Top

BEDSTE madoplevelser på USAs vestkyst del 2

17.03.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Jeg har sådan en lyst til at rejse! NU! Bare lige og skippe arbejde, sygdom i familien, kulde. Tage Adam i hånden og så bare af sted. Jeg har flere gifte veninder, som har prioriteret en lille pre-wedding-rejse, og det gad jeg så godt, der var råd til i budgettet. Men man kan ikke få det hele, og i stedet glæder jeg mig helt vanvittigt over, at vi skal til Bali. Hold nu kaje mand. Det bliver fedt! Jeg har lige spottet en stråtaske på H&M’s hjemmeside, som jeg meget seriøst over. Men hvornår er sådan en fin, udover lige på stranden? I don’t know. Jeg overvejer lidt endnu, så jeg mentalt kan glæde mig og forberede mig.

Meanwhile! Jeg har også stadig et indlæg til jer med madtips fra San Francisco. Den KLART fedeste madby vi besøgte. Der er så meget godt, og hvis man fx bruger app’en Yelp, så kan man næsten ikke få et dårligt måltid. Det gjorde vi i hvert fald temmelig meget.

Så værsgo’, et par håndfulde madtips til San Francisco – og selvfølgelig også tips til god kaffe. Det er vigtigt!

TJEK ENDELIG OGSÅ SAMME INDLÆG MED TIPS TIL BL.A LA HER

????

mac_sf_col2

Farm:Table (754 Post St)

Lille morgenmadssted i Lower Nob Hill, der serverer ret gode croissanter med fyld, kaffe og yoghurt. Der er god kø, hvis man kommer i weekenden, så sørg for at komme tidligt.

Humphry Slocombe (2790A Harrison St)

Ret god isbiks i Mission, der også laver fro-yo, men ikke den der lidt ækle slags, man køber på Vesterbrogade. Ordentlig is.

Happy Donuts 

Ikke en donutbar man behøver at direkte gå efter – der er så mange, men de er ganske udmærkede, især de klassiske.

Ritual Coffee Roasters (1026 Valencia St)

God kaffebar i Mission, der også sælger alt muligt andet lækkert og sødt dertil. Fx veganske chokolade donuts – lyder mærkeligt, men smager godt.

El Gallo Giro Truck (23rd & Treat Ave)

Ser ikke ud af noget – det er bare en truck, der står lidt off the beaten track, men de laver SERIØST gode tacos. Og det koster ingenting.

Dynamo Donut + Coffee (2760 24th St)

Virkelig gode donuts, men man skal komme tidligt – de fleste var udsolgt, da vi kom hen på eftermiddagen.

mad_sf_col3

Black Sands (701 Haight St)

Egentlig en ølbar, der også serverer morgenmad og brunch. Vi fik en vanvittig lækker granola og god matchate.

Mr. Holmes Bakehouse (1042 Larkin St)

LEGENDARISK bager, der laver cruffins, som deres specialitet. Croissant får barn med muffin = cruffin. De laver en ny variant hver dag, og de er nærmest udsolgt inden 10.00. De har også andre lækre bagersager, men kom tidligt og forbered dig på kø.

Sightglass Coffee (3014 20th St)

Virkelig god kaffebar, der laver lækre cookies og små morgenmadsanretninger for den sags skyld

Nopa (560 Divisadero St)

GODE burgere og generelt meget god stemning. Flere klassiske amerikanske ting som pork chops – men på en smart måde. De har i øvrigt også brunch.

Blue Bottle Coffee (315 Linden St)

Lille simpel coffeeshop i et ret skønt område, der serverer SÅ god kaffe. Især deres iskaffer er virkelig lækre. Ret populært sted, men de er hurtige om at servere.

mad_sf-col

The 20th Century Café (198 Gough St)

Mormoragtig restaurant, der laver en fin men meget simpel morgenmad, mens du får lov til at høre, hvad der svarer til Giro413. Ikke de mest servicemindede dog.

Tony’s Pizza Napoletana (1570 Stockton St)

Ejeren er verdensmester i pizza – ad flere omgange. Og det er han i margheritaen. Den er også seriøst god, og de laver kun et vist antal hver dag, så vi tog derhen til frokost.

