Top

Brudekjole-inspiration #1

21.09.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

brudekjole_col2 brudekjole_col3
Et par dage efter vi hjem i sidste uge begyndte vi så småt at kigge på, hvad lokaler koster, hvad man kan få, stil, distance til København osv. osv.

Vi fandt et enkelt sted, som vi rigtig godt kunne lide, ringede til dem. De havde én lørdag tilbage i august 2016. Lige pt. satser vi på august – 1) så jeg er færdig med at sende festivalradio og 2) så vejret er statistisk set bedst. Det her sted havde én lørdag tilbage! ÉN! Vi er altså næsten elleve måneder fra. Manner! Det synes jeg er lidt vildt. Vi har mailet lidt frem og tilbage med dem – so far er det faktisk reserveret til os, dén ene dato. Uaks! Vi skal op og se stedet i weekenden, og så må vi se. Fra at have været i en hemmelighedsbobbel i tre uger til nu at stå med en potentiel dato. Det går hurtigt!

I forhold til lokaler taler vi også om, hvad vi drømmer om at have på. Det skal passe sammen! Min kæreste har faktisk en rimelig klar idé om, hvad han vil have på. Han står mellem to valg. Det ene valg er rimelig posh og kræver altså, at man går uden om fælleslokaler – selvfølgelig kan man gøre, hvad man vil. Men… Det anet kræver også sit rum og stil. Det er ret hyggeligt, at vi begge går op i tøjet!

Selv er jeg ikke til 1) Sweetheart necklines, 2) ballgowns, 3) mermaid eller corsagetoppe. OG en masse andre ting (min eksamensopgave på uni om Say Yes To The Dress har givet mig en naturlig omgang med kjole-stilarts-navne – it will come in handy, finally!). So far er jeg så kræsen, at jeg faktisk ikke har fundet en eneste kjole (som kunne betales med menneskepenge), som jeg tænkte “YES!” omkring. Men jeg går ud fra, at man skal ud og prøve og se ad. Det, jeg forestiller mig, kan tænkes slet ikke at passe min kropstype. Who knows!

Spændende er det i al fald – jeg skulle helst gerne være landet nogenlunde på en kjole inden for de næste to måneder. De fleste steder kræver 6-8 måneders notits, så de kan nå at sy og kreere eller bestille den rette sag hjem. Jo mere tid, jo bedre.

Det er al sammen spændende, SÅ spændende! Og for at pege jer lidt ind på en brøkdel af de kjoler, som, jeg synes. er fine, har jeg samlet et par håndfulde fra min Pinterest.

NU vil jeg tage på arbejde – for første gang i fem-seks uger. Ahhh! Jeg glæder mig.
brudekjole_col4

30 kommentarer

 1. nikoline siger:

  Alt for fine kjoler! Glæder mig til at se hvad du ender med 😉

 2. Christel siger:

  ååh hvor er det hele bare smukt! – Elie Saab laver virkelig de fineste kjoler, men forestiller mig det godt kan bliver svært (og dyrt) at få sådan en hjem… Hvis du har brug for yderligere hjælp, eller beslutter dig for at du vil have syet din kjole, må du meget gerne skrive til mig så vil jeg gerne prøve at hjælpe dig og se om det kan lade sig gøre for mig ?
  Knus
  // Designbychristel.dk

 3. Ditte Blog siger:

  Glæder mig virkelig også til at se hvad du ender med 🙂
  Jeg følger et fransk firma på Instagram der laver de smukkeste kjoler – ofte med virkelig fine ryg udskæringer. De hedder Rime Arodaky. De er værd at tjekke ud 🙂

  1. Christa siger:

   DEm skulle jeg netop til at anbefale – Rime Aroday laver de fiiiineste kjoler <3

 4. Pia Storm siger:

  Eller måske en vintagekjole? Så er man også ude over “noget gammelt” med det samme. Just sayin’ ;-D
  Sig til, jeg kender alle de gode steder!

 5. Lisbeth siger:

  Hold nu op, vildt at man skal være ude i så god tid! Ikke nok med at stederne allerede er booket – du skal også allerede vælge kjole?! Jeg får helt stress på dine vegne allerede haha!
  Hvor er du heldig, og du har dig en mand, som også går så meget op i det. Det gør det bare så meget mere hyggeligt og romantisk frem for crazy bridezilla (:
  // http://www.moonlitmadness.dk

