Top

Bryllup: Små detaljer fra middagen

09.10.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Godaften <3

Nu til anden og sidste del af vores temmelig omfattende detaljefest, haha! I kunne i sidste indlæg læse lidt tanker om farver og den slags – det skulle i virkeligheden bare være grønt-grønt-grønt. Det hang også ret godt sammen med, at vores fest blev holdt i naturen.

Lokation:

Da vi først begyndte at tale om bryllup omkring september sidste år, så var især min mands (fnis!) drøm, at folk skulle kunne sove der. Vi ville være så ærgerlige, hvis folk trissede hjem for tidligt, og vi ville virkelig gerne have så meget tid med alle som muligt. Dernæst skulle der max være en times kørsel fra København, så vi blive viet i byen og holde den reception i gården med al den kærlighed vi har til den. Det var vigtigt.

Jeg begyndte så at lede så småt, og umiddelbart er der ligesom tre muligheder; 1. Slotsbryllup, 2. Lejrskole/hytte eller 3. badehotel (der er selvfølgelig også andre muligheder, men det er ligesom de mest typiske).

Vi ville helst ikke et slotsbryllup, da vi ikke rigtig syntes den der posh stemning passede til vores stil og ønske for dagen. Lejrskole/hytte var lige chill nok, og så ringede vi faktisk til Helenekilde Badehotel. Altså i september 2015, og de var fuldt bookede indtil oktober 2016! SERIØST!

Men pyt med det! For dem første vi ringede til, Havreholm Slot, havde nemlig én dato ledig i august, hvor vi allerhelst ville giftes (set i bakspejlet på det latterlige augustvejr, så ville jeg klart foretrække et maj- eller septemberbryllup). Lad jer ikke narre af min forrige udtalelse om slotsbryllupper, nu ordet indgår i vores lokation. For det var ikke selve slottet, vi var interesserede i, men derimod den lade de havde.

Jeg havde nemlig googlet rundt efter lader, som med den rette pynt kunne være lige i øjet. Jeg fandt Sonnerupgaard Gods, men havde dog ikke hørt så godt om stedet – selv om det er en flot lade, så kører de mange bryllupper hver weekend, og vi ville gerne have total privacy. I stedet fandt jeg Skovladen, som hører til Havreholm. De var kun LIGE begyndt at holde fester dernede – den havde indtil for nyligt huset maskiner til det store landbrug. Vi var nede og se det, og det var lige akkurat så råt og skrabet, som vi gerne ville det. Det blev booket og depositumraterne betalt.

Vi var de eneste på stedet den dag, og alle gæsterne kunne sove der – selv om værelserne ikke som sådan er noget at skrive hjem om. Rimelig 90’er-konference. Men naturen, personalet, laden, poolen til natdyp – det hele gik op i en højere enhed. Dagen efter spiste vi så morgenmad på selve slottet, som i virkeligheden bare er en stor flot villa – det er det enste hus i Danmark, der har fået lov at kalde sig et slot uden at være det, blot fordi de har et tårn på hovedbygningen.

Lokationen har vi holdt hemmelig for alle andre end gæsterne. Vi havde desværre den oplevelse, at nogen prøvede at trænge sig på og ville booke værelse, som en del af vores fest – uden vi kender dem. Det føltes super ubehageligt, så derfor all the secrecy. Men nu er det ude 🙂 Det var Havreholm i Hornbæk – en by der ligger begge vores barndomme nært.

ALLE BILLEDER: CAMILLA JØRVAD

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Velkomsthilsen:

Jeg købte både en rude, der hang over slikbuffetten, og en der bød velkommen på Havreholm – de var begge købt på hos Genbyg til ingen penge, og tuschen købte jeg i Panduro. Og så blev folk ellers budt velkommen af lidt lavendler. Igen – der var karamelliseret lavendel oven på den ene is til reception, OG så var der faktisk lagt tørret, løs lavendel i alle kovolutter med invitationer i, alt sammen fordi de minder os om hjem og det store bed under vores køkkenvindue. Små detaljer, som sikkert kun jeg så, men jeg nød det.
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Udemiljø:

GRØNT, GRØNT, GRØNT! Bøgeskov, landstemning, bregner – bregner, som jeg også blev inspireret til at tilføje i brudebuket og i de buketter, jeg laver til receptionen. Den røde tråd! Der var også en hestefold lige ved siden af vores lade – det var ren landbrugsstemning på en meget elegant måde. Man skulle gennem lidt bøgeskov og ned ad en sti oplyst af lyskæder for at komme til laden. Vi havde holdt det hemmeligt for alle gæster, at vi skulle i laden, så det var en hyggelig lille gåtur med uvidende gæster ned til laden.

