Top

Building a bedroom

06.04.2018
Skabt af Cathrine

Jeg er så klar til at rykke ind i vores soveværelse. Efter en uge med syge håndværkere, hvor der ikke er blevet lavet en snus, så håber jeg på en produktiv næste uge.
Det lyder på håndværkerne, som om de kan klare det hele næste uge. Men der mangler følgende:

 • At få lagt et ekstra lag tagpap under tagterrassen
 • Få bygget fundament til tagterrassen
 • Påsat værn på tagterrassen – og lagt terrassegulvet (som dog kommer færdige fra værkstedet som treller)
 • Sat al ydre beklædning på tagettagen samt monteret tagrende på rummet
 • Al elektricitet ude og inde skal færdiggøres
 • Indenfor skal Kabegulvet smøres på
 • Væggene skal have en sidste gang
 • Klædeskab skal bygges
 • Trappen skal monteres (men kommer først i uge 16)
 • På underetagens skal der lægges en MDF-plade på gulvet, så vi kan få Kabe der også
 • Der skal monteres et faldværn mod den originale trappe

Lyder det doable på en uge? Det synes jeg ikke, haha! Men det er selvfølgelig mange forskellige mennesker; vvs’er, tømrere, maler. Måske kan det lade sig gøre? Vi krydser fingre. I hvert fald for at rummet inden for kommer på plads, så vi kan komme på plads.

^^^Soveværelset set mod trappehullet med skabsvæggen i ryggen


Men vi er trods alt så langt, at vi begynder at planlægge. Væggene er hvide og gulvet er en lysegrå spartel fra Kabe med navnet ‘concrete’ (fik jeg nævnt, vi har gulvvarme i det nye soveværelse?!).
Derudover har vi valgt den lyserøde, vi begge elsker, til noget andet – I husker måske, at vi overvejede et lyserødt Kabe-gulv? Efter Adams ønske faktisk! Men nu har vi valgt noget lidt mindre permanent. For enden af rummet kommer en skabsvæg (IKEA Pax-løsning), og der tænker vi REFORMs linoleumslåger i farven ‘Powder’ – I kan se farven nederst i collagen på et køkken.
Derudover har vi ikke lagt os så fast på farver – jo, det her tæppe har vi endelig fået renset for fugleklatter, haha! Sådan går det, når man shopper i medinaen. Det tænker jeg er mega smukt deroppe – masser af varme og glæde. Jeg kan godt forestille mig både blå, rød, lyserød og gul deroppe. Mikset med de smukke, rå trærammer, den sorte trappe og et smukt træterrassegulv uden for.
Vi har faktisk været mega gode til ikke at købe noget til rummet endnu – vi vil helst gerne gå det til og fornemme det. Større er det jo heller ikke. MEN den smukke, gule spejl-foldevæg er købt. Den er fra Birger1962, og vi har begge to drømt om sådan et møbel – folk kommer jo til at gå gennem vores soveværelse, når de skal på tagterrassen, så det var en måde at skærme lidt af. Og så så savnede jeg et spejl i fuldfigur. Men det er egentlig det eneste, vi har købt. Nårh ja, og så to lamper til tagterrassen!
Vi skal have fundet gardiner ret hurtigt, da vi har 6-7 meter vindue, haha! Og jeg har kig på Pantoufle, som jeg faldt over i Rotterdam. Jeg er mest til nogle lysegrå, når nu der kommer lidt mere spræl på farverne deroppe, og jeg tænker umiddelbart lidt kraftigere hørgardiner. Vasket hør, nogen man ikke ser igennem, men som stadig har det lette look sammenlignet med fx velour, som jeg ikke synes passer til den ret stramme stil deroppe.
Og så er der den der seng. Vores nuværende seng er 140 cm (Brimnes med opbevaring under), og vi kunne godt tænke os at gå op til 160 cm. Og så kunne jeg godt tænke mig en seng uden opbevaring under. Jeg kunne tænke mig, at rummet var lidt lettere at se på, og sengen vil fylde meget i rummet. Altså et helt nyt stel og madras. Men der er jo INGEN pæne sengestel! INGEN! Jeg har trawlet alt, alt igennem.
Jeg har altid drømt om en Hästens – det minder mig om alletiders barndomseventyr Prinsessen på Ærten med sit vamsede, vilde look. Meeen, det er lidt af en udskrivning. Måske man skal vente lidt, til man sådan bliver rigtig voksen… Så endelig – hvis I kender nogle smukke sengeproducenter, så sig til! Jeg er ret lun på rattan/fransk flet og bambus. Dem jeg finder, som er smukke, de kan alle findes i udlandet tsk tsk… Og i udlandet kører de andre mål end os andre.
Men hvad synes I ellers? Er det til at forestille jer? Jeg skulle til at spørge, om I glæder jer, haha! Men det gør jeg, kan I rigtignok fornemme!