 6. Mette siger:

  Tillykke tillykke:)
  Åhh elsker bryllupsplanlægning, så ser frem til at følge det på din blog!
  Jeg blev selv gift for to år siden og vi holdte brylluppet på Gilleleje Badehotel. Det var en stor success, da omgivelserne var fantastiske og personalet meget fleksibelt. En kæmpe fordel og virkelig rart var at gæsterne også kunne overnatte der + super hyggeligt at vågne op og mødes med alle til morgenmaden den næste dag.
  Jeg var selv meget interesseret i en Jenny Packham kjole, men den kostede en halv bondegård (og passede mig heller ikke super godt;), så efter at have ledt land og rige igennem bestilte jeg en hos David Andersen. Det var en sjov process at være med til at “designe” den selv, og så blev det faktisk billigere end mange af de kjoler man kan købe i butikkerne. Så der var også råd til at købe en ekstra kjole til selve festen:)

 7. Mia siger:

  Fik min syet ved Marianne Carøe i Århus, de har nogen fantastisk flotte kjoler, og skal kun bruge 4 måneder på det hele. FN92 har også nogen vildt fede og specielle vintage kjoler!

 8. Chris b siger:

  Der ligger en brudebutik i en side gade på strøget, lige ved café Europa. Jeg ved ikke hvad den hedder, men de havde den fineste brude kjole i vinduet i stil med det du viser, jeg er nemlig også mest til de snit og et lille ærme. Du skulle tage et kig!
  Glæder mig til at følge det hele! 😀
  Chris B

 9. Anna siger:

  Åha de kjoler! ? Jeg skal selv giftes om ca. 8 måneder (!) og nøj, hvor skal man have styr på meget og i god tid, men det er jo så hyggeligt ? Jeg får min kjole syet hos Karim Design på Store Kongens gade – han er bare så sød. Alt bliver syet fra bunden, så man får det præcis som man vil have det. Jeg kom til at tænke på noget i retning af denne kjole da jeg så dine billeder: http://www.karimdesign.dk/kollektion/cade/ Den ser meget anderledes ud forfra i virkeligheden (pænere), og bagfra er den vildt flot ? Skal selv ud i noget mere A-formet/Ball-gawn, men denne var så flot bagfra at jeg måtte prøve den alligevel ? Glæder mig til at følge med i bryllupsforberedelserne ?

 10. Karina siger:

  Jeg glæder mig til at følge med i forberedelserne!
  Og foreslår et: #rockpaperweddingdresses 😉

 11. Maria siger:

  Spændende med kjolevalg 😉
  Jeg er selv LIGE blevet gift og jeg siger det bare .. jeg endte i en TOTALT anden stil kjole end hvad jeg kørte ud i butikken efteer 😉

 12. Jea siger:

  Tillykke!! Glæder mig helt vildt til at følge forberedelserne!

 13. Maja siger:

  Hvad vil Adam have på? Du skriver, at han har en meget fin ide om det, det kunne være fedt at høre lidt mere om 🙂

 14. Tina siger:

  hvis det er D.14.8., så sørger jeg for godt vejr – for jeg har fødselsdag ☺️

 15. Mathilde siger:

  Sikke nogle fine inspirationsbilleder 😀 Jeg er sikker på, du bliver den smukkeste brud!

 16. Ea siger:

  Stort tillykke! Det var da en glædelig nyhed.
  Jeg er altså nødt til at spørge – mener engang jeg læste at du havde udtænkt en overskrift til det blogindlæg du ville skrive når/hvis din kæreste ville fri til dig. Så vil bare spørge om det også var den du endte med at bruge? Det har jeg tænkt lidt over, for blev simpelthen så nysgerrig dengang jeg læste det. Og selvom det er længe siden, har det af en eller anden grund hængt ved 🙂

  1. ida siger:

   Hehe Ea, præcis det samme har af en eller anden grund hængt ved, så jeg er også nysgerrig på om det endte med at blive den overskrift ☺️

 17. Caroline siger:

  En med fjer ville være rigtig meget dig! 😉 Glæder mig til at se hvad du finder på. Btw hvis du kunne tænke dig en dyr kjole til færre penge, har min venindes søster startet VintageGirl som sælger brudekjoler som er brugt én gang. Du kan finde hende på facebook – om ikke andet så til inspiration 🙂

 18. Anna siger:

  Hvorfor sidder jeg pludselig her og tjekker brudekjoler på nettet?! Haha..og jeg går altså slet ikke med ægteskabsplaner – skal lige finde en mand først;) Vild, vildt at I allerede skal booke lokale og finde tøj – det bliver så konkret lige pludselig. Men har du overvejet, at du måske kan vokse ud af kjolen inden datoen nærmer sig? :p

 19. Karen siger:

  Tillykke med forlovelsen! Det er det skønneste! Jeg er selv lige blevet gift for 3 uger siden. Jeg fik syet en kjole, men den blev slet ikke som jeg havde forstillet mig. Jeg havde alle mulige ideer inde i hovedet, og jeg var sikker på, at de var med på, hvor jeg ville hen, men da kjolen var færdig, var jeg så ked af det og skuffet. 3 uger før mit bryllup stod jeg uden en brudekjole! Krise! Jeg endte med at købe den smukkeste Jenny Packham kjole hos Maria Fekih, som jeg elskede! Vil gerne sælge den hvis der skulle være nogle interesserede jenny packham brude derude et sted 🙂 held og lykke med det.