Her blev man først mødt af små bålpladser, der var sat op, som man kunne ryge ved, slappe af ved men vigtigst af alt; man kunne lave s’mores ved dem. Vores gamle hofdessert, som vi fik for mange år siden på vores første roadtrip til USA. De gik i stedet for den klassiske chokolade-til-kaffen – og kiksene var hjemmebagte. En anden måde at få os selv med i dagen på.rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Selve laden var super simpel og lå afsides fra slottet. Den havde fx ikke toilet, men det lille nærliggende, stråtækte hus havde toiletter. De var ikke noget særligt, selv om bygningen var mega fin. Til gengæld havde jeg købt duftlys og håndsæbe/håndcreme i &Other Stories, så det var lidt pænt. Det var nu lidt sjovt og charmerende, at man skulle op over en lille bakke for at komme på toiletter. Syntes vi i hvert fald, haha!

Så fik vi sat et lille telt op foran laden, der passede i farverne, så det ikke skreg i naturen omkring. Det var meningen, det skulle have været et “opholdsrum” for de ældre, der ikke gad høre på band efter midnat. Et sted med stole og borde, de kunne have fortrukket til. Men den kommunikation var lige glippet med personalet, så de havde kun sat photoboothen op derinde. Pyt!

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Efter den lille gåtur med vores gæster, kom vi ned til laden. Men før den blev åbnet, skulle folk finde deres eget billede. Jeg havde arbejdet i flere måneder på at skaffe barndomsbilleder af alle gæster. Seriøst, et mas, haha! Jeg havde været i mine egne gemmer, min mors gemmer, min svigermors gemmer, gennem Adams gamle harddisk, mine gamle FB-billeder for at finde gamle billeder af folk. Jeg måtte også bede nogle gæster om at selv at sende et barndomsbillede til mig –  dog uden at fortælle dem om, til hvad. Det lykkedes at finde billeder af alle! De hang så uden for på ladens gavl. Bag på alles billede stod der deres bordnummer.

Tanken var, at det var en god samtalestarter, fordi man ligesom kunne grine ad hinanden og have noget at hygge sig om i fællesskab. Og så kunne jeg godt lide at folk følte sig inkluderet på en lidt anderledes måde – at de var tænkt på. Havde bestilt alle billeder på Lalalab – fandt dem via en FB-annonce, så der er sikkert mange alternativer til de “polaroid-formaterede” billeder. Lædersnor, de hang på, og klemmer købte jeg i Panduro.
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Borde og stole:

Vi var helt klare på, at vi ville have runde borde – det, synes vi KLART, giver bedst kommunikation og god stemning om bordet. Selv sad vi med vores forældre, bedsteforældre og forlover – vi var lidt bekymrede, om det ville være for kedeligt for os. Men der der skete SÅ mange ting hele tiden, klink på glas, op på stolen, kys på kinden, taler. Det var faktisk lidt rart bare at kunne have nogle få rolige stunder ved et “voksenbord”.

Mange af jer har spurgt til stolene – det var nogen, Havreholm sørgede for at booke, så dem kan vi ikke tippe om. I lokalet stod der allerede kurvestole, men det var for “chabby chic” til os. Vi kunne godt lide kontrasterne i det rå lokale og så de mere klassisk opdækkede borde og smukke stole. Vi havde trods alt også “black tie”-dresscode.
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Bordpynt:

Vi fortsatte det meget grønne blomstertema fra receptionen til bordene i laden og i den alternative og gudesmukke lysekrone, vi havde bestilt til midten af lokalet. Vi havde selv overvejet at sidde i midten af lokalet under kronen, men det var rarest at sidde op ad en væg, så vi havde godt udsyn til alle sider og alle talere. I stedet sad vi i midten men op ad væggen, og for at det ikke så kedeligt ud på billeder, så havde jeg lavet to blomsterranker med jutesnor, som en backdrop bag os. Det var en lille, simpel detalje men det så fint ud på billederne efterfølgende. Den bestod i øvrigt af “rester” fra receptionsblomsterne; eucalyptus, tidsler og bregner.