46 kommentarer

 1. Årh, det bliver bare skønt, er jeg sikker på – jeg håber prinsesse-på-ærte-drømmen lykkes i den ene eller anden henseende 😀
  – A

 2. Kristina siger:

  Jeg vil faktisk anbefale jer at gå op i en 180 cm seng hvis I regner med at have en lille bebs liggende. De er små, men fylder vanvittigt meget!

  1. Michelle siger:

   180 MINIMUM! 😉 Vi har købt en 200X200 og den måtte gerne være større. Det er skønt med pladsen. Pt har vi kun én lille én der sover der, men skulle der komme flere skulle der også være plads til dem ☺️ I kunne overveje at lave jeres eget sengestel?

 3. Frederikke siger:

  Det ser vildt lækkert ud og jeg elsker dit hood, der må være tæt på Værnedamsvej ud fra dine instagrambilleder :-). Vi leder selv efter ejerlejlighed på Frb; vores tidligere hood! Må jeg spørge, hvor højt oppe kommer til at bo med tilbygningen? Altså er det et hus eller en lejlighed?

 4. Camilla siger:

  Auping har en ny linje med nogle lidt luftigere-udseende sengestel. Om de er pæne er en smagssag. Men knap så boksede, som andre. VI har nogle af de der med store bokse – men de er så super dejlige! Og dyre, av – så dem skifter vi ikke lige ud. Men bedste investering nogensinde. Vi er kommet op på 2 x 90 – altså en 180 i bredden. Mega rart!

 5. Lisa B. siger:

  Som tidligere sengesælger går det helt ondt i hjertet når folk snakker om en “flot” seng. de fleste senge i ordentlig kvalitet kan fåes i mange farver og stoffer, så lov mig at gå ned og prøv nogle forskellige madrasser og mærk hvad der passer til jeres kroppe. Det skal være en “god” seng, og det er meget individuelt hvad man er til. Af fjedremadrasser kan jeg anbefale “Wonderland”. mange flotte stoftyper og holdbarheden er helt i top. Er i mere til latex så prøv Dunlopillo og er i til memoryskum så prøv Tempur.
  Prøv jer frem og snak med en sælger der har forstand på de forskellige typer madrasser og fordele og ulemper.

  1. Marie siger:

   Vi går også med sengeovervejelser og det her var en god hjælp 🙂 Tak for at dele anbefalinger Lisa B!

 6. Nina siger:

  Hvor bliver det fint 😊 Når nu projekt baby lykkes lige om lidt for jer, vil jeg anbefale mindst 180 cm bred seng, hvis der er plads til det. Vi har en seng på 160 og det er liiiiidt stramt når der kommer en lille op i sengen.
  Glæder mig meget til at se det færdige resultat. Det ser jo SÅ nice ud med sådan en terrasse midt i byen 😍

 7. Line siger:

  Hvor bliver det fedt! Nu har jeg ikke helt styr på plantegningen på huset, men hvad er grunden til at rummet skal bruges som soveværelse og ikke stue? Tænker bare at det kunne være et dejligt stuerum også. God weekend og krydsede fingre for at håndværkerne når alt på to-do listen i næste uge:-)

  1. H siger:

   Tænker præcis det samme. I kommer jo til at bruge al jeres tid i soveværelset i løbet af dagen med så dejligt et lysindfald! 🙂

 8. J siger:

  Det rum der, det bliver SÅ fedt! Angående seng har vi lige købt en kontinental – der er hverken luft eller opbevaring. Og det er heller ikke rigtigt et sengestel. Men en stor seng i flot farve med flotte egetræsben. Som at være på hotel 😉 Vores er fra livingbed. Prisen er overkommelig:)

 9. Anne siger:

  Hvis I sælger jeres gamle seng kunne jeg godt være interesseret i ar købe. Sig endelig til når/hvis tid er 🙂

