Top

Crash, boom, bang – og så er bunden nået

04.02.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Her får I mig. Med fedtet hår, efter fem timers søvn i nat. Fuldstændig gennembanket af en fuldstændig fucked op uge. Nej, lad mig strege det. TO uger. To fuldstændig vanvittige uger. Eller – jeg kan faktisk ikke huske, hvornår det begyndte at gå skævt. Det føles som meget længere, og der er kun blevet addet til. Jeg er så banket, tævet og totalt udkørt. Der er nul og nix tilbage på kontoen. Den mentale. Den er udtømt. Kan I huske, at jeg synes, der var lidt for meget ballade på for mange planer? Det er jo ikke engang længere væk end i sidste uge.

Well, der er nyt at føje til listen, haha! Ja, jeg griner næsten. Jeg har i denne uge fået besked om, at det radioprogram, vi har udviklet og nurset de sidste fire måneder – det bliver lukket, ASAP. Vi stopper med at sende, så snart det næste program er udviklet og klart til at overtage. Jeg kan ikke gå ind en masse om hvorfor eller hvordan. Men I kan sikkert levende forestille jer det kæmpe smæk, det føles som. Vi fik besked torsdag, og det var et chok, to say the least. Vi har sendt i fire måneder og selv haft fornemmelse af, at lave noget der virkelig fungerer. Jeg har været på min arbejdsplads så mange år efterhånden, at jeg også ved, at det er kårene. Det er en biks, ting lukker, starter. Men jeg havde med tiden fundet en ro i uroen og usikkerheden. Den ro og troen på, at det nok skal gå alligevel, at jeg bare skal lave noget andet, den er væk. For med lukningen af programmet betyder det også, at jeg er færdig på min nuværende radiokanal. Bum. Der er ikke noget andet program at lave der for mig. Fire år dér – og så er det slut.

Og hvad filan så, spørger I måske. Well, det er jeg ved at finde ud af. Der er et andet konkret tilbud til mig, som jeg ikke kan sige noget om endnu. Jeg ved faktisk ikke selv, hvad det er endnu, men det finder jeg ud af den kommende uge. Men. Nu er jeg heller ikke typen, der hviler på laurbærene. Efter at have grædt og følt mig ægte afvist hele torsdag eftermiddag, så gik jeg hjem, og så noterede jeg alle de tanker, idéer, mennesker jeg har haft en “vi-skal-da-også-en-dag…”-snak med i en lille bog. Og allerede senere på aftenen havde jeg fem møder i min kalender. Bum! Jeg gør alt, hvad jeg kan for at vende følelsen af vrede, afvisning, blødende sår på både faglighed, forfængelighed til arbejdsomhed, action. Men det er en proces.

I formiddags mødtes jeg til en simpel morgenmad med min gode veninde, og der talte vi om denne her teori om, vi begge har hørt om; at vores liv typisk består af tre flader. I må ikke hænge mig op på kategoriseringerne, men husker det som arbejde/studie, økonomi og så dig selv (og alt omkring dig; helbred, familie osv.) Vi kan godt klare, at der er ubalance i ét af områderne, men hvis der er ubalance i alle tre, så kan det føre til stress.

Lige nu roder det sgu i dem alle sammen, og ubalance virker som underdrivelse. Et vanvidsbyggeprojekt der meget pludseligt står til at blive tre gange så dyrt som estimeret i tidernes morgen. En mistet arbejdsopgave. Og så var der det der privatlivs-rod, jeg ikke har delt endnu. Jeg synes, den boner ud i det røde alarmfelt hele vejen rundt. Jesus Christ.

Men hey, af sådan nogle perioder kommer der typisk noget godt. Ikk’? Det der med at ramme bunden – så kan det kun gå en vej. Ikk’? Jeg glæder mig sygt meget til at kunne se den vej foran mig. Det er faktisk næsten pirreligt spændende. Som livet dog kan vende på en tallerken og lave krølle på sig selv. Det er (næsten) spændende.