Som bordnumre havde jeg købt nogle helt rå i Panduro, som sikkert var meningen, man kunne dekorere, men jeg syntes faktisk de passede fint, som de var.
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Service:

En af de første ting, jeg besluttede mig for, efter vi havde booket lokale sidste år, det var at skrive til A Table Story. I virkeligheden driver de “bare” et serviceudlejningsfirma, men der er absolut intet “bare” over deres løsninger. De har skabt det firma, som jeg KLART skulle have haft, havde jeg ikke været travl med radioen, haha. De laver nemlig de smukkeste “borddesigns” med de rette glas, bestik, tallerkner osv. til lejligheden. Tænk al det porcelæn, de ejer! Jealous, much?!

Havreholm havde selvfølgelig service, men det var ikke noget særligt, og som en kæmpe porcelænsnørd syntes jeg, det var en fin måde at have mig selv med i dagen at have smukke borde (som om jeg ikke var det nok i forvejen, haha!). Jeg sendte A Table-pigerne et moodboard på Pinterest med billeder af lokalet, ønsker for blomster, stikord til den stemning vi gik for, dresscode, farver osv. Og det var faktisk dem, der i første omgang fik mig overbevist om, at kontrasterne var fede – det rå lokale og de smukke og helt rene borde. Ikke noget med blomstrede tallerkner og farvede glas – det skulle være mere klassisk i det lokale. Og det blev SÅ SÅ SÅ hjernedødt smukt, synes jeg. Det var det allerfedeste syn at se lørdag aften – WAUW!!

Det endte med Rhombe-tallerkner fra Lyngby Porcelæn, krystalglas, guldbestik, ahorn-smørrebrætter, krystalsaltkar. Så havde jeg selv fået lavet menuer på Minted (der findes så mange fine!) OG… Min lille yndlingsting: Små personlige bordkort. Jeg havde fundet nogle guldbelagte legoklodser med 24K guld på. De skulle være en lille gave til alle gæsterne. Så fandt jeg nogle små, hvide æsker i tændstiksæskestørrelse. Dem beklædte jeg så med Liberty-stof, med hjælp fra min mama, bandt en lille snor omkring og håndskrev kort til alle og satte på. “Kære Xx… Som tak for at du sammen med os lægger den første byggesten til vores ægteskab”. Legoklods = byggesten, you get it, I’m sure. Jeg elskede selv symbolikken. Omend det holdt HÅRDT at håndskrive ALLE 66 kort, haha!

Det eneste “koks” i bordenes setup var, at jeg åbenbart ikke havde fået booket lysestager med i mit tilbud hos A Table Story. De var på billederne, og det havde forvirret mig, for de var ikke noteret i tilbudet – og det kunne jeg jo selv godt have opdaget i bedre tid end en uge før.

Det var et meget mørkt lokale, til stor stress for vores fotograf, så tanken var en masse stager på hvert bord. Det havde vi så ikke, og selv om pigerne virkelig gjorde en indsats for at skaffe, så lykkedes det ikke. Vi måtte “nøjes” med Havreholms syltetøjsglas på bordene – ikke så klassisk og elegant og slet ikke matchende servicen. Det irriterede mig inden, nu vi brugte en del penge på netop den del, men på dagen? Who cares! Alle de småting, der irriterer dig, du opdager det ikke på dagen, I promise.

Og så havde min mor i øvrigt lånt mig en stor kurv, og den havde jeg fyldt med tæpper til 12 kroner fra Jysk, som jeg havde rullet og bundet jutesnor omkring – de var populære til den kølige nat.
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Det der gik “galt”:

Altså regn på bryllupsdagen rørte mig ikke – selv om jeg ville have ønsket en mindre drivvåd brudekjole. Men selvfølgelig var der noget mere reelt, der ikke gik efter planen. Sådan er det nok for de fleste. For os var det tiden!

Desværre skred tidsplanen en hel del. Vi startede simpelthen for sent, og det er lærestreg til næste bryllupsfest (med hinanden, selvfølgelig). Vi skrev velkomstdrinks kl. 18.00 og middag kl. 18.30 – vi skulle klart have rykket begge dele en halv time tilbage.

