Top

Dagens: Back in the 00s

03.06.2012
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Jeg har lovet jer et ekstra dagens, og det skal I få. Et ømt et af slagsen. Jeg holdt jo 00’er-fødselsdagsfest i går aftes for mine tætteste veninder. Det var simpelthen en vidunderlig aften. Tre-retters menu (yes med hindbærkagen til dessert og rester i dag), hjemmelavede somersby og hjemmelavede breezere. Vi spillede Vandfald og “Jeg har aldrig…” – ligesom i gode gamle dage! Men krymmelen på toppen var alle de fantastiske outfits, der var i lejligheden, alle havde taget opgaven meget seriøst! Ville ønske jeg havde gemt mere af mit tøj fra 00’erne… Måtte virkelig grave dybt for bare at finde lidt!
Jeg havde taget mine mili-shorts fra Vila (som klart var mit foretrukne tøjmærke i midt-00’erne), som jeg fik af mine chefer i den tøjbutik, jeg arbejdede i i 9. klasse, fordi jeg fik 13 i iet eller andet ved afgangsprøverne. De er virkelig blevet brugt meget og synes, de går glimrende til “Destiny’s Child-Survivor-stilen”. Og så er der selvfølgelig min D&G-top, som var et af mine første dyre tøjkøb. Købte den i Wunderwear i Hørsholm Midtpunkt på udsalg, og min mor syntes selvfølgelig det var fuldstændig tosset at give så meget for sådan et lille stykke tøj. Og så er der vesten. Den fik sin plads i skabet omkring Justin Timberlakes “My Love”-track – lige pludselig gik alle i vest. Så sent som i går til barnedåben var en af gæsterne iklædt en vest uden på hans polo. Den hænger virkelig i med neglene, vesten. Bikinitoppen – et fast bestanddel af mit festoutfit, til mine super nedringede toppe med vandfald foran, den har jeg godt nok worket mange gange. Jeg havde også sådan en flot flot hvid en med en similibeklædt søstjerne lige midt mellem pakkerne! SMUKT! Og så har vi hårbåndet – det med dobbeltsnor, det havde jeg i hvid, sort, hudfarvet og altså pinkt med glitter. Jeg holder faktisk fast i dem her, for de er geniale til vild zumbatræning. Og fjerørenringene ej at forglemme! De kom ind i samlingen lige omkring Shakiras “Whenever, Wherever” – der havde jeg faktisk fjer på flere sager; i lædersnore omkring halsen, i ørerne (evt. også bare i det ene øre), på tøjet, i håret. Og nu er de jo moderne igen, for jeg har i hvert fald hapset de pinke i H&M for et par uger siden.
Makeup’en var ingen undtagelse; jeg havde fundet mine GOSH-glimmer-powders frem i lyseblå, guld og grøn. DEM samlede jeg på, og jeg kunne finde på at blande de vildeste farver, men de gav altid et mindre glimmereventyr ned ad kinderne. Og så toppede jeg den lige op med sun powder!
Vi talte om mange fantastiske tendenser; Punk Royal-bukser, Diesel-HUSH-jeans, kjoler uden på bukser, hvide bomuldsundertrøjer med blonde kant ved brystet, Nørgaardtrøjer, Rosemundetrøjer, plastikstropper på BH’erne (hallo! Som om man så ikke kunne se dem??), Kawasaki, touperet hår, hårklemmer – aldrig hårnåle, blomst-om-halsen-på-snor, små glimmer sten man kunne klemme om hårstråene som-havde-man-sten-i-håret-på-magisk-vis, DKNY-tasker, Louis Vuitton-tasker, bar mave, similikæder om hofterne, briller med farvet glas med et lille similihjerte i det ene hjørne (ligesom Anastacia), denim, leggings – helst sorte til midt på læggen, corsager uden på skjorten. Hvad skal med på listen?
…. (og dyrk så lige bloggerposen den-ene-fod-bag-den-anden-med-tåspidsen-i-gulvet; tænkte den ligesom var et godt supplement til det outfit)

22 kommentarer

 1. Kat siger:

  Similisten på tanden!

 2. Haha, JAAA! YNDIGT!

 3. Mille siger:

  Buffalo-sko!!!