55 kommentarer

 1. M siger:

  Du er ikke alene. Tingene sejler også rundt hos mig. Har virkelig følt mig nede i den sidste måned. Nu har jeg bestemt mig for at gøre noget ved det – økonomien forværres, men forhåbentligt skaber de nye tiltag mere ro i resten af livet.
  Lidt alternativt, men måske du kan bruge det til at give lidt ro – Fik at vide igår af en behandler, at året i år simpelthen bringer alverdens ting og udfordringer op i folk, fordi der netop i år er potentiale til at analysere, bearbejde, gro og udvikles til det bedre. Fingers crossed for at det værste er overstået.

  1. Cathrine siger:

   Alle de allerbedste tanker til dig M. På en weird måde føles det også lidt exhilarating at det hele er rodet rundt – for det betyder jo også, der kommer til at ske noget nyt! Der kommer noget nyt ud af det. Det er det der potentiale, du nævner, ikke? Der kommer en retning og en vej og lidt ny inspiration, også til dig. Kærlige hilsner

 2. Stinnefh siger:

  <3

 3. Caroline siger:

  Ønsker dig alt held og lykke, men jeg tror også fuldt på, at du er typen, der finder ud af det! <3 Og som man siger – der er ikke noget, der er så dårligt, at det ikke er godt for noget…. det skal nok også vise sig denne gang!

 4. C siger:

  Det er sjældent, at jeg falder over noget, jeg bare må kommentere på. Denne gang kan jeg slet ikke lade vær.
  Jeg er oprigtigt ked af, at jeres program lukker. Både for min kæreste og jeg har det siden I begyndte været en ret fast og hyggelig del af vores hverdag. Vi har fået så mange gode anbefalinger, horisontudvidelser og oplevelser af at lytte til jeres program.
  Ud over konceptet i min optik har været helt genialt, så har både du og Andrew været både nærværende, humoristiske og hyggelige. Jeg er først begyndt at følge med på bloggen her efter programmet, da jeg simpelthen måtte have mere af dit univers.
  Så du skal virkelig have tak for de måneder I fik! Det er sjældent et radioprogram lukker, og man efterfølgende savner det. Det vil jeg gøre!
  Jeg håber og ønsker dig det bedste. Jeg er sikker på, at der nok skal være lys på den anden side.

 5. PM siger:

  Kender det alt for godt, og du er ikke alene.. Jeg selv er lige gået fra kæresten og der hersker kaos, hvad der lige skal gøres med fælles hus og børn.. Det er total frusterende og giver hovedpine og irretationer, som jeg forsøger at bokse væk på en boksepude (det kan varmt anbefales😉), og skal stadig passe sit arbejde og være den bedste mor for sine børn.
  Jeg ved (ud fra din blog og radioprogram) at du er mega sej og nok skal komme godt ud af det.. er det ikk noget med at det er mørkest lige inden lyset bryder frem😃 Og det tror jeg på😘

 6. Helene siger:

  Jeg er dybt chokeret. Jeg kunne virkeligt godt lide jeres program. Samtidig er jeg dybt importeret over, hvordan du vender det til noget konstruktivt og positivt. Det er virkeligt stærkt! Knus og kram. Og alt muligt held og lykke. Regnbyger slutter oftest med regnbuer. Så mon ikke der er noget godt og smukt der venter derude!

 7. Katja siger:

  ❤️

 8. Marianne siger:

  Jeg sender al mulig god energi i din retning <3
  Det er sku noget lort, når flere af fladerne roder, men heldigvis begynder det også at gå fremad igen på et tidspunkt.

 9. Pernille siger:

  Læste et eller andet sted “I’m really looking forward to looking back at this.” Virker vist meget passende lige nu. Alt godt til dig og din familie.

 10. Rikke Andreasen siger:

  Jeg er virkelig vild med jeres program, som i virkelig vild! Og jeg er ellers slet ikke rådiomenneske.