Planen var at mødes til aperol spritz (vores yndlings pre-dinner-drink) ved poolen. Her skulle Havreholms direktør have holdt en KORT historie, om hvorfor det hedder Havreholm Slot uden at være det reelt – det med tårnet og tilladelse til at kalde sig et slot, som det eneste sted i Danmark, der ikke er det, kun pga. tårnet. Det skulle have taget fem minutter og endte med en ALT for lang indføring i hele stedets historie; den ene bygning, der brændte, den anden bygning, der blev reddet ned, tide som papirfabrik, etc. etc. Det tog en del af hyggen ud af velkomstdrinken og trak tiden ud, og så tog det tid før folk kom på plads, maden kom på bordet osv.

Folk overholdte ikke helt de taletider, toastmaster havde givet. Maden kom også liiidt forsinket – og pludselig var kl. 23.50, og vi manglede to talere. Jeg foreslog vores stressede og svedende toastmaster at tage en pause og danse brudevals uden for, og så gå ind til desserten efter. MEN. Planen var at spille den på bandets højtalere, og de havde jo ikke nået at stille op, fordi vi stadig spiste. Det betød brudevals uden for under stjernerne, men med to små lortehøjtalere inde i laden, som vi ikke kunne høre. Overhovedet.

Lidt improviseret begyndte alle gæsterne at nynne brudevalsen for os, godt nok ude af takt, haha, men de nynnede! Og selv om det endte med en ret dårligt udført brudevals, som vi ellers virkelig havde neglet hjemme og øvet os på, så blev det noget andet og ret unikt. Det gik ikke som planlagt, og det ærgrede os lidt dagen efter, nu vi havde lagt så meget hjerte i det, men set i bakspejlet; Det var FANME romantisk at danse rundt til deres lyd. Og vi nåede det inden midnat, som reglerne dikterer, og så ind til to taler, og så: FEST!

… Og nårh ja; bandets første nummer var… Brudevalsen! Så vi fik den igen, godt nok først henad 01.00, men hvor vi så kunne brillere lidt mere. Nu ville jeg dog ikke have været den anden dans foruden.

Hvad kan man tage med af den historie? Kære kommende brud; spring op og fald ned på det! Pyt med om det regner, pyt med den lidt fulde onkel, pyt med plet på kjolen. I promise you! Det fylder intet bagefter, og hvis det gør, så er det kun som det sjove minde!
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Henad klokken 05.00/05.30 hoppede vi i poolen, som jeg havde pyntet med en donut og en svane købt til lejligheden på ebay. De var til stor morskab for herrerne. Jeg var i øvrigt den eneste dame i poolen, og det var kun for en kort bemærkning; jøsses, brrrr….!

… Og så lige en detalje fra photobooth-teltet. Det var fyldt med billedranker hele vejen rundt. Jeg havde været i gemmerne og fundet billeder med os begge; både sammen fra ferier og gode stunder, men også med os hver for sig med folk, der har betydet noget for os – alle gæster til brylluppet. Det var en sjov måde at vise vores historier frem på, og hyggeligt for folk at finde sig selv på gamle billeder fra 80’erne, 90’erne, 00’erne, frem til nu. Og så havde vi inkluderet bryllupsportrætter af vores forældre – lidt hyggeligt.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Den SIDSTE ting; jeg havde lavet en lille pose med navneskilte til alle. Det var et survival kit til dagen derpå. Den indeholdte dåsecolaer, ostepops, hovedpinepiller og en lille pose fodbadesalt. Jeg havde fundet en simpel “opskrift” på nettet og kopieret; et mix af bagepulver, groftsalt OG ta-da-daaaa tørret lavendel! Ligesom der var tørret lavendel i konvolutterne til invitationer. Full circle!

Posen blev lukket med et af vores klistermærker og noget jutesnor.

Og så kan man vist heller ikke fluek**** flere deltajer, haha! Det var dog det hele værd, for folk har virkelig værdsat alting.

50 kommentarer

 1. Kathrine siger:

  Hvis jeg ikke allerede var utrolig bryllupskåd, så ville jeg da blive det efter det indlæg! Det virker simpelthen som så smukt og gennemført et bryllup I har holdt jer.

