Top

Bornholm: Fru Petersens Café + tips

28.07.2013
Skabt af Cathrine

En af de helt store oplevelser på Bornholm var det lille tip fra min gode bornholmske veninde om Fru Petersens Café. I udkanten af Østermarie, in the middle of nowhere, efter-tredje-mark-på-højre-hånd-agtigt ligger det fineste store Pippi Langstrømpe-hus. Hvidt med blåt bindingsværk. Her er der kagebord fra 12-18 hver evig eneste dag. Og det til 105 kroner. Med alt hvad du kan drikke af kaffe, te, varm kakao med flødeskum, saft, juice og vand.

Hvis du kender stedet, har opdaget den lille perle, så forestiller jeg mig, at du synes, det er træls, at jeg nu fortæller om den. Som om stedet ikke er befærdet nok i forvejen. Men hvis du er taget til Bornholm, så MÅ du ikke snyde dig selv for et besøg. Det her er Aladdins hule, hvad angår kagegilde. Der er ALT, hvad du kunne tænke dig! Kokoskager, marengs, kys, småkager, banankage, gulerodskage, wienerstang, romkugle, skovbærtærte, hindbærtærte, jordbærlagkage, lune boller, hindbærsnitter, gammeldaws ævlekage, chokoladekage, kringle. Forestil dig et langbord, der kontinuerligt bliver fyldt op med nye kager fra køkkenet. Alting hjemmebagt. Hvergang du tager det sidste stykke, vupti, så er der en ny kage på bordet. Jeg synes virkelig, det er en rørende pris, og du kan tilmed have din hund med, hvis du sætter dig i baghaven under kastanjetræet.

Jeg laver ikke en decideret guide til Bornholm, da jeg ikke føler, vi var der længe nok til det. Jeg er ikke helt skarp i øen. Men jeg kan sige, at mine favoritbyer var Snogebæk med sit gode chokoladeri. Aakirkeby for sine fine kirker (Nylars, hvor vi var til bryllup, ligger lige uden for byen). Svaneke med sine fine bakker, bindingsværk, FANTASTISKE is på Svaneke Ismejeri, øltasting og bøf bearnaise på Bryghuset og et hop i havnen. Dueodde med sine smukke klitter og kridhvide sand ? minder mig om min ?barndomsstrand? Hornbæk.

Mange af  jer har spurgt, hvor vi boede, men jeg glemte simpelthen at tage billeder, æv! Men jeg havde fundet Jytte og hendesMyregaard B&B på AirBnB (der finder vi efterhånden alle vores overnatninger på rejser). Overnatning er ganske dyrt på Bornholm især i højsæson. Men vores værelse kostede 400 kroner uden morgenmad. Gården er så fin; gul med bindingsværk, majsmarker omkring, kæmpe have. Vores værelse var fuldstændig nyrenoveret, og der var sengetøj og håndklæder. Vi delte badeværelse, men stødte aldrig på nogen. Vi spurgte på forhånd, om vi måtte have Frida med. Jytte har selv mopsen Møffe, så de blev bedste feriekærester. Jeg kan love jer for, at de kyssede igennem, fuldstændig ugenerede af, at vi gloede på dem. Frida sov fra 01.00 natten vi kom hjem til 14.30 dagen efter. Fuldstændig udkørt med alle de oplevelser. Alt i alt et perfekt lille getaway til en god pris med rigtig god placering i Nexø, som ligger relativt centralt på øen.

 

10 kommentarer

 1. Emilie siger:

  Hvor finder du så fantatisk inspiration fra? Er helt vild med det!
  Min blog: http://emilieskovdragsbaek.bloggersdelight.dk

 2. Line siger:

  Ååårh, Fru Petersens cafe er GULD værd. Fantastiske kager og super hyggelig stemning. Fik I læst i de gamle ugeblade der lå i stuen? Det er et godt grin af gamle reklamer, brevkasser med spøjse problemer og spændende artikler om nye skuespillerinder som Gita Nørby og lignende.
  Jeg tror vi skal prøve frokosten til næste år.

 3. Nanna Thomsen siger:

  Der er så hyggeligt, har været der et par gange nu (;

 4. HenrietteP siger:

  LÆKKERT, LÆKKERT, LÆKKERT!!!
  Hvor lyder det bare lækkert! jeg har helt lyst til at tage til bornholm bare for at tage forbi fru. petersens cafes!!

 5. Karen siger:

  Mums, hvor ser de kager lækre ud! Det lyder virkelig til at du har haft en tur 🙂
  -Karen
  http://the-flying-rabbit.blogspot.com/

 6. A+K siger:

  Eej! Hvorfor skal man helt til Bornholm for at få del i den der kagefest? Hold op, det ser godt ud! Yumyumyum – send straks en omgang med luftpost!
  – Anne

 7. Emma siger:

  Hold da op, hvor ser det lækkert ud! Man er jo næsten til at besøge Bornholm udelukkende på grund af det sted! 🙂
  http://emsitediary.blogspot.dk

 8. Sidsel Sofie siger:

  UUUUUH jeg elsker det sted! Jeg er der hver gang jeg tager båden og besøger min søde moster på Bornholm. Jeg er aldrig blevet skuffet 🙂 Sidste gang sad jeg i dukkerummet under den fine lyserøde himmel og spiste banankage, jordbærkage, krydderkage og alle de andre – selve rummene er nærmest værd at tage derhen efter, for der er så fint og hyggeligt og ejerne er også søde og snakkesagelige.
  Det er virkelig en lille perle..
  Og så er deres fødselsdagsboller fantastiske!

 9. Amalie siger:

  Tusinde tak for din altid vittige og fantastiske måde at skrive på, og også mange tak for et skønt tip! Jeg har fået overtalt familien til at gøre et pitstop hos Fru Petersen i løbet af de næste par dage, hvor vi også vil besøge solskinsøen 🙂

 10. Liza Sonne siger:

  Det var Nylars Kirke brylluppet blev holdt.

Send en besked