Top

My basic skin routine

29.11.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène

translation below

Noget af det I spørger mig allermest på, det er min hudplejerutine. Altså, pillet helt ned – hvordan renser jeg, hvordan fugter jeg. Og hvad med derimellem? Ladies, det er det, det skal handle om nu!
Først og fremmest skal jeg sige jer, at jeg har en rimelig nem hud i ansigtet. Den har tendens til tørhed, og den kan også blive rød og irriteret, hvis jeg bruger det forkerte. Men generelt; opfører jeg mig pænt over for min ansigtshud, så er den glad og tilfreds. Den rutine jeg har bygget op er egentlig ikke lavet til en specifik hudtype, så de fleste af jer vil kunne bruge den. Men har du meget fedtet og uren hud, så vil jeg anbefale dig at trække på en anden linje (fx Cleanance) – du kan stadig bruge trinene, men der skal måske nogle andre produkter til.
Rutinen bruger jeg både morgen og aften – HVER morgen og aften. Jeg kunne ikke drømme om at gå i seng uden at fjerne makeup og renseansigt. Det er ligeså essentielt som at børste tænder i min verden, og for mig handler det om at give masser af fugt – alle trinene er skånsomme og fugtende i en eller anden retning.
Husk at tjekke invitationen nederst i indlægget <3
(one of the subjects you ask most about is my skin care routine. This is what it’s all about in the post! But first I’ve gotta say, that I my face is rather easy. If I treat it well it keeps easy and good looking – and treating it well in my case means loads of moisture as I have tendency of dry skin. But let me take you through the steps)

annonce i samarbejde med Avène

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avènerockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, AvèneFørste trin = RENS

Jeg har i årevis brugt micellevand, som består af vand, en vaskeaktiv ingrediens og en glykol/fedtalkohol. En micelle er et mikroskopisk molekyle, der nærmest ligner en slikkepinde. Hovedet er hydrofilt (elsker vand) og halen er lipofilt (elsker olie). Den er dannet af det vaskeaktive stof og fungerer lidt som en dobbeltagent, netop pga. opbygningen – når du fører den henover huden på en vatrondel, så fungerer den nærmest som en magnet for snavs og makeup.
Det er en super skånsom rensetype uden sæbe og alkohol i, som gør, at jeg undgår at bruge vand i hovedet. Vand udtørrer – ja, det lyder selvmodsigende, men vand udtørrer ansigt og kroppen (med mindre I drikker det). Så det undgår jeg.
Jeg kommer lidt på en vatrondel, og så kører jeg den blidt henover ansigtet – og det fjerner al snavs og gammel makeup meget effektivt.
Der findes forskellige typer og også nogen til mere fedtet hud. Jeg bruger Lotion Micellaire – og selv om micellevand typisk er dyrere end bare en almindelig rens, så er den super drøj i brug.
(I’ve been using micellar water for years! It’s a super cleanser if you have sensitive skin as you avoid both water and alcohol – both drying out the skin. Add a bit to your cotton pad and softly cleanse your face and don’t use water afterwards. You’re good to go!)
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène

Andet trin = misten

Før i tiden ville jeg have renset med en mælk og så en tonic. I dag hedder kittet micellevand og så en mist. En mist fungerer som en lille fugtlomme under dit serum og creme. En lille lomme, som huden kan trække på, i løbet af dagen.
Jeg bruger Eau Thermale, som er ren og skær vand. Intet andet – men det er thermalsk kildevand, som har en ret veldokumenteret virkning som anti-irriterende, beroligende og plejende. Jeg har skrevet om min kærlighed til Eau Thermale før, og jeg har ved flere lejligheder givet en flaske til venner og familie. Det er nemlig et genialt multiprodukt (og jeg købte nogle store flasker med hjem fra Paris og har således et rigtig godt stash, hehe…). Du kan bruge den, når du er varm efter træning, til sårpleje og solbrændt hud. Men altså også som en daglig ven i rutinen.
Jeg lader micellevandet dampe af på huden, og så sprayer jeg misten på ansigtet, og så lader jeg det lige trække ind, mens jeg børster tænder.
(let the micellar water dry out on the skin and go for the next step; a mist. It works as a pocket of moisture your skin can draw from during the day and if you use the thermal water from Avène you get nothing but pure water – no worrying about drying ingredients or other disrupters. The thermal water from Avène is known for it’s calming affect on the skin also used on sunburns, atopic skin etc.)
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène