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Haha, det er en smitsom syge, jeg kun kender al for godt 😀 Hav en dejlig dag Kathrine! KH

 2. Den der survivalbag er altså vildt populær. Jeg gør det hver gang, jeg holder fest (Ikke at det sker så tit 😉 ), men giver folk en goodiebag med hjem med netop de ting i. Plus chokolade.
  Vi vil altså også gerne høre om overnatningen, gaveoppakningen og jeres mini-moon. Ja. Er hooked, og kan ikke få nok at dine beretninger. 😀
  Du fortæller så godt og der er så meget lykke, så mere, please.

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det var dog en god idé ikke kun at udlevere til bryllupper, hvor jeg har set dem, men til alle fester 🙂
   Haha, jeg tror, den er rimelig wrapped, resten må være til egne gemmer 😉 KH

 3. Julie siger:

  Nøj, det perfekte bryllup! Skal selv giftes til sommer, så jeg suger til mig af gode råd!
  Også var det man lige så mig blive genert i Netto på Amager i fredags, med dig lige bag mig i køen. Jeg var lige ved at udbryde tillykke og HEJ! Men turde ikke. Øv

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   EJ det skulle du bare have gjort, jeg havde garanteret været lige nøjagtig så genert, som du var 😀 Stort til lykke med det kommende bryllup! KH

 4. Wauw! Det lyder noget nær det perfekte bryllup. Du har virkelig tænkt på alt ting, og som en lettere perfektionist, så ELSKER jeg det 😉 Også fordi jeg elsker bryllupper generelt. Kærlighed kan man dæleme aldrig få nok af.
  Endnu engang STORT tillykke med den smukke fest og hinanden. Rigtig fint indlæg om detaljerne, som jeg slet ikke havde opfattet, ud fra de andre billeder. Og du snakkede noget om outfit-indlæg med de to kjoler? Jeg har stadig ikke fået nok bryllup, og jeg elsker kjoler, så det må du endelig ikke lade være med at udgive 😉

 5. Cenne siger:

  Uh, hvor er jeg vild med det hele! Det ser magisk ud 🙂 Måske du kan løfte sløret for to ting: hvor har I købt/lejet lyskæder henne (det er virkelig svært at finde dem i klar glas!) og hvad er det for et en type telt, I havde slået op, som passede med farverne i naturen omkring stedet? På forhånd tak 🙂

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det er lidt irriterende svar, for vi bestilte det bare, og så havde vi ikke mere at gøre med det, andet end at sige “OK” til slut. Det var Havreholm der havde en mand tilknyttet, som de brugte til den slags. Men teltet var af lærred, så det ikke virkede skæmmende med plastik 🙂 KH

   1. Cenne siger:

    Så det var Havreholm, der stod for lyskæderne også? Jamen så må jeg fortsætte min jagt 🙂 Tak for svar 🙂

    1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

     Præcis – både det ene og det andet 🙂 Men de kan lejes med klare pærer – jeg mindes at have fundet dem flere steder på google, da jeg selv kiggede. KH

 6. Mathilde siger:

  Elsker at læse om bryllups detaljerne 🙂
  Håber også på at kjolerne får et helt indlæg for sig selv

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Du er sød Mathilde, det skal jeg kigge på. Det skulle være det sidste 🙂 KH

   1. Helene siger:

    Jeg synes heller ikke at kjolerne har fået helt nok særskilt opmærksomhed ^_^

 7. Anna siger:

  Ret fedt med de der survival-kits! 😉
  Virkelig detaljerigt bryllup – kan nu forstå, hvorfor du har haft travlt med alle de forberedelser altså!

 8. Sidsel siger:

  Tak for SÅ gode indlæg med tips til et lækkert bryllup.
  Jeg tænkte på om du evt har tips til hvordan en fest playlist kan se ud? 🙂

