Top

Del 5: Magisk fest

29.08.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

(jeg vil lige sige, at det her indlæg skrives fra poolkanten i vores villa. Klokken er 01.00 og hanen galer et sted derude – poolen, den er vores egen. Jeg GLÆDER mig til at tage jer med til Bali, men first things first – jeg har et indlæg mere i ærmet om dagen derpå, og så skal I til Bali)

Mens vi har nydt kage og bobler og tid sammen, havde drengene pyntet bilen noget så yndigt. Tyl og dåser, og jeg fik helt våde øjne. Det var et symptom for dagen; folk overrasker med kærlighed og små gestusser, og det er så overvældende. Den kærlighed ikke bare mellem os, mand og kone, men fra alle mod os og mellem hinanden.

Vi satte os ind, kyssede, og så startede vi den. Den brummede, kom i gear og så trillede vi. Dåserne larmede som tordenvejr, og alle klappede og hujede ? første del af dagen var ovre, og næste gang vi så gæsterne er det til FEST?

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

Vi drejede om hjørnet og kom buldrende ud på Gammel Kongevej. Det var fuldstændig som at køre studentervogn; folk dyttede og vinkede og råbte TIL LYKKE! Det var vores første øjeblik sammen, bare os. Og så Camilla, vores fotograf, på bagsædet. Hun skulle være med os hele dagen men det var kun hyggeligt.

Vi kørte ned på Tullinsgade, parkede bilen og bandt dåserne af ? det er sikkert ikke lovligt at køre rundt med dem for længe, men lidt fedt var det altså. Lyden af hundrede buldrende heste bag os. Vi begav os ud på turen ned ad Tullinsgade på gåben, mod mit hotelværelse på Vesterbrogade. Adam var ugen op til blevet lidt beklemt ved tanken om at gå på Værnedamsvej i mærkeligt tøj klokken fjorten en lørdag eftermiddag. Så planen om lidt portrætter dér var egentlig skippet. Men på dagen var det faktisk lige meget, vi ænsede slet ikke at folk kiggede, og hvis de gjorde var det med kærlige til lykønskninger. Der var ingen indvendinger, men kun “JA MAND!”-ånd.

Vi stoppede op ved Thiemers boghandel, og så begyndte det at styrtregne, det havde luret hele formiddagen. Adam løb tilbage efter vores paraply, og jeg stod i en portåbning og forsøgte at holde tør. Planen om de smukke portrætter på vores “stamgade” blev sat til side for at komme i tørvejr. Vi løb i stedet mod hotellet, drivvåde og med et efterhånden kulsort slæb på kjolen.

Vi løb op på værelset, ret forsinkede i tidsplanen. Jeg bad Adam vente uden for værelset ? jeg ville lige have min anden kjole ind på badeværelset, så han kunne blive ordentlig overrasket. Jeg kom ud af min første kjole, kom den på bøjle, og ned i den anden kjole, lynet den op, og så var jeg klar. Det var Adam ikke helt, så jeg lurede på ham gennem en sprække ved døren – SÅ flot, drømmende lækker, som han tog manchetknapper og studs i skjorten. Smoking kan altså noget. ?Jeg er klar?, sagde han, og så kom jeg ud til ham. Mig i min drømmekjole, den første kjole, jeg nogensinde havde set og prøvet. Min Britney-i-Toxic-musikvideoen; overdrysset med sten og glitter. En drøm. Den var det perfekte aften-match til Adam i sin flotte mørkeblå smoking.

Vi tog os tid til at kysse lidt og nyde hinanden, det er jo også det dagen er for, men så var det også ud igen og videre. Næste stop var kirkegården.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

(fotos af Camilla)

Vi kom med lidt anstrengelser ud på Strandvejen. Gearkassen på en Bobbel fra 1950’erne har sin egen mening. Selv om vi var lidt bagud på tidsplanen, så var det vigtigt, at vi ikke stressede. 50-60 km/t på Strandvejen, en pose bland-selv-slik fra buffeten og mig som DJ med vores lille højtaler ? det var vildt hyggeligt. Vi kørte gennem skov, langs vand. Jeg kiggede flere gange på Adam og nussede ham i håret. Min mand.

