Top

Del 2: Morgenstund og forberedelser som frøken

19.08.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, cathrine nissen
Jeg vågnede brat 5.43, måtte op på toilettet, liste lidt rundt. Tilbage under dynen, sove en til time, og så var klokken 06.53, lørdag den 13. august. DAGEN!

I frygt for ikke at lukke et øje havde jeg taget både ørepropper og sovemaske på, men begge dele havde rodet rundt i sengen om natten. Det var kun godt, for så fik jeg min mors hyggelige; “Go’morgen mussepige” med. Ligesom hun har sagt det hele min barndom. Det var så hyggeligt. Full circle på en eller anden måde.

Hun stod op og gik i bad, jeg dimsede den lidt. Åbnede døren til terrassen på hotelværelset. Tog udsigten og det grå vejr ind. Al den vejrbekymring inden – det var faktisk ret ligegyldigt på dagen. Jeg havde sovet i min mega åndede forlovelses-pyjamas, som jeg havde købt i februar, bare for sjov (HER – reklamelink), og jeg hoppede bare i en striktrøje og et par sneakers, og så gik vi ned til morgenmad, klokken var omkring 7.25. Jeg havde fået mange formaninger for dagen, HUSK at spise! NYD det! Det går så hurtigt! Altså, jeg havde absolut ingen problemer i at spise, der røg både grød, kaffe og æg ned. Det var så tidligt på en lørdag, at vi havde morgenbuffetten stort set alene. Ret perfekt, når nu jeg stadig havde nattøj på.

Vi sad et øjeblik, bare min mor og jeg, drak vores kaffe og så gik vi op igen. Allerede fra omkring kl. 08.00 vidste vi, at det ville myldre. En videograf, Sergio, vores bryllupsfotograf, Camilla, min far og mine to bedste veninder. For ikke at glemme Sanne, min frisør, og Sara, der skulle lægge min makeup. Værelset var nok ca. 15 kvm, så der var rimelig pakket, haha!

Sanne kom og gik så småt igang med håret. Hun havde lavet en prøve på håret for halvanden måned siden. Jeg havde i sin tid bedyret, at jeg både ville have fletning, krans OG slør. Det var liiiidt meget, I know, men jeg vidste, at jeg ville smide min svigerindes dyrebare slør efter receptionen, og så var det så rart stadig at have blomsterpynt, så det ikke blev bart.

Håret lykkedes, og det tog ikke engang en time. Det var blevet crepet for lidt fylde, YES, crepejern <3 Full circle, indeed, haha! Og så tusinde hårnåle, ca. Og som hun var ved at blive færdig, kom Sara ind ad døren, og mine to bedste veninder også. Så tudede jeg lidt og fik et sug i maven. De var så fine, og alt det havde de gjort bare for os. Ej, jeg græder lidt bare ved tanken nu, haha! Kan stadig se min veninde Tanjas våde øjne for mig, jeg bliver så varm om hjertet. Jeg havde taget bobler med hjemmefra, og de blev åbnet. SKÅL!

Håret blev SÅ perfekt, lige det jeg havde drømt om. Kransen kom på som det sidste – den havde Blomsterskuret lavet, og da jeg havde hentet den fredag, havde jeg tænkt, at den var liiidt lille, men da den kom på, var den lige øjet. Alle blomster skulle være “uromantiske, grønne og ikke for feminint”. Det vidste jeg både fletning og kjoler var, så de måtte godt være lidt i kontrast. Og ja, jeg havde selv bestilt blomsterne – min kæreste var ligeglad, og blomsterkransen var en overraskelse for ham. Men så langt, så godt.

Jeg kom i tanken om min lille gave til min mor. Et lille lommetørklæde med broderier. Fik et stort møs af min mor på kinden, og så fik jeg lidt flere tårer i øjnene. Sådan var morgenstunden nogenlunde. Jeg grinede meget, græd lidt, krammede og glædede mig. Jeg var overhovedet ikke nervøs, og der var absolut ingen stress. Det var så rart. Tiden gik ikke ualmindeligt hurtigt, for der var så meget ro på, jeg var 100 % tilstede.

Jeg fik dog ikke lov til at skåle særligt meget, for så gik Sara igang med makeup’en. Jeg var lidt spændt, for vi havde ikke lavet en prøve. Men hun er jo bare skidegod, og det blev så flot. Jeg havde ønsket fokus på flot hud, smukke bryn og gerne brunt på øjnene. Det fik jeg. Jeg har ALDRIG, aldrig, ALDRIG følt mig så flot før. Det var magisk. Det gav lige lidt selvtillid til den opmærksomhed, jeg vidste, mine skuldre skulle bære lige om lidt.