 11. Ann siger:

  Den med tre-delingen er god. Det er som om, de tre ting er vores grundlag. Vi fungerer bedst med et nogenlunde stabilt grundlag. Men så ige, så synes jeg ofte, at det hele vælter i domino. Sådan kender jeg det i hvert fald selv.
  Men jeg synes du er dygtig (spørg mine elever; jeg giver ikke komplimenter, hvis jeg ikke mener det) og du er jo allerede virkelig god til at se fremad til nye jobmuligheder. Resten skal nok lande også. Og du er dygtig til at lande på benene. Lorteperioder er tilladt ❤ Du kommer ud på den anden side, og vi hepper på dig.
  Kram kommer i en lind strøm til dig.

 12. Katrine siger:

  Kære ynglings-radio-stemme! (og blogger)
  Jeg håber inderligt at du ikke vil forsvinde ud af mine højtalere, for det er altid en fornøjelse at høre din stemme og din latter, så hvis dit næste projekt ikke bliver i min radio, så TAK for nogle virkelig fine programmer- wauw!
  Mit indre mantra når jeg går igennem hårde perioder i livet er altid: “Efter regnen kommer solen- ALTID” <3

 13. Johanne siger:

  Du mangler SATC-referencen. “Man er altid på jagt efter en mand, en bolig eller et job”. 😉
  Stod selv i samme situation som dig i starten af januar i år (jobmæssigt) efter 5 måneder i et vikariat i min drømmestilling, som lige ved og næsten blev til en fast stilling. Men desværre kun lige ved.
  Jeg gjorde som dig, og fik en masse aftaler i kalenderen. Samtidig prøvede jeg at lade være med at tage bekymringerne på forskud og prøve at betragte tiden, uvisheden som det sabbatår, jeg ikke fik mens jeg gik på uni. Nu skulle jeg ikke bare finde et job, jeg skulle finde det rigtige, som også gav plads til alle de andre ting, jeg gerne vil i mit liv. Og jeg skulle finde ud af hvilket liv, jeg egentlig gerne vil have. (Indtil nu har jeg nemlig været lidt for god til at styrte af sted og sige ja til alt – ofte på bekostning af min dejlige kæreste, venner og familie. Det fortjener de ikke).
  Og så går det hverken værre eller bedre, end at jeg fra i onsdags havde første arbejdsdag som ansat på en ny arbejdsplads. Det er noget helt andet end jeg egentlig havde troet, jeg skulle. Men jeg knuselsker det allerede. Håber den mavefornemmelse bliver ved med at være der.
  Nu lyder det som om, der sker flere andre ting i dit liv, som det er lidt sværere at “gøre noget ved” på den måde. Men jeg håber ikke, du er i tvivl om, at du har en masse tøser som hepper på dig og ønsker dig alt det bedste! 😀

 14. Kaja siger:

  Føler med dig. En byggeprocess/renovering er hård!! Og man skal være klar.. og man går også kold flere gange undervejs. Puha.. Der er meget at tage stilling til konstant og penge som forsvinder. Men I kan ikke gøre det i etaper istedet. Få lavet den 2.sal og så vente med den store renovering i stuen? Eller holde en pause. Det er “bare” et hus. I skal nok få opfyldt jeres boligdrømme på et eller andet tidspunkt 🙂 det er vigtigere at være glad 🙂

 15. Nanna L siger:

  Min yndlings-yndlings-blogger og radiovært! Jeg føler det som om jeg hører en gammel venindes stemme, når du toner ud af min radio, og jeg håber, det bliver ved. Et podcast med dig ville få mig som trolig lytter.
  Alt det bedste til dig og dine kære. Det hele er rodet og uoverskueligt lige nu, men erfaringen siger mig, at du på et tidspunkt vil se tilbage på denne tid og huske den som livsændrende – på godt og ondt, ganske vist, men sådan er det jo for det meste med vendepunkter!

 16. Karoline siger:

  Jeg elsker jeres program og kommer til at savne jer ! Du er sej – husk det !!!