 10. Signe Op. siger:

  Åh, det bliver lækkert! Så dejligt for jer! 😊
  Jeg synes, Auping laver nogle ret fine senge (og de skulle vist også være ret komfortable, har jeg hørt). Men jeg forstår så godt dit ønske om en Hästens! For pokker, man ligger godt i de senge! Du kunne evt prøve at kigge på Søvn & Comfort her i min by (Holstebro). De leverer vist fragtfrit til hele landet, og jeg mener, de tilbyder finansiering også (men jeg aner ikke noget om renterne osv. – det er bare hvis nu den der Hästens blev en uundværlig investering, haha!) Generelt tænker jeg, det er en god investering med en skøn seng. Søvn ér altså vigtigt! Og så vil jeg også anbefale en seng på 180, hvis I har mulighed for det.. 😊

 11. Nina siger:

  Hvor er kommoden nederes fra? Synes ikke lige jeg kan se det i teksten 🙂 tak!

  1. Anne siger:

   IKEA stockholm-serien. Den har været udsolgt længe, men de har her på det sidste fået 5-10 stykker i hver IKEA. Jeg nåede at hapse en for et par uger siden. Se den her: https://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/30345072/

 12. Ditte siger:

  Aj, det bliver jo bare så godt!😍 De vinduer I har valgt synes jeg simpelthen er helt vidunderlige. Er selv næsten lige flyttet til en del flere kvadratmeter og rum og i gang med processen at indrette på ny. Elsker det!❤️ Har totalt indretnings-fever😄

 13. Anne siger:

  Kunne du ikke tænke dig at vise dine egne fingerringe frem i et indlæg? Jeg synes ikke, det er helt nemt det med pæne ringe, så kunne så fedt at se dine samt vide, hvor du køber dem henne 🙂

 14. Fie siger:

  Denne seng synes jeg er fin: https://nichba-design.dk/en/shop/bed-frame/. Let, rå og dansk design!

 15. J siger:

  Jeg vil også anbefale en 180 cm bred seng, hvis I har plads til det. I juli sidste år kom vores datter til verden og der gik ikke lang tid før vi måtte udskifte vores 140 cm med 2 x 90 cm. Den ekstra bredde giver større tryghed for at hun ikke falder ud og for at vi ikke kommer til at lægge os på hende i søvne. Det var planen at hun skulle sove i sin egen seng, der står op ad vores, men hun er endt med at sove mellem os/mellem mig og sin egen seng. Det gør i øvrigt 3 ud af 6 af babyerne i min mødregruppe stadig, 8-9 måneder gamle. Det er nemt når man ammer og når ens baby har brug tryghed 🙂

 16. katrine siger:

  Det lyder som om at I meget snart er i mål. Vi bygger jo også om, og jeg vil mene, at jeres liste er realistisk nok for håndværkerne at nå. Måske det er elektrikeren, der kommer til at knibe med tiden, men alt det andet, tror jeg godt kan lykkes. Held og lykke med slutspurten, vi glæder os til at se billeder fra sidste etape.
  Vi har også kigget på Hästens senge, men også Auping. Vi vil nemlig også gå fra 140-160/180 og så kan man ligeså godt vælge noget ordentligt, synes jeg. Så jeg følger lige med i kommentarfeltet for folks anbefalinger. Har du overvejet grønne gardiner til gulvet og skabslågerne, altså ikke skriggrønne, bare lidt matte og mættede i de lyse grønne nuancer. Bare en idé. Selv kigger jeg på gule gardiner til vores nye overetage, men kæresten hælder mere til hvide/lyse.
  Rigtig god weekend og tak for et inspirerende indlæg. Kh Katrine

 17. Ann siger:

  Jeg elsker simpelthen indlæg som dette! Åh, designlæreren i mig bliver helt lykkelig! Og jeg har helt seriøst pinnet det semi-gennemsigtige skab, du har med i collagen. Jeg går og drømmer om et ‘linnen closet’ med hvide, smukke håndklæder og hvidt sengetøj i tykt bonuld. Ville det ikke være vidunderligt i sådan et skab?

 18. Liza siger:

  Det bliver da for lækkert, når det nu er færdig om ikke så længe 😊 Jeg tænkte på, om I har nogen erfaring med KABE? Og hvilken slags er det? Jeg skal nemlig til at bruge KABE Stone på en bordplade som køkkenbord, men jeg har ingen idé om hvor godt det holder og egner sig til det slid, der kan være på et køkkenbord – jeg ved godt, at det selvfølgelig vil være anderledes end brug på gulv og vægge.

