Top

Byggeprojekt #3: Okay, okay I får mig til at tænke

15.01.2017
Skabt af Cathrine

koekken
Det kører rundt i hovedet hele tiden, det lille husprojekt. Virkelig! Jeg tænker på det i alle leder og kanter. Det har også afstikkere i drømmene – i går morges vågnede jeg med skuldrene spændt helt op under ørerne. Jeg havde haft mareridt. Vi var flyttet i rækkehus – alle nabohusene lå på fast jord. Men vi havde fået enderækkehuset, og det lå i vandet – altså, det var en enderække-hus-båd. Sært setup. Men vi var knapt nok flyttet ind, og så var min veninde Carina hjemme hos os. Hun gik ud på badeværelset, og så tippede hele båden og slog stevnen mod kajkant, og så fossede vandet ind som en anden Titanic, og jeg forsøgte febrilsk at få alt mit tøj ud – det lå alt sammen i IKEA-poser, og vandet tog bare til. Jeg indså, at det var for sent at gøre noget, og vandet nåede over mit hoved nede i soveværelset, og lige som jeg skulle til at ånde ud og sluge vandet, vågnede jeg. Stiv som et bræt. Siger det lidt om stressniveauet over det kæmpe projekt? Jeg drukner bogstaveligt talt, haha! Eller, “haha”, det er jo skide tragisk i virkeligheden, haha!

Jeg vågnede med den der “thank God – det var en drøm”. Kender I den? Men komisk drøm. Og sygt balancepunkt i vores enderække-hus-båd – den tipper simpelthen ved lokumsbesøg.

Jeg synes nu ikke, det er sååå slemt igen, men det er klart, det fylder meget – også om natten.

Jeg har grublet videre over jeres tanker omkring gulv – I siger stort set alle sammen sildeben i den grålige nuance (den findes i øvrigt i tusinde grålige nuancer). Den er super rå og mega smuk, og fordi det er en cementflise, så passer den sindssygt godt til vores fabrik. Et godt mix af husets fabriksånd og noget klassisk.

Men jeg har tænkt videre! For da vi besøgte Marokk, fik vi et par farveprøver med hjem. Den ene var en meget sart lyserød, “petal”. Den er ikke så kraftig lyserød som på billedet. Og så fik jeg den idé, at lave størstedelen af gulvfladen grå. Og så en fyrre centimeters penge fra selve køkkenet mikse lidt tilfældigt over i den lyserøde, og så lade den lyserøde fortsætte op bag køkkenet. Enten helt til loft eller blot en fyrre centimeter over bordpladen på køkkenet. Som “stænkplade”. Giver det mening? Køkkenet er super tungt og mørkt i tombak, som er en behandlet messingoverflade, det er meget maskulint, så måske det vil klæde kontrasten med den sarte og svage lyserøde bag?

Jeg er lidt i tvivl, om det giver mening – men jeg har prøvet at visualisere det oven for. Og nederst er der et billede af flisemiks – vores ville jo så bare være mestendels grå og så miksende “tilfældigt” over i lyserød.

Vores spisebord er i vild eg, hvorfor det er med på billedet for at give sammenhængen mellem fladerne. Køkkenbordpladen har vi ikke rigtig fundet, men det bliver ikke beton som på billedet – det er for meget med det grå gulv. Men kors, det er svært!

Men hvad tænker I, kunne det være flot? Min mand er i øvrigt ikke bange for lyserød, så længe det er flot. Han er måske mere til at det kun er i gulvet og ikke på væggen… Men hvad tænker I, kloge hovedet? Det er så højest værdsat, kan I tro!

Fliser er fra Marokk // Køkkenet er fra Reform // Lampen er fra Stilleben og HØJT på ønskelisten over køkkenet

img_3843

42 kommentarer

 1. Katja siger:

  Det er lykkedes dig ret godt med din visualisering! Jeg tror det kunne være rigtig fint med de lyserøde tilfældigt placeret klinker, men jeg vil give Adam ret i at de kun skulle være på gulvet og så kun grå på væggen. Jeg tror det ville være rigtig fint ligesom at markere køkkenet på den måde. Men jeg ville nok ikke selv turde kaste mig ud i de lyserøde i frygt for at blive træt af dem.