Tredje trin = fugtboosteren serum

Det her er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mit ansigt – at begynde at bruge serum. Jeg har skrevet om det i flere omgange, hvorfor bruge serum – kort fortalt er det en super koncentreret og højeffektiv lille størrelse, som booster huden og fugten i den.
Jeg bruger pt. Hydrance Optimale, som er lavet til sensitiv hud. Efter misten kommer jeg et enkelt pump på håndryggen, og det fordeler jeg i ansigtet. Jeg tilskynder faktisk mit brug af serum som grunden for, at jeg aldrig har følelsen af tør hud længere.
Det er ofte en lidt dyr lille sag – en serum. I hvert fald sammenlignet med en fugtcreme, men den er også proppet med godhed og aktive ingredienser – og så behøver man ikke en masse.
(Third step after the mist: This is my savior and definitely the reason why I no longer feel the skin too dry. Serum! It’s a super compact little booster stuffed with goodies, active ingredients and loads of moisture. They’re often a bit expensive but they do last long at least with me)
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène

Fjerde trin = fugtivende creme

Nu er vi nået til vejs ende – det sidste lag, som er det, der skal beskytte huden mod dens strabadser. Her skifter jeg lidt afhængig af årstid og tid på døgnet.
I dagstimerne foretrækker jeg en fugtcreme med SPF, fx Sun Reflexe SPF 50, som jeg også fortalte om i sommer. Den behøver ikke være så høj på SPF nu om vinteren, men der skal helst være lidt i.
Om aftenen kan jeg dog godt lide at pøse på huden med ekstra fugt – huden må gerne glinse og se fedtet ud, for ingen skal alligevel se mig henover natten. Der skal bare være nok fugt og fedt for huden at trække på, så den er tanket helt op om morgenen. Derfor bruger jeg Crème peaux intolérantes. Den plejer og beroliger huden, og det er lige præcis det, der skal til oven på dagens strabadser. Den er godt fed og fugtende, så den er for meget i løbet af dagen for min hud. Men om natten er den helt rigtig.
(Last but not least – the last layer. The one to protect you from traffic, sun and just everyday life outside. A good moisturizer. At night mine are more greasy just pouring the moisture on the skin to let face recover. But during the day I prefer a moisturizer that’s more light and even better – with SPF. During the winter and summer. Always SPF)
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène

Jeg inviterer:

Mandag den 4. december klokken 08.00-10.00 vil jeg gerne invitere ti af jer plus ledsager til morgenforkælelse på det nye apotek i Frederiksberg Centret.
Der er morgenmad fra Smageriet – juice, kaffe, te, smoothies, skyr, lidt ost og pålæg OG selvfølgelig croissanter, haha! Det skal der være, når man er frankofil og ambassadør for et fransk apotekermærke, sådan!
Så er der en lille velkomst af Susanne fra Avène, som jeg var i Frankrig med i den tidlige sommer, og så holder jeg et kort oplæg, bare et lille hej og goddag – og dernæst får I mulighed for at få lavet et skræddersyet hudprogram oven på en lille analyse udført af det lille hold bestående af en apoteker og en hudekspert fra Avène.
Der kommer til at være 20 % på alle Avène-produkter – og selvfølgelig også en lille goodiebag. Jeg har fået proppet så meget forkælelse på morgenen, som overhovedet muligt.
I skal tilmelde jer lige HER – og der er kun ti pladser, men til gengæld må I alle tage en makker med, der også trænger til lidt forkælelse. Vær sikre på at I kan være med – nu der er så få pladser, så vil det være synd, hvis I ikke kommer og andre i stedet kunne have fået muligheden. Deltagerne bliver udvalgt af Avène og får direkte besked!
(AND! If you’re in Copenhagen and have the time I am hosting a small event together with Avène in the Frederiksberg Center – at the new pharmacy there. It’s on December 4th, on a Monday from 8-10 AM. I’m serving you breakfast, providing you with goodie bags and giving you the opportunity to get a small skin analysis to help you pick the right products. AND there will be a 20 % discount on all Avène products. I’ve reserved 10 spots and it’s +1, so do sign up HERE. Avène will get back to the women who gets a spot. Hope to see some of you! (and yes there will be croissants too))
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avène

31 kommentarer

 1. A siger:

  Det her indlæg kommer på det helt perfekte tidspunkt for mig. Har desværre fået meget irriteret og tør hud lige under øjnene (super fedt at få fremhævet poserne, haha!) og er på vej ud ad døren for at få købt en creme, der kan afhjælpe problemet. Jeg skal da helt sikkert se nærmere på Avène!

