Top

Bryllup: Små detaljer fra receptionen

06.10.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Godmorgen fra køkkenbordet ?
Vi landede natten til i går fra en rigtig magisk tur til Italien, årets sidste bryllup, AC’ og Skjortens. Men det er en hel lettelse og glæde at vide, vi har hele TRE bryllupper i vente næste år. Øj! Hurraaa!

Selv er vi egentlig ved at være ret langt fra vores eget, synes jeg. Det fylder ikke i ALLE samtaler længere, og det er sgu også rart, haha! Selv om det har været en vidunderlig tid, så er det også rigtig, rigtig godt at komme tilbage til hverdag. Den har jeg savnet.

Jeg kæmper lidt med at kunne følge med den igen, kender I det? Jeg føler mig bagud alle steder og er ikke sådan helt tilbage-tilbage. Altså, det tager noget tid at føle mig god igen og med – det må lidt a la dét at vende tilbage efter barsel. Hjernen skal i omdrejninger. Derfor er jeg også fuldt koncentreret om nyt program, som vi forsøger at bedre dag for dag. SÅ! Jeg skal lige have arbejdsselvtilliden tilbage, så kan jeg koncentrere mig om alt det andet, der også foregår i hverdagene. Som blog fx.

Som forsøg på at være liiidt mindre bagud, så får I her et indlæg med detaljer, først fra receptionen, som mange af jer har efterspurgt.

Vi havde forsøgt at tage fuld kontrol over dagen og ikke gøre ting, som man skal eller bør. Vi ville gerne have, at det skulle føles som os og være mega personligt med alle vores egne yndlingsting. Tanken med hele dagen var – udover at blive viet – at give vores gæster, alle dem vi elsker højest, en oplevelse.

Stemning:

Vi havde nogle buzzwords, som vi var ret enige om. Det skulle være afslappet, havefestagtigt, uformelt, et slaraffenland, alt-hvad-hjertet-begærer, og så skulle det være HYGGELIGT. Selvfølgelig. Vi fik, lidt mod planen, sat telt om fredag eftermiddag, men det var faktisk SÅ rart. Det gjorde os mindre nervøse over vejret, selv om det ikke regnede i det tidsrum alligevel, men det gjorde det også meget nemt at pynte op.

Farver:

Det var nok det punkt, jeg havde mest for mig selv, hehe! Frit lejde! Mange bryllupsbøger siger, man skal vælge farvetema. Og det kan også give god mening, så der er en rød tråd. Men jeg forelskede mig altså lidt i det hele.

Libertys “Betsy” print bragte flere af farverne; det karryfarvede var næsten guldagtigt, de forskellige blå-/grønlige toner. Det gav ligesom en sammenhæng. Og så elsker jeg Liberty prints. Printet var på al engangsservice til receptionen og på de små bordkort, jeg havde lavet til middagen.

Prikker blev lidt en ting. De var på vores invitationer helt fra start. Så på min første brudekjole til kirken. Så fandt jeg også en gæstebog med prikker, sugerør, slikposer og popcornbægre. Det blev ligesom ved lidt tilfældigt og uden at lede.

Kraftpapir var det rustikke, der matchede vores festlokation, som gav noget lidt råt og simpelt til det ellers fine guldprint og prikker. Farven var på vores konvolutter til invitationen, pynt til vores reception, på vores slikposer, gæstebog osv. osv.

Grøn var ligesom den grundlæggende farve – det var egentlig ikke planlagt, men sådan blev det. Alle buketter, både min egen, min krans og dem jeg selv lavede til receptionen var primært grønne. Og så var vores wedding ride tilfældigvis mørkegrønt. Så flot!

Shopping:

De fleste ting var fundet på ebay, Søstrene Grene (vaser og papirskugler i loftet på teltet) eller Notonthehighstreet (is-sæbebobler til børn, service, papirspynt på endevæg, navnevimpel og caketopper) som er genial til festartikler!

Alle blomster bestilte jeg hos Blomsterhjørnet på Værnedamsvej, hentede dem torsdag og lavede dem til buketter fredag. Jeg snoldede for 1.600 kroner og fik SÅ meget for pengene. Jeg bandt to store buketter til alteret i kirken, lavede ni rimelig buketter til bordene til receptionen, og så lavede jeg en backdrop, der hang bag os til festen på Havreholm.

ALLE BILLEDER ER TAGET AF CHRIS ELLER CAMILLA JØRVAD

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Til min svigermor og mor havde jeg bestilt to små lommetørklæder, som de fik før kirken. På dem stod der en lille hilsen broderet og vores dato, det spredte glæde omend jeg ikke tror, de brugte det. De nænnede måske ikke, men tanken og kærligheden i det blev modtaget.