 19. Berit siger:

  Har du set Coop’s sengegavl i bambus? Den er ret fin, dog udsolgt lige nu. 😉
  https://shopping.coop.dk/vare/livingogmore-sengegavl-peacock-natur-180-cm-skab-blikfang-i-sovevaerelset/5706245349946

 20. Nina siger:

  Kender du LLLP på Fælledvej? Det er godt nok ikke bambus, men de har sådan nogle fine senge i både træ og ikke mindst det lækreste stel i stål. Og vælg for Guds skyld 180 cm….
  http://lllp.dk/category/products/beds/

 21. sara siger:

  Vi har selv dette meget enkle stel https://www.bluemoon.dk/shop/senge/senge-uden-hovedgaerde/blues- uden at bruge elevations delen.

 22. Julie R siger:

  Hej C,
  Min svigermor har en fantastisk lille sengeforretning i Vejle – sengeexperten.dk. Hun kan helt sikkert hjælpe dig! Sig endelig til hvis det er. Og Hästens er jo en drømmeseng 😍
  Knus!

 23. Sofie B siger:

  Jeg går meget op i hvordan ting ser ud, men med senge er det fuldstændigt ligegyldigt. Der kommer komfort først. Vi har købt en kæmpe firkant af en kontinoal seng (210×180) der har gjort at jeg ikke længere har ondt i ryggen når jeg vågner og at min kærestes migræne er blevet meget mindre. Det er guld værd og meget bedre end en pæn seng. Med hensyn til den store udskrivning og vente med at købe seng til at I bliver rigtig voksen er lort. Jeg var lige blevet 23 da vi købte seng og selvom det var mange penge(især på SU) vil jeg ikke bytte de penge til noget andet heller ikke ferie eller en større lejlighed. Så ud med jer og prøve senge ! 😁

 24. Christina siger:

  Ih det bliver så smukt jeres nye soveværelset, det bliver da for lækkert at ligge i sengen med den fantastiske udsigt I får 😍 Apropos seng, hvor skal den egentlig stå i rummet? Jeg kan umildbart ikke lige se for mig hvor sengen skal stå, da du skriver jeres garderobeskab er for enden hvor billedet er taget.
  Og igen apropos seng, så skal man lige være klar over, at en Hästens madras skal vendes en gang hver 3.uge det første halve år.. ahem, og det skulle vist været noget af en bakseri. Min kollega var ved at gå ud af sit gode skind det første halve, men sov til gengæld som en drøm 😂✌🏻

 25. Josephine Christine Rose siger:

  Tag her ind og kig. Han laver custommade sengestel og de er vildt flotte. specielt den det der er ‘træ’-farvet står super smukt, det kan ses i hans butik.
  http://lllp.dk/plywoodbed/

 26. Sara siger:

  Som alternativ til Hästens, så laver IKEA faktisk nogle rigtig fine continentalsenge som kan fås med sengegavl. Jeg har haft to forskellige af dem og de har begge været super gode. ☺️

 27. Karina siger:

  Måske kunne sengestellet fra IKEAs Hjärtelig kollektion bruges? Madrassen ligger frit oven på, hvilket jeg synes ser virkelig flot ud. De har også en sengegavl i rattan i samme kollektion. 😊

 28. I siger:

  Af sengestel kan jeg anbefale Hay. De har nogle helt plain nogle i sort eller hvid. Tit kan man finde dem brugt til billige penge. Det ligner, at den sorte udgave ville matche jeres spiraltrappe:) Good luck!

 29. Anita siger:

  Glæder mig til mere indretning og at følge tilbygningens udvikling på bloggen! Er selv flyttet på dobbelt op kvadratmeter for en måned siden, så der er masser af ledige kvm til indretning 😀
  Jeg synes også I skal gå op i 180, hvis der er plads til det. Især hvis I vælger at købe en dyrere seng. Jeg har en seng fra Dux, som jeg synes laver enkle og pæne senge. Ingen opbevaring under (og jeg har forbudt mig selv at smide opbevaringskasser ind under sengen, selvom det er nærtliggende). Giver et let udtryk og nemt at rengøre!

