købe. Mvh

  1. Cathrine siger:

   Jo bestemt! Vi har bare en dreng, der ikke finder ro i klapvogn, han skal skærmes af, og han er for lang til de små vogne nu. De går som udgangspunkt til 6-7 måneder. Så derfor har vi købt en barnevogn med langt liggemål i stedet. Den kan han være i til tre måneder. Men Cybex Priamen har været så god, fin byvogn! KH

 8. Katrine siger:

  Du er så sej! Godt gået :D. Elsker de her dagligdags-indlæg.
  Må jeg lige høre om noget helt andet.. de der omnimin vitaminer. Er der ikke lidt høje doser i? Jeg er bare nysgerrig på om du mon har undersøgt noget omkring det/læst noget om det et sted, som du kan anbefale? Altså kosttilskud og vitaminer. Jeg synes det er en jungle :)!

 9. Maria siger:

  Pas på dig selv:) Kærlig hilsen en der også har hjemmepasset. Det er hårdt arbejde – så tag vare på dig selv og dine egne behov. Knus

 10. Ida siger:

  Åh, totalt energisluger når barnet ikke vil sove og man går og går og går… kender det! Vores datter på 13 mdr sover nu een lang lur om dagen efter lidt postyr omkring de der dagslure – det har hjulpet gevaldigt her, nu snupper hun 1.5-2.5 time midt på dagen i stedet for klat lure/nægte at sove…. 🙌 Jeg er studerende hjemmepasser, det er guld værd med sådan en god lur, hold da op jeg er blevet effektiv! Starter dog altid med noget godt at spise, en kop varm te, en bog/lidt tv/ Instagram – hvad jeg har lyst til, 20-30 min kvalitetstid til mig. Det kan noget. Tillykke med din nye titel 👌🔥

 11. Sophie siger:

  Du fik mig til savne rytmen, roen og de små kampe i en barsel… godt jeg har termin om små 26 dage med barn nr 2❤️
  Håber, at I er okay efter påkørslen💕
  Sophie

Send en besked