  1. Cathrine siger:

   Feedt at det giver mening 😀 Det kan godt være, at de kun skal være på gulvet, som I begge siger. Arg, det er en svær beslutning. Man kan også over tid skifte køkken men fliser bliver ligesom liggende – det skal gøres rigtigt 🙂 KH

 2. Katja siger:

  Jeg synes HELT sikkert I skal gå efter at mikse de lyserøde ind i gulvet OG lade dem fortsætte op, så det fungerer som stænk-plade! All-in! Man bliver ikke træt af god smag!

  1. Cathrine siger:

   Du er god Katja, tak for besyv! Den er stadig på overvejeren 😀 KH

 3. Line siger:

  Rigtig god ide med at bruge de to farver, synes jeg, og også at lade det lyserøde fortsætte op ad væggen. Men jeg vil nok være mest til at lave overgangen mellem de to farver være mere brat/clean cut agtig! Det andet bliver lidt for sjovt til min svar, når det er så permanent en løsning:)

  1. Cathrine siger:

   Det kan også godt være, at det er det, der skal til – det er noteret 😀 KH

 4. Stine siger:

  Har i overvejet linoleum som bordplade? Jeg har det selv i køkkenet og elsker den blødhed det giver til rummet. Både den matte overflade og følelsen af at kører hånden henover.
  Elsker når fliserne går helt op til loftet, men måske det bliver for overvældende, når der er lidt farve på. Men det vil være den modige, stilige løsning.

  1. Cathrine siger:

   Ja det var faktisk talt en hel del om, vi har et skrivebord i samme materiale, som vi er så glade for. Det er både lyddæmpende og naturligt 🙂 Men vi kan ikke helt finde ud af farven i så fald sammen med det mørke køkken. Vi har også talt om en mørk marmor, sort/brunlig… Det er faktisk ikke helt nemt 🙂 Hvilken farve har du? KH

   1. Stine siger:

    Jeg har bare en sort bordplade, resten af køkkenet er hvidt, så det er ret standard, lige med undtagelse af den linoleum. Den giver lige mit køkken et ekstra plus, syntes jeg.
    Blev helt forelsket i en skovgrøn linoleum jeg så hos en af de der ikea hack køkkenfirmaer. Den så så lækker ud. Eller en koksgrå.

 5. Pernille siger:

  Jeg kan godt genkende din drøm! Vi er også selv igang med byggeprojekt, bare et helt hus – og nå ja, et andet hus på grunden der først skal rives ned. Puha alle de beslutninger! Jeg ville måske overvej at nøjes med de lyserøde på væggen. Det er altid nemmere at skifte dem ud end fliser der har lagt tilfældigt i et gulv. Det er i hvert fald billigere, hvis man på et tidspunkt skulle blive træt af det 🙂

 6. Astrid siger:

  Jeg er mest bekymret for at i vil have betongulv i køkken/spisestue. Det kan godt komme til at virke meget råt, og få et koldt udtryk. Mere end man lige regner med. Det er en god ide at besøge et hjem med samme type gulv for at forstå det rigtigt. Det skal være et hjem og ikke bare et prøvegulv i butikken. Prøv at gå på gulvet både med strømpefødder og med bare tæer. I har højst sandsynlig gjort jer de tanker. Men taler af bitre erfaringer

 7. Anna siger:

  Benton-gulv.. Det er så godt som ligemeget hvilket mønster, der ligger under i køkkenet, for I skal have tæpper på for at kunne holde ud at stå på det i længere tid. Men ligger I nu alligevel fast på betongulvet: En lys/varm/let farve (kunne godt være lyserød..måske orange?) vil gå godt til de mørke/tunge elementer i køkkenet. Er spændt på om det “tilfældige” mønster vil irritere tøjet – jeg selv søger mønster og symmetri i sådan noget som store flader. Men hvis det bliver lavet godt, kan det nok komme til at se harmonisk ud.
  Lidt tanker herfra 🙂

 8. Mette siger:

  Min tanke er at det lyder som om I baserer de ret store beslutninger om f.eks. fliser på følelser der er meget modefunderede. Jeg tror det betyder at I bliver hurtigere træt af det, og vil være nødt til at skifte ud igen. Hvorfor ikke holde det rimelig klassisk ift. materiale og farvevalg og så lade det være op til selve indretningen, at gøre det mere trendy?