Vi kom op til kirkegården, mandede os op, trak vejret, og så gik vi hånd i hånd mod Adams far. Jeg havde haft en plan om, at vi skulle have haft en kop Earl Grey med, som han elskede, så vi også kunne skåle med ham, men i al forvirringen de sidste fireogtyve glemte jeg det. Det gjorde nu ikke så meget, for bare at stå der var smukt. Jeg havde bestilt den knaphulsblomst, som han skulle have haft, til ham, som vi kunne lægge hos ham. Det gjorde vi, på toppen af stenen, satte os på hug og gav ham et kys. Et virkelig stærkt øjeblik, som jeg er glad for, at vi fik med. Vi sendte ham tusinde tanker, og så gik vi mod bilen igen.

Vi kørte mod Havreholm Slot, hvor festen skulle være. Solen var begyndt at titte frem igen, og vi drejede af fra hovedvejen og ind på den lille smalle landevej med stendiget og skoven på højre side. Her ville vi have lidt portrætter, men så snart vi kom ud STOD det ned i stænger. Vores fotograf Camilla blev fanget ude i regnen under vores paraply, men så fik vi vores første helt-alene-stund for en kort bemærkning. Vi kyssede hele tiden hele dagen.

Vejret klarede op, og vi kravlede over stendiget og op på den mossede skovbund. Det var pokkers koldt, hver gang vinden vendte bladede faldt de kolde vanddråber ned på os som en ny skylle.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

Vi nåede nærmest kun lige frem, satte kufferterne i det lille hus, som vi delte med nogen af vores tætteste venner, og så skulle vi samles igen. Folk blev samlet ved poolen med den smukke udsigt til skovsøen, vi havde skiftet velkomstbobler ud med vores yndlingsapperitif; aperol spritz, og de stod allerede og snakkede og minglede, da vi kom ud på terrassen bag dem, Jeg nåede at tage endnu et billede til hovedet af folk, der hyggede sig og kom hinanden ved, før vi gik ned ad trappen, og folk opdagede os. Vi blev klappet og piftet ned. Det var skørt og skønt, og så var aftenen skudt i gang. Alle i smukke lange rober, og de fleste i smoking. Man! Folk var så flotte.

bryl

Hvad de fleste endnu ikke vidste var, at vi ikke skulle holde middag i hovedhuset, inde på selve slottet. I stedet skulle vi ud på en lille gåtur, under bøgetræerne. Det var SÅ fedt at komme slentrende med hele slænget, de bedste femogtres mennesker, vi kender, fuldstændig spændt op til lir. Vi var gået efter noget mere rustikt, og i den søgen fandt vi Skovladen, der indtil sidste år havde huset store maskiner til at drive stedet; traktorer, græsslåmaskiner. Det var den perfekte setting. Vi gik ned ad stien, der var oplyst af lyskæder, ned til terrassen og ind i det smukke lokale.

Det var helt råt og i princippet ikke noget særligt, men netop derfor nogeet helt særligt. Vi havde fået lavet de smukkeste borde af A Table Story. Helt klassisk, elegant som modspil mod det ufærdige i laden. Vi havde bestilt den smukkeste grønne lysekrone, og alting så så fint ud. En drøm i opfyldelse.

Festen startede. Vi fik vanvittig lækker mad; tartar, jordskokker – alle vores favoritter. Og så var der talerne! Den ene smukkere end den anden. Og dem der fik os til at grine. Adams var helt igennem den bedste; essensen var at hvorend vi er i verden, så er hjem der hvor jeg er… Det udløste suk og et “You are a sweet husband” fra min elskede farmor på allerbedste Danglish.

Jeg selv holdte også tale – og helt uden at kløjs. Jeg fik takket min far, min mor, min svigermor, og så nåede jeg til Adam. Min bedste ven.

Talerne trak ud, som vinen gled ned, og jeg kunne godt fornemme en smule stress hos mig selv, men også hos vores toastmaster. Vi endte med at måtte tage en pause mellem hovedret og dessert, så vi kunne nå brudevalsen inden midnat. Vi stillede os op uden for på terrassen, under lyskæderne, men vi kunne SLET ikke høre musikken. De store højtalere fra bandet var endnu ikke sat op. Så begyndte folk at nynne. Og det helt ude af takt, så selv om vi kunne dansen til perfektion før dagen, så endte det en smule skørt. Men meget romantisk.

cathrine-adam_camillajorvad (11)

Tilbage og spise færdigt. Høre de sidste taler og klokken 00.40 startede bandet dansegulvet, og SÅ var vi klar. Fordi den første brudevals havde været så intermistisk, så fik fik vi den faktisk én gang til på store højtalere. SÅ gik det. Og derfra dansede vi i timer. Skreg med på alle klassikerne. Drak drinks og grine og trampede.