Trouble Coffee and Coconut Club (4033 Judah St)

I et ret chillet surferområde af San Fran ligger en lille café, der ikke syner af meget, og som mest af alt har siddepladser på en træstamme ude på gaden. Det er nogle ægte hipstertyper, der arbejder der, og de laver SÅ lækre cinnamontoast og serverer både kaffe og friske kokosnødder.

Outerlands (4001 Judah St)

Morgenmadsrestauran i samme område som ovenstående, som er ret populært. Forvent kø. De laver til gengæld ret god morgenmad, der bliver solgt ud af om formiddagen.

Umami (2909 Webster St)

Lækker japansk restaurant hvor vi fik så god sushi med udsigt til køkkenchefens arbejde. De lavede også ret så gode cocktails.

Pizzeria Delfina (2406 California St)

VIRKELIG gode pizzaer, og stedet har en ret ung og frisk vibe. Vi måtte vente en hel time på bord, så populært er det. Men det var ventetiden værd. Området omkring er i øvrigt ret fedt. Gode butikker!

26 kommentarer

 1. Bodil siger:

  Kære Cathrine, det ser virkelig lækkert ud! Jeg overvejer selv at tage til SF en uge (til juni) da jeg er i USA på ferie, og ville derfor lige høre: Hvordan er prisniveauet i byen? Jeg tænker først og fremmest ifht. mad, men også hvis man fx gerne vil leje cykel – man er vel københavner 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det skal du i så fald glæde dig til, det er en vanvittig lækker by! SF er relativt dyr set i forhold til andre byer på vestkysten. Der er så uhyggeligt mange penge i den by pga. IT’en. Men den er ikke dyrere end Kbh. Man kan også være heldig at finde et godt sted at bo, men hoteller og lejligheder er relativt dyre. Cykler har jeg ingen erfaring med – vi gik alle vegne. Større er byen heller ikke 🙂 Vi havde cykler en enkelt dag for at køre til Sausalito. Husker bare ikke prisen.
   Generelt sammenlignes den nok meget godt med København 🙂 KH

 2. Sikke et skønt indlæg med massere af gode mad billeder og dejligt at hører dine oplevelser med stederne!
  God aften!
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

 3. Sarah siger:

  Den der “yelp”, er det i hele verden man kan bruge den? Skal rejse rundt i Sydamerika til sommer og vil da gerne guides til nogle gode spisesteder;)

  1. Cathrine Nissen siger:

   Altså den er også i UK og i København, men om den er 100 % verdensomspændende ved jeg ikke 🙂 KH

  2. Aman siger:

   Jeg blander mig lige. Ja, det vil jeg stærkt gå ud fra. Nogen byer/lande er bedre til at bruge Yelp end andre. Jeg brugte den flittigt, da jeg var i Rom i sidste måned. Dog var der ikke så mange reviews på de forskellige steder, som der er i DK. Men prøv dig ad 🙂

  3. Laura siger:

   Vi har brugt den mere eller mindre over hele verden, og ellers er TripAdvisor også et godt bud, når man skal finde et spisested 🙂 Zomato har vi også brugt meget (det hed tidligere UrbanSpoon) og kan også anbefales. Vi har i hvert fald altid fundet et sted at spise, om det har været Rusland, Australien eller Peru 🙂

 4. Karen Strand siger:

  Du tager mig tilbage til SF, og en sommer fyldt med gode minder! Boede på Judah st. i sommers, og de to steder du nævner her, er såååå lækre! Dog med lang kø hver eneste morgen!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åhhh hvor er du heldig 😀 Der er så skønt derude! Var helt dårlig med de der kokosnødder 😀 KH

 5. Øj, rejsefebervækkende indlæg 😀
  Fedt med ølbar og brunch i en – så kan man for alvor, bestille sig en værdig reperationsbajer til morgenmaden, hvis man har tømmermænd 😀
  – Anne
  http://Www.venterpaavin.blogspot.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   haha, ja er det ikke sjovt? Det er sådan et rigtig cool mikrobyggeri, der også lige serverer smart morgenmad. Det kan jeg lide! 😀 KH

 6. Sidsel siger:

  Elsker dine rejsetips Cathrine! Har pakket dem du i sin tid lavede om Singapore i min håndbagage, for i morgen smutter jeg til Singapore i en måneds tid 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   EJ hvor lækkert!! Nøj hvor er jeg bare glædeligt misundelig på dine vegne 😀 GOD tur! KH Cathrine

 7. Astrid Marie siger:

  Jeg sidder endda i Japan i skrivende stund, og jeg har bare lyst til fluks at tage til smukke USA 😉
  God weekendt!

