Top

Confetti and last lecture

05.12.2014
Skabt af Cathrine

rockpaperdresses, cathrine nissen, macbook, sokker med mopserDet har været fuldstændig vanvittigt overvældende, at så mange af jer har tilmeldt jer eventen på onsdag. Der er lukket for tilmeldinger, og Maria har været nødt til at trække lod. Det havde jeg altså ikke i mig, for hvor gad jeg gerne, at alle kunne komme med. Men vi skal overholde brandsikkerhed og kunne trække vejret.

Jeg troede virkelig ikke, at vi med så kort varsel kunne finde femten. Vi er blevet enige om at tage fem ekstra piger med +1, og så strække goodiebags’ene lidt. De bliver altså lidt mindre, men jeg tænkte, at det var federe at få lidt ekstra med 🙂 I al fald af hjertet tak fordi I gider og jeg ikke ender med bare at stå og hænge alene. Det frygtede jeg altså lidt!

Nu til noget helt andet. For jeg havde sidste undervisningsgang i går. Og det gik ikke engang op for mig, før jeg ligesom gik ud af døren. Den allersidste almindelige undervisningstime i KU-regie nogensinde. Jow jow, jeg har stadig noget vejledning, og jeg skal sikkert også have noget bachelorkursus. Men helt old school fag – jeg er færdig! Er det ikke glædeligt? Det er så mega optursagtigt. Og tænk, jeg vidste det ikke engang, jeg fejrede det ikke engang! Man kunne godt have drømt om en lille konfettikanon eller et orkester, eller bare en trio, der spillede op. Og nogen der kippede med flaget. Men jeg fik en kaffe fra caféen. Tjuhej. Og i går aftes efter træning  lavede jeg en røvfuld risengrød og spiste det selv. Selv om den først var færdig omkring kl. 22.30. Ahh! Der er intet som risengrød med smørklat og kanelsukker.

Hvis jeg skulle gøre noget om med det studie, så skulle jeg have kørt mere på, dengang jeg var på talentholdet. Taget fag hvert semester og ikke taget orlov. Måske endda taget to fag. Hvis jeg skulle have været rigtig strategisk, og det skal man altså nogen gange, så skulle jeg have taget fag med bestået/ikke bestået-eksaminer. Jeg ved godt, at en gratis uddannelse er et privilegium, og at det ikke skal gøres lettest muligt, men så vores hoveder bliver dygtigst. Men nogen gange må man prioritere. Jeg kunne også bare have tænkt, at jeg jo “havde klaret den” og droppet al uddannelse. Men for faen! Når jeg en dag skal sige til mine børn, at de SKAL have en uddannelse, så skal jeg jo være det gode eksempel, haha! OG så er der altså noget selv-power (dén er vist hjemmelavet) i at gøre noget for sig selv og sin egen skyld, selv om man egentlig virkelig ikke gider eller behøver.

Inge grund til at sælge skindet før bjørnen er skudt – jeg har ikke skrevet bacheloren, og studienævnet skal godkende, at jeg må skrive den og aflevere selv om jeg har læst i fem år nu og brugt min studietid 🙂

Men for faen, det nærmer sig. Det nærmer sig! I har godternok også rootet for mig længe, hah!

GOD WEEKEND!

***
Ever since I got accepted at the Broadcasting company I’ve been slowing down on my studies. I’ve been on leave and only doing one course at a time for as long as I can remember. But yesterday I had my very last lecture. And I didn’t even know it till I left campus. I always thought I was going to leave my last lecture with some kind of boom and a band – confetti and a hooray! But nothing happened and I didn’t even recognize haha! Well, I am almost there. I just need to finish my exam and my bachelor and then I’m DONE! Let’s get to it. By summer I’ll be done! I am counting on that!

32 kommentarer

 1. Mette WK siger:

  Tillykke med dine overståede undervisning! Jeg kender godt anti-klimaks følelsen. Da jeg havde afleveret mit speciale til en småsur og stresset sekretær, blev jeg simpelthen nødt til at bemærke overfor hende at næste gang der kom én med en sådan, kunne hun i det mindste sætte en lille fanfare på. Eller champagne-galoppen. Gudskelov havde en eller anden kongelig fødselsdag, så der var flag på alle busserne 😉
  Mon ikke dit studienævn godkender forlængelsen? Det har de jo også en interesse i…

  1. Aj, hvor er det sejt gjort, Mette! 🙂

   1. Cathrine Nissen siger:

    MEGA 😀

  2. Cathrine Nissen siger:

   Hahaha jeg elsker det Mette, hun skulle have champagnegaloppen på anlæg 😀 Hvor er du bare sej! Ja det tænker jeg også, de har. Ellers har jeg været et dyrt bekendtskab for dem 🙂 KH