 4. Helene siger:

  Hvor er det epic! Jeg kun alt for godt huske tingene fra din liste 😀 Og fed streg under denim i øvrigt! Jeg gik meget med “cowboy tøj”. Altså både cowboybukser OG cowboyjakke samtidig (den har jeg stadig! Fik den som 12-årig, er nu 23! Selvfølgelig kan den ik knappes, men ellers passer den, og så er det ÆGTE slid!) Havde også en knælang cowboyjakke som jeg havde på til mit “andendagstøj”. Og bukser med pressefolder (fra Message selvfølgelig) Og t-shirts med noget amerikansk high school og footall agtigt, fx et kæmpe tal fx 59 hvor noget af det var i stars n’ stripes. Og pastelfarvede skotsk-tern! Ej. jeg kunne blive ved!

 5. Camilla siger:

  Nokia 3310 med personligt cover – det var en landeplage 😉 Og Kronetaskerne fra Friis & Co!
  Du skulle bare have sagt til, så kunne du låne nogle af mine fine 00’er items – det er nemlig arkiveret i en kasse på A’s værelse, så de er lige ved hånden 😉
  /Camilla

 6. Louise siger:

  Ufo bukser (de der frygtelige hip-hop nogen i faldskærmsstof), Diesel daze-bukser, tube-toppe med kig til maven, northface dynejakke, touperet knold med hårspænder (ligesom hende fra Hvide Løgne havde), hvid eyeliner, Buffalo støvler, Acupuncture sko, pandebånd, nederdel uden på bukserne, MEGET korte bluser fra Taxi med bindebånd om maven, navlepiercing, små huer i strik med pailletter (min mor kaldte dem for elefant-pesar, yum!)… jaaaamen altså, jeg kunne blive ved!!
  Hold kæft hvor så man ud. Tænkt at man skruede sig ned i alle den slags rædsler.
  🙂

 7. Madeleine siger:

  Haha, fedt look! Ih, jeg savner den tid! Eller mere 90’erne:) Stod for en 90’er fest for 3-4 år siden hvor jeg havde et outfit bestående af: Beverly Hills 90210 t-shirt, en halskæde med trolde og sutter(!) partisanertørklæde, og så var hele herligheden toppet af med dejligt kreppet hår;) Jeg tror vist også jeg havde en underkjole på, niiiice! Billedebevis er nedenunder (yikes!) Dog havde Dooley’s flasken intet at gøre med temaet, jeg var bare meget fuld;)
  http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/2638_73670934917_5870677_n.jpg
  Ser ud til at I havde en fed fest!:)

 8. Sisse-Sofie siger:

  Cowboyhat! Tilbage i 2000, Madonna udgav sin plade “Music”, gik vi med cowboyhat på min skole! Jeg havde en der var i hvidt og pink imiteret slangeskind, som jeg havde købt på midtfynsfestival. Den var SÅ smart! til denne fantastiske hat iførte jeg mig som regel to ting mig og min mormor havde syet sammen; et par højpink trompetbukser i imiteret strudseskind, og en lige så pink lycratop med lige hals og en spids bund. åh ja, det var smart.
  Majken fra min klasse havde en cowboyhat i lyselilla med glimmer. Den tror jeg aldrig jeg kom mig helt over, gud hvor ville jeg gerne have ejet den hat!

 9. ØJ! Håber du har beholdt dem, de er jo moderne igen 😀

 10. Haha, jaaah denimsæt – det var lækkert! Knælang cowboyjakke? Det vil jeg gerne se – er det det man også kan kalde en spencer? Eller er den mere Matrix-agtig? Bukser med pressefolder? Haha, fantastisk! Mine havde endog nålestriber, wup!
  Print-t-shirts ftw! Der var ALTID tal på! Åh jeg bliver helt glad ved al den nostalgi, dine tanker emmer af kære Helene – skønt med skønt på 😀 KH

 11. Haha ALT med Friis & Co.! Fx også similibælter 😀 Og så meget skøre covers til 3310!
  Det er godt, jeg ved hvor jeg skal gå hen for at finde en lækker samling 00’er tøj 😀
  KH

 12. UFO-bukser, what a classic! Og Diesel daze, smukt! Og hvor er det altså vidunderligt med den knold der – DEN brugte jeg også! Bare generelt hårspænder/klemmer og touperinger! Og så meget også korte toppe med bindebånd om maven, eller bare toppe med binderyg så man kunne se en masse hud! Din mor er en sjov kvinde, Louise, og fortæl hende lige, at det er lige før jeg kan finde en i min nuværende garderobe – it’s alive! Jeg er spændt på, hvad man tænker om nutidens tøj om 10 år 😀
  KH

 13. TAK Madeleine 😀 90’erne var også gode, og egentlig også lidt lettere at kopiere; jeg var jo glad for mine Harley Davidson gamacher med Spice Girls-mavebluse 😀 Herligt at blive mindet om halskæder med de der skøre sutter og trolde – et meget meget yndigt billede af dig 😉
  KH