 9. Stine siger:

  Hej Cathrine
  Lidt off topic i dette indlæg, men jeg har længe tænkt på at skrive til dig. Jeg vil gerne takke for din fantastiske beretning om jeres USA roadtrip. I sommers var min kæreste og jeg afsted på en lignende tur, og jeg brugte især din guide til national parkerne. Gode nuancer og fantastiske billeder. Vi havde ingen idé om hvad der var i vente, og ingen idé om hvordan man lige greb sådan en roadtrip-planlægning an, men din guide gjorde det lettere at planlæge og google os frem til vores endelig rute. Vi besøgte nogle af de samme steder som jer (og en masse andre:)), men fandt også vores egne små steder. Jeg var også godt hjulpet på vej af andre usa-rejseblogs, men dine fine billeder og især dine levende fortællinger fungerede som fantastisk inspiration for vores tur, der endte med at blive helt fantastisk.
  Så tak for dig og din blog. Ikke kun til rejseinspiration, men skøn hverdags inspiration. Jeg blev forresten så inspireret af jeres bryllups planlægning, at jeg i år gjorde lidt ekstra ud af min fødselsdag med fine detaljer og en særligt pyntet kage. Jeg vil gå så lang som at sige: Tak for at sprede lidt glimmer i min hverdag 🙂
  Hilsen Stine

 10. Mine siger:

  Sikke nogle flotte billeder 🙂 er virkelig helt forelsket i jeres bryllup <3 selvom du selv synes at det er ved at være lidt for meget brullypssnak så håber jeg VIRKELIG (!) at du laver et indlæg med dine to flotte kjoler med nogle detalje billeder eller lign 🙂 de fortjener opmærksomheden 😛

 11. Trine siger:

  Hvor er det bare alt sammen fint og velgennemført. Når jeg tænker på mit eget bryllup i juni, må jeg tage hatten af for al den energi I/du har lagt i jeres bryllup 🙂
  Men samtidig bliver jeg godt gammeldags forarget over, at nogle har forsøgt – eller det har virket til – at få værelse til jeres fest. Det er utroligt at folk ikke kan respektere privatlivets fred. Jeg tænker tit selv over det på mit arbejde, som er en offentlig tilgængelig bygning, hvor turister – hvis dørene er åbne – bare vader direkte ind på vores kontorer. Helt ublu.

 12. Line siger:

  Hvor er det billede af jer to i poolen da bare noget af det skønneste!

 13. J. siger:

  Hej Cathrine – du får sikkert en masse henvendelser, men nu prøver jeg lige alligevel. Min kæreste og jeg er på udkig efter et sted at holde bryllup, og vi står lige nu mellem Paradehuset i Frederiksberg Have, Skodsborg og Havreholm. Jeg vil derfor lige høre, hvad du synes om maden på Havreholm, da vi går ret meget op i at maden skal være god (vi har ikke selv spist der i ca. 5 år). Det var i øvrigt et sindssygt flot bryllup i havde – en kæmpe inspiration grin emoticon:D Kh

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Der er tre virkelig forskellige vibes, de steder, så det har måske også noget at sige? Afhængig af, hvad I går for. Vi går meget op i mad og vin, og vi var selv meget tilfredse! To kødretter, en vegetarisk og en lækker dessert og meget udfordrende vine. Super lækkert! Men tror alle tre steder har lækker mad. Det er dygtige køkkener bag alle muligheder, såvidt jeg ved. KH

 14. J. siger:

  Super, det er jeg glad for at høre! Og ja, det er tre ret forskellige steder – skodsborg skiller sig en del ud, men vi har et super godt forhold til stedet, vi træner derude osv., så derfor er det også med i top 3 – og jeg ved, at deres mad i hvert fald ikke skuffer 🙂

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Og så er det et ret smukt lokale til Skodsborg <3 Hvis I vil have at folk skal overnatte, så giver Havreholm mening – det er i hvert fald godt, langt fra København. På Skodsborg vil folk måske nok tage en taxa, med mindre I opfordrer til at blive. Men det er lidt en temperamentssag. Det bliver så smukt anyhow!

   1. J. siger:

    Ja, der er fordele og ulemper ved det hele. Jeg har dog lidt svært ved at det forventes, at folk skal overnatte, hvis man vælger noget langt væk. Det er jo mange penge, når man bare er gæst. Og vi har desværre ikke pengene til at betale for overnatning for alle gæsterne – så det er pt. vores overvejelser 🙂
    Og lige i forhold til Havreholm: Betalte I ekstra for telt, lyskæder mv. eller var det en del af prisen? og det er også ok, hvis du ikke vil svare på det 🙂
    I øvrigt 1000 tak for alle dine bryllupsindlæg – de er en kæmpe inspiration og total gennemført bryllup!
    God aften!