 9. Mathilde H siger:

  Jeg synes, det lyder rigtig fint med de lyserøde fliser, der blender ind, og så længe der er tale om en hel sart tone, ville jeg ikke være så bange for at blive træt af det 🙂 Jeg glæder mig meget til at se det endelige resultat (hvis vi altså får lov) 😉 God mandag! KH Mathilde

 10. Rikke C siger:

  Jeg har ikke lige et besyv at give med ift gulvet. Der er jeg sikker på, I finder det helt rigtige.
  Men jeg har lige klukket højlydt over rækkehus-båds-fortællingen. Tak for morgenens første grin 😂😊

 11. Du har bedre smag end os allesammen tilsammen, tror jeg – så hvem er vi at give dig gode råd 😀
  Når det er sagt…De lyserøde fliser – er lyserød en af dine/jeres “grundfarver” generelt?
  Med grundfarver mener jeg en farve man personligt aldrig blivet træt af. Hvis svaret er ja, vil jeg sige go for it. Men er I tvivl, tænker jeg, at lige præcis fliser er ret permanente, og man så måske i stedet skulle lege med farver ift. de ting, som er lidt nemmere at skifte på sigt.
  Kram fra Maria

  1. Faldt over dette billede og kom til at tænke på dig:
   https://dk.pinterest.com/pin/376683956318580873/

   1. Cathrine siger:

    Det er også på et af mine boards 😀 Tror det er et af de steder, jeg har set det fungere !KH

 12. Ida siger:

  Hvor lyder det som nogle pæne og spændende overvejelser I har.
  Har I tænkt på om I evt. på tidspunkt vil have gulvtæpper (altså ikke faste) og at de måske kan være svært at finde nogle der matcher/passer hvis I har flere farver fliser….
  Jeg ved ikke om det giver mening, men det kom jeg bare til at tænke på….

 13. Sofie siger:

  Hmm, jeg synes virkelig den sarte lyserøde ville være smukt til det mørke træ i køkkenet. Jeg ville nok gå for et all-grey gulv, men det er bare fordi jeg ville blive ærgerlig hvis jeg på et tidspunkt fortrød lyserøde fliser. En væg kan trods alt males og give (næsten) samme effekt! Men jeg er også better safe than sorry. Lampen er for vild.

 14. Caroline siger:

  KÆMPE ja til lyserød! Jeg tror det kunne se SÅ flot ud at kombinere de grå cementfliser med lidt lyserød. Om det kun skulle være gulvet, eller også lade det gå helt op på væggene, er jeg dog lidt i tvivl om. Men hvis nogle skal ha’ lyserøde sten, så ER det da dig, Rocker 🙂

 15. Josefine siger:

  Jeg synes at idéen er super god, og jeg kan sagtens visualisere det. Dog vile jeg være virkelig påpasselig med at mikse den med lyserød, for selvom den til alle tider er fed at iklæde sig – hvordan vil du så synes den er på væg og gulv om 10 år? synes dog det er fedt at bruge to farver så der kommer lidt kontrast.
  Sidenote: Er hel vild med den lysegrå, og sildebensmønster er bare alle dage pænt!

 16. K siger:

  Flot – og ville selv ønske jeg havde modet (og muligheden) . Er selv blevet inspireret her: http://bobedre.dk/inspiration-til-badevaerelset/naar-hvide-badevaerelsesfliser-er-alt-andet-end-kedelige – hvor billede 4 viser lidt a la det du taler om.

  1. Cathrine siger:

   Præcis! Også et billede jeg har pinnet 🙂 KH

 17. Christina siger:

  Jeg elsker at foelge med i jeres byggeprojekt! Det er super inspirerende, fordi jeg selv staar og skal finde en ny lejlighed og der helt sikkert ogsaa skal ske nogle ting med den. 🙂 God mandag!

  1. Cathrine siger:

   Fedt Christina, og god fornøjelse med det! Det er så fedt at finde det rigtige sted og indrette sig 🙂 KH

 18. Naf siger:

  Jeg tror den kombi er et hit! Når jeg ellers har set billeder af jeres hjem, så kan det være at “ren” grå beton bliver for koldt til jeres stil… Jeg har selv lyserøder mosaikker på badeværelserne og farvespillet er kombineret, så det er kraftigere i bunden og bliver lysere opefter. Det giver noget liv og lethed. God fornøjelse med projektet ;o)

  1. Cathrine siger:

   Åh det lyder jo skideflot Naf! Har du et billede på instagram eller noget, jeg kan se? Jeg tror også at kombinationen kunne være meget meget smuk! Kh

 19. I siger:

  Uha, den lampe der….den har været screensaver på min ipad. Hvis jeg ikke var på SU, så var den min….

