Top

BEDSTE madoplevelser på USAs vestkyst del 1

07.02.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpapercali, bedste spisesteder på USAs vestkyst, Californien

Godmorgen d’damer,

jeg prøver altså lige så småt at wrappe vores ferie op – det er snart seks måneder siden, vi var af sted. Så derfor får I lige første del af en madguide til vestkysten med masser af små anbefalinger herfra, denne fine søndag, lidt i forlængelse af hotelanbefalingerne til LA forleden.
rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpapercali, bedste spisesteder på USAs vestkyst, Californien

Jeg har grublet lidt over, hvordan jeg bedst ville kunne samle alle vores gode madoplevelser på vestkysten i indlæg. Det er altså bare lettest at samle det hele i to indlæg. Så bliver det ikke for spredt, og I kan printe indlæggene ud og tage med jer.

Så her har jeg samlet San Diego, Santa Monica, Venice Beach, Los Angeles, Newport Beach og området omkring Palm Springs. Alle steder hvor fik masser af godt at spise. Nogen oplevelser bør I køre efter, andre var ligesom det bedste byen havde at tilbyde, haha! Sådan er det altså, når man kører rundt til små som store byer.

I kan evt. taste alle mine bud ind i Yelp! og så tjekke andres anbefalinger og billeder derfra. Så min største anbefaling må altså også gå til at få hentet app’en Yelp! – den gjorde faktisk, at vi stort set kun spiste GODE måltider på vores tur. Den er også på vej frem herhjemme, men i USA er den KÆMPE stor. Alle restauranter har stort set ratings og billeder fra brugernes madoplevelser. Man kan bogmærke, tjekke ind – og til tider få en gratis something ved at gøre det. Genial måde at tjekke restauranter ud på, og det giver nogle andre madoplevelser end de gængse, fordi man ikke bare falder for dén restaurant med det største skilt og mest bøjet neon.

Senere kommer et indlæg med fokus på Sonoma/Healdsburg og San Francisco. SF var RENT paradis på madfronten, så der er masser af godt i vente. Her til de første hjerter herfra:

 

SAN DIEGO

The Coffee Method (4993 Niagara Ave) – Kaffenørdebiks, der laver rigtig god kaffe og kolde shakes tæt på vandkanten. Det ser ikke ud af noget særligt ude fra, men de ved, hvordan man laver en god kaf’.

Azucar (4820 Newport Ave) – Bageri/café der serverer lidt anderledes (og nogen af dem lidt sære) kager, men som altså smager fortrinligt.

Lazy Hummingbird (4876 Santa Monica Ave) – bageri/café hvor de har fin kaffe, acaibowler (solid frugtig morgenmad), paleobrød og bananvafler – healthy surfer food, som jo hører sig ret godt til i San Diego.

La Puerta (560 4th Ave) – lidt et spøjst sted; sportsbar møder solid meximad (som de generelt har meget og godt af i SD). De har stærke drinks og høj musik, og seriøst beskidt og LÆKKER meximad. Prøv deres asada fries – jesus!

Neigborhood (777 G St) – lidt gastropub-agtigt med fokus på amerikanske klassikere men på den lidt fancy måde. Sådan en bar, der godt kunne ligge på Vesterbro/Nørrebro. Masser af gode drinks og lækre øl.

Noble Experiment (777 G St) – Rimelig fancy bar med i barok stil. God for drinks.

Quartyard (Market St)  – lidt sjovt Papirøen-sted med store containere, hvor der i løbet af året er koncerter og mad/øl.

The WestBean Coffee Roasters (240 Broadway) – de to iskaffer øverst i indlægget er herfra. Simpel kaffeservering, som måske mest er to go. Der sidder typisk et par businessmænd med laptops, da det ligger i et businessområde.

Mission Beach Coffee Break (2888 Mission Blvd) – Simpel lille coffeeshop hvor de har sund takeaway, acaibowler, ægge/avocadosandwich uden brød, wraps – lidt a la Lazy Hummingbird.

Rubicon Deli (3819 Mission Blvd) – mega gode sandwich og salater! Rigtig godt bud på sandwich til stranden eller køreturen. Og så de kokosvand – og endda mit favoritmærke. Is goood!

Woody’s Breakfast and burgers (4111 Ocean Blvd) –  Hvis man gerne vil sådan en lidt klassisk og måske lidt tung morgenmad og endda indtage den pretty much på stranden, så er det her stedet. Udendørsservering med god udsigt.

The Donut Bar (631 B St) – donutbageri der indfinder sig på top ti over hele USA. VIRKELIG VIRKELIG gode donuts. Vi kom før lukketid – i hvert fald på kortet. I virkeligheden lukker de typisk længe før, når der er udsolgt. Det er der nærmest hver dag. Vi forklarede, at vi (næsten) var kørt hele vejen fra Danmark, om vi ikke måtte købe en rest. Vi endte med at få en hel bakke rester GRATIS. Se selv billedet under her, ren lykke!

Sara’s Mexican Food (2907 Mission Blvd) – ikke et sted man lægger mærke til, som man kører forbi, men de laver RET gode tacos. Det var vores airbnb-værts favorit tacos, som dem måtte vi også prøve. Rigtig udmærkede!

 

NEWPORT BEACH

Crocker’s The Well Dressed Frank (4111 Ocean Blvd) – som navnet hentyder – “well dressed franks” er pølser (frankfurtere) med MASSER af stads og tilbehør på.

rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpapercali, bedste spisesteder på USAs vestkyst, Californien

SANTA BARBARA

The Habit Burger Grill (5735 Hollister Ave – Goleta) – Rimelig simpelt burgerjoint, hvor man kan få alt i friture. Sweet potato fries, Green Bean fries, løgringe. GODE burgere og kolde shakes.