 20. Mia siger:

  Det er helt vildt så hurtigt de fine steder bliver booket. Vi er også endt med at udskyde vores bryllup til næste år, så vi kunne få det sted vi ønskede.
  Glæder mig meget til at høre hvad I vælger og se hvad du ender med i forhold til kjole. Det lyder som du skal have syet noget, som opfylder dine drømme 🙂

 21. Cecilie siger:

  Jeg synes der er ret mange brudekjoler der ligner hinanden, men Delphine Manivet laver nogle ret fine kjoler. Jeg var meget i tvivl om jeg skulle have hendes Arpade men endte med Claire Pettibone Gossamer fordi den føltes som en kjole man kunne tage på efter en rigtig dum dag og så blev man straks i godt humør

 22. Line siger:

  Først, tillykke med forlovelsen. Dejligt og personligt frieri. Det er aldrig som man forestiller sig – det er altid langt bedre 🙂
  Mht. kjolen, så vil mit råd være “prøv”. Prøv en masse forskelligs design, farver, udskæringer. Prøv dem du umiddelbart elsker, prøv dem som du ikke helt er vild med, prøv dem du TROR ikke er dig og dem som er præcis det du gerne vil. Det er sjovt og du får en bedre ide om hvad du ser godt ud i og hvad der ikke er din smag.
  Jeg endte selv i en kjole jeg ikke havde drømt om var mig. Men så snart den kom på, så var den bare perfekt og jeg så voldsomt godt ud i den.
  Jeg tror også nogle måske var overrasket, fordi de havde forestillet mig i en ballgown med masser af romantik. Men jeg endte i en lige op og ned, timeglas-ish med halterneck, rå hvid med masser af bling ned af kjolen og et lille slæb.
  Jeg er spændt på at følge dine forberedelser og se hvad I ender med at vælge 🙂
  Endnu en gang tillykke.

 23. Iiiiih nogle flotte kjoler! Som jeg skrev på Facebook havde jeg måske gættet på om du havde gået all in på “antiblackster”, som jo er dit varemærke 😉 Men jeg forstår dig fuldt ud – et bryllup handler om traditioner og det skal være noget klassisk og tidsløst, og er en kategori helt for sig 🙂
  Jeg er selv ret kræsen hvad angår brudekjoler, men jeg har fundet inspiration på IG hashtagget #vintagebride.
  Jeg ved også at bloggeren Celine Albert blev gift sidste år i den smukkeste kjole nede i Frankrig vidst nok 🙂 Hun købte sin kjole i en vintage-agtig brudekjole shop.
  Jeg glæder mig sådan til at se hvad du ender med at vælge, jeg er sikker på den bliver formidabel smuk!

 24. Betina siger:

  Mht kjoler har jeg absolut intet brugbart at melde ind med. Jeg endte i en fra Ganni, og den var helt perfekt.
  Men mht location, så har jeg et mega godt tip! Paradehuset i Det Kgl Haveselskabshave på Frederiksberg er fantastisk. Vi holdte vores bryllup der, og selvom kuvertprisen måske lå lidt til den dyre side, så var det fantastisk. Så luksus og så tjekket. Vores gæster snakker stadig om forret #2 og nu er det altså 3 måneder siden. Sååååå tjek det ud!
  http://kglhaveselskab.dk/lokaler/paradehuset/
  Skriv hvis du vil have mere info!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er så fint et sted – måske Frederiksbergs smukkeste lokaler! Vi var til bryllup i sommer der, hvor vi passede min niece, så eddersmukt. Vores aberdabei er, at folk skal kunne sove der 🙂 KH

 25. Nattalie Hartwig siger:

  Spændende! Jeg endte med noget helt andet end jeg havde tænkt mig, prøv at checke hendes designs (jeg sendte mine mål og krydsede fingre… #daredevil) http://www.tingbridal.com

 26. Saba siger:

  Ej hvor er det bare spændende!! 😀
  Min drømme bryllupskjole skulle enten være fra Ellie Saab eller Mira Zwillinger. Men ja de koster desværre en formue 🙁

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, det er også to af mine favoritter – åhhh jeg ved de er dyre 😀 KH

Send en besked