Pynt:

Vimpler skulle få hele gården til at stråle. Jeg havde en gammel hvid plastikdug liggende, som efterhånden var ret plettet. Den klippede jeg op henover en aften, købte noget grov snor til i Tiger, og så fik min mor en bunke “flag” og jeg havde en stor bunke liggende, og så fik vi sammen lavet noget nær 50 meter vimpel. Det holdt hårdt, men de var så fine!

På toppen af vores bryllupskage var der i øvrigt en minivimpel med vores nye navn på. En gæst kommenterede, at det var SÅ gennemført, at de matchede dem i loftet af teltet – det havde jeg for engangs skyld slet ikke selv tænkt over, haha!

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Service og slikposer:

Til receptionen havde vi lejet de smukkeste krystalchampagneglas fra A Table Story inkl. et par saftdispensere. En havde jeg fyldt med citron- og limeskal. En med mynte og hindbær og en med agurk – såvidt jeg husker, hehe…

De små slikposer med guldprikker blev lukket med vores hjemmelavede klistermærker, som også var på vores konvolutter, da vi sendte invitationer. De var også sat på de små, brune engangskopper til kaffe og vand, og nu er de faktisk også på vores takkekort. Tegningen var en fortolkning af os, Adam i smoking og mig i hi-low-kjole og fletning i håret. Den havde min gode kollega og ven tegnet; Rasmus (aka. Lakserytteren fra Snapchat). Jeg havde så købt dem på Pixum.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Slikbord og bryllupskage:

Drømmen var et slaraffenland af en reception. Vi havde is, kage, bland-selv-slik og popcorn. Lidt sødt, salt og surt. Al slikket var vores egne favoritter; vampyrer, dødningehoveder, Maoam osv. Der skulle være lidt til alle, og jeg købte det hele HER. Vi havde ca. 30 kg slik til 110 gæster, og det var ALT for meget, men hellere for meget end for lidt. Så havde vi lækre lakridser fra Bülow i små pakker (kan findes HER) OG popcorn on the side.

Alle skålene var krystalskåle eller porcelæn, og min mormor havde spædet til med sin samling af smuk polsk krystal – det var både en hyldest til min vanvittige porcelænssamling og min mormors familie (der er russisk og polsk) men mest af alt bare flot at se på, heh! OG så matchede de champagneglassene. Slikskeer havde jeg fundet HER.

Vi havde “kun” bestilt kage til halvdelen af antallet, men nu der også var slik og is, regnede vi med det var nok. Det var rigeligt! Den var købt hos Markus Grigo og bestod af kokosbund, lime/estragoncreme, frisk frugt og chokoladestykker.

Og nårh ja, så havde jeg været i Genbyg og købe en rude, der hang over slikøen med en lille hilsen på.

 

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Is og kaffe:

Cathrine Østerberg, vores yndlingsisdame fra Østerbro, kom cyklende og havde lavet is til os. Vi havde bestilt fire varianter; en hibiscus med noget sjovt i, en cookie dough, som klart er vores mest spiste is gennem tiden sammen, så en dragefrugt og til slut en “Cathrine og Adam”-special. Hun spurgte, om vi havde en hofret, og det, vi klart har spist mest, er tacos med et ton guaca “on the side”. Det blev til en avocado is tilført lidt syre fra yuzu og på toppen karamelliseret lavendel, som er at finde lige under vores køkkenvindue. Hvad giver I mig? Haha!

Og som kaffe til hele herligheden, havde vi fået Kalles Kaffe til at komme – de står altid ved mit arbejde om morgenen, og de laver altså en god kop. Det var lidt hyggeligt at have dem til at lave lige den kop folk ønskede sig i stedet for klassisk filterkaffe.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

 

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup, #ww130816, rockpaperwedding

Det næste indlæg vil give jer lidt detaljer fra vores middag, men jeg håber, det var en hjælp til alle jer festplanlæggere derude – fødselsdag, dåb, bryllup eller bare ren og skør FEST-FEST.

HAV en GOD torsdag – weekenden er lige om hjørnet, ahhh!

36 kommentarer

 1. Katja siger:

  Juhuuu! Sådanne indlæg har jeg ventet i spænding på- og jeg er ikke skuffet! Hvor er det bare gennemført, smukt og magisk!

 2. Line siger:

  Hvor er det gennemført og fint! Min kæreste frier nok ikke lige foreløbig (selvom han jo selvfølgelig burde..), så jeg vil bruge nogle af ideerne til min kommende fødselsdag senere på året i stedet.

 3. Kathrine siger:

  Hold nu op, hvor er det sindssygt gennemført og virkelig virkelig personligt! Masser af skøn inspiration til kommende fester!

