Top

De første glimt af sommerhuset

18.06.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand


HOLD FAST! Eddie sover sin første lur i MÅNEDER i natureswayen under æbletræet as we speak – og vi er kommet over en time allerede. HURRA! Det lader til, at vi alle er ved at finde os til rette.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus
Det var lige godt den længste dag i søndags. Stå op et sted mellem 5 og 6 og så af sted mod Lufthavnen for at hente en lille vogn til de få møbler, vi havde, der skulle herop. Og så gæster til fødselsdagsfrokost, og så op og overtage nøglerne til sommerhus.
Men så snart vi sad i bilerne, åndede vi lettede op. Nej, streg det! Jeg kørte med Eddie, Adam kørte i lejebilen med møblerne – og jeg havde en skrigende, decideret skrigende, baby hele vejen til nordkysten. Jeg måtte holde ind i nødsporet og prøve at få ham lidt ned, men det hjalp så absolut ikke, det blev om muligt værre – for så kunne jeg næsten heller ikke flette ud på vejen igen. Det var virkelig ikke en sjov køretur. Og så snart vi ramte landevejen heroppe af, så kom jeg bag en hestetransport, som om muligt trak turen i langdrag.
MEN. Så snart vi parkerede bilen, trådte ud på græsset, åbnede lågen, DA åndede vi lettede op. Fred. Fuglesang. Ro.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus
Vi blev taget imod af de sødeste, rareste sælgere i mands minde. De mindede mig så meget om min mor – deres ekstremt store hjerte for os og for huset. Deres omsorg og gennemførthed. De havde plukket friske blomster fra haven og stillet i alle kroge af huset.
Men ikke nok med det – de havde også været rundt i alle deres yndlingsbutikker og rundt på gårdene og købe proviant ind, “… så vi havde lidt at starte på!”. Godheden lever i bedste velgående. Brød, chokolader, lakrids, grøntsager, æg fra bondemanden, jordbær – og cremant på køl. Jeg var så rørt, at da sidste mand lukkede lågen, så kneb jeg en tåre. Der er så meget kærlighed og omsorg derude for hinanden og vores næste. Tænk sig.
I kan godt forestille jer, at typerne der overdrager på den måde med så meget kærlighed i overtagelsen, som for evigt må betegnes, som den fineste i vores liv, de har også haft kærlighed til huset. Som praktisk taget kun har haft to ejere gennem de sidste 60 år. Selvfølgelig faldt jeg hovedkulds for stedet, og mit hjerte er ved at sprænge hver morgen, når jeg kigger ud i junglen.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus
I første omgang vil jeg gerne dele lidt af haven, som er mindst ligeså skøn, som huset. Den balancerer til UG mellem vildnis og prydhave. Lupiner, roser af tusinde slags, ribs, blommetræer, æbletræer, solbær, klematis. Der er nærmest ikke det, der ikke er her. Og så er der dyr! Afsindigt mange brombasser, bier, egern (ooog en del flåter, det havde vi glemt ved landlivet, haha!).
Her er meget privat og flere meters vildnis ind til naboerne. Man hører intet – intet andet end bølgernes brusen, hvis man lytter godt efter. Det er et paradis, og præcis det vi søgte som kontrast til byen.
Vi har et par småting på sigt, vi drømmer om at lave. Et lille solspot til morgenkaffen i vildnisset, bygget op af et par simple espalierer. Så en nedgravet trampolin til Eddie – for det skal man have (og bækkenbunden vil takke mig!). OG engang også en lille hule bygget i det store grantræ på grunden. Den, tænker jeg, er en morfar-opgave (hint hint).
Er her ikke vidunderligt?
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Sommerhus

21 kommentarer

 1. Catherine siger:

  Årh, det ser SÅ dejligt ud! Tillykke med det.
  Bh,
  Catherine

 2. Maja siger:

  Kæmpe tillykke! Ej hvor er jeg glad på jeres vegne! Det ser virkelig dejligt ud.
  Og seriøst, hvor lyder sælgerne bare som nogle fantastiske mennesker. Og hvor er det dejligt at du skriver det – for jeg tænker at sådan noget smitter 🙂 Altså, når man bliver mindet om hvor helt vildt optur det er at være ekstra søde overfor andre, så giver det, i hvert fald mig, lyst til at være mere opmærksom på at gøre det samme 🙂

 3. Marina siger:

  Det ser fuldstændig fabelagtigt ud <3

 4. Kristine siger:

  Det ser fantastik ud, hvor stort er jeres sommerhus det ser meget stort ud

 5. Camilla siger:

  Fuldstændig vidunderligt! Jeg drømmer nogle gange om at skifte vores ellers charmerende murermestervilla ud med et træhus – gerne et med sommerhuscharme – og så med en stor vild, blomstrende have 😍