 30. Anne-Sofie siger:

  ift til sengestel kan jeg klart anbefale lllp:
  http://lllp.dk/steel-bed/
  Den har vi, og det er virkeligt lækkert, lidt råt, men samtidig tyndt og let i det. 🙂

 31. Cecilie siger:

  Hvad alle de andre siger: I bliver IKKE kede af at gå op til 180 cm bredde. Det lyder som noget af det mest usexede at få så meget plads at sove på, men I fortryder det ikke! Vi gik fra 160 til 180 for nylig efter at have indset, at vores datter oftest lander mellem os om natten og nu kan vi alle 3 sove der uden at ligge i akavede stillinger og vågne med ondt i muskler man ikke anede fandtes!
  Og jeg synes også det kunne være interessant at se en plantegning på før og efter måske? Det er lidt svært at forestille sig, hvad der skal være hvor. Vi bor selv på 3 etager med soveværelser øverst og der er megen renden op og ned, men det finder man først ud af, hvordan fungerer for én, når man bor i det 🙂

 32. Helle siger:

  Sikke en smuk trappe – hvor får I den lavet og vil du fortælle ca pris? Det er lige hvad vi mangler til vores minihus!

 33. Kaja siger:

  Glæder mig SÅ meget til at se den færdige indretning af soveværelse og terrasse 🙂
  Vi har en mega fin og god seng fra tempur. Hvis jeg selv skal sige det 😉 Petroleumsblå med sengegavl og med træben. Og 180 bred 💙

 34. J siger:

  1) Den kommode er SÅ smuk! Sukker efter den, men jeg synes nu 2999 kr er pebret ift. det er IKEA…. Mon ikke den ender herhjemme alligevel 😀
  2) Som så mange andre: overvej en 180cm. Vi er gået fra 140cm til 180cm. Det bedste valg – om end vi ikke ligger sååååå tæt hele tiden længere 🙂

 35. Søs siger:

  Hej! Hvor er standerlampen fra? 🙂

 36. Karen siger:

  Hvad hedder mon den fine rispapirslignende lampe på ben? ☺️

 37. M siger:

  Det passer ikke at der ikke findes smukke senge. Se fx denne skønne sag fra det danske møbelsnedkeri Woodenmind: https://www.woodenmind.dk/work/44/. Den på billedet er til 1.60 madras, men man kan sikkert bestille en større hvis I vil have plads til baby. Ih hvor er det skønt for jer det endelig lykkedes. Stort Tillykke!

 38. Karoline siger:

  Jeg vil også lige ytre min holdning til sengebredde – 180 cm eller derover må da være det eneste rigtige 😜

 39. Nina siger:

  Et par tips herfra!
  Da vi skulle have ny seng var jeg også helt klar på Hästens, men ja – aaaalt for dyr! Så vi tog i Drømmeland og fandt den dejligste dejlige kontinentalseng. 20K men sikke en investering. Og han gav en pæn sjat rabat (helt af sig selv – tror vi fangede ham på en sløv dag + vi havde annonceret at vi “bare kiggede” ☺️ ). Jeg var heller ikke til opbevaringssenge, men kunne godt lide det voluminøse look ved dem og så er kontinental bare godt.
  Det var første tips. Det andet går på din bambuskærlighed. Prøv at tjekke Julies indlæg om Coop’s SS18 kollektion. Det kunne være gavlen faldt i god smag: http://mossroom.dk/2018/01/28/smukke-bolignyheder-fra-coop/
  Det sidste går på jeres valg af sengestørrelse, og det er på ingen måde for at lyde bedrevidende. Jeg tænkte selv: riiigelig med plads på en 180 cm bred seng OGSÅ når baby kommer. Han er ikke engang et år endnu og jeg kunne godt have tænkt mig en 200 bredde! Hahah. Men i hvert fald.. min anbefaling ville være minimum 180 hvis i har plads til det!
  😊😊

 40. Amalie siger:

  Vi købte en total “prinsessen på ærten”-seng i MyHome, og satte egetræsben fra IKEA på, i stedet – det spiller👏🏼
  De har sommetider ret vilde udsalg og tilbud, så man kan få vildt meget seng for pengene☺️

 41. Helene siger:

  Hvad er det for en fin blå lampe på billedet?
  Tillykke med at i er ved at være i mål

  1. Cathrine siger:

   Det er noget Murano 🙂 Prøv at google Murano + lamp 🙂 KH

Send en besked