Klokken 09.45 kom min far ind ad døren, og så blev han også rørt, og jeg blev rørt, igen igen. Et møs på kinden, og han havde min buket med. SÅ flot. Louise fra Blomsterskuret havde skrevet en panik-sms fredag; mine protea var ikke hvide, som hun havde bestilt, men sorte, ville jeg stadig have dem? JA! Jeg synes, de var SÅ flotte og mega cool. Lidt anderledes og uromantisk, ligesom jeg forestillede mig.

Hår done, makeup done. Alle blev sendt ud af værelset, og så kom jeg i min første kjole. En hvid drøm af en YolanCris-kjole, købt hos Maria. Den havde prikket tyl – prikkerne gik igen hele dagen; fra invitationer, til pynt, til kjole. Jeg havde fået lagt den op, så den var hi-low – kortere foran, så man kunne se mine sko, og så med slæb. Den blødeste, rare kjole. Sløret kom på, blomsterne i håret, og så kom alle ind igen. Det var et stort øjeblik.

Vi var i ret god tid, så jeg satte dansemusik på. Jeg havde min lille Beoplay-højtaler med, som fint klarede “Nu hvor du har brændt mig af”, haha! Jeg dansede med mine to bedste veninder. Skrålede med. Gik ud på altanen, trak vejret, pakkede lidt af vores ting sammen – Adam og jeg ville tage tilbage hertil efter receptionen og skifte tøj næste sæt tøj, så der måtte gerne være nogenlunde ryddeligt.

To taxaer kom kl. 10.55, og så var det tid. Det var ren lykke at gå ned hotellets trappe med hele mit hold. Jeg følte mig så stolt. Så fine, gode mennesker. Min mor, far, to bedste veninder. Min far og jeg tog den ene, og de andre tre delte.

Vi var i god tid – hotellet var tæt på kirken, så jeg bad taxachaufføren om at køre en lille ekstra runde. Ingen nervøsitet, bare total glæde. Da vi kom om hjørnet til kirken, spottede vi folk ude foran kirken, og jeg udbrød “HOOOLDT!”. Men klokken blev både 11.04, 11.06, og så gik det op for mig, at det bare var fotografer og mit lille hold, hah! Vi kørte frem, hoppede ud af taxaen, læderjakken kom af igen. Jeg gik hen foran kirkens døre, kjolen blev rettet til, og så trak jeg vejret dybt. Nu’ det nu.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

42 kommentarer

 1. Anna siger:

  Du er så smuk Cathrine, du ser så lykkelig ud. Stort tillykke med brylluppet!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Tak kære Anna, det var og er de bedste dage <3 TAK! KH

 2. Anna siger:

  Wow, bliver nærmest helt rørt af hvor lykkelig og smuk du ser ud på det sidste billede <3. Stort tillykke og også et stort tak, fordi vi måtte/må følge med i jeres bryllup. Elsker virkelig at læse om det og se billeder derfra! Jeg drømmer mig væk til mit eget (someday…) og ønsker, at det bliver ligeså fint.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det bliver ligeså fint, for det bliver dit Anna. Det er det, der er så vildt. Alt er perfekt på dagen, fordi det er ens egen dag og ens egen store kærlighed. Og tak for de så søde ord, jeg følte mig ultrafin 🙂 KH

  2. Freia siger:

   Ja, jeg blev også helt rørt af det billede! Jeg tuder lidt nu, hahahah. STORT TILLYKKE !!!!

 3. Tugce siger:

  Ejjj, jeg tuder så meget! Jeg har fulgt dig lige fra starten, og jeg ved ærlig talt ikke lige, hvorfor det er dén følelse, der kommer op i mig, når jeg ser billederne, men; Jeg er simpelthen så stolt af dig! Haha! Og vi har jo ikke engang mødt hinanden. Skørt!
  Du er så mega SMUK!!!!!! TILLYKKE!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, du er så sød 😀 TAK TAK TAK, jeg sidder selv og griner nu. På dagen var jeg egentlig også lidt stolt – stolt af min kæreste og jeg, at vi var nået så langt og havde planlagt så stor en dag for så mange mennesker, sammen <3 KH

 4. Det sidste billede <3 Flankeret af dine forældre (vil jeg tro?) og så smuk at det næsten er uvirkeligt. TILLYKKE med det hele. Glæder mig til at læse mere.
  Stort kram fra Maria

 5. Camille siger:

  SÅ smuk! Stort tillykke!

