Top

Byggeprojekt: Status pt.

12.04.2018
Skabt af Cathrine

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Byggeprojekt, Filmfabrikken

knit GINA TRICOT X ANINE BING (adlink)

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Byggeprojekt, Filmfabrikken
Status pt. er kæmperod. Rod alle vegne. Rod i mit hoved, rod i mit hjem. Rod, rod, rod. Men for faen, det er mit rod, vores rod! Og der er en ende på det.
Prøv nu at se engang, hvor langt vi er! Rummet er faktisk færdigt indenfor (minus trappen, der leveres i næste uge!). Kabegulvet skal hærde indtil næste weekend igen. Så kan vi bygge klædeskab deroppe. Og så kommer der lige en maler og fikser en kant ned mod gulvet og en fuge. Og skal vi ægte flytte ind – altså, hvis bare vi havde nogle møbler til det, haha!
Vi har solgt det meste; sofabord, sofa, skabe. Ikke at det var den slags møbler, vi skulle have deroppe alligevel – der var faktisk flere af jer, der spurgte, hvorfor vi ikke lavede stue deroppe. Og det er også et rigtig godt spørgsmål! Det var også vores allerførste indskydelse for fire år siden.
Vi har jo haft stue på vores 1. sal i de fire år, vi har boet på Fabrikken, og vi har ALDRIG brugt den. Det der med at hive gæster op ovenpå – vi har bare ikke gjort det. Vi bliver nede i stueetagen i køkkenet – så når vi en dag skal lave køkken, så er planen også at få plads til en enkelt sofa dernede. Men vi tror ikke rigtig på den der stue-/køkkenopdeling, som man har haft i gamle dage. Vi underholder, lever og ånder i køkkenet.
Så for ikke at bygge byens dyreste kvadratmeter og ende med ikke at bruge dem, så besluttede vi os for at rykke soveværelset op – så bliver vi også tvunget derop. Og helt ærligt, vi bruger minimum 1/3 af livet i sengen, så hvorfor ikke gøre det godt for sig selv? Det fede er også, at det ene værelse, der stadig har en dør, nede på 1. salen, og som derved kan lukkes af, skal bruges til fremtidens barn/børn. Og så har vi jo en nuværende stue, der delvist bliver til gæsteværelse/kontor og delvist repos. Ingen decideret stue længere – men på sigt køkken/alrum/stue nede på jorden.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Byggeprojekt, Filmfabrikken
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Byggeprojekt, Filmfabrikken
Men sådan her ser det ud pt. Kæmperodet. Og uoverskueligt. Men som hjem alligevel. Det er vores hjem. Og vi kommer på plads, lidt efter lidt. Når vi altså begge er hjemme fra rejser engang i maj, haha!
Men for filan. Vi sad i døråbningen forleden på terrassen, og vi måtte nive hinanden i armen. Fire-og-et-halvt år in the making. Vi gik fra et nej hos kommunen til nu at stå med en ny overetage. Alle de salte tårer over det projekt, sure naboer.
Forrige år mistede vi Adams far, så selv om, vi blev gift, var det et hårdt år. Og sidste år – jamen det kunne jeg nærmest rive ud af livet. Det hårdeste år til dato.
Men nu kommer foråret, og det hele lysner. For første gang i lang tid har vi ikke et stort sort hul foran os at balancere os udenom. Det har klaret op. Vi går gode tider i møde. Og må jeg have lov at sige – det er på tide <3
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Byggeprojekt, Filmfabrikken

17 kommentarer

 1. Rikke siger:

  Hvor er det sejt at I vælger at indrette huset efter hvad I bruger, og ikke at man “skal” have en stue. Vi kommer også sjældent over i sofaen når vi har gæster, vi bliver bare hængende ved spisebordet. Men vi bruger sofaen så meget selv, at den ikke rigtig kan spares væk.
  Vi går også og fedter med planer for hvad vi skal gøre med huset på sigt, hvor store værelser er der behov for, hvordan skal vi bruge kælderen, og hvordan skal vi skabe sammenhæng. Det er så fedt at drømme! Og heldigvis lidt nemmere at regne med tilladelser når man har et ganske almindelig 50’er hus på en helt almindelig grund.