  1. Cathrine siger:

   Perfekt A, så håber jeg, du signer op og kan den 4. så du kan få god hjælp til huden <3 KH

 2. I siger:

  Er der nogen med fedtet hud, der kan give mig et råd?
  Jeg vil nemlig gerne bruge en serum for de plejende ingredienser, men vil absolut ikke have én der fugter, fordi jeg ikke vil gå glip af min creme med SPF, og jeg tænker, at det bliver ALT for meget med to fedtende produkter på én gang på min meget fedtede hud.
  Nogle der kender en god én, så jeg (måske) slipper for at skulle prøve mig frem med et så dyrt produkt?

  1. Cathrine siger:

   Så godt du spørger – måske der er nogen “på linjen”, der kan hjælpe?
   Ellers vil jeg sige så meget, at du måske skal kigge på vandbaserede og ikke fedtbaserede fugtgiver. Jeg tænker, at du stadig skal have fugt – men den rigtige fugt. Måske det kunne give mening at signe op til eventen? Så får du råd og vejledning fra apotekerne? KH

  2. Louise siger:

   Hej I
   Altså jeg har selv tendens til meget fedtet hud, enkelte porer og bumser i ny og næ, og jeg kan klart anbefale T-zonepeeling fra Pudderdåserne! Jeg bruger den morgen og aften og min hud har det klart bedre 😃 Den koster 195 kr. og jeg har ca. til tre måneder, og bruger altså et pump HVER morgen og aften, så der fås næsten ikke billigere! Jeg bruger først rens, så den og slutter af med en dagcreme fra Clinique. Jeg vil hvert fald anbefale dig at tjekke Pudderdåsernes hjemmeside ud, hvor de skriver lidt om deres produkter 👍

  3. Line siger:

   Hej I.
   Jeg vil bare virkelig anbefale dig at bruge Avenes CLEANANCE serie.
   Jeg renser først med de her to produkter:
   https://pharmasimple.com/fr/hygiene-bien-etre/377787-avene-cleanance-gel-nettoyant-sans-savon-nouvelle-formule-400ml-3282770100259.html?search_query=avene%20clea&fast_search=fs
   https://pharmasimple.com/fr/lotion-micellaire/129341-avene-cleanance-eau-nettoyante-400ml-3282770037319.html
   Så bruger jeg den her serum: https://pharmasimple.com/fr/soins-du-visage/482039-avene-hydrance-intense-serum-rehydratant-30ml-3282770100297.html?search_query=avene%20hydrance&fast_search=fs
   Særligt ansigtscremen MAT har været god for mig i forhold til fedtet ud og den slutter jeg af med: https://pharmasimple.com/fr/soins-du-visage/824-avene-cleanance-mat-seboregulatrice-matifiante-40ml-3282770037135.html
   Vil forresten til alle lige slå et slag for den franske side jeg har linket til. Pharmasimple. Jeg køber altid mine Avené produkter der og det koster meget mindre, end hvis man handler i Danmark (Et lille tip, hvis en tur til Paris ikke lige er rundt om hjørnet…)

   1. Cathrine siger:

    Hvor er I bare gode alle sammen – hvor er I søde og hjælpsomme. Som jeg også skrev, Cleanance kan være et super bud! Kram

    1. I siger:

     Ih, tak – hvor er i søde!
     Jeg vil prøve mig lidt frem så 🙂

  4. Nina siger:

   Hej I
   Jeg har også fedtet (OG sart, hurra) hud, og jeg har længe været helt vildt glad for Aesops Lucent Facial Concentrete. Det er ret dyrt, det dyreste hudprodukt jeg nogensinde har prøvet, men det er det hele værd for mig. Det givet let fugt, men bedst af alt er det VILDT godt mod mindre urenheder, rødme og ujævnheder i hudtonen. Der er bl.a. høje doser C- og B-vitamin i og havsalt, og jeg tror, det er det, der virker så godt på en fedtet, ofte uren hud som min. Jeg bruger det hver aften inden min dag/natcreme (Dermalogicas Active Moist, oliefri).
   Aesop er i øvrigt mega søde til at give (mange) prøver, hvis man spørger pænt, så det vil jeg klart anbefale dig 🙂 Håber, du finder det, der virker for dig!
   Kh. Nina

 3. Caroline siger:

  Jeg tror, jeg må på jagt efter en serum! Alt det godhed må jeg prøve 🙂
  Og i øvrigt: hvor er din fine langærmede fra?