 2. Lisbeth siger:

  Stort tillykke med sidste undervisning. Tænk sig, nu mangler der kun en lille slutspurt, og så er du slut, prut færdig! Ret sejt.
  Jeg er i hvert fald dybt misundelig! Sidder her og forsøger desperat at finde en god undskyldning for ikke at lave eksamensopgave (det er begrænset hvor længe man kan tillade sig at bruge på at lægge pink glimmernegle :/). Jeg vil så gerne være færdig efterhånden! Hvordan kan jeg kun være tre semestre inde? Synes jeg har studeret for evigt..
  Anyhow – vi rooter videre til den bitre ende. Og mon ikke vi også finder noget at roote over derefter? Go, go, go! You can do it (:

 3. Marianne siger:

  Super fedt med sidste undervisningsgang! Og det der med at skrive en bachelor er ikke så frygteligt, som det lyder (siger hende, der netop sidder og nyder duften af et snarligt færdigt bachelorprojekt, wuhu!!)
  Jeg studerer i Aalborg, og Aalborg Universitet er by all means noget anerledes end KU. Jeg forstår ærlig talt ikke, hvordan vi heroppe kan være ved at drukne i undervisning, mens I har så lidt ovre ved jer? Hvordan kan det nogensinde kaldes fuldtidsstudie kun at have et par fag om ugen? ö Jeg har haft 5 fag på dette semester samt skrevet bachelorprojekt. Burde have haft to fag mere, men de var ‘blot’ inspirationskurser og altså ikke eksamensfag, så de blev nedprioriteret. Kan du se, hvad jeg mener? Og jeg ved godt, at jeg naturligvis skal have flere fag om ugen, når jeg har taget min bachelor på 3 år, end dig, når du har fordelt den på 5. Men alligevel! Jeg forstår det ikke x)

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det 15 ECTS-point-fag jeg har taget det her semester er kune 1,5 times undervisning, ugentligt!! Det er altså helt skørt. Virkelig! Men det siger jo også noget om ifht. KU at de burde vægte praktik og studiejobs langt højere, når undervisningen på nogle fag er så lille. Så må lærdommen jo ligge i arbejdsmarkedet i stedet for på uni… Vi plejer at have to fag pr. semester hvis vi har almindeligt antal ECTS-point pr. fag. Det skifter naturligvis også lidt fag til fag, hvad de bliver pointsat til. Men ja det er lidt skørt at det kan skifte sådan fra studie til studie og uni til uni! Kh

   1. Sophie siger:

    Mht antal timer på KU så varierer det også enormt meget afhængig af hvilken uddannelse og hvilke kurser man tager.. Jeg læser også på KU, men på “Det Natur og Biovidenskabelige fakultet – frederiksberg campus” og jeg har gennem alle årene haft omkring 25 skemalagte undervisningstimer om ugen.. De 25 timer har været en blanding af forelæsninger, øvelsestimer og laboratorie timer afhængig af kursus. Derudover er der selvfølgelig forberedelse hjemme..

  2. Astrid siger:

   Hey!
   Synes det er lidt fjollet at skære alle KU-studier over én kam. Folk på naturvidenskabelige studier har generelt mere undervisning, hvor folk på humaniora generelt har mindre, hvilket man helt sikkert godt kan kritisere – altså tale om at der måske er en nedre grænse for hvor lidt undervisning man skal have. Men synes lidt du får det til at lyde som om, at flere fag = mere fuldtidsstudium. IMO kan man godt kalde det et fuldtidsstudie med “et par fag om ugen”, når det ene fag er 20 ECTS point og fagenes samlede pensum er omkring 4000 sider.. Det er jo hvordan ledelsen vælger at man bedst lærer faget – mange små fag eller færre, store fag.
   Flere fag ≠ større arbejdsbyrde. 🙂
   KH en hyggefornæmet KU-studerende 🙂

 4. B siger:

  Åh det nærmer sig 2 år eller endda mere siden jeg havde sidste undervisning. Afleverede speciale sidste forår – og der var INGEN til at tage i mod det. Jeg uploadede på nettet og lagde det på min vejleders kontor. Og hun havde fri, så ingen champagnegalop. Til gengæld en masse af den slags på min FB.
  MEN – for søren hvor jeg savner de undervisningstimer nu hvor størstedelen af min dag går på et kontor. Heldigvis har jeg lige fået ny kontor nabo. Men alligevel. Heldigvis skal jeg mødes med nogle studie veninder i dag. Jeg glæder mig!
  Og tillykke alligevel. Det er stort at afslutte uddannelse!
  //B