Kyle’s Kitchen (5723 Calle Real – Goleta) – burgere i de helt rigtige briocheboller og gode salater. Deres specialtet er Skinny Pig Fries – bacon+pommes i sød symfoni.

Lily’s Tacos (310 Chapala St) – MEGA gode tacos, de der små softshell med lækkert fyld og kolde colaer.

Crushcakes & Café (1215 Anacapa St) – ret god morgenmad; havregrød, yoghurt, pandekager og en kop kaffe.
rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpapercali, bedste spisesteder på USAs vestkyst, Californien

LOS ANGELES

Joan’s on Third (8350 W 3rd) – Ret godt morgenmadssted, der også fungerer som specialkøbmand. Sådan en som får én til at drømme sig til at bo i nærheden. De har SÅ mange lækre specialiteter; brød, marmelader, oste.

SK Donuts & Croissant (5850 W 3rd St) – MEGA gode donuts i alverdens variationer

Kettle Glazed Doughnuts (6211 Franklin Ave) – Samme her som ovenover – virkelig, virkelig gode donuts.

Alfred Coffee in the Alley (8509 Melrose Ave) – mini-kaffe-kæde, som er ret hypet. Jeg havde set mange smarte bloggere komme der. De laver også en SOLID kop.

The Stocking Frame (911 S Hill St) – mad og cocktails og dét sted vi spiste vores sidste US meal. Det ligger lige bag Ace Hotel, og de laver altså GOD mad; klassisk amerikansk med et twist.

Go get em Tiger (230 N Larchmont Blvd) – her var vi et par gange. De laver virkelig god kaffe, som snildt kan konkurrere med mine favoritsteder herhjemme, og så har de også lette anretninger gode som morgenmad.

Stout (1544 N Cahuenga Blvd) – rigtig amerikansk “bodega”. Du kan få fritter, burger og smarte øl!

Jon & Vinnys (412 N Fairfax Ave) – VIRKELIG gode pizzaer! Og de har også morgenmadsservering. Super cool lille sted med ret mange lækre treats at vælge imellem og gode kaffe (vigtigt, kan I godt fornemme).

 

SANTA MONICA

Simply Salad (1401 2nd St) – dejligt salatsted næsten ved siden af stranden

 

VENICE BEACH

Gjelina (1429 Abbot Kinney Blvd) – ret smart restaurant på en af de fineste gader i Venice; Abbot Kinney. Vi spiste ret god og farlig smart morgenmad her – jeg har lagt mærke til mange bloggere/kendistyper, der har været her siden. De har den fineste gårdhave bagi, som vi nød mad i. Ret fotogent sted, haha!
rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpapercali, bedste spisesteder på USAs vestkyst, Californien

Området omkring Palm Springs

King’s Highway (701 E Palm Canyon Dr, Palm Springs) – Ace Hotels egen café, som er en ældre renoveret diner – ret perfekt til landevejen midt i ørken.

Pappy & Harriet’s Pioneertown Palace (53688 Pioneertown Rd, Pioneertown) – legendarisk spillested in the middle of nowhere i Pioneertown, som er en gammel cowboy’der-film-kulisse-by, som stadig står i dag. Restauranten ligger foran selve westernbyen. De serverer rigtig god bbq – deres pulled pork var toppen, og så er der jævnligt koncerter. Store stjerner har spillet der gennem tid, hvis de har været i nærheden.

6 kommentarer

 1. Aww. hvor ser det altså godt ud. Jeg tror at næste gang jeg skal ud og rejse, så bliver det ikke en afslapnings rejse, men en smags-oplevelses rejse.
  Lige nu kunne jeg godt spise sådan en donut, men jeg må nok nøjes med en god gammeldansk fastelavnsbolle 😀
  Xx Blue Ducklings
  http://www.blueducklings.wordpress.com

 2. Julie siger:

  Kære søde Cathrine!
  Jeg tænkte på, om du måske ville lave et indlæg omkring din kost? Altså hvad du fx. Spiser på en helt normal kedelig tirsdag?

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hey Julie,
   jeg indrømmer blankt, at jeg er convenient shopper og food prepper 😛 herhjemme får vi vegetarkassen fra Aarstiderne hver mandag, som sørger for os indtil mandag. Hvad de finder på, det varierer. Men i hvert fald er dem der bestemmer 🙂 KH

 3. Celia siger:

  Jaaaerh, endnu et brugbart indlæg for en nytilflyttet i Los Angeles. 😀 HELT enig mht. Alfred Coffee på Melrose. Når man kommer sådan en helt perfekt dag, med blå himmel som Cali gør det bedst, og blomsterne blomstrer … Så’ der fandme ikke et øje tørt! Jeg har sagt til manden, at vi snart skal derned igen. Det ligger bare lige en god halv time fra hvor vi bor (og det er uden LA traffic!! Ihh!).
  Vil skrive de andre steder ned. Også dem i Santa Monica og Venice. I øvrigt: har ikke fået en rætti donut siden vi flyttede hertil! Er simpelthen bange for, at hvis jeg først starter, så ender jeg som kæmpefed. 😀
  Jeg er vild med de her indlæg! Haha. 🙂 Fandme brugbart at vide, hvor man får en god kaf’. Mange amerikanere laver sådan noget tyndt sjat!

 4. Ann-Katrine siger:

  Glæder mig til dine madtips til San Fransisco, da jeg skal derover i April 🙂

Send en besked