    1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

     Nope det betalte vi ekstra for. Altså, du får de fleste steder bare det helt basic: tre retter og vin på bordene – fx. Alt hvad du vil have; fri bar, fire retter, vinmenu, telt, lyskæder osv. det betaler du ekstra for 🙂
     Jeg har været til mange bryllupper efterhånden, og der har vi betalt alt fra fly+hotel, fly, hotel+færge osv osv. Jeg har aldrig nogensinde hørt nogen klage – som brudepar gør man så meget, at vi som gæster kun nyder alt det vi får, og at det hele varer så længe som muligt. Vi får jo også en kæmpe oplevelse og en lille getaway 🙂 Men I er brudeparret – gør som I har lyst til. Folk vil så gerne fejre jer på jeres måde, så tænk på hvad jeres drømme er.
     KH

     1. J. siger:

      Tak for hurtigt svar! Jeg har kun været til to bryllupper – så det hele er meget nyt for mig 🙂 Men dejligt at høre, at det ikke er unormalt at man som gæst betaler overnatning mv. Så vil vi ikke være så nervøse over det.
      Er det normalt at man forhandler priser til bryllupper? Altså med location osv.? 😀 Den overvejelse sidder vi nemlig også med, eller om vi bare skal acceptere deres priser for fx. værelser, telte mv.

     2. Cathrine Widunok Wichmand siger:

      Vi har ikke forhandlet det store, men det kommer an på så meget. Hvis du holder off season – prøv endelig. Men det er lidt svært, når du sidder med det korteste strå. Som brudepar mangler I jo en location, I vil måske gerne holde det i højsæsonen – det er dårlige kort for jer 😉 Kan du følge mig? De kan jo også sige nej tak, men det er jo så også det værste, der kan ske. At I får et nej. Men der er så mange i kø til de forskellige steder 🙂 Mange steder er jo booket længe i forvejen. Men prøv da. KH

 15. Rikke siger:

  Min chef er skide sur! Jeg får ikke lavet så meget i disse dage og det er faktisk lidt din skyld. 😉
  Jeg har fulgt din blog i lidt tid, og jeg troede egentlig, jeg havde lagt det her bloglæsning fra mig for mange år siden, men din ærlighed og din åbenhed og dit dejlige væsen er så fantastisk, at jeg bare må have mere. Du er faktisk blevet lidt et crush. 😉 Nu er jeg startet helt fra starten, og det tager jo selvfølgelig lidt tid, men jeg nyder hvert et indlæg! 🙂
  I dag i radioen snakkede du lidt om podcast – det kunne være fedt, hvis du skrev lidt om det. 🙂

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Haha, hold kæft du er sød Rikke! Du sender bare regningen videre, eller bed din chef om det, haha! Jeg har faktisk et par indlæg i baggagen allerede – måske kan de bruges? Her er der i hvert fald mange podcasts: http://rockpaperdresses.dk/mine-favoritter-14-podcasts-til-lommen/ OG http://rockpaperdresses.dk/otte-podcasts-til-to-do-listen/ OG http://rockpaperdresses.dk/tip-til-sondag-mad-og-podcast/ – men nogen af dem er gengangere 🙂 Der er så meget godt i vente! Gid man kunne følge hinandens podcast-lister, så man kunne finde god inspiration 🙂 Sov godt <3 Crush-kram til dig <3

   1. Rikke siger:

    Hej Cathrine
    Jeg er (heldigvis) lidt dyr, så vi lader ham stå med regningen.
    Mange tak! Super gode podcast – nogle lidt mere grænseoverskridende end andre (hvem havde troet man skulle blive pinligt berørt over at høre om ‘noget’ vokse.. 😉 :D), men jeg glæder mig til at tage de lange med på ferie næste gang!
    Og ja, podcastlist-følgning må blive det nye sort! 😉
    Kærligst Rikke

 16. T siger:

  Slet ikke for mange bryllupsberetninger – for sikke et bryllup at berette fra! Wauw. Det fantastiske ved bryllupper er virkelig, at selvom der kan noget ‘galt’, så føles det efterfølgende helt perfekt, som det blev <3

 17. Maria Lysdal siger:

  Hej Cathrine
  Jeg er selv i gang med de helt store bryllupsforberedelser og havde nævnt for en kær veninde, at vi ønskede at ligge en legoklods (byggesten) ved hver kuvert, men at jeg ikke havde held med at finde nogle i guld. Hun er en trofast følger af din blog og nævnte at du/I faktisk havde gjort det samme. Har siden læst samtlige at dine indlæg, hvor skriver du dejligt og nu flyver sommerfuglene da kun yderligere rundt i maven – kan ikke vente til det er min egen tur. Jeg ville høre om du du vil røbe hvor du har købt dine klodser, har kun kunne finde dem i sølv, men ville så frygtelig gerne have dem i guld. Rigtig god dag til dig og al det bedste fremover.