 6. Katrine K siger:

  Ej det sidste billede giver mig tårer i øjnene. Hvor er det bare vigtigt med al den kærlighed

 7. Julie Monberg siger:

  Ej, hvor er det sidste billede af du og dine forældre fantastisk. Du ser så lykkelig ud!
  Stort, stort tillykke med brylluppet. Jeg glæder mig til at læse flere af dine beretninger fra dagen, som virker til at have været helt formidabel (:
  Jeg håber, at I nyder jeres første tid som mand og kone <3

 8. Simone Bang siger:

  For syv sytten, Cathrine. Du er så vidunderlig smuk!

 9. Laura siger:

  Hold kæft, hvor er du smuk! Det sidste billede siger jo alt! Det lyder som en perfekt start på en vidunderlig dag!

 10. Kathrine siger:

  Fik helt tårer i øjnene da jeg så det sidste billede – du ser så smuk og lykkelig ud ☺️

 11. Du er simpelthen SÅ smuk! Kan godt forstå du ikke kan lade være med at smile. Og hvor er det sidste billede med din mor og far fint! <3 Dejligt de kan samles om sådan en stor begivenhed, selvom de ikke længere er sammen. Det må virkelig være det vigtigste.
  I starten synes jeg ikke den kjole var noget specielt, men som detaljerne bliver tydligere, så forstår jeg skam godt, hvorfor det blev til to kjoler. Wauw, den er virkelig virkelig flot! Meget prinsesse, sådan som en brudekjole gerne må være 🙂
  Endnu engang KÆMPE tillykke med brylluppet og din nye titel. Det er smadder fint du tager os med, på en tur igennem dit tankemylder før, forinden, under og forhåbentlig efter den store dag. Jeg glæder mig til de næste indlæg.
  Kram 🙂

 12. Line siger:

  Ih, jeg bliver helt rørt. Det sidste billede er især helt fantastisk! Det er også ret skægt, sådan efter at have fulgt bloggen i hundrede år, at se dine forældre. De ser søde og stolte ud!

 13. Luna siger:

  Cathrine, jeg tuder også! Hvor er det syret, at man kan blive så rørt på dine vegne. Du stråler bare, og jeg kan ikke vente til fortsættelsen kommer 🙂 <3

 14. Acie siger:

  1. Jeg har aldrig forstået hvorfor du nogle gange kalder mig “Mussepige”. Jeg troede, jeg måske var lidt musset og grå i det. Now I get it <3
  2. Du var SÅ smuk ven. Så smuk.
  3. Jeg tudede lidt på dig på dagen, nu tuder jeg ned i tastaturet. For faen altså.

 15. Maria Thea siger:

  SMUKKE CATHRINE… Hold nu op! Så elegant, så yndig og så meget Cathrine.
  Jeg ville så gerne have været en flue på væggen så del endelig mere… 🙂

 16. Laura siger:

  Hvor ser du fin ud

 17. ida siger:

  Hold op hvor er du fin! Blomsterkransen er genial!
  Forresten rigtig fint at du deler indlæggene op på denne måde 🙂 Glæder mig allerede til næste del

 18. Rebecca siger:

  WAUWWWW siger jeg bare. Hvor ser du så lykkelig ud. SÅ smuk Cathrine. Sikke dog, jeg sidder og bliver rørt. WAUW!!!!

 19. simone siger:

  Du er SÅÅÅ smuk 🙂 Altså også til hverdag.
  Men hold nu på hvor du stråler og dine kjoler er SÅ flotte.
  Det lyder som den perfekte dag, aften og nat.

 20. Sara L. siger:

  Wauw, fik helt tårer i øjenene! Hold op, hvor er du dog smuk Cathrine! Du stråler virkelig på alle billeder, og du oser bare af ren lykke. Stort tillykke med dagen <3

 21. J siger:

  Sikke et fint indlæg. Kald mig sensitiv (eller måske jeg har sovet for lidt), men jeg fældede et par tårer! 😀 tillykke med kærligheden!