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det kan næsten føles som “gamle dage”, når man mødes med de gamle studieveninder. Dejligt! Og ret antiklimatisk at ingen siger hurra – hele den der internetoploadting – det er altså for sløvt 😀 Til lykke’t falder nok lidt tidligt haha, men den BA skriver sig selv, går jeg ud fra 😀 KH

   1. B siger:

    Sjovt du siger det med at opgaven skriver sig selv. Det har min ene chef sagt hver gang jeg skulle i gang med en opgave (jeg har arbejdet samme sted som studerende). Men jeg har endnu ikke oplevet en opgave der bare skrev sig selv. De har alle sammen krævet blod, sved og tårer. Og jo mine har også krævet blod – jeg er Cand.med.vet.
    //B

 5. Heidi Bak siger:

  Tillykke! Den følelse må være fantastisk! Jeg sidder i øjeblikket og læser op til min 3. sidste eksamen nogensinde og har kun et enkelt fag tilbage. Glæder mig umådeligt til den dag jeg kan gå ud fra min allersidste forelæsning. 3 eksamener, et speciale og så er jeg D.O.N.E. Nyd det, og bare rolig, en bacheloropgave, er bare en opgave. Den kan hurtigt skrive sig selv.

  1. Cathrine Nissen siger:

   SÅDAN Heidi! Hold op du er god! Så mega sejt gået. Du er TÆT på, I salute you og sender en tidlig champagnegalop din vej, som Mette foreslog 😀 KH

 6. Turid siger:

  Ja, det er nemt at være bagklog i forhold til uddannelse 😀 Men jeg lader en virtuel champagneprop springe for dig! 😀 Husker tydeligt min sidste undervisning inden det seneste års praktik – den havde vi set frem til længe tror jeg 😀 Og nu hvor jeg så (forhåbentlig) afleverer mit speciale 1. marts (også bare til en sekretær, og så kan jeg vente pænt på en offentliggjort karakter på selvbetjeningen (mega anti-klimaks!)) så ville jeg faktisk ønske, at jeg ikke havde taget den helt snorlige vej. Jeg ville gerne have taget det semester i udlandet på bacheloren (der så blev opvejet af udlands-praktik senere, men ville gerne have haft begge dele i bagagen) – eller taget praktikken lidt før, så jeg ikke gik helt kold og faktisk endte med ikke at læse mine lektier én eneste gang på kandidaten. I bund og grund længes jeg måske bare efter noget mere livserfaring og store oplevelser – men for pokker – det har man vel resten af livet til? 😀
  Og så tror jeg nok det skal lykkes med den dispensation. Det måtte jeg også ud i for at kunne starte på specialet, og der er det nemlig klogt at påpege, at man har stor interesse i at blive færdig (så de også kan få penge for én) 😀 Nå – en lang smøre, og beklager de mange parenteser, men dem plejer du også selv at være glad for 😀

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha jeg elsker de paranteser! Se det er jo dét, man kan så nemt være bagklog – hvis og hvis min røv var spids. Det kan vi jo ikke bruge til noget 🙂 I virkeligheden er der ingen lige linje i de ting vi gør og bør – alle sin vej. Vi klarer det 😀 KH

 7. Christina siger:

  Hvor er du heldig og hvor er det fedt for dig, Cathrine! Jeg er kun lige gået igang med eksamensperioden og motivationen er allerede røget lidt for meget. Det bliver en lang december og januar. 😉
  Jeg har egentlig tænkt på noget, dit arbejde lige nu er det “bare” bloggen? Eller er du stadig på P3 engang imellem også? Blot ren nysgerrighed! 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Nej jeg er på P3, Smag på P3, og som vikar. Og så er der bloggen, den er jo nærmest et fuldtidsarbejde i sig selv 🙂 Jeg mangler også en eksamensopgave til aflevering i januar. SÅ jeg føler med dig 🙂 KH

 8. Mette R siger:

  Fedt fedt fedt!! Jeg sidder selv og knokler med min eksamensopgave der skal afleveres om præcis en uge (overspringshandler lige lidt pt.) Ved ikke om du har snakket om det før, men hvad vil du egentlig når du er færdig. Hvad er din drøm og hvad satser du på?

 9. Gitte siger:

  Du er sej! Og det er sku altid så nemt at være bagklog. Der er nok en grund til, at tingene forløber på den måde, de gør 🙂
  Dejlig fredag aften!

 10. Sarah siger:

  Tillykke!
  Sidder selv med en BA, der skal afleveres om 12 dage, så der er stress på og hænderne ryster 24/7 indtil den er afleveret!
  Btw, ifht. kun at vælge bestået/ikke bestået-fag, så er jeg faktisk ikke sikker på, at du kunne have valgt mere strategisk på den front – på mit studie må vi i hvert fald maks have 1/3 bestået/ikke bestået-fag, resten skal være med karakter. Så det er slet ikke sikkert, at det havde været en mulig løsning, og altså kunne du ikke nødvendigvis have gjort det anderledes på den front 🙂 Hvis det aldrig var en mulighed, så behøver man slet ikke være ærgerlig over det.