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Yes, de er lige HER. Happy planning, det er den skøreste og bedste tid <3 KH

   1. Louise siger:

    Vil du ikke være sød at sætte linket ind igen? – det er der nemlig ikke… 🙂

   2. Louise siger:

    Nu ved jeg ikke om du læser denne kommentar (det er trods alt ved at være lidt tid siden du skrev indlægget 😉 ) – men jeg prøver:
    Er der noget du ville have gjort anderledes? – jeg spørger, fordi jeg selv er begyndt at planlægge bryllup (shit et projekt!), og jeg suger al erfaring til mig! Det ser i øvrigt ud til at jeres bryllup kunne være mit drømmebryllup! 🙂

 18. Pernille siger:

  Hvor suger jeg (stadig) til mig af dine bryllupsindlæg 🙂 Er selv i gang med den helt store bryllupsplanlægning 🙂 Kan du huske hvor du fandt dine poser til goodiebags henne? Synes ikke jeg kan finde nogle der er store nok 🙂

 19. Kristina siger:

  Hej Cathrine,
  Skal selv giftes til sommer, og det er simpelthen så fint at se hvad andre har gjort:-)
  De små vaser med blomsterne, er det nogle du kan fortælle hvor du har fra? 🙂
  Kh Kristina

  1. Cathrine siger:

   De var fra Søstrene Grene 🙂 KÆMPE til lykke! KH

 20. Tina siger:

  Suger til mig af inspiration fra jeres bryllup. Sidder selv og planlægger en masse detaljer til vores bryllup i september.
  Må jeg spørge hvor store poserne til jeres survivalbag var, evt hvor de er købt hvis du har fundet en god pris. Og hvor stod de henne? Havde i placeret dem på værelserne eller et sted til festen?

  1. Cathrine siger:

   De var fordelt på alle værelser med navn 🙂 og så havde jeg bare købt poserne hos en random seller på ebay, det tog en måneds tid at få dem, men de var også super billige! Bare søg på “brown paper bag”. GOD fest! KH

 21. Tina siger:

  Håber på du har tid og lys til at svare 🙂

 22. Marie siger:

  Hej Cathrine! Har nydt at læse dit fine indlæg. Faldt over den da jeg søgte nærmere på Havreholm Slot. Vi var selv der oppe og kigge på skovladen i lørdags og synes det virkede som et dejligt sted 🙂 Blev dog lidt bekymret da jeg så kiggede nærmere på bl.a. tripadvisor hvor stedet får meget blandede anmeldelser… men det virker jo til at I var meget glade for mad, service, sted og det hele? der er jo altid folk der brokker sig… er det bare et kæmpe go? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det er jo snart to år siden vi blev gift – men dengang var vi sindssygt glade for det! Meget! KH

 23. Emilie siger:

  Nu er det jo længe siden, men hvad betalte I for leje af Skovladen? Kan ikke finde det nogle steder.. 🙂

  1. Cathrine siger:

   Åh det kan jeg ikke sige specifikt – for i den pris var middag, vinmenu, bar osv osv. KH

   1. Emilie siger:

    Okay. Tak for det hurtige svar☺️

 24. Lærke siger:

  Hej Cathrine
  Dejligt at kunne blive inspireret sådan efter at have læst alle detaljerne. Jeg står og skal bruge lige sådan noget grøn og hvid jutesnor, du har om alle de små æsker. Kan du huske hvor du havde det fra? KH Lærke

 25. Rasmus R. siger:

  Dejligt med alle de gode tips til at gøre dagen endnu mere speciel – Tak for det! Havreholm Slot ser magisk ud! Smukke omgivelser og lokaler. Det skal vi helt sikkert kigge nærmere på. 🙂 Vi bruger rigtig meget en hjemmeside, vi har fundet til at kigge efter bryllupssteder. Den hedder http://www.something-blue.dk – håber den kan hjælpe jer andre også! 🙂

Send en besked