Top

De aller sidste hjemmedage…

27.02.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Godt jeg nåede en masse dejlige indlæg i sidste uge, for denne her uge er fuldt ud koncentreret om én: Eddie.
I et halvt år har jeg hjemmepasset ham, siden Adam vendte tilbage fra barsel i september (tænk, det allerede er et halvt år siden). Fra midten af januar har Adam taget mandage med Eddie, så jeg kunne få lidt arbejdstid, vi har haft bedsteforældre 2-3 halve onsdage om måneden, og så har vi haft vidunder-Jane, som har babysittet i ny og næ. Men nu er vi klar. Sådan artigt. For på den ene side kunne jeg holde ham hjemme længe endnu. På den anden side kan jeg også sagtens mærke hans behov for at komme ud og opleve hver morgen. Vi kan næsten blive lidt uvenner, hvis ikke vi er ude før 9.30…
Jeg tror virkelig, det bliver spændende for ham at starte mandag. Vi har været på besøg to mandage i streg og været med til rytmik, og bare fra den første til den anden gang, har vi mærket hans nysgerrighed vokse mod de andre børn. Adam kører ind, med hvad det indebærer. Vi er endt i en lille privat vuggestue med en stue og fire voksne af ren og skær held –   fremfor den garantiplads af kommunen os tildelt. En veninde skulle ikke bruge sin plads (eller, altså barnets), og så var vi hurtige og reagere og besøge. Jeg er grundtaknemmelig og lykkelig for, at det er endt sådan, og vi skal starte et rigtig rart sted. Mavefornemmelsen er god, og jeg glæder mig til strukturen for Eddies vedkommende – og sådan set også os.
It’s the end of an era – det har føltes på mange måder som en laaang barsel. Selv om den teknisk set kun har varet tre måneder for mit vedkommende. Jeg tror, det bliver spændende for Eddie men bestemt også for mig. Jeg glæder mig til at kunne arbejde mere koncentreret og ikke hele tiden være på lånt tid af andres velvillighed.
Men de sidste dage her: Eddie fylder alt. Også fordi han faktisk er sløj på 14. dag. Han bliver ved med on/off at have feber, snot, han spiser ikke. Vi skal have tjekket de ører igen, for jeg tror, den er gal. Jeg har ham stort set alene denne uge, og selv om det er hårdt, når han er en lille pjevs (mest for ham altså), men jeg nyder det. Mine sidste hjemmepasserdage for denne gang, for nu.
rockpaperdresses, Viklebaby, Cathrine WIdunok Wichmand

4 kommentarer

 1. emilie sofie Andersen siger:

  så spændende og godt for jer og Eddie med ny vuggestueplads. kan han blive der når i flytter.

  1. Cathrine siger:

   Ja det kan han nemlig, da den er privat 🙂

 2. Nanna siger:

  Du går en ny og spændende tid i møde! Vi er meget inspireret af det nye fokus på hjemmepasning, så vi leger med tanken. Her vil det blot være min mand der passer hjemme da det giver mest mening økonomisk. Vi er stadig i overvejelsesfasen men jeg bliver så tryg ved tanken om at hun er halvandet i stedet for 10 mdr når hun skal starte.
  I øvrigt tak for berigende indlæg. Har fulgt dig med fornøjelse i mange år efterhånden.
  Kram

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det dejlig at høre Nanna, jeg sidder i al fald selv med oplevelsen af, at det er et helt andet barn, jeg skal aflevere i institution nu, end da han var 10 måneder. Håber I finder en rigtig god løsning for jer. Kram lige tilbage

Send en besked