 14. ÅÅÅÅÅHHHH JA!! Det havde jeg glemt! Jeg købte et par mega dyre cowboystøvler i 2005 😀 Hvor ville jeg gerne se et billede af herligheden Sisse-Sofie. Generelt mindes jeg mange dårlige kvaliteter; imiteret skind og pels (havde en imiteret pink sælskindtop til at binde uden på skjorter, yes). Majkens hat lyder virkelig også som en man gerne gad hapse 😀
  KH

 15. Sisse-Sofie siger:

  Der var virkelig meget dårlig kvalitet. Lycra og nylon og i det hele taget en del tekstiler der ville opføre sig napalm-like ved kontakt med åben ild!
  jeg husker i særdeleshed en langærmet pink bluse (jeg gik i en overgang KUN i pink) i nylon, med et kæmpe print af solsikker på hele forsiden, undtagen ærmerne. DAMN det var et godt item!
  billeder findes der (desværre/heldigvis?) ingen af fra den periode. Og dog, husker noget med et selvlavet modeblad, hvor jeg posede med katten i ankellang denimnederdel med slids og similisten!
  Majken var i det hele taget ret misundelsesværdig. Hun havde lyst hår og store madder allerede i 6. klasse, og så var hun ny, og derfor meget spændende for alle drengene. Jeg havde acne og afbleget hår 🙁
  Jeg fik vidst heller ikke sagt at dit outfit er svært ømt!

 16. Helena siger:

  Jeg gik altid i trompetbukser, brugte hårmascara (havde dem i alle farver!), gik med de der plastik-halsbånd-ting man kunne tage på og så lignede det en “tatovering” man havde rundt om halsen. Eller hvad med de der halskæder af fiskesnørre og en lille sten/diamant som vedhæng “Næh, se, stenen hænger bare på halsen, der er ikke nogen kæde!”. Det var også ret populært at gå med slå-om-nederdele udenpå bukserne da jeg gik i folkeskolen – og lige omkring min konfirmaion i 2002 skulle alle, både piger og drenge, gå med denimjakker eller “cowboyderjakker” som vi kaldte det.

 17. Madeleine siger:

  Oh yes, maveblusen må ikke glemmes! Den er faktisk på mode lige nu.. Den trend følger jeg altså ikke igen!;)
  Harley Davidson gamacher lyder fancy! Sådan noget havde vi slet ikke i Nord/Vest-Jylland hvor jeg kommer fra;)
  Haha, tak! Det var tider… Speaking of.. Jeg hørte faktisk ATB – 9 PM (Till I Come) her forleden og blev helt 90’er nostalgisk. Det var sgu en god sang!

 18. […] gjorde sit indtog, føltes det lidt ligesom at trække min gamle D&G-00′er-top frem fra gemmerne, når jeg hev mine similibriller frem; jeg ved godt, at de ikke er moderne.. Men […]

 19. Jeg har faktisk overvejet maveblusen, men jeg kan ikke helt få mig til det. Er bange for at være for gammel til det pjat?
  H.D.-gamacher var så lækre – savner dem stadig til tider!
  ATB – LÆKKERT! Er selv meget glad for Don’t stop! AEJ jeg får helt lyst til en omgang Alice Deejay/ATB/Bomfunk MC’s/Sash på anlægget 🙂 KH

 20. Hårmascara!!!!! Min mor arbejde dengang hos Hänckel (tror jeg det staves) – dem der havde Schwarzkopf-brandet. Så jeg kan love dig for, at jeg havde den mest misundelsesværdige samling; guld, grøn, blå, rød, gul osv. Brandgodt!
  Høhø den halskæde havde jeg også – vældig smart! Både til armen og til halsen “Er det en tattovering??” Det var svært at se så vellignende den var!
  Og nu får du mig helt op i skrallatterfeltet – “Næh, se, stenen hænger bare på halsen, der er ikke nogen kæde!” NU MÅ JEG!! Jeg havde så meget sådan en! Med en stor flot glimmersten! NØJ NØJ NØJ, smukt!
  … Jeg kalder det stadig for cowboybukser (kår-bøj-buks) når ingen hører det…
  KH

 21. […] jeg at vise jer mine sidste gaver! Jeg havde jo inviteret alle mine kære, søde veninder til 00′erne-fest i starten af juni. Det var en fantastisk aften, og der fulgte vidunderlige gaver med! Faktisk alle […]

 22. Julie siger:

  Haha,
  Jeg googlede lige 90’er ufobukser,. og så dukkede dit billede op 😉 Dagens grin!

Send en besked