 2. Amalie siger:

  Jeg bliver så glad på jeres vegne. Både over huset, men også over hele jeres fremtid som jeg er sikker på bliver fyldt med en masse lykke 🙂
  Jeg har set mange billeder fra jeres hjem efterhånden, men jeg har stadig svært ved at se det som en helhed. For noget tid siden lavede Christina Dueholm en virkelig fin roomtour video – måske du kunne lave noget ligende eller måske bare en indlæg om hver etage. Bare et lille forslag 🙂
  God dag
  Mvh Amalie

 3. Marie Lundholm siger:

  Hvor ser det skønt ud og hvor er det hele bare GODT for jer! Kæmpe tillykke med graviditeten. Jeg under jer det virkelig. Og tak fordi du deler det hele med os og lader os følge med 🙂
  KG

 4. Louise B siger:

  I fortjener dælme godt nok alt det gode der kommer til jer nu ❤️

 5. Camilla Kirstine siger:

  Kan 100 % følge jeres tanker ift. stue ! Mine forældre har en overetage med en kæmpe stue med terrasse, gulv til loft vinduer und alles. Men da de for nogle år siden renoverede og udbyggede et kæmpe køkken med højt til loftet og vinduer/døre hele vejen rundt som går i ét med sofa-området, har vi ikke sat vores ben i stuen ovenpå. Det er en skøn måde at bo på, fordi vi altid er sammen, men uden at vi nødvendigvis behøver sidde lårene af hinanden og kan lave forskellige ting, én laver ad, en anden ser tv-avisen og en tredje læser i hjørnet.. Det er et leverum og vi elsker det.

 6. Emma Jo siger:

  Hvor er det bare fantastisk og virkelig fortjent, at i nu er så tæt på at komme i mål – og så med så fedt et resultat – Åha hvor bliver jeg bare glad på jeres vegne. Det er jo den bedste følelse når noget lykkes efter lang tids kamp! Hurra for det

 7. Nina siger:

  SÅ velfortjent ❤️❤️

 8. Mathilde siger:

  Har du egentlig lagt mærke til at det udefra ligner lidt en Airstream? (campingvognen)
  Jeg er egentlig ikke så meget til camping, men har altid kigget langt efter netop dén vogn, fordi den er så sej at se på. Nu drømmer jeg da helt klart om en tilbygning i dén stil (det ville jeg nok også få brugt mere). Synes det ser mega sejt ud, og er en god kontrast til din ellers ret “feminine” indretning.
  Glæder mig til at se det endelig resultat, og håber også du vil lade os følge med i indretningen af de andre etager (eks. børneværelse, tillykke forresten!).

  1. Cathrine siger:

   Haha, nej det er ikke noget, vi har tænkt over – men jeg længe drømt om en! De er nemlig mega seje! Så måske det her er halvvejs mod målet, haha! KH

 9. Lina siger:

  Vil du ikke lave en housetour/rundvisning i hele huset når i er færdige og klar til det? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jo men der går nok laaaaang tid, da vi har solgt alle møbler og mangler det meste 😅 KH

 10. Johnsen siger:

  Har I så stadig sure naboer? Og hvodden forholder I jer til det?

  1. Cathrine siger:

   Haha ja! Nogen er. Vi har forsøgt at gå i møde som muligt og ændret i projektet en del undervejs og slugt nogle kameler. Men nu er vi der næsten! KH

 11. Anna siger:

  Jeg glæder mig til at se jeres færdige hjem. Jeg har ikke instagram længere, men jeg overvejer nu at oprette en bruger igen – kun for at følge med i dit liv… hehe. For det er også først nu, at jeg har opdaget, at du er gravid. Jeg føler lidt, jeg kender dig og at du er en af mine venner, fordi du deler så meget med os – og jeg er glad for, at det er sådan, du arbejder. Derfor fældede jeg altså også lige en tåre eller to, da jeg læste dit “vi-skal-have-barn-indlæg”. Lidt forsinket, men bedre sent end aldrig; kæmpe stort tillykke! Jeg er mega glad på jeres vegne (ligesom 21000 andre), og I fortjener kun det bedste <3

 12. Sofie siger:

  Kære du. Vil du ikke fotælle mig hvor både dør, gulv og vinduer er fra?
  Jeg er helt syg med den terrasse dør. Den ligner noget fra mit barndomshjem med en mega make-over 👌🏾

  1. Cathrine siger:

   Døre er fra Krone og gulv er fra Kabe 🙂 KH

 13. Pernille siger:

  Beklager en lidt forsinket kommentar. Jeg læser flittigt med på siden. Vi drømmer selv lidt om et Kabegulv, men er i tvivl om det er til at re selv? Betalte I jer fra det (og i så fald hvem?) eller kastede I jer selv ud i det?
  Mange tak for hjælpen ❤️

Send en besked