  1. Cathrine siger:

   Den er såååå flot! Og DYR X-D KH

 20. Christina siger:

  Cathrine, du er tilbage! Det er gået min næse helt forbi, og pludselig er der 13 nye indlæg fra dig. Det er fantastisk – velkommen tilbage, du har været savnet! Du er og bliver min yndlingsblogger:-)

  1. Cathrine siger:

   Jaaa 😀 Tak for den varmeste velkomst, Christina! KH

 21. Fanny siger:

  Jeg ville være lidt påpasselig med lyserød – det er ak så smuk en farve, men hvordan er den at holde ren? og mikse med andre farver? når i bliver trætte på det sarte? Jeg ville heller gå tone i tone , en evt lysere grå. Det er bare så meget nemmere at mixe og matche med farver i tekstiler, på vægge.
  Sikke et spændende projekt i har gang i 🙂 🙂 Glæder mig at følge det!

  1. Cathrine siger:

   Alle fliserne bliver voksbehandlede, så de er faktisk relativt nemme at holde 🙂 Jeg spurgte nemlig også meget ind til det nussede – sådan må det ikke se ud i et køkken, der skal være og se hygiejnisk ud! KH

 22. Nu spørger jeg bare helt lavpraktisk ang den byggeproces, der skal påbegyndes: Kan man ikke lave en “grækermodel”?
  Altså i den betydning, at de bygger jo ikke deres huse helt færdige fordi det er der ejendomsskatten så skal betales og lader en eller anden lille dims stå ufærdig – for altid
  Kan I ikke gøre det omvendt? Altså slå en flis af en mursten, så I officielt er i gang med at bygge? Der er jo ingen bestemmelse for hvornår det skal stå færdigt – og så kan det købe jer lidt mere tid
  Blot en tanke 🙂 Og jeg glæder mig til at følge med i processen. Det bliver altid dyrere og varer længere tid end planlagt, men det er altså også sjovt

  1. Cathrine siger:

   Grækermodel <3 I princippet skal kommunen ud og tilse, at der er "lavet hul", men jeg ved sgu ikke, om de kommer ud. Om der er ressourcer til det. Måske er det nok, hvis der står en palle byggematerialer? KH

 23. Anne siger:

  Jeg tør næsten ikke berøre emnet, det virker som en øm tå, men trækker det ikke lidt i jer, at alle blogger kollegerne er begyndt at skyde babyer ud? Jeres Rock Paper Kid bliver SÅ sød og smuk

  1. Cathrine siger:

   En dag 🙂 KH

 24. Sofie Borella siger:

  Hvor er det spændende! Jeg drømmer selv om den dag, hvor jeg har pengene til at føre den slags drømme ud i livet. Lige nu må jeg klare mig med en lille (dog skøn!) lejlighed på 52 kvadratmeter. Men drømmen om et stort køkken, hvor man kan udfolde sine gastro-skills fylder en del! 🙂 Jeg har lagt lidt billeder op fra min lille stue på bloggen her: http://www.borellasblog.dk/min-stue-paa-frederiksberg/ – Hvis det kunne have interesse.

 25. Ditte M siger:

  Det bliver jo det vildeste og smukkeste hus når I er færdige – håber vi må se resultatet 🙂
  Havde jeg turde OG havde haft dine fede idéer, så så vores nybyggede hus liiiidt anderledes ud 😉 Men synes helt sikkert I skal gå med det lyserøde, det er så meget jer og jeres indretning. Tror ikke på, at I bliver trætte af det. Men ja, måske det bare skal være på gulvet, så er det måske også nemmere og mere “frit spil” at vælge bordplade 🙂

 26. Rikke siger:

  Har i fået afprøvet tombak køkkenet? Vi overvejer det samme, men er nervøse for om legeringen/bruneringen er for sart overfor alm. madvarer, rengøringsmidler mv.

  1. Cathrine siger:

   Nope, ikke endnu. Men vi har set prøver ude hos Reform, der både havde fået lidt citronsaft osv. Det er jo et “levende” materiale, så det ændrer sig en del over tid. Det skal man være til! KH

Send en besked