 17. Simone siger:

  Øv! Mit yndlings radioprogram med dig! Møg!
  Rigtig mange gode tanker til dig – Med dit talent, skal der nok komme noget 🙂

 18. Mette H siger:

  Ja livet går virkeligt op og ned…. så nu må det snart gå op på den gode måde 🙂 Jeg sender en masse god karma i din retning; du skal nok komme godt ud på den anden side!
  Kærlighed herfra!

 19. Lisbeth siger:

  For pokker da også, sikke en omgang. Der er få bloggere, der føles så meget som en veninde som du, så sådan en bombe går bare lige i medfølelsen. Kæft, hvor er det bare uretfærdigt, at det hele skal ramle på den måde. Håber virkelig at du kan holde fast i det gåpåmod og den energi du giver udtryk for, for det er satme en sej, sej, sej måde at håndtere det på! Du er noget så dygtig, og enhver arbejdsgiver vil være heldig at få dig, så jeg hepper lystigt på sidelinjen, og sender karma og kærlighed i din retning <3
  Knus

 20. Alice M siger:

  Jeg kommer til at savne jer! Hvorfor udvikler de ikke et andet koncept til jer? Om jeg begriber det – der er virkelig andre radioprogrammer på kanalen der burde lukkes før 😫

 21. Maria siger:

  Eeej, øv øv øv! Jeg er simpelthen så glad for jeres program og alle jeres gode anbefalinger. Jeg bor i USA for tiden og jeres program får mig til ikke at føle mig så langt væk 🙁 Hvor er det bare slet ikke retfærdigt, at I skal lukkes ned. Jeg håber, der kommer en masse forårssolskin i din retning og at vi får lov at høre dig sende på et andet godt program. Du er min alleryndligsradiovært, bliver så glad af at høre på dig 🙂

 22. Gitte siger:

  Ohhh no, øv at programmet lukker, det var det eneste lyspunkt på mine sene torsdage- at jeg kunne høre på jer 2 på turen hjem fra job.
  Normalt kører jeg hjem når Tony og Tue er på og de er sikkert søde, men jeg er sååå træt af det program!! Håber det hele vender for jer og i finder fodfæste i kaoset igen…. og at du bliver i min radio, jeg ville måske ligefrem være villig til at skifte kanal hvis det betød at du stadig er i min radio 🙂

 23. Rikke Stage Nygaard siger:

  Undskyld, men er der ikke grænser for, hvordan man kan få lov at behandle sine medarbejdere?! Jeg synes ærlig talt det lyder skrækkeligt, og jeg kan da godt forstå, hvis du sidder tilbage og er en smule skuffet… Hvad med den periodiske fastansættelse du fik? Den ryger vel ikke bare?
  Noget andet er, at de er tossede, hvis du ryger ud. Jeg synes i laver et ganske godt show, og jeg savner stadig smag på P3.
  Alt mulig helt og lykke! Det hele skal jo nok gå! Og i tilfælde af, at du ikke er klar til det endnu, får DR lige fingeren af mig! 😉

 24. Laura siger:

  Min mor er en del af en stærk venindegruppe, hvor hver enkelt har oplevet livets store smerter helt tæt på: At miste sin mand, at få brystkræft, at blive uretmæssigt fyret, at føde et handicappet barn. En dag overhørte jeg en af dem sige noget, jeg altid vil tage med mig: “Det er okay, man en gang imellem synker ned i sofaen, fordi det hele virker helt håbløst og uoverskueligt. For vi skal nok også komme op igen på et tidspunkt!” Du kommer op igen, når du er klar til det Cathrine. Det der med følelser er heldigvis en flygtig ting – de går modelleres og formes, og nogle gange går de helt over! Knus til dig

 25. Caroline siger:

  Hej Cathrine. Jeg er ked af at høre, at programmet skal lukke, bare sådan ud af det blå… Jeg er sikker på, at du nok skal finde noget nyt og spændende at lave. 🙂