 11. Det er så underligt at have sidste undervisningsgang, men de eneste der kan fejre det, er desværre en selv – det har du så sørget for med risengrød, og det er heller ikke at kimse ad 😉
  Bacheloren bliver hård, men er sikker på, at du klarer den med bravour. Du har i hvert fald ordet i din magt.

  1. Og juhuuuuu. Jeg skal se dig på onsdag! 😀

 12. maja siger:

  For filan, hvor er det stort! 😀 tillykke og virtuelle konfettikanoner herfra!
  Jeg har forresten et mopse-relateret spørgsmål, som jeg virkelig håber du gider svare mig på! Jeg er opvokset med hund og efter jeg er flyttet hjemmefra kan jeg virkelig mærke, hvor meget jeg savner sådan en firbenet ven. Men mit dilemma er, at jeg bor i en relativ lille lejlighed (51 kvm) og jeg ikke rigtigt ved om det er nok plads. Selvfølgelig skal den ud og aktiveres med både leg og gåtur, men jeg er stadig lidt i tvivl om hvorvidt det er forsvarligt på mine få kvadratmeter. Derudover er jeg nysgerrig på, hvordan i renliggjorde Frida i lejlighed?
  Håber du gider svare! 🙂

 13. Sophie siger:

  Det er så sejt gået! Den BA skal nok komme til at gå fint.. 🙂 Det virker altid meget skræmmende til at starte med når man skal til at skrive en stor opgave.. men det er jo i bund og grund “bare” en opgave ligesom så mange andre man tidligere har skrevet..
  Jeg er selv ved at skrive mit speciale – 45ECTS, som skal afleveres til foråret.. Håber det bliver godt 🙂

 14. Jeanette h siger:

  Hvor dejligt for dig altså! Jegindså mens jeg læste dit indlæg, at jeg faktisk også kun mangler 7 skriftlige/mundtlige eksaminer før specialet venter til foråret. Jeg havde ikke lige tænk over denne måde at gøre det op på, men mere stresset over alle de eksaminer. Nu ser jeg lyset for enden af tunnellen lidt tydeligere. Og godt valgt at få de sidste fag i hus! Det tror jeg, at du bliver glad for! Man kan btw altid se tilbage på de ting man burde have gjort, men det er jo bare at frarøve tid fra ting man kan gøre nu.

  1. Jeanette h siger:

   Uhh har også meldt mig til eventet! Kryser fingrer for at være heldig igen, så jeg kan takke for at vinde den virkelig flotte pakke fra Oriflame! Modtog den i lørdags og har bare været så blown away over alle de gode ting, at jeg slet ikke har fået skrevet tak! Er helt overvældet over de mange produkter og jeg føler mig som den heldigste marcipankugle i verden! Hvis vi ikke ses onsdag så hvert fald tusinde tusinde tak både til dig og Oriflame for den flotte præmie!

 15. Ulla siger:

  Haha, da jeg var færdig på uni skete der absolut ikke en skid i den anledning. Vi var i fattigfirserne med udsigt til arbejdsløshed for humanistiske akademikere. I dag synes jeg, at de afsluttende eksaminer kræver, at man går all in bagefter og at der bliver gaveregn. Og selvfølgelig får du den dispensation. Universitetet har mange dagsordener, en af dem er at få studerende igennem … Det betyder jo noget økonomisk for dem.
  Og dyb respekt for din argumentation for at gennemføre, selv synes jeg også, at det at studere i sig selv var en fantastisk gave af fordybelse, der bagefter har været uvurderlig i alle mine praksisser.
  Elsker at du fik en mikro-kaffe-fest☕️

 16. Nanna L siger:

  Sådan, Cathrine! Nu stiller jeg måske et virkelig pooper-spørgsmål, men hvad med kandidaten? 🙂 Vil du påbegynde en sådan eller har du fået nok? 🙂
  Kh.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ad nej tak 😀 Det skal jeg i al fald ikke foreløbig 🙂 Nu vil jeg for engangs skyld fokusere to steder; blog og DR 🙂 Måske en master en dag! KH

 17. Rikke siger:

  Hey Cathrine!
  Hvad har du studeret? Kan godt være du har nævnt det en milliard gange, men det har jeg ikke lige fanget 😉 OG TILLYKKE!!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Film- og Medievidenskab med sidefag i retorik og Music Arts Management 🙂 KH

Send en besked