 22. Kirstine siger:

  Det sidste billede er SÅ betagende! Du ser så smuk og glad ud, og de kigger så fint på dig.
  Stort tillykke med det hele <3

  1. Kirstine siger:

   Og tak fordi du deler med os! 🙂 🙂

 23. Emma siger:

  Jeg er VILD med de her indlæg! Tak fordi du deler 🙂
  Og så må jeg lige tilføje: Hold op hvor er du smuk! Du stråler virkelig 🙂 Men de sidste billede er nok et af de fineste, der nogensinde er taget af dig 🙂 Du ser helt gennem-lykkelig ud 🙂

 24. Johanne siger:

  WAUW!
  Jeg kommenterer så sjældent herinde, men følger trofast med, og nu måtte jeg simpelthen lige kommentere. Stort, stort, stort tillykke med brylluppet, du er bare hammer smuk, og vigtigst af alt, så ser du bare SÅ lykkelig ud!
  Du er en kæmpe inspiration på rigtig mange områder, og jeg drømmer gevaldigt om et bryllup lige så fint som dit en dag. Tak fordi du deler med os – forsæt endelig endelig med det! Kan slet ikke vente til næste episode. 😀

 25. Lisbeth siger:

  Okay, det der sidst billede er jo ren lykke! Hold nu kaje, hvor er du bare smuk 🙂
  Knus!
  // http://www.moonlitmadness.dk

 26. Linea siger:

  Ej, hvor er det sidste billede bare perfekt! Du ser så smuk og glad ud. Kæmpe stort tillykke <3

 27. Kirstine Jensen siger:

  Jeg kommenterer stort set aldrig, men jeg er simpelthen nødt til at sige, at du så intet mindre end fantastisk ud og ligeså med Adam. Og sikke en fin beretring fra dagen – det er lige før man bliver rørt.
  Ihhh stort tillykke med det hele Cathrine! Du har fortjent det!

 28. Christina siger:

  Wauw, lykken lyser jo ud af dig på det sidste billede!! Smukke dig:) glæder mig til at læse del 3. Kh en trofast læser, nu også med våde øjne;)

 29. Charlotte siger:

  Hvor ser du smuk og glad ud på billedet.
  Også billedet i dit første indlæg, smukke lykkelige mennesker.
  Smuk kjole, hår, sko ja det hele.
  Og brudebuketten er bare SÅ flot og anderledes…
  Stort tillykke til jer begge, det har været en fest at følge med på sidelinjen. 🙂

 30. Alexandra siger:

  Kæmpe stort tillykke! Du er simpelthen så smuk 🙂 Jeg er vild med hele din styling, romantisk, rocket, kant og lige dig! Jeg vil også giftes nu, kan man det med sig selv, haha!

 31. Christina siger:

  …og her sidder man som en anden tude Marie, og prøver at læse sig igennem dit indlæg, for herefter at ende ud i en endnu større tude seance, da billedet af dig, din mor og far kommer frem. Kæft, det er så smukt et billede og så rørende ord du beskriver om hele dagen 🙂
  Jeg har fulgt dig fra bloggens spæde start, og jeg bliver bare så stolt af dig (lyder creepy, men er skam ment på den kærligste måde) når jeg sådan læser om dit og Adams forhold, og alle de ting I har været igennem sammen. Nu står I i dag som mand og kone, og det har været en helt fantastisk oplevelse at følge jeres lille eventyr, her bag skærmen.. og er virkelig taknemmelig for, at du vil dele så mange tanker og billeder fra brylluppet 🙂
  Kæmpe stort tillykke Cathrine, for både dig, Adam og kærligheden.

 32. Mathilde siger:

  Ej, jeg er så rørt og glad på dine vegne Cathrine! Og hvor er billedet af dig og dine forældre godt. Jeg har mødt mange af mine veninders forældre og det er så rart at blive lukket ind og få lov at møde dem, der betyder allermest. Så tusind tak for at vi må møde dine forældre på bloggen

 33. Julie Simper siger:

  Åh, hvor var du smuk! Kæmpe stort tillykke til jer <3 du skriver så fint, og selvom jeg kun kender dig fra bloggen, bliver man stadig helt rørt! Og hvis du nogensinde skulle overveje karriereskift, kan du vist godt overveje bryllupsplanlægger 😉 knus Julie

 34. Stort forsinket tillykke med jeres bryllup:-)
  Hvor er du bare smuk, smukt hår, krans, kjole, slør og jeg er vild med din buket 🙂
  Rigtig god weekend til du og den heldige gom:-)

 35. Julie siger:

  Gud nej, du er fuldstændig forblændende smuk! 🙂 kæmpe stort tillykke med kærligheden, og wauw! Det må være nogle helt magiske minder i har sammen fra jeres fine fine dag <3 så smukt og fint, at du har det hele i dagbogsform her på bloggis 🙂

 36. Kitti Fisker Kristensen siger:

  Hej Cathrine,
  Hjertelig tillykke med jeres bryllup 🙂
  Hvordan har du lavet dine bryllupsnegle? hvilke farver og mærker har du brugt?
  Mvh Kitti

Send en besked