 6. Liza siger:

  Hvor ser det skønt ud! Jeg troede aldrig, at jeg skulle være sommerhustypen, men så fik jeg en kæreste, som var glad for den slags, og nu hvor vi låner hans forældres sommerhus et par gange om året, kan jeg efterhånden godt se fidusen. Tillykke med sommerhuset, jeg håber I bliver glade for det 😊

 7. Linea siger:

  Det ser virkelig fint ud! Må man spørge hvor I fandt det henne? Altså, hvilken hjemmeside? Synes det er lidt uoverskueligt at kaste sig ud i for første gang 🤗

 8. Trine siger:

  Det lyder og ser fuldstændigt fantastisk ud 😍😍 og de to tidligere ejere, suk ! De lyder helt fantastiske .. måske de skulle have tilsendt et lille sommerbilleder af jeres familie i jeres nye hjerterum ? De lyder som nogle mennesker der ville værdsætte at se deres perle leve videre ❤️ Blot en tanke . Knus

 9. Pernille siger:

  Årh, det ser magisk ud, tillykke! Hvor må I være i den syvende himmel over jeres paradis <3

 10. Sidsel siger:

  Fuldstændig absolut vidunderligt! Kæmpe tillykke med det 🙂 🙂

 11. Katja siger:

  Hvor ser det bare vidunderligt smukt og idyllisk ud. Tillykke med det fine fund! Det ligner fingerbølblomster på nogle af billederne. Vær lige obs på at de er giftige for småbørn og hunde. Bare lige en reminder om at holde øje med at der ikke er nogen der finder på at putte dem i munden. <3 Håber alt det bedste for jer i jeres nye fine perle.

 12. Siv siger:

  Hej! Tak for sådan en fin blog. Sommerhuset ser fuldstændig vidunderligt ud! Vil du dele, hvor det ligger, og evt også overvejelser I havde om områder, da I var på jagt? Jeg er selv mor til en to-årig i København, og har også store sommerhusdrømme i retning af nordkysten, men synes at det derfra er lidt af en jungle at gå i gang med. På forhånd mange tak, og beklager, hvis jeg har misset beskrivelser i tidligere kommentarer.
  Varme hilsner Siv

 13. Tina siger:

  Stort tillykke med jeres helt perfekte lille smukke og idylliske skjul 🙂

 14. Helene S. siger:

  Det ser pragtfuldt ud! Vi købte hus i Rødovre for 4 år siden – en gammel murermestervilla fra 1926, som har været i den samme families eje, siden den blev bygget – og vi har også den mest pragtfulde have, som virkelig er blevet passet og plejet i alle disse år. Med to små børn og fuldtidsarbejde kan det godt være svært at følge med ukrudtet og huske at få vandet osv, og sidste år da der var hedebølge, og jeg havde en nyfødt som aldrig sov mere end 30 min ad gangen, så fik jeg ikke ordnet en skid, men jeg ELSKER den have.
  I øvrigt er vi lykkedes med at bygge en sandkasse ind i et blomsterbed (hvor der tidligere var en lille fiskedam), og et JungleGym legetårn med rutchebane ind i et gammelt æbletræ, så det kan sagtens lade sig gøre at lave haven om til et slaraffenland for børn uden fuldstændig at droppe æstetikken 🙂

 15. Nanna siger:

  hvor ligger jeres smukke hus henne? stort tillykke

 16. Caroline siger:

  Hvor ser det skønt ud! Ægte sommerhus <3

 17. Camilla siger:

  Altså, jeg er så misundelig. Hvor lyder det som en fantastisk oase.
  Et spørgsmål som ikke har nogen relevans for indlægget – har i været glade for jeres Cybex? Jeg synes det er en jungle og kan ikke se at du har lavet en anmeldelse. Vi er meget i tvivl.

  1. Cathrine siger:

   Ja det har vi – især klapvognsdelen er lækker. Den er meget muligt den bedste derude på det punkt. Men opbevaringen under er virkelig lille – og det er træls! KH

 18. Josephine siger:

  Det er jo drømme sommerhuset !

 19. Rebecca siger:

  Ej hvor ser det altså bare hyggeligt ud i jeres sommerhus.
  Der er fyldt med charme og hjertevarme. Jeg er vild med det.

 20. Nyheder siger:

  Tak for en herlig artikel! Glæder mig sådan til vi når til sommer igen 🙂

Send en besked