 8. Celia siger:

  Uii, hvor ser det hele lækkert ud! Jeg boede i San Fran i fire måneder i 2012, og selvom jeg oftest lavede mad hjemme med mine roomies, så spiste vi godtnok godt, når vi endelig var ude. Men der er alligevel en masse nye steder på din liste, som jeg ikke har prøvet. 😀 Og nu hvor jeg bor (forholdsvist) tæt på San Fran, så skal jeg gemme din liste til næste gang vi kører derop.
  Spiser dog også viiiirkelig godt her i LA; for pokker hvor jeg elsker maden herovre! Og her er SÅ mange gode, sunde steder. Nam nam nam. 😀
  Eeeelsker dine USA indlæg! Kom tilbage, tak! 😀
  xx C.

 9. Mia siger:

  Savner dine fine hverdagglimt 🙂 Kommer det igen?

 10. Maria Munk Nielsen siger:

  Åååh altså, der er ikke noget som forventningens glæde :O)
  Min mand, vores to drenge (6 og 9 år) og jeg, skal til vestkysten i 12 dage i juli. Vi starter i LA, bruger 3 dage på Highway One og slutter med fire dage i San Francisco.
  Jeg kunne så godt tænke mig at høre, hvordan området var i Koreatown LA? Vil det være et ok sted at tage mine drenge tll? Fem overnatninger på The Line for os fire, bliver nok i overkanten og har kig på et par steder på airbnb i det område 🙂
  Jeg fulgte dig på Instragram i sommers, da I var afsted (anbefalet af søde Ann Christine fra Valdemarsro) og kan huske der også var et par områder i SF man skulle holde sig fra … men hvor var det, det var??
  Uha, lidt en lang post, men tak for svar, hvis du har tid :O)
  mange hilsner Maria

  1. Tine siger:

   Hejsa
   Du skal holde dig fra Tenderloin efter mørkets frembrud, og så er Mission Bay og Dogpatch heller ikke super rare områder, men der er heller ikke rigtigt så meget for turister anyway.
   I East Bay bør du holde dig fra West Oakland, særligt efter mørkets frembrud.
   Ellers er byen rimeligt sikker, men man skal følge sin mavefornemmelse og være opmærksom på sine omgivelser efter mørkets frembrud.
   Hilsen en, der har boet derovre og lige været en smuttur tilbage for 9. gang i februar 🙂

 11. Camilla siger:

  Novra – vi drømmer om USA på kryds og tværs. Vi har kun været i NY hvor vi blev gift – og jeg er vild med den by – men jeg drømmer om SF! Måske vores første roadtrip skal være vest. De der bakkede gader… Suk! Vi har lige snakket om næste år – så er vores lille trold 1 1/2 – 2 år. Roadtrip med en lille… Det kan man da godt! 🙂

 12. Laura siger:

  Nu bliver jeg altså nødt til at høre: Den fine lyseblå t-shirt, hvor har du fundet den?

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er en silke-t-shirt fra Kjær København 🙂 KH

 13. Jeanne siger:

  Kan huske jeg spurgte dig på facebook om du havde lavet et indlæg omkring San Fran.
  Nu faldt indlægget så, og jeg skal til byen søndag næste uge!!!!! Lækkert.
  Så suger alle forslag til mad til mig, da det jo kan være en jungle. Fulgte også spændt med I sommers på insta, snapchat osv.
  Iiiihhhh glæder mig nu!

 14. Katrine siger:

  Hej Cathrine.
  Jeg ville bare lige skrive, at selvom at jeg ikke kender dig sådan rigtigt, så sender jeg mange positive tanker og internet-krammere i din retning og håber du har det ok. Jeg glæder mig til du kommer tilbage.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Tusinde tak, kære Katrine, det kan du tro er værdsat. TAK <3 KH

 15. Nana Sophie siger:

  Jeg tilslutter mig Katrines kommentar – jeg håber du har det ok (også selv om jeg ikke kender dig fra “det virkelige liv”). Jeg fortsætter trofast med at kigge forbi din blog dagligt!
  Kram til dig.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Søde Nana Sophie, tusinde tak for tankerne – jeg har delt en lille opdatering med jer! Tak for omsorgen. KH

Send en besked