 26. Julie R siger:

  Øv for den. Men hvor er det dejligt og befriende, at der bliver talt højt om de her ting. Med vores SoMe-ide om hvad et liv er, bliver vores verdensbillede helt forskruet. Og selvom at det er pisse hårdt lige nu og alt er imod dig, skal du have et kæmpe TAK for at være så hudløst ærlig i en verden, hvor man hurtig kan få en ide om, at alle andres liv er perfekt.
  Når det er sagt, skal du have min dybeste medfølelse. Men at dykke ned i 40 ting (eller 60 ting) at lave på en gråvejrsdag er bestemt ikke en dum ting. Faktisk har jeg brugt den rigtig meget, når jeg har haft det skidt – det indlæg har fået sin helt egen plads på min bogmærkelinje, så jeg altid har det ved hånden 🙂
  Jeg sender masser af gode tanker i din retning og håber, at alle de ting der går galt snart vender til det bedre.

 27. Ida siger:

  Sender dig en masse god energi <3

 28. Lizell siger:

  Ejjj?? Jeg synes, jeres program er et af de sidste gode tilbage på P3! 😞

 29. Øv, søde Cathrine. Det lyder som noget rigtig bæ, for at sige det på godt dansk.
  Du er sej, at du får fem møder op og stå, når du i forvejen næsten ligger ned. Kæmpe respekt til dig!
  Jeg krydser fingre for, at du finder den lyse vej, og kommer endnu klogere ud på den anden side <3

 30. Ida siger:

  Øv hvor er jeg ked af at høre det om radio-programmet, i gør det pisse godt!
  Det hele skal nok blive godt igen! 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det er jeg også super ærgerlig over! KH

 31. Louise siger:

  Tak fordi du deler de her ting, som ikke er så lette at snakke om som livets lysere øjeblikke. Det er jo en proces, som du selv siger, og nogle gange skal man ligesom bare igennem den, men jeg tror fuldt og fast på at selv de hårdeste tider bærer et lille positivt, eller i hvert fald konstruktivt frø indeni. Det er de mørke øjeblikke der virkelig lærer os nye ting og gør os stærkere og klogere, selv om det ikke altid er lige til at se hvordan mens man lever i dem… Men det hjælper sgu lidt at tro på det. Hold ud og giv dig selv et kæmpe knus… Vi er mange der sender dig varme tanker!

  1. Cathrine siger:

   Det tror jeg virkelig også på. Det er dér udviklingen og det rigtig spændende ligger. Jeg samler alle knusene ind fra jer og glædes ved dem og gemmer dem! KH

 32. Laura siger:

  KÆMPE knus til dig!

  1. Cathrine siger:

   Tak Laura, det varmer!

 33. Pernille T siger:

  Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up again <3

  1. Cathrine siger:

   <3

 34. Trine siger:

  Jeg er meget ærgerlig over at jeres program lukker. Møg! Du er så sej!

  1. Cathrine siger:

   Os mig :/ KH

 35. Fanny siger:

  Tak Cathrine for at du deler med af det svære. Vi alle har været der, det er a hell of a ride det her voksenliv! Store kæmpe knus til dig!!! <3

  1. Cathrine siger:

   Altså, det er næsten for meget, ikke? Den der voksenride? Tak for knus og lige tilbage til dig!

 36. Franciska siger:

  Sender gode tanker til dig <3 Jeg har selv haft en følelse af at ramme bunden med et virkeligt følelsesmæssigt hårdt halvt år. Men jeg er så småt på vej videre, og det kommer du også. Indtil da så pas godt på dig selv, gå nogle dejlige ture og spis al din yndlingsmad. Kæmpe kram <3

  1. Cathrine siger:

   Masser af gode tanker til dig Franciska, jeg håber på god videre vej til dig <3 Kh

 37. Beam siger:

  Meget ked af det på dine vegne. Egoistisk på egne veje, da jeg er fan af jeres program. Men shit, du er sej! Jeg ville ønske jeg selv havde din energi og “fuck Janteloven”-attitude, men det har jeg sgu ikke.
  Alt godt til dig og så glæder jeg mig til at se hvad du finder på. For jeg ved du finder på noget godt. Møs møs!