 4. Trine siger:

  Æjj, sikke et perfekt indlæg!! Jeg skal selv giftes til maj og er helt forelsket i ideén om slik-buffet 😉 Efter planen skal vi holde det i egen have, og temaet skal selvfølgelig passe til dette – så masser af god indspiration at hente. Alting ser simpelthen så fint ud! Tør man spørge hvad i matte give for at få sådan en lille kaffe-bil ud?
  Jeg glæder mig allerede til næste indlæg 🙂

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Første time koster 2500 + moms og anden time 1000 kr + moms, hvis man er mere end 100 personer altså, som os. Men prøv at skriv til dem! Det var SÅ fed en feature, og mange har talt om den siden 🙂 KH

 5. Marianne siger:

  Fantastisk indlæg!!! Og fantastiske detaljer 😀 jeg vil gerne have jeres bryllup, tak, haha!

 6. Fedt indlæg – elsker Tivoli/Hurlumhejhus/cirkus ideen, som jo er magiske steder at komme, både som børn og voksne ❤️. Så kan man virkelig skabe en velkendt boble, væk fra virkeligheden. Tænk at feste i et overflødighedshorn af prikker, kulørte lamper, popcorn, stjerne, farvede sugerør og ikke mindst slik til op armhulehøje – det er da noget, man kan forstå! 😀
  Hvis I har nogle røde vampyre i overskud, eller skolekridt, eller skumfiduser, eeeeller skelethoveder, modtager jeg gerne.
  Husk på, at Stop Madspild jo er vældig moderne!

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Vampyrerne er stort set væk 😛 haha! Det var virkelig skønt – som at makse ud på børnefødselsdag 😀 KH

 7. Caroline siger:

  Hej – Sikke nogle fantastiske detaljer. Jeg tænkte på om du havde lidt links til alle liberty servicet ? Det er så fin en ide, og jeg er mindst ligeså besat af liberty så det gad jeg om ikke andet gerne gøre til min datters fødselsdag 😉

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Tjek hende her – der er SÅ meget fint liberty halløj 🙂 Men der er generelt meget fint på den side. Tjek den endelig ud <3 KH

 8. Maria siger:

  Dejligt indlæg søde 🙂
  Jeg vil selv kunne bruge mange af jeres ideer.
  Rigtig god aften til dig:-)

 9. Der er virkelig tænkt på detaljerne, og det er nogle fine af slagsen. Det er også ekstra personligt, når du selv har bestemt det hele. Og ret fint, at du har turdet mikse farver, og ikke være farveforskrækket. Det giver nu en mindre formel følelse, hvilket jeg kan forstå er det, som I lidt har prøvet på, men at gøre det så hyggeligt som muligt.
  Smadder god idé med bland-selv slik. Det tror jeg, at jeg vil kopiere når min tid kommer 😉 Hvis ikke man har haft et lille sukker-rush når man har forladt jeres reception, så er man i hvert fald selv uden om det.
  Hvis I har brug for at få spist nogle rester, så siger I bare til 😉

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det var lige det vi tænkte paptallerker også kunne bidrage til. Det skulle være uformelt og afslappet og bare et lille paradis på jord 🙂 <3 Vi har seriøst ikke godt af alle de rester, haha! KH

 10. Camilla siger:

  Waow! Jeg vil giftes igen – og så have mange penge og lave en sådan reception. Måske til kopiering til en anden stor fest? Det lyder helt genialt og skønt! Især kaffevognen, isen og bland selv!

 11. Tina siger:

  Hold da op Cathrine – mange tak for det fine detaljeindlæg.
  Jeg står selv midt i bryllupsplanlægningen, da min kæreste friede i sommers. Jeg er vild med, at alle jer bloggere bliver gift og kan levere en masse helt fantastisk inspiration, men jeg må indrømme at jeg også bliver lidt omtumlet. Vi har endnu ikke besluttet os for dato eller venue, og alligevel kan jeg ikke andet end allerede at føle mig lidt bagud. Jeg synes virkelig det er svært angående budget og tidshorisont, mht. alt det der skal bookes og ordnes. Jeg kunne godt tænke mig et bryllup i begyndelsen af september i Københavnsområdet, men det føles lidt som om det allerede er håbløst at satse på. Selvom jeg glæder mig helt vildt til at planlægge og til at blive gift, bliver jeg desværre også lidt handlingslammet indimellem fordi der er så meget at forholde sig til.
  Det jeg vil frem til er, om du kunne have mod på at dele nogle tanker og råd om planlægningsforløbet? Jeg kan godt føle mig lidt på bar bund, da jeg er den første i venindeflokken der bliver gift og er tilflytter til københavn.
  Kæmpe knus!