  1. Cathrine siger:

   Den er fra Selected og så god <3 Har linket til den et par gange fx i det her indlæg: http://rockpaperdresses.dk/2017/10/ootd-mustard-monday-see-alona-vibes-work/ KH

 4. Sidsel siger:

  Kære Cathrine.
  Hvor er din flotte rullekravebluse mon fra? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg har linket til den lige i kommentaren overfor 😀 Du kan finde den i flere farver! KH

 5. amalie siger:

  Ville ønske jeg kunne! Du og 10 heldige plus makkere må have en fantastisk morgen!

  1. Cathrine siger:

   Jaa tak Amalie <3 KH

 6. Helena siger:

  Kan du ikke skaffe en 20% rabatkode til alle osv, der ikke kan på mandag? 🙂 Jeg står og skal snart indkøbe nyt, haha!
  Tak for en fantastisk blog!!

  1. Cathrine siger:

   Haha, jeg ville ønske jeg kunne <3 KH

 7. Molly siger:

  Hej Cathrine,
  Lyder som et event man god gad med til 😀
  Men vil det kun være 20% rabat til dem som kommer med til eventet, eller til alle der kommer forbi apotektet den dag?
  Kh Molly

  1. Cathrine siger:

   Der er kun i de to timer – men du behøver ikke være der hele to timer, hvis du er morgenpresset?
   KH

 8. Mette siger:

  Åh hvor ærgerligt at bo i Aarhus, når der bliver afholdt så mange fine ting i Kbh! Ville elske at være med! ☺️😍

  1. Cathrine siger:

   Jaaa, det er også for dårligt, altså! 😀 KH

 9. Sarah siger:

  Jeg går typisk med vandfast mascara, og synes ikke rigtig at andre micella water’s kan få det af. Har du prøvet denne på vandfast mascara?

  1. Cathrine siger:

   Ahh, jeg er ikke selv glad for vandfast – der tror jeg, der skal noget helt særligt til. Måske der findes en variant af micellevand, der kan bruges til vandfast? KH

 10. Louise siger:

  Enig, Avène har gode ting. Men hvorfor, hvorfor, hvorfor putter de parfume i mange af dem? Og allermærkeligst – hvorfor putter de parfume i deres serum til sensitiv hud? Medmindre du har en udgave uden parfume i? Jeg er rigtig glad for min, men det trækker klart ned, at den ikke er duftfri. Desværre.

  1. Cathrine siger:

   Godt spørgsmål, som jeg desværre ikke kan svare dig på :/ Men jeg er heller ikke kæmpe parfume fan. Det er dog i flere af mine foretrukne brands; Aesop, Rudolph, Avene. KH

 11. Stine siger:

  Total show-stopper, men hvor er de sorte lamper fra?:-)
  Tak for svar.

  1. Cathrine siger:

   IKEA, du! Så billige og nemme at finde! Kh

 12. Dina siger:

  Jeg tror ikke helt jeg kan fange, hvilken creme du bruger i dagstimerne? Eller om du tager solcreme ovenpå din serum også er det dét? Måske det bare er mig, der ikke lige kan finde det i indlægget eller linket 🙂 <3 Vil nemlig gerne finde en dagcreme med SPF, da jeg er så lidt ude i vintermånederne, at solcreme oven på mist, øjencreme, serum og dagcreme virker lidt ambitiøst for mig.

  1. Cathrine siger:

   Haha, det fik jeg måske også skrevet lidt utydeligt – jeg foretrækker en ansigtscreme med SPF. Overvej denne her: https://www.eau-thermale-avene.dk/ansigtspleje/fugtpleje/hydrance-optimale-light-uv-20 og den findes også i en højere SPF. Måske kan det du? KH

 13. Carina P siger:

  Super brugbart indlæg. To af produkterne er nu købt 🙂 Tak.

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det godt Carina – jeg håber, du bliver ligeså glad som jeg er. KH

Send en besked