 38. Trine siger:

  Øv hvor er det ærgerligt med programmet (og alt det andet der fylder). Nyder virkelig at høre jeres program mens jeg cykler hjem, og på hundeturen.
  Glæder mig til at se hvad det næste du kaster dig ud i bliver. Jeg skal i hvert fald høre, eller se, med hvis det er muligt 🙂

 39. Lene siger:

  Øv og øv og øv. Det er ærgerligt. Men nu kommer jeg lige med et lille opråb: Det der privatlivs rod, kan du ikke enten dele det, eller holde det helt for dig selv? Det andet virker lidt underligt på en blog.. Der er det her, som jeg i øvrigt ikke vil fortælle om. Hvorfor så overhovedet nævne det? I am just confused – not angry

  1. Cathrine siger:

   Hej Lene, jeg forstår, hvis du er nysgerrig eller utålmodig. Men ligesom man kan sige til sine venner “det går ikke pisse fedt, men jeg er ikke helt klar til at tale om det”, så synes jeg også, jeg kan skrive det her. Det kommer, når jeg synes det skal komme 😉 KH

   1. Amalie siger:

    Det er hårdt når livet ikke lige går som planlagt, men jeg tror helt hundrede på at hvis man holder blikket fremadrettet og arbejder for det man ønsker, så skal det hele nok gå.
    Pas på dig selv, og de vigtigste <3

 40. Karina B. siger:

  Sikke noget rigtig møg 🙁
  Det forstår jeg ganske enkelt ikke med jeres fine program.
  Det er godt nok hård kost for dig for tiden.
  Du er en sej kvinde, og du er og bliver en vinder <3
  Du ender altid øverst på skamlen.
  Jeg er helt sikker på, du kommer igennem til noget endnu federe.
  Kæmpe kram og kærlige tanker til dig søde C.

 41. Kristine siger:

  Øv med øv på! Men du er sej, og det er SÅ godt, at du allerede har aftaler i kalenderen. Mega cool, hvis det kan blive en befrielse, noget, der åbner nye døre.. Jeg hepper på dig!
  Da du skrev dit første indlæg, kommenterede jeg også om min økonomi (studie uden mere indkomst), hus, der skal renoveres og ekstrajob for at finansiere det. Det hele ramlede også i torsdags for mig, studielederen bad om at snakke med mig… og i dag sagde de på studiet, at de ville foreslå en stresspsykolog. Det hjælper bare ikke rigtig på økonomien. Dammit. Jeg prøver med nogle lister, det er en god idé…Tak, fordi du deler.

 42. Eva siger:

  Ej.. jeg elsker det program. Synes det er så hyggeligt og ikke mindst inspirerende – som i “hvad zkal jeg bruge min tid på, nu hvor min nuværende serie et slut? ”
  Håber der dukker noget nyt og godt op. Og fedt du tager skovlen egen hånd 😀

 43. Anne siger:

  Jeg får sådan lyst til at give dig en god krammer, altså.
  Som min bedstemor altid siger: “fat mod, Antonius – du har intet ondt bedrevet”
  Hun mener vel, at alting nok skal gå, og at du jo intet galt har gjort, så det er bare med at hage sig fast med det yderte af neglene, og så skal det hele nok vende igen.

 44. Maria siger:

  årh.. du er tilbage og jeg har slet ikke opdaget det 😱 Men altså hvor er der skønt!!
  Nå, men men kom bare sådan til at tænke på en sød kollega, som jeg har haft. Hun sagde altid at man skulle betragte livet som en skammel, man kan klare at det ene ben mangle, mens det bliver kritisk hvis nummer to også bliver ustabilt..
  Håber virkelig alt det bedste for dig! Kan jo læse at der vanvittig meget igang omkring dig ❤

  1. Cathrine siger:

   Ja jeg er så Maria, for fuld hammer! Giv lige beskeden videre 😀
   Det er så rigtigt, hvad din kollega siger – risikoen for at skamlen vælter er overhængende lige pt. Men så må jeg stille den op igen, selv om det tager tid at finde balancepunktet – for nu at blive i den lille analogi 🙂 KH

Send en besked