Og til slut klokken 05.15 hoppede vi i poolen. Mig som den eneste pige, stadig med blomsterkrans. Drengene med. Det var drømmen og det perfekte punktum på 24 vidunderlige timer.

Næste dag var det op og spise morgenmad – eller bare mest bacon…

18 kommentarer

 1. Karina siger:

  Jeg fik så vildt våde øjne af den sætning “hvorend vi er i verden, så er hjem der hvor jeg er”. Det lyder som den mest vidunderlige dag, og en dyb og inderlig kærlighed!

 2. Sebrina siger:

  Hold nu fast så smukt altså! Det hele. NU glæder jeg mig for vildt til vores egen fest lige om lidt.
  Håber i nyder hinanden og Bali big time.

 3. Lyder som en rigtig dejlig fest! 😀

 4. Lisbeth siger:

  For pokker da, du rammer den her kyniker lige i hjertet! Ikke bare er du en gudsbenådet historiefortæller – du har tilsyneladende også lidt af en wedding planner gemt i dig. Det lyder så smukt, og sjovt, og personligt, og herligt. Og så velfortjent for jer begge <3
  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 5. Ivy siger:

  Du fortæller helt fantastisk. Og det lyder som den perfekte dag. Smukke billeder <3

 6. Sidsel siger:

  Hvor har det bare været den største fornøjelse at læse om jeres fantastiske bryllup. Jeg har siddet med tårer i øjenkrogene til alle indlæggene… Det lyder som den dejligste dag nogesinde, præcis i jeres ånd. Stort tillykke med kærligheden <3

 7. Lisbet siger:

  Jeg bliver helt rørt, hvor lyder det bare som den perfekte dag og aften for jer <3

 8. At afslutte sit bryllup med at lave bomben i poolen, efter sådan et prinsesseeventyr – det er sgu at fejre det med stil!
  Hvor lyder det dog skønt, festligt, smukt og nærværende. Håber og tror på, efter dine beretninger, at I fik lige det bryllup i drømte om 🙂
  – A

 9. Mathilde siger:

  Nu får jeg tårer i øjnene igen!! For fanden da, hahaha! Jeg glæder mig til at det forhåbentlig bliver min tur en dag 🙂 Det ser ud som den smukkeste og bedste dag for dig og jer 🙂

 10. Nina siger:

  SHIT en smuk anden kjole!! Hvor er den fra? Er der et indlæg om den, som jeg er gået glip af? Og sikke en fantastisk venue til festen, jeg bliver sååå bryllupsskruk af at læse med …

 11. Caroline siger:

  Det lyder så vidunderligt! Håber I nyder jeres honeymoon på Bali 😉

 12. Katrine siger:

  Hej Cathrine,
  Tak for nogle gode bryllups-indlæg. Jeg vil spørge om du vil dele jeres playliste? Jeg skal giftes på næste lørdag og mangler inspiration til hvilke sange der skal til en festlig playliste for to generationer.
  Venlig hilsen Katrine

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hej Katrine, den er offentlig, så du burde ku søge den frem – jeg hedder rockpaperdresses derinde 🙂 STORT til lykke! KH

 13. Denise Amanda Lundstrøm siger:

  Ihh hvor er det bare fantastisk at kunne læse med omkring jeres store dag. Hold op hvor er det smukt! Man bliver jo helt rørt.
  Jeg er vild med location for festen. Er det et sted alle kan leje?

 14. Katrine siger:

  Kære Cathrine
  Stort tillykke med jeres flotte bryllup – hvor ser det hele bare rigtig fint ud!
  Jeg er lidt nysgerrig…og jeg har derfor 2 spørgsmål:
  – har I lejet stolene, eller hvordan har I skaffet så mange af dem?
  – og jeres fine messing bestik. Er det noget, I har købt? Lejet? Og hvad er mærket?
  Jeg skal nemlig holde samme slags fest næste sommer 🙂
  Håber I nyder jeres honeymoon,
  dbh Katrine

 15. Katrine Krog siger:

  Kære Cathrine –
  godt at have jer tilbage i DK. Og i radioen 🙂
  Hvor er det dog nogle fine stole – tilhører de lokalet, eller er det nogle, I har været ud at leje?
  Tak for nogle flotte billeder,
  dbh Katrine

 16. Harriet siger:

  Kære Cathrine,
  Hvor er kjolen med alle de fine sten og palietter fra? Den er SMUK!!

Send en besked