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det er da så skønt! Til lykke til jer <3
   Det kommer så meget an på, hvilket bryllup man vil. Jeg kender en del, der har planlagt bryllup på seks måneder og nogle få der har brugt 2-3 måneder. Så alt kan lade sig gøre 🙂 Men tjek evt. denne timeline, jeg lavede sidste år. Min oplevelse var at mange af de store ting var rare at få på plads i starten; musik, venue, kirke. Resten tog vi som det kom 🙂 GOD fornøjelse, nyd det frem for at stresse <3 KH

 12. Sanni siger:

  Tak for MEGA god inspiration! Jeg er ret interesseret i at høre hvor du har bestilt de fine lommetørklæder. Jeg skal selv giftes i løbende, og synes idéen er alt for fin!

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Jeg er simpelthen i tvivl, om jeg har købt dem på etsy eller notonthehighstreet og jeg har ikke noget link :/ Men begge sider har en del af den slags! KH

 13. Malene siger:

  Hvor ser det bare fint ud! Så personligt og magisk!
  Jeg spekulere på om i på selve dagen have “ansat” nogen til at komme at gøre klar… Stille slikbuffet op, fylde op og efterfølgende rydde op, ordne alt det praktiske osv. Eller var det familien der hjalp til med det? 🙂
  Tak for en skøn blog, og glæder mig til flere bryllupsindlæg 🙂

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Jeg havde forberedt alt dagen inden. Skålene var fyldt, teltet sat op, dugene på bordene. Jeg havde gjort så meget som muligt selv med hjælp fra familie. Så havde jeg en venindes lillesøster + veninde til at sætte champagneglas frem og hælde op og rydde af 🙂 KH

 14. Cecilie siger:

  Super fedt med sådan et indlæg!!
  Hvor fik du så fat i engangsservice og sugerør med print på?
  Og købte du alle tingene med jeres tegning på det samme sted? Altså også indbydelser?

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Jamen paptallerkner og sugerør er købt på Notonthehighstreet, engangskrus er købt på en industriagtighjemmeside herhjemme, men de er nemme at finde i mange varianter 🙂 Og nej, indbydelserne fandt jeg HER og klistermærker på Pixum. KH

 15. Maria siger:

  Hvis jeg en dag bliver gift, SKAL der være en bland-selv-slikbod. Ej, for en god idé 😀 Og så er jeg i øvrigt rigtig glad for at, at du er tilbage i radioen :))

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Du er sød Maria <3 Det er også dejligt at være tilbage! KH

 16. Louise siger:

  Sikke fine detaljer og enormt meget inspiration til en brud, der skal giftes om tre uger. Hvor havde I købt jeres slikposer? Det synes jeg ikke (undskyld hvis det stod der), jeg kunne finde i teksten. God lørdag:-)

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Dem købte jeg på Notonthehighstreet – det er en super hjemmeside 😀 STORT til lykke! KH

 17. Laura siger:

  Hvor ser det hele bare fint ud 🙂
  Hvor fik du fat i de broderede lommetørklæder? De er så søde og betænksomme.
  Kh, Laura.

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Dem bestilte jeg på Notonthehighstreet – der findes rigtig mange forhandlere, så du kan finde lige det du kan lide. Ej nu bliver jeg i tvivl, om det var Etsy eller Notonthehighstreet, men de har begge den slags 🙂 Jeg har desværre ikke noget link. KH

 18. Lene siger:

  Så flot og mega sejt!!! Hvor er popcorn holderne fra? 😊

  1. Cathrine siger:

   Dem havde jeg købt på notonthehighstreet.co.uk – ret genial side 🙂 KH

 19. Christina siger:

  Hej
  Vildt fede detaljer. Hvor købte du kaffekopperne henne ? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Åh det kan jeg faktisk ikke huske, men virkelig ikke noget specielt. Det kunne godt have været sådan noget her, men vi lavede jo så selv klistermærker.

 20. Nanna siger:

  Hej Cathrine(-:
  De der gennemsigtige skeer i bland-selv-slik-skålene, hvor har du mon købt dem?
  Og tak for en forrygende blog!

  1. Cathrine siger:

   Jeg kan simpelthen ikke huske det efterhånden, men jeg husker at google det og købte hos den første og bedste uden problemer! En danske webshop! KH

 21. Cecilie siger:

  Hej 🙂
  Du fandt en prikket gæstebog!! Hvor opstøvede du mon den? Har næsten opgivet min gæstebogsjagt – der er ikke så stort et udvalg og kors der er meget der ikke er for kønt.
  Håber du kan huske det 😀

Send en besked